Ha! Warsztat Bosch Gładysek pewnie? No ja mam mieszane uczucia co do jakości obsługi klienta u nich. Właśnie w kontekście czyszczenia wtrysków (a szerzej regeneracji wtrysków)...
http://www.924.pl/forum/viewthread.php? ... post_74340
Cytuj:
Potrzebowałem wymienić uszczelki i popękane kapturki wtrysków. Jak zwykle transaxle.istore.pl okazało się niezawodne smiley
Błyskawiczne info, błyskawiczna oferta, pełna satysfakcja.
W odróżnieniu od znanego krakowskiego serwisu Bosch, który zajmuje się regeneracją wtryskiwaczy. Czyszczenie w myjce ultradźwiękowej i organoleptyczna kontrola kształtu strumienia rozpylanego paliwa za 'jedyne' 62 zł/szt smiley
Wymiana uszczelek - nie ("chyba, że nam Pan przywiezie"smiley, badanie sprawności wtrysku (ilości paliwa w zależności od wartości prądu) - nie ("bo Bosch nam nie daje takich charakterystyk"smiley.
Ciekawostka: Porsche sprzedaje zestawy naprawcze wtryskiwaczy do 944 (kapturek na końcówkę + gumowe oringi + podkładka dystansująca).
Bosch dla tych samych wtryskiwaczy dopuszcza wymianę jedynie gumowych oringów (kapturek i podkładką są przewidziane jako niewymienne) smiley
Cytuj:
Może się dziać - może się nie dziać, u mnie akurat wiele się nie dzieje.
Ale odwróćmy pytanie: dlaczego Porsche (odbiorca części od Boscha) dopuszcza i przewiduje jej wymianę (tak jak kapturka) a Bosch (producent tej części) nie??? Gdzie logika? Znaczy domyślam się gdzie, sądząc po licznych doniesieniach o spadającej jakości wyrobów tego producenta... smiley
To mnie wkurza. Wtryski chcę zrobić tak, żeby mieć z nimi już 'dożywotnio' spokój. Dlatego liczyłem, że profesjonalizm zobowiązuje...
Poniżej materiał foto obrazujący stan kapturków w 25 - letnim aucie.
Sam jestem ciekaw co doprowadziło do tylu pęknięć (w turbo na ten przykład takich rzeczy nie miałem)
Wniosek i sugestia - zamów sobie u Tomka Izydora zestaw kapturków i uszczelek do Twoich wtrysków:
http://transaxle.istore.pl/pl,product,6 ... wacza.htmlInfo na koniec: pamiętam, że na początku roku na allegro były wystawione nowe wtryski do 993gt2, żółte.
Link do aukcji (wygasły, trza pewnie szukać w Archiwum Allegro)
Cytuj: