Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27.06.2010, 19:46 

Potwierdzam to co mówi Marion - KUP 911stkę :)

Tytuł:
PostNapisane: 27.06.2010, 20:40 
Klubowicz

Jasmin napisał(a):
Jeden z naszych klubowiczy ma ładną 4S do sprzedaży - stan super.
A jaskółki ćwierkają, że się przesiadł na turbo cabrio tylko chyba jeszcze się nie chwali... :-)

a jednak namierzyl sprzedawce z allegro czy cos innego trafil?
czekamy na info :D

Tytuł:
PostNapisane: 27.06.2010, 21:30 

Przeczytałem w Top Gear że Cayman to najbardziej przyjazne Porsche na codzień:) Samochód który był wystawiony autoreducie testowali przez 3 miesiące zimą i twierdzą że lepiej niż OK.
Przeglądam cały czas ogłoszenie ale do 300 tys. nie ma 911 z PDK:(
A na PDK i PASM zależy mi najbardziej - jechałem kiedyś 911 z tiptroniciem i rewelacji nie było - SMG w BMW dla mnie było lepsze.
Co innego PDK tu już nie ma konkurencji:)
Znalazłem takie ogłoszenie na allegro:

http://moto.allegro.pl/item1087184413_p ... a_vat.html

Autko zacne jednak cena wywoławcza nie mała ale jakby udało się coś zbić bliżej 300 tys. to można by się zastanowić.
Choć mała niepewność jest , większość podobnych samochodów wystawionych na allegro jest dużo droższych więc może jest jakiś feler:)

Nic szukam dalej:)
Niestety budżet sam nie urośnie więc łatwo nie będzie:)

Tytuł:
PostNapisane: 27.06.2010, 21:46 

Nr klubowicza: 164
Budżet nie urośnie to trudno ale jak jeszcze dłużej poszukasz to auta stanieją :-)

Dobrze ci wszyscy radzą - jak już masz wydać tyle kasy to kupuj 911.
A jeśli chodzi o różnice między tiptronic a PDK to bez wątpienia PDK jest lepsze ale jeśli autem będziesz jeździł na codzien a nie na torze to w sumie niewiele ci to da. Ale niech się lepiej wypowiedzą ci co mają bezpośrednie porównanie.
Jak bym miał ten dylemat co ty to wybrałbym 911 z PDK mimo wszystko :wink:

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 27.06.2010, 21:46 

!!!
Przeglądałem właśnie klubowe fotki z imprezy UŁĘŻ 2010 i okazuje się że samochód wystawiony na allegro o którym pisałem powyżej brał udział w imprezie więc pewnie należy do KLUBOWICZA:)
No to już wątpliowści mam wyjaśnione :) Pewnie samochód w 100% ok ale i cena pewie będzie wyższa niż wywoławcza:)

Szukam dalej:)

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Tytuł:
PostNapisane: 27.06.2010, 22:01 

Nie to miałem na myśli ale nie ma znaczenia.
Nie wiem czy juz pisałem ale za około 50 TEUR masz Caymana z PDK w Pradze. Biały.

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 30.06.2010, 23:54 

Witam Panowie,

sorki ale jeszcze raz się przypomnę ale już mam powoli dosyć szukania caymana z PDK w dobrej cenie - w Polsce jest 1 i to ten który chciałem kupić ale z ceny 229 zrobiło się 270. Potwierdziło się także to że samochód był "demówką" importera użyczanym wielu redakcją pism motoryzacyjnych do testów więc raczej nie był delikatnie traktowany:)
Na mobile.de jest kilka jednak przy dzisiejszym kursie cena z kosmosu:(

Przeanalizowałem swoje "możliwości" i poważnie zastanawiam się na 911 z PDK więc działam. Zadałem pytanie do autoreduty w sprawie 911 - link poniżej:

http://www.autoreduta.pl/index.php?inne ... 94&id=2978

Pytanie czy ktoś z Was skorzystał kiedyś z usług tej firmy i jakie ma opinie? W ogłoszeniu piszą że samochód z Polskiego salonu jednak na zdjęciach widać niemieckie "ramki" tablic rejestracyjnych więc coś nie tak.

Oczywiście dalej myślę o Boxsterze których jest kilka jednak mam nadal wątpliwości co do uzytkowania w zimie i komfortu jazdy z miękkim dachem - czy hałas mnie nie zabije:)))) Nie miałem nigdy cabrio więc nie wiem jak głośno może być porównanu z coupe.

Oczywiście jest jeszcze jeden argument za Boxsterem:)
Jak wydam 230 tys. na samochód będę miał z żoną 3 ciche dni ale jak wydam 360 tys. to mogą to być miesiące mimo że twierdzi że mam kupić takie o jakim marzę i bo chce mieć ze mną kilka lat spokoju:) Kobiety....:)

Wiem że kilka pytań się powtarza - wybaczcie jednak moja determinacja by dołączyć do grona "szczęśliwych" jest ogroma odwrotnie proporcjonalna do mojej cierpliwości która się KOŃCZY.

Z góry dzięki za rady i wyrozumiałość - spłacę dług na zlocie jak dołączę do Waszego grona:)

Tytuł:
PostNapisane: 1.07.2010, 0:24 

Kolega chętnie odda carrerę 4 s z 2007 (szara pełne skóry navi i wiele innych ) w tiptronicu za rozsądne pieniądze i napewno będzie to lepsza propozycja niż Cayman - auto kupione od Porsche Sopot Groblewski bez wypadek z nowym ( po wymianie na gwarancji - 30 tyś km ) silnikiem , który ma przebieg ok 5 tyś.

