Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2307 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 116  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 24.09.2010, 18:13 

porka 1 napisał(a):
Kolego rozmawiamy cały czas o samochodach typowo ulicznych nie o dragowych. Rozpędziłeś się aż do dragu. (gdzie liczy się wypruty samochód, opony dragowe, spadochron i.t.p.) Tak na ochłonięcie i otarcie potu zobacz sobie ten filmik. Najlepiej dwa razy. Bo ja za pierwszym razem też myślałem ze to jest niemozliwe. A jednak Nissan GT-R przechodzi koło Bugatti jak koło taczki z gnojem. Poprostu robi ciastko z kremem ! http://www.youtube.com/watch?v=s8O5ncJWWao :oops:

tak do sprostowania: Oczywiście nie jest to samochód seryjny, ale pojazd przygotowany do wyścigów na ćwierć mili. Ale uwaga, nie jest to zbudowana na ramie "wydumka" jakich pełno na amerykańskich torach (i które mogą otrzymać nadwozie przypominający dowolny samochód). Ten pojazd to prawdziwy chevrolet nova, w dodatku przystosowany do ruchu drogowego, którym jego właściciel samodzielnie dojeżdża na zawody pokonując nieraz i 1000 mil!

Samochód należący do Larry'ego Larsona napędzany jest podwójnie doładowanym silnikiem V8 (big block) o pojemności niemal 10 litrów (dokładnie 9258 ccm). Auto nigdy nie było na hamowni (!), ale właściciel szacuje, że moc jednostki napędowej wynosi około 2300 KM!

a tak szczerze mówiac to niepogardził bym jazda japonkiem zreszta posiadaniem też:) niewątpliwie jest to fajne auto może i nawet najlepsze (japońskie oczywiście:P)

Tytuł:
PostNapisane: 24.09.2010, 18:15 

ale to i tak malo istotne, bo jak widac, dla Ciebie liczy sie ilosc koni pod maska i efekt na 1/4 mili czy nie wiem jaki tam wyscig...
ale Porsche to jednak Porsche i w dupie mam to kto pierwszy dojedzie do nastepnych swiatel w aucie po tuningu... po drugie, zeby miec odwolanie, to trzeba porownywac auta z podobnym czynnikiem KM/kg... i jesli tego sie bedziemy trzymac, to seryjne 997TT PDK jest szybsze od seryjnego GTRa, a seryjne 997TT tiptronic idzie rowno z seryjnym GTRem...
i przestanmy pisac meroterycznie puste posty o jakis tuningach rzedu 800+ KM.... bo to nie jest istotne...
To jeżeli masz w dupie kto pierwszy dojedzie do swiateł i to nie jest istotne dla Ciebie to nie zabieraj głosu i się nie wypowiadaj. Proste. Prawda nieraz boli. Tak samo jest ból jak metę przejeżdżasz drugi nie pierwszy,to stasznie boli, Ale nie martw się może kiedyś poczujesz taki ból. Zobaczysz jakie to jest uczucie. Przyjedź na jedną z rund 1/4 mili to zobaczysz z czym to się je. Mocy przybywaj !!!

Tytuł: :)
PostNapisane: 24.09.2010, 18:40 

czytałeś wogóle to co napisałeś;> chodzi mi o pierwsze i ostatnie zdanie... a być na 2 miejscu to też fajna sprawa, wg mnie chodzi o fajna zabawe a nie o to żeby rzucać sie sobie do gardła i sobie dogryzać:)

Tytuł:
PostNapisane: 24.09.2010, 19:18 

Doniu ja wyścigi na 1/4 mili traktuje jako coś co chcę spełnić. W tamtym roku na 5 rund z czego w 4 wystartowałem, przeszedłem wszystkie eliminacje, doszedłem do wszystkich finałów w klasie Profi plus. Przegrałem o 0,02 sekundy. (Czas reakcji 0,009 sekundy na zapalenie zielonego swiatła. Rozpie.... tacy goście jak Matsche, którzy chcą sie wypowiadać a nie maja zielonego pojęcia o tym. Zapraszam na jedną z rund w przyszłym roku. Można sprawdzić swoje umiejętności, I zobaczyć piękne pojedynki, Gościu masz swoje skromne 480 KM W klasie Turbo Plus masz pięknych rywali. Pytanie tylko czy chcesz - czy odpuszczasz ? i chcesz popatrzeć na to tylko z boku. Bo wiesz w finale liczą się tez nerwy i duch walki. Troche mnie poniosło. Przepraszam :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 24.09.2010, 19:30 

