Przecież jeden samochód dojechał na trzecim miejscu. Ten z numerem 13.
Wiem, że walczyli o 3 pozycję ale oglądając pochłonęło mnie zwycięstwo WRT i nie zauważyłem, ze się przebili. SUPER! Gratulacje dla obu "naszych" zespołów.
Pracowity weekend właśnie się rozpoczął Orlen Racing Team WRT będzie walczył w ELMS podczas 4h Paul Ricard. Natomiast u Teutonów trwa właśnie jedno z moich ulubionych dorocznych wydarzeń - 49-ta edycja ADAC TOTAL 24h Race na Nurburgringu! Start jutro o 15.30 https://www.24h-rennen.de/en/live-en/
Nr klubowicza: 263
Ale dramat dla Kubicy na LeMans do ostatniego okrążenia byli na pierwszej pozycji w LMP2 no i na ostatnim okrążeniu auto stanęło , i nie zostało zaklasyfikowane, za to polska ekipa "piekarzy" z Kubą Śmiechowskim dojechali w LMP2 na 5 pozycji! W GT Porsche słabo a wygrała dla odmiany Toyota z nr 7
Dołączył: 28.05.2020 Posty: 560 Lokalizacja: Bydgoszcz / Poznan
Nr klubowicza: 711
Daro napisał(a):
Ale dramat dla Kubicy na LeMans do ostatniego okrążenia byli na pierwszej pozycji w LMP2 no i na ostatnim okrążeniu auto stanęło , i nie zostało zaklasyfikowane, za to polska ekipa "piekarzy" z Kubą Śmiechowskim dojechali w LMP2 na 5 pozycji! W GT Porsche słabo a wygrała dla odmiany Toyota z nr 7
To jest tak nieprawdopodobne aby na 363 okrążeniu auto stanęło…
Dołączył: 18.01.2012 Posty: 1647 Lokalizacja: Warszawa Boxster S 986
Nr klubowicza: 694
Widziałem to, oglądałem i... aż płakać mi się chciało
PS. Pikanterii dodaje fakt, że team, w którym jechał Kubica, to byli zaproszeni goście, na jeden wyścig... W drugim z samochodów jechali natomiast zawodowcy, którzy startują w pełnym cyklu wyścigów przez cały rok. I gdyby nie ta cholerna awaria (co tam się stało - wiadomo już ?) to by przegrali z tymi zaproszonymi gośćmi !!!
Za to "Piekarze" - mistrzostwo świata ! Wielki szacun ! W trakcie wyścigu przeprowadzono dwa ciekawe wywiady z szefem Inter Europolu - mega pozytywny człowiek ! Wielkie brawa !!!
Dołączył: 18.01.2012 Posty: 1647 Lokalizacja: Warszawa Boxster S 986
Nr klubowicza: 694
Nie widzę wątku o F1, więc piszę tu ! Czy Wy widzieliście dzisiejszy wyścig kończący sezon F1 ? Czy Wy widzieliście co tam się dziś wyrabiało ?
Jeśli nie, szukajcie powtórek i oglądajcie !
Do ostatniego wyścigu obaj pretendenci do tytułu mieli jednakową (do pół punktu) ilość punktów - mało tego, obaj, do ostatniego okrążenia ostatniego wyścigu sezonu, mieli szanse na zwycięstwo ! Dramaturgia dzisiejszego wyścigu przeszła moje najśmielsze oczekiwania. I nie zmienia tego nawet fakt, że na kilkanaście okrążeń przed metą zacząłem... przysypiać. Pewien drobny błąd i dzwon postawił mnie jednak na równe nogi, a na końcu to już oglądałem to na stojąco drąc mordę w domu !!!
Max Vesrtapen w jakiś absolutnie cudowny sposób ograł Levisa Hamiltona i dosłownie wydarł mu zwycięstwo w całym sezonie i ósmy tytuł mistrza świata !!!
Przepraszam, ale nadal trzymają mnie emocje...
Moim zdaniem, po pierwszym okrążeniu Maxowi należało się oddanie pozycji, w związku z tym zakończenie uważam za w pełni sprawiedliwe, i to pomimo, że wpływa na to wszystko miały jednak decyzje sędziowskie...
