Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15.05.2010, 9:45 

kvb napisał(a):
Będę nadal szukał bo co decyzję o zmianie marki podjąłem:)
W autoreduta.pl jest wystawiona 911 z PDK ponoć nowy z polskiego salonu jednak cena wysoka i do końca nie jestem przekonany czy to już czas na 911:)
I jescze jedna uwaga do tego auta - cena dla mnie wysoka jednak i tak znacząco niska niż w innych ofertach - pytanie czemu???:)

Jeszcze raz dzięki za rady.

to jest auto z salonu, tylko jak ktoś napisał dochodzi jeszcze VAT. Cena jest realna, bo podejrzewam, że auto zostało kupione przy dobrym kursie euro (obstawiam, że około 3.4-3.5zł...), więc de facto nawet przy tej cenie dealer i tak na niej zarobi ;-). Natomiast sprzedać teraz auto jest bardzo trudno. Zresztą w Autoreducie masz mojego byłego Caymana S (2006) - auto w świetnym stanie, cena już została obniżona do 149tys a nadal stoi...no pewnie też dlatego, że magia Carrery przyciąga bardziej :-).

Tytuł:
PostNapisane: 15.05.2010, 12:25 

Pewnie że przyciąga:)
Rozmawiałem kiedyś z znajomym który jeździł 911 i twierdził że Cayman to nie jest prawidziwe PORSCHE tylko na pytanie czy jeździł odpowiedział NIE:)

Ja miałem okazję przejechać prawie 1000 km i wiem że to auto dla mnie więc będę szukał dalej:)
Niestety tak jak pisaliście z PKD i PASM w Poslce jest bardzo trudno a to dla mnie WAŻNE.

Tytuł:
PostNapisane: 15.05.2010, 13:25 

Jest kilka ciekawych propozycji z Niemiec. http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/details.html?lang=pl&id=128311967&pageNumber=1&tabNumber=1 Ten jest ciekawy, o ile podoba Ci się kolor i nie przeszkadza rocznik. Po doliczeniu opłat będzie mniej niż 300 000zł.
http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/details.html?lang=pl&id=130773041&pageNumber=1&tabNumber=1 To jest mój lider, ma wszystko czego szukasz, szkoda tylko że deska nie jest w skórze.
Godny uwagi jest jeszcze http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/details.html?lang=pl&id=127091640&pageNumber=1&tabNumber=2
i
http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/details.html?lang=pl&id=130367941&pageNumber=1&tabNumber=3.

Tytuł:
PostNapisane: 15.05.2010, 13:27 

kvb

Poniżej masz link do Porsche DE - Cayman S *Navi*Xenon*Chrono Paket* 2010r , 10 km z minimalnym wręcz kosmetycznym uszkodzeniem za praktycznie połowę ceny i nawet jak doliczysz wszystkie opłaty to się zmieścisz w swoim budżecie :D
Napewno trzeba szybko się zdecydować bo to okazja jakich mało - ktoś to zobaczy to długo nie postoi , sam się zastanawiam ale tak na szybko ( dzień , dwa )kasy nie zbiorę :(

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=v2e1uesuwgrh#

P.s. jak kupisz to opierasz sprawę o bufet :P :wink:

Pzdr. - powodzenia i daj znać jak coś

Mirek

Tytuł:
PostNapisane: 15.05.2010, 13:33 

kvb chce koniecznie z PDK, więc odpada. A to uszkodzenie to wcale nie takie kosmetyczne, w końcu to dach. Wygląda jakby słup się na niego zawalił :) . Ale cena fajna, sam zainteresowałbym się :) . Gdyby były pieniądze...
P.S. Chociaż czy ja wiem czy ta cena taka dobra? Chyba wolałbym tego http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/details.html?lang=pl&id=128431505&pageNumber=1&tabNumber=3 za tę cenę. Też praktycznie nowy, demonstracyjny, a bez uszkodzeń.

