Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 21.06.2008, 23:04 

Po 15 latach oczekiwań, roku poszukiwań w końcu jest. 928 GTS. 15 lat temu jeszcze jako nastolatek zobaczyłam na wrocławskiej starówce grafitowe porsche 928 gts. Nie miałem wówczas pojęcia, że istnieją takie samochody. Można by powiedzieć, że wyrastałem z myślą o tym modelu. Mimo iż 911 to dla mnie auto kultowe to jednak 928 stało w mojej hierarchii wyżej. Trudno to wyjaśnić. Pewnie uczucie to stoi obok uczucia pierwszej fascynacji. W momencie gdy rozliczyłem się z Niemcem za auto - po raz pierwszy zasiadłem za kierownicą 928. Miałem wielkie oczekiwania - i nie zawiodłem się. Kilkuset kilometrowa podróż przez Niemcy to prawdziwa przyjemność. Nie było auta na tych drogach, które mogłoby się równać z GTS: 350 KM i 500 Nm. Kilka 911, BMW M5, kilka sportowych Mercedesów, Maseratti próbowało swoich sił, ale nie dawało rady. Sposób prowadzenia, komfort jazdy, wyposażenie powoduje, że jazda tym autem to niezwykłe przeżycie. Autko stoi teraz w warsztacie. Były problemy z silnikiem, nowe felgi, drobne poprawki na zewnątrz i wewnątrz. Mam nadzieję za kilka dni je w końcu odebrać.

Kilka obrazków dostępnych jest pod adresem:
http://picasaweb.google.pl/lesnik117/MojeNoweAuto

Pozdrawiam

JL

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Tytuł:
PostNapisane: 21.06.2008, 23:13 

Gratulacje :D
Autko wyglada wspaniale.
Szerokiej drogi i malo wizyt u mechanikow.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 21.06.2008, 23:27 

Ja też witam :wink: Gratuluję Prosiaczka :) Śliczne 928 i to jeszcze GTS :shock: :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 22.06.2008, 0:01 

Witam - Dziękuję bardzo.

Mimo iż Porsche zawsze było moją pasją (Mój pierwszy samochód to 924) to niewiele wiem o tych samochodach. Teraz tym bardziej się zastanawiam dlaczego model 928 to taka rzadkość. Dlaczego auto to nie cieszyło się popularnością. W moich oczach to jedno z najpiękniejszych aut, które stylistyką nie odbiega od współczesnych samochodów sportowych, co więcej, osiągi dla wielu z nich są nieosiągalne. Zaryzykowałbym stwierdzenie, że za 10 lat 928 GTS będzie samochodem dużo ciekawszym niż obecne konstrukcje.
Prawdę mówiąc szukając samochodu dla siebie przez jakiś czas miałem z tym spory problem. Decydując się na 928 obawiałem się, że biorę sobie na głowę same kłopoty. Awaryjność, słaba dostępność części, droga eksploatacja, itd. Wielu przekonywało mnie do 911. Był nawet moment, iż omal nie kupiłem 911. Jednak szybko zorientowałem się, że 928 siedzi we mnie głęboko ... Póki co zakładam, że problemy będą, będzie drogo i czasami na auto trzeba będzie poczekać. Mam jednak nadzieję, że będzie warto. Bo z perspektywy czasu oceni się to w taki sposób, ze były to czasy, w których człowiek był młody i miał okazje prowadzić niezwykły supersamochód, bo 928 GTS do takich z pewnością należy

Pozdrawiam

JL

Tytuł:
PostNapisane: 22.06.2008, 9:50 

Witam i gratuluję zakupu -Piękny prosiaczek!

Jeśli możesz to wrzuć fotki środka auta

Tytuł:
PostNapisane: 22.06.2008, 10:17 

Witaj,

928 to też moje marzenie z młodzieńczych lat....

GTS bardzo mi sie podoba... mam nadzieje że szybko "ogarniecie auto" ... a łatwe to nie jest....

Pozdr

Tytuł:
PostNapisane: 22.06.2008, 10:23 

Witam serdecznie i życzę powodzenia z autem :)

Tytuł:
PostNapisane: 22.06.2008, 11:05 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
Witaj w gronie Porschemaniaków ! Ta przepiękna konstrukcja z roku na rok staje się coraz bardziej cenionym klasykiem. Zdaniem wielu - za 10-15 lat będzie tak samo ceniona jak 911 i klasyki innych znanych marek. Smiałość tej konstrukcji w chwili jej debiutu tak dalece odbiegała od tego co w Porsche było na topie /ascetyczne, narowiste 911 ze swoimi sukcesami w sporcie/, że fani marki tego nie przyjęli. W założeniach 928 miało zastąpić 911 wynosząc samochody Porsche do grupy wyższej. Rynek jednak zrobił swoje i wobec braku popularności 928, powstały następne generacje 911. Również zawiłości konstukcyjne 928 w tamtych czasach nie pozostawały bez wpływu na powodzenie sprzedazy tego modelu /kryzys paliwowy, dostępność i koszty serwisu/.
Znana mi jest radość realizacji młodzieńczych marzeń, dlatego gratuluję i życzę, abyś z dużą wyrozumiałością i chojnością traktował JEGO potrzeby.

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 22.06.2008, 11:27 
Członek Honorowy

Gratuluje Pieknego GTS to wspaniałe auto....