Jak coś to prześlę foty i dokładne infio na e- maila

Pozdrawiam M.

Tytuł:
PostNapisane: 1.07.2010, 9:10 

kvb napisał(a):

Oczywiście dalej myślę o Boxsterze których jest kilka jednak mam nadal wątpliwości co do uzytkowania w zimie i komfortu jazdy z miękkim dachem - czy hałas mnie nie zabije:)))) Nie miałem nigdy cabrio więc nie wiem jak głośno może być porównanu z coupe.

Zimą w aucie jest tak samo ciepło jak w coupe, nie ma najmniejszej różnicy wg. mnie. Miękki dach nie przeszkadza zupełnie, choć ogólnie zimą Porsche nie jeździ się specjalnie dużo. Przy zamkniętym dachu i szybach nawet powyżej 200 km/h jest cicho i przyjemnie, to znaczy słychać silnik, ale o to chyba chodzi, choć dla mnie ten silnik jest nwet troszeczkę zbyt cichy, a na wyższych biegach (5,6) i spokojnej jeździe prawie niesłyszalny. Przy otwartym dachu w ciepły dzień też nie ma wielkiego dyskomfortu, choć wiadomo, przy większych prędkościach trochę wieje. Jak masz hardtop to myślę, że zimą zupełnie nie ma problemu, poza trakcją na śniegu czy lodzie :wink: Jak kupisz boxa S ze szperą to to auto więcej niż cudownie jeździ, fajnie wygląda i daje dużo radochy, a do tego nie jest przesadnie awaryjny. Jak kupisz zadbany i będziesz o auto dbał powinien służyć bezproblemowo całe lata, a i spalanie utrzymuje się na znośnym poziomie.

Tytuł:
PostNapisane: 1.07.2010, 9:41 

newada napisał(a):
Kolega chętnie odda carrerę 4 s z 2007 (szara pełne skóry navi i wiele innych ) w tiptronicu za rozsądne pieniądze i napewno będzie to lepsza propozycja niż Cayman - auto kupione od Porsche Sopot Groblewski bez wypadek z nowym ( po wymianie na gwarancji - 30 tyś km ) silnikiem , który ma przebieg ok 5 tyś.

Jak coś to prześlę foty i dokładne infio na e- maila

Pozdrawiam M.

fajne auto używane przez starszą, dojrzałą osobę z tego co kojarzę.

Tytuł:
PostNapisane: 1.07.2010, 11:43 

Przepraszam, ze sie wcinam - ale co uszkodzilo sie w silniku, ze zostal wymieniony na nowy?

Tytuł:
PostNapisane: 1.07.2010, 12:32 

kvb napisał(a):
Witam Panowie,

http://www.autoreduta.pl/index.php?inne ... 94&id=2978

Pytanie czy ktoś z Was skorzystał kiedyś z usług tej firmy i jakie ma opinie? W ogłoszeniu piszą że samochód z Polskiego salonu jednak na zdjęciach widać niemieckie "ramki" tablic rejestracyjnych więc coś nie tak.

Oczywiście jest jeszcze jeden argument za Boxsterem:)
Jak wydam 230 tys. na samochód będę miał z żoną 3 ciche dni ale jak wydam 360 tys. to mogą to być miesiące mimo że twierdzi że mam kupić takie o jakim marzę i bo chce mieć ze mną kilka lat spokoju:) Kobiety....:)

Z góry dzięki za rady i wyrozumiałość - spłacę dług na zlocie jak dołączę do Waszego grona:)

1. Sprzedałem auto przez Autoredutę i zdecydowanie nie polecam tej firmy. Myślę, że Adik (nowy właściciel) podziela moje zdanie. W sumie obydwaj zostaliśmy 'wykiwani'. Szczegóły mogę podać na pw bo nie lubię czarnego PR.

2. Boxster w zimie. Problemem nie jest szczelność czy hałas ale trakcja na śliskim przy tylnym napędzie. Nie polecam. Przy tej mocy bedziesz 'bujał' autem cały czas.
W ogóle boxster czy 911 zimą to trochę problem bo przy niskim zawieszeniu bedziesz robił za pług albo wieszał się na mniejszych zaspach.

3. Kasa i ciche dni. Kup takie auto o jakim marzysz. Jak żona zobaczy jaki jesteś happy to ciche dni wam nie grożą :-). A nawet jeśli zdarzy się kilka cichych to wsiadasz w Prosiaka i na pewno wytrzymasz!!!

Wyrozumiałość do kupowania Prosiaka - dobrze trafiłeś kolego bo my tu wszyscy przechodzimy przez tą chorobę. Gdybyś znał szczegóły moich rozterek to uznałbyś przebieg swojej choroby za bardzo łagodny :lol:

Ps - w tej cenie mógłbyś już poszukać 911 turbo. Co prawda kilkuletni, bez PDK ale :headbang:

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 1.07.2010, 12:46 

Dzięki za info.

Tu jest niestety problem - samochód ma mi służyć przez cały rok!
Rocznie przejżdżam około 25 tys. więc musi być wszystki OK.
Kurcze już mam mętlik w głowie:)

Tytuł:
PostNapisane: 1.07.2010, 13:14 

911 turbo!

ma standardowo napęd na 4 i jest bardziej miękki od carrery :-)
reszta na pw.

aha i drobne 100 koników więcej niż 911 Carrera S z PDK...

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 12.07.2011, 7:31 

No i czym się skończyło?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]