Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18.06.2013, 19:45 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
kilazz napisał(a):
Dlaczego wiejski tuning? Samochod wizualnie bedzie wygladal jak 997, czy jezdzacy 997 maja wiejskie auto? W Polsce tuning porsche jest malo popularny bo dla niektorych to ekskluzywne auto i sluzy tylko do podkreslania prestizu ale w usa na forach typu planet9 czy rennlist tuningu jest mnostwo. Z tego co zauwazylem to w PL nawet zmiana felg na inne to przy porsche profanacja wg niektorych :roll:

Człowiek w 997 wygląda OK, ale w 996 zrobionym na 997 wygląda słabo. Czy to, że w USA tuningu jest mnóstwo oznacza od razu, że jest fajny? ;)

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 18.06.2013, 19:53 

Nr klubowicza: 288
996 z frontem 997 to jak laska z przodu muzeum z tyłu liceum :D :wink:

-http://classic911.pl

Tytuł:
PostNapisane: 18.06.2013, 20:38 

Chris !
Odwrotnie !!!
:)

pozdr, jacek

Tytuł:
PostNapisane: 18.06.2013, 20:59 

Nr klubowicza: 288
Vjackmax napisał(a):
Chris !
Odwrotnie !!!
:)

pozdr, jacek

masz racje ale to i tak ni pies ni wydra ...............

-http://classic911.pl

Tytuł:
PostNapisane: 18.06.2013, 21:40 

Cytuj:
Joko wrzuć na luz, rób co chcesz.......

Nie muszę wrzucać, bo luzik mam na okrągło (pewnie dlatego, że jestem z południa :lol: ) i stąd takie a nie inne moje zdanie na ten temat właśnie ......

Cytuj:
......ale skoro kolega zapytał to pasjonaci odpowiedzieli.

Właśnie problem polega na tym , że nie odpowiedzieli :wink:
Cytując Kolegę który założył wątek : "Potrzebuję TYLKO informacji czy wystarczy kupić błotnki, maskę, lampy, zderzak i dobry blacharz powinien to poskładać ?" ..... z naciskiem na TYLKO :!:

Cytuj:
I nie pisz tego słowa w "" skoro nas nie znasz.

Nas czyli kogo ??

Cytuj:
Jakoś dziwnym trafem tylko ty pochwalasz wiejski tuning

A w którym miejscu napisałem , że pochwalam jakiś wiejski tuning ?
Ja pochwalam i popieram to , że są ludzie , którzy mają wystarczająco dużo wyobraźni, polotu i odwagi, aby ze swoimi samochodami zrobić coś więcej niż tylko lać do nich paliwo i podniecać się jak to pięknie Helmut wymyślił. To ,jak to ktoś zrobi i czy dla innych będzie to wieś czy miasto, to mnie kompletnie nie interesuje, ważne aby twórca był z tego zadowolony.

Cytuj:
Dlaczego wiejski tuning? Samochod wizualnie bedzie wygladal jak 997, czy jezdzacy 997 maja wiejskie auto? W Polsce tuning porsche jest malo popularny bo dla niektorych to ekskluzywne auto i sluzy tylko do podkreslania prestizu ale w usa na forach typu planet9 czy rennlist tuningu jest mnostwo. Z tego co zauwazylem to w PL nawet zmiana felg na inne to przy porsche profanacja wg niektorych

Dokładnie tak :wink:

Cytuj:
Człowiek w 997 wygląda OK, ale w 996 zrobionym na 997 wygląda słabo

A może ktoś właśnie w takim 996 z przodem 997 będzie się lepiej czuł, a to czy dla innych jest to "słabo" ma w ... głębokim poważaniu.

Cytuj:
996 z frontem 997 to jak laska z przodu muzeum z tyłu liceum

A mnie 996 kojarzy się z taką elegancką starszą , bardzo zadbaną panią, z długimi i bardzo zadbanymi jak na swój wiek włosami. Jak się za nią idzie to wrażenie jest całkiem obiecujące, ale jak się pani odwróci, to niestety jakoś tył do przodu nie chce pasować......
Osobiście uważam że tył 996 jest nawet ładniejszy od 997, ale co do przodu to wiadomo.
Takie 996 z przodem 997 pewnie i lepsze nie jest, ale skoro człowiek ma taką ochotę to nie rozumiem dlaczego nie .

