Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 1.12.2024, 19:49 

Nie znalazłem wątku na ten temat więc zakładam.

Pewnego pięknego popołudnia ok. miesiąc temu odebrałem telefon z PC w którym kupiłem swojego SRSa z informacją i prośbą od pani o słodkim dla ucha głosiku żeby nie jeździć autem ze względu na wadę centralnej nakrętki kół która została wyprodukowana niezgodnie ze specyfikacją i może pęknąć. Auto na gwarancji. Przyjąłem do wiadomości, poprosiłem o oficjalną korespondencję i spox, i tak nie miałem czasu jeździć w listopadzie bo szczyt sezonu w gospodarstwie.
Od tamtej pory cisza, zero dalszego kontaktu ze strony dealera z info co z tym mają zamiar zrobić, żadnego e-maila ani listu również oczywiście nie otrzymałem.
To moje pierwsze auto od Porsche i też nasłuchałem się różnych skandalicznych historii z poziomem obsługi i serwisu ale też nie chce być uprzedzony, do tej pory wszystko spox.

Podpowiedzcie czego powinienem oczekiwać/wymagać/żądać o co prosić w takiej sytuacji.
Auto zastępcze? Rabat na części i akcesoria? Co z transportem takiego auta do dealera na wymianę nakrętek?

Pytania może trywialne ale nie mam doświadczeń z nimi w sensie serwisu i obsługi posprzedażowej a pamiętając proces zakupowy auta to wielu handlowców to zblazowani pajace.

Pewnie jest nas więcej z tą akcją naprawczą bo problem dotyczy SRS, GT4RS i 911 z q4 2023 i początku 2024.

Prośba o Wasze porady i info

PostNapisane: 1.12.2024, 20:01 

Skąd jesteś? Może spróbuj inne PC. Ja miałem w 992 info o akcji serwisowej, dzwoniłem trzykrotnie do PC w którym kupiłem auto żeby się umówić. Trzykrotnie obiecywano mi że ktoś oddzwoni ale nie doczekałem się. Zadzwoniłem do innego PC w mieście, ktoś oddzwonił po godzinie, umówiliśmy się i temat zamknięty,.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]