Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10.12.2007, 19:37 

Nr klubowicza: 164
Witam wszystkich serdecznie!
Przedstawia się Jasmin - czyli Jurek Jasiński. Używam sobie tego pseudonimu, bo kiedyś ktoś mnie tak nazwał i po latach przypomniałem to sobie, gdy właśnie przyszła okazja wymyślić sobie 'nicka'.
Jestem Łodzianinem, od lat jestem miłośnikiem samochodów, wszelkich marek, zastosowań i możliwości.
W tym roku zrealizowałem sobie marzenie i jestem właścicielem pięknego Boxstera. Przejechałem nim 6000 km od sierpnia, zdążyłem już mieć małą przygodę z wymianą rozerwanej opony, i co najważniejsze, miałem ogormną przyjemność poznawania uroków podróżowania moim autkiem.
Ciągle pojawiają się jakieś pomysły, pytania, dlatego cieszę się, że za pośrednictwem tego forum będę mógł komunikować się z wami.
Wszystkich coś nas łączy, więc tematy do rozmów się znajdą :D 8) .
Pozdrawiam serdecznie
Jasmin

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 10.12.2007, 19:39 

No to Witanko

Tytuł:
PostNapisane: 10.12.2007, 19:44 

Witam Jaśmina :) w okolicy (a dokładniej Rawa Mazowiecka) Boxsterkiem jeździ dobry gracz ;) Karol (spaun na forum) - warto się z nim skontaktować, naprawdę potrafi wyciśnać z tego auta maximum :)

tymczasem już w następny weekend zapraszam na niewielki event w Łodzi - puchar rektora PŁ - z Warszawy będzie 924S i 944S2 dopingowane przez innych fanów i posiadaczy Porsche :) zapowiada się ciekawa konkurencja, nawet dla Twojego Boxsterka ;)

a potem na słynną łódzką pizzę i piwko do jakiejś knajpki :)

Boxster to piękne autko - życzę wiele przyjemności z jazdy :)

Tytuł:
PostNapisane: 10.12.2007, 20:00 

witam, szykuj się na przyszły sezon :)

Tytuł:
PostNapisane: 10.12.2007, 20:13 

:D
Dzięki wam za powitanie.

Igor :

w przyszły weekend czyli 14-15?
No to szkoda bo wracam z podróży dopiero po południu w niedzielę.
Ale chętnie pogadam z kimś kto tam będzie bo po raz pierwszy słyszę o takiej imprezie.
Piwo też lubię.
:-)

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 10.12.2007, 20:18 

Jasmin napisał(a):
w przyszły weekend czyli 14-15?
No to szkoda bo wracam z podróży dopiero po południu w niedzielę.
Ale chętnie pogadam z kimś kto tam będzie bo po raz pierwszy słyszę o takiej imprezie.
Piwo też lubię.
:-)

niedzielę spędzamy przy whisky u naszego przyjaciela Gerta (firma Carzone Specials) - witamy kolege który akurat wraca z UK :) Tak samo - Rawa Mazowiecka - jeśli żona Ci się nie zbuntuje, serdecznie zapraszamy ;)

Tytuł:
PostNapisane: 10.12.2007, 20:33 

Dzięki baardzo!

Z taką częstotliwością z jaką ostatnio wyjeżdżam to po powrocie do domu z kolejnej podróży moja luba tak łatwo mnie nie puści.
Chętnie następnym razem!

Jak to jest zimą? Jeździcie waszymi autami? Moje w garażu. Ciepło ma...
Jasmin

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 10.12.2007, 20:38 
Klubowicz

od trzech dni roznosze ulotki po garazach w okolicy, bo na internet i gazete juz nie licze... i brak garazu na warszawskim zoliborzu :(
tak wiec jedno czarne 944s2 bedzie na chodzie kazdego dnia tej zimy :)
tylko te zimowki trezba nabyc...a po naprawach "dopieszczajacych" budzet stal sie ujemny :(

Tytuł:
PostNapisane: 10.12.2007, 20:42 

czarne S2 :) słyszałem dziś dużo o tym autku :) same pozytywy :) mam nadzieję je wkrótce zobaczyć :) sorka za OT
a co do zimowych imprez - zajrzyj za chwilę do działu imprez klubowych :)

Tytuł:
PostNapisane: 10.12.2007, 22:33 

yoshi napisał(a):
od trzech dni roznosze ulotki po garazach w okolicy, bo na internet i gazete juz nie licze... i brak garazu na warszawskim zoliborzu :(
tak wiec jedno czarne 944s2 bedzie na chodzie kazdego dnia tej zimy :)
tylko te zimowki trezba nabyc...a po naprawach "dopieszczajacych" budzet stal sie ujemny :(

Ja też cienko z budżetem dlatego nie szalałem z zimówkami, mimo że bardzo chciałem cos dobrego, ale jak zapewnie przekonasz się niedługo, z zimówkami na tył do S2 bedziesz miał duże problemy (dobrą zinówką), albo już nie ma albo jest za 700zł :(. Mi zimę pomoże przetrwać Goodyear, oponki zgodne z opisem za nieduże pieniądze.

