Chłopaki dzięki za te podpowiedzi.
Nie mam PIWIS, ale mam taki w sumie chyba dość rozbudowany tester diagnostyczny (Launch X431 PRO ELITE), jest w nim bardzo dużo funkcji dla Porsche w tym również nawet kodowanie itp.
Sprawdzam tym testerem i pokazuje niski poziom azotu w zbiorniku (pokazuje mi 74 jednostek, czy jakoś tak), więc chyba gdzieś rzeczywiście ucieka, chociaż samochód z tyłu cały czas jest normalnie podniesiony a opadł tylko przód.
Kompresora nie słychać a przekaźnik kompresora jest dobry i bezpiecznik również dobry, więc być może jest uszkodzony kompresor,
a może KOMPRESOR SIĘ NIE URUCHAMIA BO JEST ZBYT NISKI POZIOM AZOTU W ZBIORNIKU? Jak myślicie CZY MOŻE TO BYĆ POWODEM, że jest np. sprawny a się nie uruchamia ze względu na ten niski poziom azotu?Jeszcze nie wiem jak go sprawdzić tym testerem bo jak daje sprawdzenie to pokazuje mi, że zbyt niski poziom azotu.
Czujki poziomu zawieszenia chyba są ok, sprawdziłem je wizualnie są ładnie zamocowane przy wahaczach, nie są "spadnięte" i nic nie wzbudza podejrzeń, dodatkowo na testerze też widzę, że zmieniają się parametry wysokości auta jak nim np. rusze, wysiadam i wysiadam (wtedy poziom się zmienia) i widać to na testerze (czyli chyba są ok).
Kupiłem taki zestaw (zegary i adapter):
https://www.amazon.pl/ZKTOOL-zawieszeni ... B09KPNWCF5 Myślę dobić azot w zawieszeniu za pomocą tego zestawu (czyli podłączyć go do przedniego prawego amortyzatora i w testerze mam taką opcja dobijania azotu w zawieszeniu, wtedy z mechanikiem sprawdzimy szczelność układu.
No i nie wiem jeszcze jak fizycznie sprawdzić kompresor czy jest dobry.