I jeszcze jedno, jeśli kiedykolwiek będę miał okazję stanąć przez kolegą zespołowym Maxa - Panem Sergio Perezem, to uklęknę przed nim i podziękuję mu za to co dziś zrobił ! To się nazywa team spirit !!!
Nr klubowicza: 263
Nawet nie wiedziałem , że będzie transmisja zacząłem oglądać jak Perez blokował Hamiltona aby Max mógł ich dojść i ta ich rywalizacja mnie zaskoczyła a co dalej się działo to istna magia na torze, mi to pikuś kto wygrywa bo nie sledze ale od paru sezonów zarozumiałość Hamiltona mnie wkurzała więc dobrze , że utarli mu nosa. Taka ciekawostka wiecie , że Hamilton wystąpił z roszczeniami do producenta zegarków Hamilton za używanie nazwy? głupek do potęgi dobrze , że sąd odrzucił roszczenia stwierdzając iż firma zegarkowa jet od 100 lat na rynku i ma prawa do nazwy.
Dołączył: 30.03.2012 Posty: 2283 Lokalizacja: Warszawa-Sękocin
Nr klubowicza: 330
rafie napisał(a):
Nie widzę wątku o F1, więc piszę tu ! Czy Wy widzieliście dzisiejszy wyścig kończący sezon F1 ? Czy Wy widzieliście co tam się dziś wyrabiało ?
Jeśli nie, szukajcie powtórek i oglądajcie !
Do ostatniego wyścigu obaj pretendenci do tytułu mieli jednakową (do pół punktu) ilość punktów - mało tego, obaj, do ostatniego okrążenia ostatniego wyścigu sezonu, mieli szanse na zwycięstwo ! Dramaturgia dzisiejszego wyścigu przeszła moje najśmielsze oczekiwania. I nie zmienia tego nawet fakt, że na kilkanaście okrążeń przed metą zacząłem... przysypiać. Pewien drobny błąd i dzwon postawił mnie jednak na równe nogi, a na końcu to już oglądałem to na stojąco drąc mordę w domu !!!
Max Vesrtapen w jakiś absolutnie cudowny sposób ograł Levisa Hamiltona i dosłownie wydarł mu zwycięstwo w całym sezonie i ósmy tytuł mistrza świata !!!
Przepraszam, ale nadal trzymają mnie emocje...
Moim zdaniem, po pierwszym okrążeniu Maxowi należało się oddanie pozycji, w związku z tym zakończenie uważam za w pełni sprawiedliwe, i to pomimo, że wpływa na to wszystko miały jednak decyzje sędziowskie...
I jeszcze jedno, jeśli kiedykolwiek będę miał okazję stanąć przez kolegą zespołowym Maxa - Panem Sergio Perezem, to uklęknę przed nim i podziękuję mu za to co dziś zrobił ! To się nazywa team spirit !!!
Zobaczcie to ! Polecam !!!
Rafie dokładnie toćka w toćkę opisałeś jak ja to wczoraj oglądałem Nawet w tym samym momencie przyciąłem komara Po tym jak Hamilton ściął zakręt i sędziowie nic z tym nie zrobili, kibicowałem Verstappenowi
Dołączył: 30.03.2012 Posty: 2283 Lokalizacja: Warszawa-Sękocin
Nr klubowicza: 330
Gumis napisał(a):
rafie napisał(a):
.., i jeszcze jedno, jeśli kiedykolwiek będę miał okazję stanąć przez kolegą zespołowym Maxa - Panem Sergio Perezem, to uklęknę przed nim i podziękuję mu za to co dziś zrobił ! To się nazywa team spirit !!!
Uśmiałem się jak Hamilton narzekał na Pereza i domagał się ukarania go za niebezpieczną jazdę
Dzisiaj była kolejna 24h Daytona. Sam nie śledziłem tym razem, ale już wiem co się działo na Final Lap! A działo się!!!
W skrócie Porsche wygrało GTD Pro i GTD. W GTD Pro zacięta walka między dwoma 991GT3. Bardzo zacięta... Oj chyba Vanthoor i Jaminet będą sobie mieli dziś coś jeszcze to wytłumaczenia w paddocku