Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 22.10.2011, 20:47 

Zabrałem się za samochód po letnim sezonie i pierwsze co robię to wymiana zawieszenia.Zdecydowałem się na amortyzatory Bilstein B8 sprint ale mam problem ze sprężynami.Czy kupować oryginalne Porsche z katalogu-jeśli tak to jak rozpoznać czy moje stare były z białym paskiem czy z lila( jak piszą w katalogu) i co te oznaczenia właściwie znaczą-domyślam ,ze twardość ale dlaczego są rożne nie wiem!po VIN nic nie moglem znaleźć.
Niestety na starych już nic nie widać :( :( :(
Amorki będą pasować bo samochód jest fabrycznie obniżony (odczyt z VIN-u) a poprzedni właściciel dołożył dystanse przód 4mm tył 7mm wiec błękitny szerszeń prowadzi się jak gokart.Niestety przy prędkościach pow. 220 -250 km/h i po teście w Porsche Koln wyszło ,ze po 145tys przebiegu należy zestaw wymienić dla własnego bezpieczeństwa.
Licze na pomoc z waszej strony.

Tytuł:
PostNapisane: 28.10.2011, 23:12 

Na dyskusje liczyłem ale się przeliczyłem-może temat był za łatwy dla znawców lub za trudny dla laików.
Ja wymieniłem zawieszenie tak jak opisałem wcześniej-powyżej.Zmiana kolosalna :twisted: szkoda ze pogoda nie na letnie opony :evil:
Dla ciekawych info o zawieszeniu podsyłam linki dot różnicy pomiędzy 993 i 964 oraz drugi o zawieszeniu 991 ogólnie.
Dla mnie bardzo fajne ale po angielsku niestety.

http://forums.pelicanparts.com/porsche- ... nsion.html

http://forums.pelicanparts.com/porsche- ... lysis.html

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]