Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 13.12.2022, 23:32 

Cześć!

W pierwszej kolejności chciałbym powiedzieć że miło było dołączyć do klubu, bo jazda Porsche to przyjemność sama w sobie! Nie mniej jednak, jako że sezon aktualnie się skończył i żaba siedzi w garażu, to zacząłem kombinować. Znalazłem oto taki ciekawy artykuł:

https://www.panamera-life.com/en/entry/dmh-sz700/

Osobiście mam oryginalny Clarion NX810 (Japończyk), który co prawda działa całkiem nieźle zarówno z bluetooth audio, zestawem głośnomówiącym jak i kamerą cofania, ale szczerze mówiąc jest trochę denerwujące to że nie da się zmienić na angielski i wyświetla cały czas mapę japonii.

Czy ktoś z was wie czy w jakiś sposób można w tym Clarionie zmienić język na angielski? Co do wyświetlacza, wystarczyłoby mi jakby nie wyświetlał ciągle mapy japonii...

A jeżeli nie, czy macie jakieś doświadczenia ze zmianą elektroniki? Może znacie kogoś zaufanego kto zajmuje się takimi modyfikacjami w południowej Polsce?

PostNapisane: 14.12.2022, 21:27 

Nr klubowicza: 193
Bawiłem się kilkoma radiami z Japonii i w żadnym nie udało mi się dojść do opcji zmiany języka. Nie jestem pewien, ale ktoś mi zasugerował że radia na tamten rynek nie maja takiej opcji. Od tej pory nie szukam ;)

924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992

PostNapisane: 16.12.2022, 22:33 

Kup normalne radio 7 cali tylko firmowe plus zeby miało carplay/android play i tyle, nie ma co sie bawic z tymi japonskimi radiami bo one są na inny rynek i nigdy dobrze w pl nie beda dobrze działać.

PostNapisane: 17.12.2022, 11:12 

Mam to samo u siebie w Caymanie. Radio Pioneer Carrozzeria, pisałem do producenta czy jest możliwość zmiany języka to dostałem odpowiedź, że to jest JDM i nie ma opcji. Także też przymierzam się do wymiany na nowy model lub powrotu do oryginału. Z drugiej strony, mapy mam w telefonie, a tu jest przyzwoity dźwięk, działa bluetooth i mp3, więc tak naprawdę więcej nie potrzeba :roll:

PostNapisane: 17.12.2022, 14:57 

Nr klubowicza: 193
To jeszcze jedna uwaga. W Porsche są zwykle bardzo drogie jednostki. Warto je może sprzedać na rynek macierzysty.

924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992

PostNapisane: 18.12.2022, 10:13 

Qbak faktycznie, z tego co wiem to u mnie jest najwyższy model, ale watpię, że ktoś w Japonii będzie chciał kupić radio z 2009r.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]