Autor |
Wiadomość |
Jerzy
|
Napisane: 10.12.2007, 19:37 |
|
Nr klubowicza: 164
|
Witam wszystkich serdecznie!
Przedstawia się Jasmin - czyli Jurek Jasiński. Używam sobie tego pseudonimu, bo kiedyś ktoś mnie tak nazwał i po latach przypomniałem to sobie, gdy właśnie przyszła okazja wymyślić sobie 'nicka'.
Jestem Łodzianinem, od lat jestem miłośnikiem samochodów, wszelkich marek, zastosowań i możliwości.
W tym roku zrealizowałem sobie marzenie i jestem właścicielem pięknego Boxstera. Przejechałem nim 6000 km od sierpnia, zdążyłem już mieć małą przygodę z wymianą rozerwanej opony, i co najważniejsze, miałem ogormną przyjemność poznawania uroków podróżowania moim autkiem.
Ciągle pojawiają się jakieś pomysły, pytania, dlatego cieszę się, że za pośrednictwem tego forum będę mógł komunikować się z wami.
Wszystkich coś nas łączy, więc tematy do rozmów się znajdą .
Pozdrawiam serdecznie
Jasmin
Góra |
|
max944
|
Napisane: 10.12.2007, 19:39 |
|
|
|
Góra |
|
Igor
|
Napisane: 10.12.2007, 19:44 |
|
|
Witam Jaśmina w okolicy (a dokładniej Rawa Mazowiecka) Boxsterkiem jeździ dobry gracz Karol (spaun na forum) - warto się z nim skontaktować, naprawdę potrafi wyciśnać z tego auta maximum
tymczasem już w następny weekend zapraszam na niewielki event w Łodzi - puchar rektora PŁ - z Warszawy będzie 924S i 944S2 dopingowane przez innych fanów i posiadaczy Porsche zapowiada się ciekawa konkurencja, nawet dla Twojego Boxsterka
a potem na słynną łódzką pizzę i piwko do jakiejś knajpki
Boxster to piękne autko - życzę wiele przyjemności z jazdy
|
|
Góra |
|
Marion
|
Napisane: 10.12.2007, 20:00 |
|
|
witam, szykuj się na przyszły sezon
|
|
Góra |
|
Jerzy
|
Napisane: 10.12.2007, 20:13 |
|
|
Dzięki wam za powitanie.
Igor :
w przyszły weekend czyli 14-15?
No to szkoda bo wracam z podróży dopiero po południu w niedzielę.
Ale chętnie pogadam z kimś kto tam będzie bo po raz pierwszy słyszę o takiej imprezie.
Piwo też lubię.
Góra |
|
Igor
|
Napisane: 10.12.2007, 20:18 |
|
|
Jasmin napisał(a): w przyszły weekend czyli 14-15? No to szkoda bo wracam z podróży dopiero po południu w niedzielę. Ale chętnie pogadam z kimś kto tam będzie bo po raz pierwszy słyszę o takiej imprezie. Piwo też lubię.
niedzielę spędzamy przy whisky u naszego przyjaciela Gerta (firma Carzone Specials) - witamy kolege który akurat wraca z UK Tak samo - Rawa Mazowiecka - jeśli żona Ci się nie zbuntuje, serdecznie zapraszamy
|
|
Góra |
|
Jerzy
|
Napisane: 10.12.2007, 20:33 |
|
|
Dzięki baardzo!
Z taką częstotliwością z jaką ostatnio wyjeżdżam to po powrocie do domu z kolejnej podróży moja luba tak łatwo mnie nie puści.
Chętnie następnym razem!
Jak to jest zimą? Jeździcie waszymi autami? Moje w garażu. Ciepło ma...
Jasmin
Góra |
|
yoshi
|
Napisane: 10.12.2007, 20:38 |
|
|
od trzech dni roznosze ulotki po garazach w okolicy, bo na internet i gazete juz nie licze... i brak garazu na warszawskim zoliborzu
tak wiec jedno czarne 944s2 bedzie na chodzie kazdego dnia tej zimy
tylko te zimowki trezba nabyc...a po naprawach "dopieszczajacych" budzet stal sie ujemny
|
|
Góra |
|
Igor
|
Napisane: 10.12.2007, 20:42 |
|
|
czarne S2 słyszałem dziś dużo o tym autku same pozytywy mam nadzieję je wkrótce zobaczyć sorka za OT
a co do zimowych imprez - zajrzyj za chwilę do działu imprez klubowych
|
|
Góra |
|
GaZiK
|
Napisane: 10.12.2007, 22:33 |
|
|
yoshi napisał(a): od trzech dni roznosze ulotki po garazach w okolicy, bo na internet i gazete juz nie licze... i brak garazu na warszawskim zoliborzu tak wiec jedno czarne 944s2 bedzie na chodzie kazdego dnia tej zimy tylko te zimowki trezba nabyc...a po naprawach "dopieszczajacych" budzet stal sie ujemny
Ja też cienko z budżetem dlatego nie szalałem z zimówkami, mimo że bardzo chciałem cos dobrego, ale jak zapewnie przekonasz się niedługo, z zimówkami na tył do S2 bedziesz miał duże problemy (dobrą zinówką), albo już nie ma albo jest za 700zł . Mi zimę pomoże przetrwać Goodyear, oponki zgodne z opisem za nieduże pieniądze.