Tytuł:
PostNapisane: 15.05.2010, 13:42 

Wilson napisał(a):
kvb chce koniecznie z PDK, więc odpada. A to uszkodzenie to wcale nie takie kosmetyczne, w końcu to dach. Wygląda jakby słup się na niego zawalił :) . Ale cena fajna, sam zainteresowałbym się :) . Gdyby były pieniądze...

z manualem jest więcej zabawy i myślę , że warto to rozpatrzyć - w tej cenie nówka sztuka :shock: - sporo zostanie z budżetu a co do uszkodzenia to już zasięgałem infa u znawcy tematu (blacharza, lakiernika) i powiedział , że to pikuś

Tytuł:
PostNapisane: 15.05.2010, 14:11 

Nr klubowicza: 039
newada napisał(a):
kvb

Poniżej masz link do Porsche DE - Cayman S *Navi*Xenon*Chrono Paket* 2010r , 10 km z minimalnym wręcz kosmetycznym uszkodzeniem za praktycznie połowę ceny i nawet jak doliczysz wszystkie opłaty to się zmieścisz w swoim budżecie :D
Napewno trzeba szybko się zdecydować bo to okazja jakich mało - ktoś to zobaczy to długo nie postoi , sam się zastanawiam ale tak na szybko ( dzień , dwa )kasy nie zbiorę :(

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=v2e1uesuwgrh#

P.s. jak kupisz to opierasz sprawę o bufet :P :wink:

Mirek

No ciekawe ogłoszenie , warte uwagi , wygląda jakby w transporcie coś się stało - bo niewygląda to na zwykłą kolizję drogową - gdybym był na kupnie to bym zadał tylko jedno pytanie - czy gwarancja mechniczna jest ? Jeśli tak to w ciemno bym brał...

Muszę się w końcu przejechać Caymanem - dla mnie prowadzenie się auta ma podstawowe znaczenie .

968 - out
912
996 - out

Tytuł:
PostNapisane: 15.05.2010, 14:46 

Wielkie dzięki Panowie za wskazówki i ogłoszenia :)

Większość z nich znam bo już mobile.de i autoscout24.pl eksploruje codzień:)

Umówiłem sie na poniedziałek u Lellka i pogadam o demówce która jeździłem. Może zejdą z ceny:) W sumie Cayman-y nie sprzedają się jak 911:) Z wersji 2.9 ostatecznie rezygnuje:)

Dam znać jak pogadam:)
Bardzo rzeczowi ludzie tam pracują i z moich krótkich wizyt jak i z opinii moich znajomych którzy nie jedno auto u nich kupili jak jeszcze salon był tylko w Opolu.

Chodzi o ten samochód:
http://www.katowice.porsche.pl/index.php?id=3200&p=204

Nie ma co prawda Sport Chrono ale nie wiem czy na dziś jest to dla mnie ważne.

Tytuł:
PostNapisane: 15.05.2010, 15:50 

Nie sprawdzałem nigdy w praktyce, ale z opisu cały ten pakiet Sport Chrono to bardzo fajna sprawa, jak ktoś lubi poszaleć. Trochę nie rozumiem, dlaczego nie jest seryjnie w każdym Porsche. Przecież bez włączania trybu "Sport" auto nie różni się od niewyposażonego w Chrono. Ale czy jest Ci to potrzebne, zależy czy planujesz wypady na tor lub jakieś kręte, mało uczęszczane drogi. Wtedy się przyda. Ogólnie ten egzemplarz jest zbyt drogi wg mnie. Jeżeli uda się zejść z ceny to warto, jeżeli nie, lepszym wyborem wg mnie będzie coś z Niemiec.
P.S. W połączeniu z PDK i PASM ja szukałbym też z Chrono, koniecznie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 15.05.2010, 19:50 

Nr klubowicza: 164
Wilson napisał(a):
Nie sprawdzałem nigdy w praktyce, ale z opisu cały ten pakiet Sport Chrono to bardzo fajna sprawa, jak ktoś lubi poszaleć. Trochę nie rozumiem, dlaczego nie jest seryjnie w każdym Porsche.

ha ha ha ! odpowiedź jest chyba jasna dla wszystkich!!! :lol:

No niestety pakiet sport chrono jest tak pomyślany, żeby dla wszystkich o zacięciu sportowym był nieodzowny.
Według mnie dla skrzyni PDK to obowiązkowe wyposażenie!
Niesamowicie steruje skrzynią w trybie sport.
Chociaż jak ktoś jest dobry to może przecież używać trybu ręcznego ale trzeba to naprawdę dobrze robić, żeby być lepszym od trybu sport.
Spytaj Jacka M :-)

Jedyna bezsensowna część tego pakietu to stoper na środku deski rozdzielczej, sterowany ręcznie.... :shock:

Tylko w GT3 i GT2 ten pakiet nic nie daje oprócz wyżej wymienionego zegarka.