Doniu to co napisałem o 17:15 to nie było do Ciebie. Przeczytaj jeszcze raz :o

Tytuł:
PostNapisane: 24.09.2010, 21:33 

Profi plus to ta klasa w której nikt Mielcarka w jego rozdupiającej się astrze nie potrafił pokonać przez 4 lata, aż biedak musiał sam ze startów zrezygnować ?:)

Tytuł:
PostNapisane: 24.09.2010, 23:31 

Nr klubowicza: 170
i wlasnie widac, ze nie masz bladego pojecia o mnie i innych uzytkownikach, akurat na wyscigi na 1/4 jezdze od samego poczatku jak jeszcze organizowal to swietej pamieci Yasieq razem z OZem, startowalem nie jeden raz, jezdze do dzisiaj tylko wtedy jak mam czas i ochote, pare lat minelo, czlowiek zalozyl rodzine, itp. i ma inne priorytety w zyciu niz sciganie sie z czasem.... a przegrywac potrafie, nie mam z tym problemu, i na pewno nie musze miec najszybszego auto w okolicy, miescie czy wojewodztwie.....
od lat jestem bardzo bliski VTG i wiem jak to sie je i jak to smakuje... wiem jaki mam widelec, wiec wiem jak smakuje ta potrawa...
wiec next time nie zakladaj czegos z gory, dziekuje ;)
z mojej strone EOT, bo ja o chlebie a Ty o niebie, a ja niestety nie mam cierpliwosci do ludzi, ktorzy nie rozumieja prostych porownan aut i popadaja w skrajnosci...
a z tym brakiem zielonego pojecia do nie do mnie, dzieki....

Było 997.1 TT - 563 KM
Jest: 991.2 TTS - 585 KM na razie :)

Tytuł:
PostNapisane: 25.09.2010, 7:53 

Aureo Mielcarek startował w Profi z napędem tylko na przód. Przez kilka lat wygrywał za każdym razem. W tym roku po kilkuletniej przerwie pokazał się na jednej z rund i w swojej klasie zajoł I miejsce. Chyba o czymś to świadczy. Matsche na WST i SSS jeżdże b. często ale nie dane mi było zobaczyć Cię w Twojej Turbinie. Grzegorza S. z VTG znam osobiście. Oni naprawde liczą się nie tylko w Polsce ale w Europie. Ostatnio rozmawiałem z Grześkiem właśnie o Porsche. I o tym czy jest sens inwestować w Porsche i poprawiać wszystko począwszy od jednostki. Powiedział krótko Porsche nie będzie jeździć tak dobrze bo zabija je waga. I nigdy nie będzie mieć dobrych czasów. Ostatnio gość wydał straszną kasę w Tech-Arcie za poprawienie nowej Turbiny 997 Ponad 10 000 euro i przegrał. To musi boleć, b. boleć. Ale czy to jest ważne w życiu ? Muszę zmienić jednak zainteresowania bo ja naprawdę się nie znam w tym temacie. :cry:

Tytuł: :)
PostNapisane: 25.09.2010, 9:01 

jak nie do mnie to spoko sorry;) a że masz pasje i 1/4 mili i to część Twojego życia to fajnie:) chodzi mi o to że nie ma sie co zachowywać jak bokserzy na konferencjach że zabija przeciwnika w ringu bo to jest śmieszne:D