PS: A ja mam garaż i też bede jeździł całą zimę
|
|
Góra |
|
Marion
|
Napisane: 10.12.2007, 22:41 |
|
|
boxsterem da się jeździć w zimie ale jak jest dużo śniegu to się wiesza podwoziem
|
|
Góra |
|
Jerzy
|
Napisane: 10.12.2007, 23:37 |
|
|
Pewnie że można tylko szkoda by było przywalić w przystanek albo kiosk z hot dogami bo akurrat bujneło na zakręcie.
Nie boję się jeździć ale na codzień mam audi quattro i jakoś w zimie nie bardzo mi zależy na jeździe z napędem na tył i jeszcze przy okazji TYM autem.
Kupowanie zimówke w tym kontekście byłoby snobizmem chyba bo pewnie wyjechałbym tylko do sklepu i z powrotem ze dwa, trzy razy zimą.
Ja za tą rozerwaną letnią zapłąciłem 1600 pln więc strach się pytac o zimówki... Wolę dziewczynie prezent kupić.
wyobrażam sobie że 4S jest nieco łatwiejszy w obsłudze zimą ale przy większym śniegu chyba też raczej nie ma sensu wyjeźdżać z domu...
Góra |
|
FILIP
|
Napisane: 11.12.2007, 10:35 |
|
|
Witam,
w Łodzi często bywałem, teraz jestem rzadziej, wieczorami najczęściej na Piotrowskiej w 7-kach:)
Siedziba firmy, której jesteśmy z ojcem przedstawicielem w woj.podlaskim mieści się właśnie w Łodzi i odwiedzałem często kolegę, Roberta Jędrasika z firmy TUNING JĘDRASIK, jak przerabiałem kilkakrotnie swojego Lanosa, a później Focusa.
Pozdrawiam.
|
|
Góra |
|
yoshi
|
Napisane: 11.12.2007, 11:12 |
|
|
Igor napisał(a): czarne S2 słyszałem dziś dużo o tym autku same pozytywy mam nadzieję je wkrótce zobaczyć sorka za OT a co do zimowych imprez - zajrzyj za chwilę do działu imprez klubowych
No prosze...a kto tak chwalil? optymistyczny sprzedawca czy warsztat z ktorego dopiero go odebralem?
wczoraj moglem sie nim nacieszyc...chodzi bajecznie tylko popracowac musze nad tym uciekajacym tylem na boki )) co by to zawsze kontrolowac.
Co do imprez to widze spotkanie 26 (i twoje urodzinki)..na impreze sie zaraz zapisze choc pomysle jeszcze o rozecie
GaZik - wielkie thx! za namiar na oponki..sprawdzam jeszxce u kumpla co ma swoj sklep w Blue city... szykuje sie fajna zima!
|
|
Góra |
|
newada
|
Napisane: 11.12.2007, 11:28 |
|
|
Witam , cieszę się z powiększenia naszego grona no i w dodatku z Boxsterem
Fajne autko by trochę się pobawić w ścigano ale tylko pobawić - trochę za słabe - mnie już na tyle wzięła gorączka prędkości , że rozważam już tylko 997 w mocniejszym wydaniu
- nie zmienia to faktu , że swoją linią ( karoseria ) Boxster podoba mi się najbardziej
P.s. Życzę max frajdy i przyjemności w ujarzmianiu swoich koni z pod maski a raczej z pod tyłka
Do zobaczenia
|
|
Góra |
|
yoshi
|
Napisane: 11.12.2007, 12:40 |
|
|
GaZik: Goodyear,
No przyznam ze cos tanio te oponki, nawet jak na internet...wiesz cos o zrodle ich pochodzenia? czy nie jest to jakis drugi sort, odpady itp?
|
|
Góra |
|
wampir
|
Napisane: 11.12.2007, 12:42 |
|
|
Pewnie dlatego ze rok produkcji 2005.
|
|