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 15.05.2010, 21:41 

Też tak słyszałem:)
Jednak czy przy moim starcie w świat PORSCHE nie będę się bez tego umiał obejść:)

Na razie to chce zmienić zwaliste BMW bo 335 przy Caymanie to słoń:)

I jak znajdę S z PDK i PASM to chyba przeboleje brak Sport Chrono:)

Szukam dalej:)

Tytuł:
PostNapisane: 15.05.2010, 23:08 

Panowie,
znalazłem ciekawego Boxster-s.
Pytanie do Was czy Boxster dorównuje Cymanowi i prawda jest to co piszą w gazetach że CAYMAN to taki Boxster z normalnym dachem?

Poniżej link:
http://www.autoreduta.pl/index.php?inne ... 23&id=2802

Tytuł:
PostNapisane: 15.05.2010, 23:14 

W zasadzie to racja.
Kwestia tlko czy chcesz mieć cabrio czy coupe.
Jeśli chodzi o osiągi to nie ma różnicy.
Co prawda nowy Cayman ma chyba 10 KM więcej więc może lepiej kupić sobie coupe?

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 15.05.2010, 23:17 

Nigdy nie małem cabrio:)
Miałem okazję jechać nowym Boxsterem i byłem mile zaskoczony wyciszeniem wnętrza mimo że dach był miękki.
Jednak raczej wole coupe - BOXSTER kojarzy mi się z autem dla żony:)

Tytuł:
PostNapisane: 16.05.2010, 21:38 

kvb napisał(a):
BOXSTER kojarzy mi się z autem dla żony:)

Tia, typowo kobiece auto :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 16.05.2010, 22:25 

No to pojechał z nami kolega :wink: ....na temat Boxsterów slyszałem jeszcze,że to Porsche dla ubogich...hmm chyba wolę auto dla żony.

Tytuł:
PostNapisane: 16.05.2010, 22:35 

SLS AMG to też auto dla ubogich - wszak jest SLR :)

Tytuł:
PostNapisane: 17.05.2010, 0:34 

Panowie sorki ale pisze co słyszałem:)
A ze mnie taki specjalista i znawca Porsche jak kosmonauta.

Boxster który jest w autoreduta jest super jednak nie wiem czy nie szukać nadal Caymana.

Cena też jest niczego sobie:)

Tytuł:
PostNapisane: 17.05.2010, 11:16 

dla ubogich to sa samochody w stanach... maja tak niskie ceny ze chyba musza byc bardzo biedni. Nie to co my bogacze znad wisły :D

Tytuł:
PostNapisane: 17.05.2010, 11:58 

Kupowanie Porsche to coś zupełnie innego niż jakiegokolwiek samochodu użytkowego. Porsche nim nie jest.

To musi być spełnienie Twoich marzeń. Zatem nie ma co się obruszać na drobne sformułowania.

Jeśli kręci cię Cayman to nie patrz na Boxstery tylko dlatego że ci się trafi nieco tańszy. To auto chcesz kupić żeby mieć uśmiech na twarzy jak do niego wsiadasz i przenosisz się do innego świata, być dumny z niego, z tego jak jeździ i jak wygląda.
Wolałbym zapłacić nieco więcej ale mieć dokładnie to o czym marzę, niż iść na kompromis typu: no, nie jest to może super auto jakie chciałem ale dałem za niego 10% mniej! Nie będziesz miał radochy i zawsze będziesz myślał: a może trzeba było jednak podążać za sercem?
Czytając twoje posty, radzę ci kup Caymana!
Wersja S, PDK, pakiet Sport Chrono.
Skóra na desce rozdzielczej czy fotele adaptacyjne (ciężkie i drogie) to zbędny dodatek. Za to bym nie dopłacał bo uśmiechu na twarzy ci i tak nie doda.
To tyle ode mnie, byłego posiadacza pięknego Boxstera :-)

Jurek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]