Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7.05.2018, 14:58 

Apkę masz za darmo, sprawdź czy Ci wystarcza, ja używam Google Maps jako nawigacji, a Yanosik działa sobie w formie zminimalizowanej i dla mnie jest ok.

PostNapisane: 7.05.2018, 18:48 

Nr klubowicza: 078
Też polecam Yanosika - jeżdżę w trasy od ładnych kilku lat i już nie raz się przydał ;)
Polecam oczywiście aplikację bo darmowa i zawsze pod ręką. Jedyny minus - gdy dużo rozmawiasz podczas jazdy to w tym czasie nie działa.

Do nawigacji na chwilę obecną chyba najlepsza jest google maps (korki) ale z zachowaniem pewnego dystansu (to się tyczy każdej nawigacji) - potrafi czasem poprowadzić takimi drogami, że szok. Minus - nie ma stacjonarnych fotoradarów.
I nie mówię tu o jechaniu z 2 z przodu cały czas tylko np o chwilowym przekroczeniu prędkości o 10-15 km/h powyżej danego limitu (co zdarza się chyba każdemu, a za co zazwyczaj już dostaje się mandat). Dobry przykład to np taka Austria, gdzie fotoradary są praktycznie na każdym odcinku z ograniczeniem prędkości.

Opcję informowania o korach, ostrzegania przed fotoradarami, policją poza PL ma nawigacja Waze (społecznościowa, online więc dość aktualna) - ale za krótko z nią jeździłem, żeby mieć jakieś zdanie.

Piotrek
944 '86 3.0 wydmucha
996.2 C4 cabrio '02
997 TT '06
Cayenne Diesel S '14
Macan GTS '16

ex: 944 S2 '89

PostNapisane: 7.05.2018, 18:53 

piterson napisał(a):
Też polecam Yanosika - jeżdżę w trasy od ładnych kilku lat i już nie raz się przydał ;)
Polecam oczywiście aplikację bo darmowa i zawsze pod ręką. Jedyny minus - gdy dużo rozmawiasz podczas jazdy to w tym czasie nie działa.
.

Jak rozmawiasz to aplikacja dziala w tle i slyszysz komunikaty o kontrolach ;)

PostNapisane: 7.05.2018, 19:17 

Nr klubowicza: 078
tsubasa napisał(a):
Jak rozmawiasz to aplikacja dziala w tle i slyszysz komunikaty o kontrolach ;)

Kurczaczek mam zaznaczoną pracę w tle oraz komunikaty i nie kojarzę żeby gadała w trakcie innych czynności.
Zresztą jak każdy facet wolę komunikaty wzrokowe.

Piotrek
944 '86 3.0 wydmucha
996.2 C4 cabrio '02
997 TT '06
Cayenne Diesel S '14
Macan GTS '16

ex: 944 S2 '89

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]