Sam poszukiwania 911'tki rozpocząłem od modelu 996 i wygląd przodu w porównaniu do 997 był tym czymś , co nie dawało spokoju.
Tak się szczęśliwie dla mnie złożyło , że było mnie stać aby dołożyć drugie tyle i kupić 997 , ale pewnie gdyby pozostało na 996 to może i ja miałbym takie myśli , aby coś z tym zrobić.

Tytuł:
PostNapisane: 18.06.2013, 22:07 

w 100% zgadzam sie z kolega joko - to wolny kraj i jezeli ktos czuje taka potrzebe to co w tym zlego ?

Moze problemem jest to, ze ktos za mniejsza kase bedzie "wygladal" (jak mozna w ogole powiedziec ze ktos wyglada dobrze w jednym aucie a w innym nie ?? to auta do jazdy a nie na deptak!), tak samo jak Ci, ktorzy zaplacili za to grube siano. Raptem paru wtajemniczonych bedzie w stanie rozpoznac podczas jazdy, ze cos tu jest nie tak.

ale ja przynajmniej juz wiem zeby nie przedstawiac wiekszemu gronu mojego przyszlego wozu, bo poprzedni wlasciciel troszke go poliftowal na zewnatrz i w srodku ;) przez co fala krytyki mogla by nie miec konca, aczkolwiek mi sie podoba strasznie :)

Tytuł:
PostNapisane: 18.06.2013, 23:06 

Weźcie tylko pod uwagę jedną rzecz,
997 różni sie w bryle od 996,
widziałem takie 996 z przodem 997, i to po prostu wygląda źle, jest zwyczajnie dysonans i się gryzą poszczególne elementy bryły ze sobą - coś jak wczesne Lexusy, tu coś z Merca tam z beemki i wychodzi kaszana :bootyshake:

Tytuł:
PostNapisane: 18.06.2013, 23:15 

Nr klubowicza: 263
kilazz napisał(a):
W Polsce tuning porsche jest malo popularny bo dla niektorych to ekskluzywne auto i sluzy tylko do podkreslania prestizu ale w usa na forach typu planet9 czy rennlist tuningu jest mnostwo. Z tego co zauwazylem to w PL nawet zmiana felg na inne to przy porsche profanacja wg niektorych :roll:

Też dlatego USA to państwo kundli i mają taki gust ;) w Polsce dbamy o czystość rasy - Porsche :P

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 19.06.2013, 0:45 

Jak tu tyle metafor to ja dodam jedna od siebie.

Jeden idzie do sklepu i kupuje garnitur dokladnie taki sam jak gosc stojacy przed nim do kasy a inny idzie do krawca i szyje sobie na miare i dopiero w takim czuje sie dobrze. I kto tu jest lepszy, ten w garniturze od Armaniego czy ten w garniturze od nieznanego krawca, ktory mu zrobil cudo na miare?

Porsche w stanie fabrycznym moze i jest fajne ale brakuje mu tego czegos co sie nazywa INDYWIDUALIZM. I tak polowa za jakis czas pojdzie na zyletki wiec dlaczego akurat ja mam sie poswiecac i trzymac auto w stanie fabrycznym, zeby za 20 lat i 15 wlascicieli pozniej ktos mial klasyka?

Tytuł:
PostNapisane: 19.06.2013, 1:15 

Nr klubowicza: 263
No powiem Ci tylko jedno masz problem ale nie z samochodem ale z twoim podejściem do tematu.
Co innego robić sobie auto na miarę czyli spersonalizować a co innego go po prostu popsuć.
Jest wiele detali od spoilerów czy koloru tapicerki aby stworzyć niepowtarzalne autko, a co innego do daewoo dołożyć przód od BMW, jest indywidualne jak nic,, ale oczywiście o gustach nie będę dyskutować ;)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 19.06.2013, 1:39 

kilazz napisał(a):
Jak tu tyle metafor to ja dodam jedna od siebie.

