Autor |
Wiadomość |
mick
|
Napisane: 28.09.2016, 14:49 |
|
|
maja22 napisał(a): (...) zapewniano mnie iż produkcja będzie koniec sierpnia, początek września. We wrześniu po mojej interwencji co jest grane.... - produkcja przesunięta na koniec września. Teraz jest koniec września..- informacja iz auto chyba będzie w październiku. Ciekawe... fabryka nie produkuje nic praktycznie przez cały sierpień z uwagi na przerwę techniczną. Na początku września rusza produkcja na rynek US i potem ROW (reszta świata). Tak czy inaczej super konfig. Lakierowany na czarno Aero + jasny lakier robią robotę. Szkoda, że odbiór nie w Sopocie, bo chętnie bym pooglądał.
|
|
Góra |
|
maja22
|
Napisane: 29.09.2016, 15:42 |
|
Nr klubowicza: 517
|
.... dziś dostałem dalsze informacje i sam nie wiem co robić.
Mój tzw. opiekun(Katowice) zamówionego auta 2 tyg pisał przy moich zapytaniach kiedy -... mam potwierdzenie transport 3-4 październik, dziś dostałem maila koniec produkcji auta 18 październik - dzwonie do faceta a on 18 październik to przekazanie auta do transportu. Panowie co jest grane ? czy ja jestem ziemniak ....? ... proszę o pomoc . Dziś dostałem informacje ale nie z Katowic tylko z Sopotu iż mają podobne auto do odbioru natychmiastowego Lakier: Graphite Blue Metallic color środka i dachu brązowy przebieg 12 tys km prod. luty 2016r. cena do negocjacji ale jeszcze nie dostałem jaka jest czy warto się interesować ofertą auto wygląda super.?
Góra |
|
wit007
|
Napisane: 29.09.2016, 15:50 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
Dołączył: 12.03.2008 Posty: 9172 Lokalizacja: Gdynia/Warszawa
Nr klubowicza: 189
|
Grafit z brązowym?? Faktycznie opóźnienia wyglądają słabo, ale ja bym został przy tym wymarzonym. Tylko wynegocjuj jakieś bonusy w ramach rekompensaty. Ktoś miał podobne przeboje z Macanem i chyba jest zadowolony (i z auta, i z tego co wynegocjował).
_________________ Witek będzie: chyba 718 było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09 http://www.komunikado.pl agencja public relations
|
|
Góra |
|
maja22
|
Napisane: 29.09.2016, 16:14 |
|
|
Tak zaproponowali akcesoria w cenie ok 1-2 tys zl o innych kwotach rekompensaty cytat....wykluczone...... . Co do oferty z Sopotu ma wszystko co zamawiam tylko kolor inny z zewnątrz. Przy zamówieniu też go brałem a zdecydowałem sie na biały. Panowie czuje ze auto będzie dostarczone w listopadzie lub w grudniu a to już rok mija kalendarzowy a więc na dzień dobry tracę ok12%
Góra |
|
mick
|
Napisane: 29.09.2016, 16:46 |
|
|
Sopot ma w ofercie demo Porsche Polska. Graphite blue z pełną skórą Espresso. Było na targach w Poznaniu w tym roku i od tego czasu do dyspozycji Zarządu Posche PL oraz testów redakcyjnych. http://www.autogespot.com/porsche-991-t ... 2016/05/10Za kierą redaktor Top Gear PL. P.S. Ja bym czekał na "swój" egzemplarz...
|
|
Góra |
|
wit007
|
Napisane: 29.09.2016, 17:00 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
|
1-2k to przy cenie auta jakiś żart. Może trzeba uderzyć do centrali? Do rozważenia - rezygnacja z tego auta i zamówienie identycznego z produkcji 2017. Bo rocznik to jedno, drugie to wyjazd z salonu. Więc stratę trzeba liczyć raczej na poziomie 20%
_________________ Witek będzie: chyba 718 było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09 http://www.komunikado.pl agencja public relations
|
|
Góra |
|
KoKoS
|
Napisane: 29.09.2016, 17:01 |
|
|
Ten ten egzemplarz w którym chyba brakło benzyny podczas Porsche Parade.
|
|
Góra |
|
maja22
|
Napisane: 29.09.2016, 17:17 |
|
|
zadałem im to pytanie czy to nie ten model co jest testowany przez redaktorów z PL - odpowiedz ich że nie, ale ten modelwyżej spomniany też będą mieli go do sprzedania czekam spokojnie -szkoda nerwów bo już mocno zastanawiałem się nad Ferrari. Z M3 bliżej mi do Turbo porsche......
