Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 25.07.2018, 18:33 

Podczas jazdy na wybojach czasem gaśnie mi jeden reflektor przód .Pomaga dopchniecię klosza lampy w stronę karoserii. Za pierwszym razem myślałem że to ksenon się przepala ale ksenon jest ok. To wina kostki a raczej samego reflektora który na wybojach wysuwa się do przodu i traci kontakt z kostką.Blokada reflektora jest zamknięta a mimo to się wysuwa. Co radzicie ? Może ktoś to już przerabiał.

Pzdr.

PostNapisane: 26.07.2018, 7:19 

Nr klubowicza: 583
Jeżeli używasz fabrycznego klucza do blokowania lampy to polecam zmienić go na inny, kolega w 996 miał podobnie, brak styku, zmiana klucza na długą nasadkę 5 mm z przedłużką i pokrętłem pozwoliła na prawidłowe zapięcie blokady reflektora. Z tego co wiem problem u niego już więcej nie wystąpił. Takiego zestawu (1/4") co załączyłem zdjęcia używałem przy ostatniej konwersji świateł z JP na EU w mojej 996 i za każdym razem blokada zaskakuje pewnie i skutecznie. Z tego co widzę do 987 będziesz musiał użyć innej przedłużki, bo masz głębiej gniazdo. Daj znać czy pomogło.
Pozdrawiam
Leszek

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

PostNapisane: 26.07.2018, 14:27 

Nie mam oryginalnego klucza , kolega improwizował przy sprawdzaniu czy to nie jest to spalony ksenon samoróbką , i po tym dalej wysuwa się ten reflektor. Muszę poszukać części i zmontować klucz o którym pisałeś.Obrazek

Pzdr.

PostNapisane: 26.07.2018, 14:46 

albo puszcza Ci mechanizm w ślizgu (podstawie lampy), ja tak miałem w cayennie

PostNapisane: 26.07.2018, 15:25 

Nr klubowicza: 583
Kolega poprawnie improwizował, widzę że masz podobny klucz co ja, więc może uszkodzona podstawa jak pisze kolega wyżej, u mnie jak zapinam lampę słychać dość głośne "kliknięcie"
obejrzyj wszystko dokładnie, porównaj z drugą stroną, może zauważysz co jest przyczyną. Ale nadal bym szedł drogą że lampa nie jest dobrze zabezpieczona, skoro pomaga jej dopchnięcie.

PostNapisane: 27.07.2018, 19:28 

Prawdopodobnie połaczenie lampy z kostka nie jest stabilne i tak sie dzieje potrzebujesz klucza 5,5 i dokladnie sprawdzic polaczenie z instalacja . Powinno pomoc

PostNapisane: 27.07.2018, 22:56 

Na pewno nie jest stabilne jak nie łączy na wybojach, sprawdzę łączenie kostka lampa i mocowanie reflektora .Wkurzajacą jest ta upierdliwość :(

Pzdr.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]