Tytuł:
PostNapisane: 25.09.2010, 9:44 

Nr klubowicza: 170
znam takich co wydaja i 100.000 EUR na tuning Porsche i nie przegrywaja, ale nie tylko to sie liczy, jak sie ma pasje, to sie robi ulepszenia w tym kierunku, ale zawsze znajdzie sie ktos lepszy...
gratuluje Ci takiej pasji z 1/4 mili, ja po krotkiej aktywnosci odszedlem od tego, bo stalo sie to nudne, brak czasu rowniez u mnie zawital :(
Porsche nie startowalem w 1/4 mili, jezdzilem kiedys Audi A4 i BMW 335d, zawsze bylem bardziej zainteresowany rozwojem diesli w tym sporcie, co swiadczy nawet o mojej pasji i zalozeniu forum www.tdiracing.pl....
wiec kazdy robi to co uwaza za najfajniejsze....ale odbieglismy bardzo daleko od meritum sprawy... zauwaz tylko, ze ja szanuje to co robisz i jakie masz pasje....i nie uzywam jakis mocnych slow lub nie ublizam komus...trzeba byc otwartym na inne podejscia i zdania....

Było 997.1 TT - 563 KM
Jest: 991.2 TTS - 585 KM na razie :)

Tytuł:
PostNapisane: 25.09.2010, 12:10 

Matschke przepraszam za te mocne słowa. Poniosło mnie. Zastanawiam się czy czasami też nie skończyć z tym szarpaniem na 1/4 mili. To jest taka walka, czasami walka z samym sobą. Też mam rodzinę i jest trudno pogodzić te sprawy w jedno. A po drugie cały czas inwestowanie. ( 2009 - ok. 35 000zł. wymiana silnika i doinwestowanie 911-tki. Także przychodzi taki czas że zapala sie taki znak zapytania nad głową. Czy warto iść za ciosem ? Pozdrawiam :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 28.09.2010, 16:46 

a gdzie Karol ?
ratuj honor forum :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 20.10.2010, 21:49 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Dziś widziałem czarne 997 wyjeżdżające z mojego osiedla (Powsin), tablice WZ. Znacie? Ktoś z klubu? Miło by było mieć sąsiada ;)

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 22.10.2010, 18:44 

może trochę późno ale widziałem w lipcu białe GT3 ze Szwecji ale chyba był tu kiedyś ktoś co miał właśnie białe GT3 dam fotkę jak coś:
Obrazek Obrazek
a poza tym w tym dniu widziałem jeszcze:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
a kilka dni wcześniej widziałem kolejnego szweda
Obrazek
i polaka
Obrazek

Ogólnie to chyba nie ma za dużo szwedów na forum ale może jakiś się znajdzie na fotkach

Tytuł:
PostNapisane: 23.10.2010, 16:09 

to są chyba ludzie którzy jechali na gt polonia :)

Tytuł:
PostNapisane: 23.10.2010, 19:14 

oni wracali z GTP 2010

ale to białe gt3 mi się kojarzy z kimś z forum.

Tytuł: MOCNA EKIPA....
PostNapisane: 23.10.2010, 20:50 

Jest to mocna ekipa - SZWEDZI + NORWEDZY - uwielbiają się pokazać na imprezach jak w PL.
- tanie promy, paliwo, hotele i jedzenie

dobra impreza gwarantowana - nic im więcej do szczęścia nie potrzeba :)

Tytuł: gt polonia
PostNapisane: 23.10.2010, 21:27 

potwierdzam, to gt polonia, fajna impereza, 3 dni w pozniau na torze

PostNapisane: 24.10.2010, 11:32 

TYFI911 napisał(a):
Jest to mocna ekipa - SZWEDZI + NORWEDZY - uwielbiają się pokazać na imprezach jak w PL.
- tanie promy, paliwo, hotele i jedzenie

dobra impreza gwarantowana - nic im więcej do szczęścia nie potrzeba :)

TANIE mandaty ;)

Tytuł:
PostNapisane: 24.10.2010, 23:35 

Z tymi mandatami masz jak najbardziej racje -
Szwecja jeszcze w miarę O.K. - ale Norwegia to już tragedia !!!!!

Po ostatnich zmianach w przepisach
- brak zapiętych pasów - 1500 kr = 750 zl
- przekroczenie prędkości na autostradzie (ograniczenie do 100)
o 24km/h - nowy taryfikator przewiduje karę 6400 kr. = 3200 zl

Tłumaczenie typu - SORRY IM FROM POLAND - NO MANY -
- IM JUST TOURIST - BE MY FRIEND ...

Totalnie nie działa - wiem bo sprawdzałem :oops:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2307 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 116  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]