Gdzie panowie ubezpieczyć auto czy to co jest w salonie ? ceny strasznie poszły do góry
Góra |
|
wit007
|
Napisane: 29.09.2016, 18:29 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
|
Kolega Borysek z reguły ma najlepsze oferty, choć na nowe auta dealerzy też bywają konkurencyjni
|
|
Góra |
|
dc1
|
Napisane: 29.09.2016, 19:29 |
|
|
Ja bym osobiście sprawy tak nie zostawił i zagroził odstąpieniem od kupna. To nie jest jakiś Hyundai za 100tys (bez obrazy oczywsicie) żeby terminy mogli przesuwać jak im pasuje. A rabaty typu 1 czy 2 tys przy aucie za 1 200 000 to jest jakis smiech na sali Skonfigurowales wymarzoną konfiguracje a oni proponują jakąś obsraną zjechaną testówke ( a wszyscy wiemy że testówki są do upalania ostrego ) z przebiegiem 12k, i znając życie jeszcze cena nie dużo się będzie różnić od ceny twojej konfiguracji... Brak słów. Kase albo conajmniej zaliczkę już mają i sam widzisz jak cie traktuja.. Zobaczysz w listopadzie coś innego wymyśla.. Ja bym postawil sprawe ostro i stanowczo: albo auto bedzie do tego listopada albo odstepujesz od kupna i tyle. Dopiero jak mała afera bedzie to sie pośpeiszą bo wtedy twój opiekun przekaże komuś ''wyżej'' że klient zaczyna robić się niecierpliwy i trzeba zrobić to auto na poważnie. A tak to widzą że nic z tym nie robisz, pełna kwota czy tam zaliczka u nich jest, i nie mają co się śpieszyć bo robią inne auta tych co się ostrą o tą dopominają...... Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
vako
|
Napisane: 29.09.2016, 20:50 |
|
|
maja22 napisał(a): Panowie czy to jest norma dla Porsche. Kiedy składałem zamówienie w Katowicach (bo tam mieli jako jedyni w PL ostatni model 911 TS do pełnej konfiguracji na ten rok ) zapewniano mnie iż produkcja będzie koniec sierpnia, początek września. We wrześniu po mojej interwencji co jest grane.... - produkcja przesunięta na koniec września. Teraz jest koniec września..- informacja iz auto chyba będzie w październiku. Ciągłe trzeba sie przypominać co jest z autem, nie wspominam o zmarnowanych wakacjach bo terminy ciągle ulegają zmianie
Czy standard obsługi klienta i tzw. przesunięcia w produkcji 911 TS to standard normalny dla marki premium Porsche?
Porównuje Porsche do innej mojej marki Premium i powiem ...jak na początek przygody ta marka nie robi super wrażenia .....mam nadzieje iż 911 mi wynagrodzi Z auta będziesz na 100% zadowolony a o obsludze premium zapomnij bo czegoś takiego nie ma w tej marce i obsłudze bliżej jest do masowki typu Ford niż do marki premium a do tego serwis jeden z najdrozszych w PL a w zamian jedynie legenda Porsche a nie kazdemu to wystarczy... Ja przed wyjazdem na wakacje zostawilem auto w serwisie w poniedzialek rano zamówili części z De które dotarły do magazynu w Poznaniu w 1 dzien czyli we wtorek Poznań miał części i we środę miał wyslac do serwisu we Wrocławiu. Poznań wysłał części dokładnie po tygodniu czekania w kolejną środę a do mnie dzwonili z serwisu że to nie ich wina i że Poznań nie wysyla. Serwis we Wrocławiu nie widział w tym w ogóle problemu i zdziwieni byli o co mi chodzi jak zwróciłem im uwagę że auto oddałem do ich serwisu, oni są gwarantem, dostaną kasę za naprawę gwarancyjna od importera i za wszystko odpowiadaja więc łaskawie kierownik mógłby ruszyć dupe i zadzwonić do Poznania. Nikt nawet nie zapytał czy nie potrzebuję auta zastepczego ani słowa przeprosiny więc żenada. Tydzień wczesniej oddałem druga 911 do serwisu i przy mnie mechanik w kilka minut zdemontowal nadkole i stwierdzil że cieknie z węża od chłodnicy i wąż kosztuje 100zl a przy odbiorze niespodzianka i 1600zl o których nikt nie informował przyjmując auto. Przy odbiorze był ze mną znajomy który przesiadl się do Ferrari i powiedzial właśnie dla tego nie kupię więcej Porsche bo traktują klientów jak frajerów których można za wszystko kroić bo przecież mają pieniadze a w Ferrari 5lat serwis w cenie i pod dom wysyłają lawete po auto... niestety w Porsche serwis to porażka i ja serwisowalem auta w Warszawie, Katowicach i Wroclawiu i niestety wszędzie ten sam poziom obsługi klienta. Poczekaj na 2017 lub inna marka bo 2016 odbiór na zimę to duża strata na wartości.
|
|
Góra |
|
Jerzy
|
Napisane: 29.09.2016, 21:26 |
|
Nr klubowicza: 164
|
Logicznie ciężka decyzja do podjęcia. Zatem kieruj się sercem. Jak masz ochotę się obrazić to się obraź a jak chcesz mieć super auto w wymarzonej konfiguracji to poczekaj. Różnica w produkcji a nadaniu do transportu to raczej normalna rzecz i rzeczywiście wygląda na to, że skoro będzie w transporcie 18.10 to odbierzesz go pod koniec października albo na początku listopada. Pieniędzy dużo, więc masz święte prawo się burzyć. Rzeczywiście zamówiłeś auto z kwotą produkcyjną w newralgicznie trudnym czasie. Co do utraty wartości to chyba aż tak bym się nie obawiał ale zawsze jakaś jest. Nie kupuj auta demo skoro stać cię na nowe i nie bierz zestawu kolorystycznego, które ci w 100% nie odpowiada. To ma być 100% satysfakcji.