PS: A ja mam garaż i też bede jeździł całą zimę :P

Tytuł:
PostNapisane: 10.12.2007, 22:41 

boxsterem da się jeździć w zimie ale jak jest dużo śniegu to się wiesza podwoziem :(

Tytuł:
PostNapisane: 10.12.2007, 23:37 

Pewnie że można tylko szkoda by było przywalić w przystanek albo kiosk z hot dogami bo akurrat bujneło na zakręcie.
Nie boję się jeździć ale na codzień mam audi quattro i jakoś w zimie nie bardzo mi zależy na jeździe z napędem na tył i jeszcze przy okazji TYM autem.
Kupowanie zimówke w tym kontekście byłoby snobizmem chyba bo pewnie wyjechałbym tylko do sklepu i z powrotem ze dwa, trzy razy zimą.
Ja za tą rozerwaną letnią zapłąciłem 1600 pln więc strach się pytac o zimówki... Wolę dziewczynie prezent kupić.
wyobrażam sobie że 4S jest nieco łatwiejszy w obsłudze zimą ale przy większym śniegu chyba też raczej nie ma sensu wyjeźdżać z domu...

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 11.12.2007, 10:35 

Witam,
w Łodzi często bywałem, teraz jestem rzadziej, wieczorami najczęściej na Piotrowskiej w 7-kach:)
Siedziba firmy, której jesteśmy z ojcem przedstawicielem w woj.podlaskim mieści się właśnie w Łodzi i odwiedzałem często kolegę, Roberta Jędrasika z firmy TUNING JĘDRASIK, jak przerabiałem kilkakrotnie swojego Lanosa, a później Focusa.
Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 11.12.2007, 11:12 
Klubowicz

Igor napisał(a):
czarne S2 :) słyszałem dziś dużo o tym autku :) same pozytywy :) mam nadzieję je wkrótce zobaczyć :) sorka za OT
a co do zimowych imprez - zajrzyj za chwilę do działu imprez klubowych :)

No prosze...a kto tak chwalil? optymistyczny sprzedawca czy warsztat z ktorego dopiero go odebralem?
wczoraj moglem sie nim nacieszyc...chodzi bajecznie :) tylko popracowac musze nad tym uciekajacym tylem na boki :))) co by to zawsze kontrolowac.
Co do imprez to widze spotkanie 26 (i twoje urodzinki)..na impreze sie zaraz zapisze choc pomysle jeszcze o rozecie :)
GaZik - wielkie thx! za namiar na oponki..sprawdzam jeszxce u kumpla co ma swoj sklep w Blue city... szykuje sie fajna zima!

Tytuł:
PostNapisane: 11.12.2007, 11:28 

Witam , cieszę się z powiększenia naszego grona no i w dodatku z Boxsterem :D
Fajne autko by trochę się pobawić w ścigano ale tylko pobawić - trochę za słabe :? - mnie już na tyle wzięła gorączka prędkości , że rozważam już tylko 997 w mocniejszym wydaniu :)
- nie zmienia to faktu , że swoją linią ( karoseria ) Boxster podoba mi się najbardziej :!: :idea:
P.s. Życzę max frajdy i przyjemności w ujarzmianiu swoich koni z pod maski a raczej z pod tyłka :D
Do zobaczenia :headbang: :drive:

Tytuł:
PostNapisane: 11.12.2007, 11:35 

... a raczej spod fotela ;)

a boxster wcale taki wolny nie jest - nieraz to udowodnił nam Karol :) :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 11.12.2007, 12:40 
Klubowicz

GaZik: Goodyear,

No przyznam ze cos tanio te oponki, nawet jak na internet...wiesz cos o zrodle ich pochodzenia? czy nie jest to jakis drugi sort, odpady itp?

Tytuł:
PostNapisane: 11.12.2007, 12:42 

Pewnie dlatego ze rok produkcji 2005.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]