Tytuł:
PostNapisane: 22.06.2008, 13:14 

Cieszę się, że istnieje coś takiego jak Club Porsche. Posiadanie auto to tylko część przyjemności, druga to przynależność do specyficznej subkultury, do grupy ludzi, których łączy niecodzienna pasja. Z wielką przyjemnością spotkam się z klubowiczami na jednym z najbliższych spotkań, aby poznać ludzi, którzy dawno temu zachorowali na tą dziwną chorobę ...

Jak tylko odbiorę auto z warsztatu to wrzucę kilka nowych fotek, dzisiaj nawet nie mam zdjęć ze środka.

Pozdrawiam serdecznie

JL

Tytuł:
PostNapisane: 22.06.2008, 16:55 

Nr klubowicza: 164
Witam i pozdrawiam z Łodzi
:-)

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 22.06.2008, 21:52 

Również witam :)
Porsche to coś więcej niż samochody (przynajmniej dla mnie). Nie ważne jest też to, żeby pokazać się na ulicy i wzbudzać zazdrość u użytkowników monotonnych samochodów. Dla mnie to historia, która zjednoczyła wielu ludzi, a zakup auta, to tylko przyjemność, która jeszcze bardziej pomaga w spotykaniu się i opowiadaniu o tej marce... a czasem pościganiu się :wink: :drive:

Życzę, aby to auto sprawiało, że za każdym razem jak odpalisz silnik dostaniesz gęsiej skórki :)

P.s.

Mam nadzieję, że czasem będziemy się mijać na drodze :)

Tytuł:
PostNapisane: 22.06.2008, 22:10 

Witam Cię kolego. Moim mażeniem zawsze było 928 gts, ale łatwiej jest być posiadaczem 911 w każdym wydaniu , gratuluję.

jesteś posiadaczem najpiękniejszego PORSCHE.....

Tytuł:
PostNapisane: 22.06.2008, 22:25 

kolego..... ile chcesz za swoje cudo.... mam kupca.....

Tytuł:
PostNapisane: 23.06.2008, 14:33 
Klubowicz

witaj i gratuluje maszyny ... wiele osob zakochalo sie w marce porsche wlasnie poprzez 928 ...
powodzenia!

Tytuł:
PostNapisane: 23.06.2008, 17:33 

Ile chcę ??

Na myśl przychodzi mi reklama MasterCarda. Realizacja młodzieńczych marzeń: Bezcenne.
Ale dzięki za info, będą miał to w pamięci .....

Tytuł:
PostNapisane: 23.06.2008, 21:23 

lesnik117 napisał(a):
Ile chcê ??

Na my¶l przychodzi mi reklama MasterCarda. Realizacja m³odzieñczych marzeñ: Bezcenne.
Ale dziêki za info, bêd± mia³ to w pamiêci .....

Way to go buddy !!! Nistety nie mialem czasu tu zagladac, ani cieszyc sie czarna (chociaz nadal brakuje mi zaworu AUX AIR :wink: ) ale widze ze nas sie robi wiecej. Zakladam ze najszerszego prosiaczka juz poznales bo widzialem ze ci gratulowal.

Jak juz ogarniesz 2ke do gory w extremalnych sytuacjach to reszta jest sama przyjemnosc. Zlewa sie z drogo i wkleja w asfalt, no i polyka duze segmenty asfaltu za jednym lykiem.

Mialem troche zabawy z ustawieniem wtrysku, mam KJet z 85. Drobne eleketrychne przygody jak to w nich bywa. Jenak najprzyjemniesze autko w prowadzeniu jakie mialem, a mialem ich sporo. Chyba nawet zona sie przekonuje. Mysle ze gdyby teraz wyszlo 928S4 / GTS z najnowsza technologia nikogo by nie odstraszyly. Dzwiek V8 na 100mm tlokach to niewiarygodny dzwiek.

Pozdrawiam i zakladaj karty na punkty na wszystkich stacjach !! Prezent pod choinke bedziesz mial zalatwione. :idea:

Tytuł:
PostNapisane: 23.06.2008, 22:38 
Prezes PCP, Cz. Honorowy

Nr klubowicza: 002
Witam "Nowego" na forum,

gratuluje zakupu super auta.
Od razu zauważyłem, że mamy wiele wspólnego...:-)

Moje poprzednie auto to było 928 S4, a teraz w następnym mam takie same felgi jak Twoje..... :lol:

Moje z mniejszym rantem z tyłu... :wink:

Powodzenia i do zobaczenia mam nadzieje na najbliższej imprezie w Borsku....

były: 924, 944, 928, 964, 996, 997, 986 S,
będzie: 981 GTS? ;)

Tytuł:
PostNapisane: 23.06.2008, 23:13 

Witam, witam. Ciekaw jestem, co spowodowało, że zamieniłeś 928 na 911? Czy to naturalny proces? Jakie są Twoje odczucia przy porównaniu tych dwóch aut? Czy raczej są to tak dwie różne koncepcje, że trudno tu o porównanie?
Jeżeli chodzi o felgi to była to pierwsza rzecz, którą wymieniłem. Myślę, że te będą pasowały (rozmiar 18").

Tytuł:
PostNapisane: 23.06.2008, 23:15 

Chociaż przez moment rozważałem felgi Turbo. Stwierdziłem jednak, że te zarezerwowane są jedynie dla 911.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]