Zupełnie nie wyszła Ci ta metafora :lol:
Jak idziesz do krawca szyć garnitur na miarę, to jest to fachowiec ogarniający temat w 100%,
a umówmy się, ale gruba większość ludków, w tym blacharzy czy innych rzemieślników, nie zdaje sobie sprawy jak sie projektuje auto stylistycznie, jakie zabiegi sie wprowadza od kuchni, i z czym to się je, i potem wchodzą po prostu potworki amatorki bo nie można połączyć kilku części z różnych projektów na chama.

Dla Twojej info,
80% wszystkich 911 wyprodukowanych od samego początku, wciąż jest w stanie użytkowym.

Tytuł:
PostNapisane: 19.06.2013, 8:31 

Ja przerabiałem swoje 944T, remontowałem od podstaw 914, tuningowałem 964 i obecne 996T tez ma "pewne modyfikacje"

Niektóre zmiany były fajne a inne tragiczne.

Ale sam proces dawał mi dużo frajdy i dużo się nauczyłem (mimo ze niektóre pomyłki były dość kosztowne).

Według mnie Porsche nie jest święta krowa którą nie można próbować polepszyć pod swój wizerunek czy styl jazdy.....tym bardziej ze za każdym razem coś się uczymy na temat samochodu którym jest naszą pasją

Tytuł:
PostNapisane: 20.06.2013, 0:36 

To ja doleje oliwy do ognia :) jakis czas temu byly zachwyty nad przerobionym Porsche RWB. To nie jest wiejski tjuning? Jak skosnooki gosc z flexem rznie piekne 993? Przerobka przodu 996na 997 to wysmakowany lift w porownaniu do rwb :)

Tytuł:
PostNapisane: 20.06.2013, 7:44 

duzo osob nie moze modyfikowac swoich aut, bo co na to firma lisingowa? ;)

Tytuł:
PostNapisane: 20.06.2013, 13:01 

Nr klubowicza: 694
To ja też coś dodam - mi się bardzo podobają moje przednie lampy z moim Boxsterze 986 - czyli te "jajecznice" jak je nazywacie :)
Jak widać ile głów, tyle gustów :)

Tytuł:
PostNapisane: 6.07.2013, 15:40 

dziś na allegro znalazłem 996 z frontem 997

http://allegro.pl/porsche-911-zadbany-c ... 98320.html

Tytuł:
PostNapisane: 21.04.2015, 12:34 

Po Kaliszu jezdzi taka czarna na czarnej feldze 996 z przodem od 997. Wedlug mnie wyglada zajebiscie i gdyby nie to nie musialem sie przyjzec jej z tyl zeby zauwazyc ze to 996 to tak bym sie nie zorientowal. Dla zwyklego zjadacza chleba taki prosiak wygladac bedzie bardzo fajnie.
Niestety bez rzezby i robienia franka z przednich blotnikow nie da rady zalozyc tego na zasadzie P&P i lakierowania.
A teraz wam zepsuje mozgi...ludzie przerabiaja oprocz przodu takze tyl na 997. Mnie sie tam podoba - w koncu 997 to zmodzona 996. Ciekawe czy wnetrze tez dalo by rade przelozyc :P
Ogolnie tuning jak kazdy inny, ja osobiscie bym nie mial nic przeciwko a nawet jeszcze pociol bym jeszcze bardziej przednie blotniki i tylne i jeszcze bardziej poszerzyl albo zalozyl jaki wide body np liberty walk performance :D

A tu pare fotek:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 21.04.2015, 12:57 

ja rzeczywiście widziałem takie auto tez i to nawet u Irka w Gdańsku-czerwone 996 na raj z Wejherowa (to chyba jakiś znak :D ), z przodu tak na szybko nie do odróżnienia.

Tytuł:
PostNapisane: 21.04.2015, 13:15 

Też widziałem to auto i moim zdaniem wygląda to słaaabo i ulepowato :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 21.04.2015, 13:44 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Nie ma przypadków :)

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]