Góra |
|
wit007
|
Napisane: 30.09.2016, 8:20 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
|
Szczerze mówiąc, na moje oko wygląda to tak, jakby z góry wiedzieli, że sierpień jest nierealny, a postanowili "złapać" klienta. A potem, że się trochę opóźni... No cóż, bywa.
Co do obsługi premium - fakt, jeszcze sporo nauki przed wszystkimi centrami Porsche w Polsce. Z tego co słyszę i sam doświadczyłem najlepszy wydaje się Poznań. Może w Warszawie będzie lepiej gdy otworzą drugi punkt, na Okęciu. Oby, bo nie chce mi się jeździć 300 km do serwisu, gdy mam jeden prawie pod nosem.
|
|
Góra |
|
maja22
|
Napisane: 30.09.2016, 11:05 |
|
|
Smutne to jest co opisujecie - miałem nadzieje przy zamówieniu i dalszej współpracy z marką Porsche poziom obsługi będzie wysoki.
Mam nadzieje iz otworzą w ciągu najbliższych lat kilka nowych salonów (tylko nie jednego właściciela jak Lellek) i zacznie się konkurencja oraz walka o klienta w PL.
Góra |
|
wit007
|
Napisane: 30.09.2016, 12:24 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
|
Generalnie nie ma się co martwić, auto jest mega i wszystko Ci wynagrodzi. A że auto nowe to i do serwisu nie powinno za często zaglądać. Zawsze jest opcja pt. Berlin. Pamiętam, jak Rychu jeździł do jakiegoś Porsche Zentrum i to znacznie dalej niż do Berlina chyba.
|
|
Góra |
|
TomRS
|
Napisane: 30.09.2016, 14:10 |
|
|
Ja bym poczekał, albo zrezygnował i zamówił egzemplarz z przyszłorocznej produkcji. Demówki i to jeszcze nie do końca zgodnej z oczekiwaniami nie brałbym pod uwagę mając środki i zaplanowany zakup nowego auta. Co do serwisu - swojego Boxika serwisowałem i serwisuję w PC Poznań, i jak do tej pory jestem 100% -towo zadowolony z obsługi. Ceny - na stronach Porsche Centrów są podane ceny za roboczogodzinę ich pracy, więc raczej z góry wiadomo jakich kosztów można się spodziewać - doradca serwisowy zawsze był w stanie bardzo dokładnie mi oszacować ile będzie do zapłaty.
|
|
Góra |
|
Jerzy
|
Napisane: 30.09.2016, 15:25 |
|
Nr klubowicza: 164
|
Nie ma co biadolić. Kupiłem moje TT niedawno i jestem mega zadowolony z auta i obsługi. Tez miałem mała obsuwę w terminie ale po prostu założyłem ją z gory. Z serwisem tez mi sie dobrze współpracuje mimo że jest 200 km ode mnie. A czy kosztuje? Tak. Za darmo mi go nie obiecywali. Za to reagują z powaga na każde moje marudzenie. Za to jazda tym autem wynagradza wszystko.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Góra |
|
BondE87
|
Napisane: 3.10.2016, 15:19 |
|
|
|
Góra |
|
thestructor
|
Napisane: 3.10.2016, 19:20 |
|
|
Niepowazni są w porsche polska, przez to ze są 3 salony w Polsce to mogą olewac klientów. Pomijam już kwestie serwisu, obsługi itd. Ale ceny też mają z kosmosu i nie bardzo chcą negocjować. Mój wspólnik ma już merca s coupe i myśli nad s 4 drzwiowym, bo mu żona zabrała tez biorę to auto pod uwagę, wiec zrobiłem konfigurację, wyszło 584.000 pln minus rabat - 22%.... wspólnik myśli tez nad nową panamerą, ale nie napala się póki na żywo nie zobaczy, wiec zapytał o wychodzący model może będzie dobry rabat, bo sąsiad miesiąc przed premierą nowej bmw 7 dostał rabat 28% na wychodzące ze sprzedaży f01. Jak myślicie jaki rabat porsche zaproponowało na stockowe auto które za miesiąc będzie starym modelem???? 8%... po premierze nowego modelu pies z kulawą nogą tego nie kupi
|
|
Góra |
|
Jarecki
|
Napisane: 3.10.2016, 19:23 |
|
Nr klubowicza: 381
|
thestructor napisał(a): Mój wspólnik ma już merca s coupe i myśli nad s 4 drzwiowym, bo mu żona zabrała tez biorę to auto pod uwagę, wiec zrobiłem konfigurację, wyszło 584.000 pln minus rabat - 22%.... Wow!!! załatw mi ze dwie sztuki coupe i ze dwie sedana w tym rabacie. Na ten rok.
Góra |
|
|