Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24.04.2021, 20:52 

nooe napisał(a):
Koła dokręca uczeń, a duże naprawy robi mechanik doświadczony. Mam nadzieję :D

Wiesz co, ja miałem w jednym aucie (innej marki) zamontowany w ASO oryginalny akcesoryjny splitter. Poważna rzecz czy nie? Splitter odpadł na autostradzie przy sporej prędkości. Okazało się, że montował człowiek bez doświadczenia, bez czytania instrukcji. Zamiast kleju do spojlerów użył taśmy dwustronnej 3m. Też miałem nadzieję, że był poprawnie zamontowany. I co z tego, że była procedura (sam ją później analizowałem), jeśli ktoś się jej nie trzymał tylko poszedł na skróty. Takie pójście na skróty w tak poważnych naprawach jak wycinanie fragmentów konstrukcji auta to realne ryzyko, którego moim zdaniem ponosić nie warto, bo i po co?

PostNapisane: 24.04.2021, 20:56 

kilazz napisał(a):
Duke napisał(a):
Tu masz przykład nitowania przodu w 991 Turbo S

https://m.youtube.com/watch?v=4aKrAGw6V4c

Niezależnie od metody naprawy niechciałbym tego auta, to już jak dla mnie za dużo, tam więcej było do wymiany niż zostało, opłaci się chyba jedynie w Rosji na kradzionych częsciach :roll:

Nie tylko w Rosji.
Mogę podać przykład z Polski z mojego doświadczenia(CFM). Nasz Focus 2-letni, który sprzedała ubezpieczalnia po całce. Po 2 miesiącach od sprzedaży wraku przychodzi do mnie mój pracownik, że ma problem bo dzwoni gość co chce kupić tego naszego i znalazł namiary na nas jako pierwszego właściciela. Praktycznie auto bierze, bo obejrzał z kolegą mechanikiem :D i bardzo mu się podoba piękne i bezwypadkowe(sic!)i chce tylko potwierdzić czy przebieg jest rzeczywisty, bo tylko 18.000km :shock:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]