Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1905 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 96  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10.05.2021, 10:21 

Nr klubowicza: 770
Zobaczymy co koledzy powiedzą po obejrzeniu.
Na pewno wyjdą "ciekaw " smaczki. Już kilkaset razy było wspominane na forum - okazja cenowa w Porsche to jeden na milion przypadków :wink:

BartekG
Jest 911-996.2 - C2 - manual
Był : Boxster 986 -2,7 manual

PostNapisane: 10.05.2021, 10:55 

Polski Singer:

https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-9 ... llery-open

PostNapisane: 10.05.2021, 11:18 

no cóż, singer to singer, jest drogi bo jest singerem. A tutaj jednak kwota, za którą można kupić ładne 964 turbo + 993 turbo..

PostNapisane: 10.05.2021, 20:38 

a tutaj auto z uszkodzoną tylną klapą
https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-9 ... 8678216413

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

PostNapisane: 10.05.2021, 20:40 

Nr klubowicza: 711
ryb napisał(a):
Widać ze kamyczka na autostradzie dostał… nic takiego :)

981 GT4 Pikachu
971 3.0t
718 2.0 "Spajder"

było: 970 4S; 958T, 958S, 987S, 997 4S.

PostNapisane: 10.05.2021, 21:18 

ryb napisał(a):

Przynajmniej uczciwie pisze carfax do wglądu :lol:

PostNapisane: 10.05.2021, 21:35 

and6412 napisał(a):
Blazi napisał(a):
W końcu pojawiło się się trochę rozsądnych ofert na 986S w manualu. Po ostatnim przedsezonowym wystrzale ceny wyraźnie spadają.

Ktoś z Was może coś powiedzieć o tych samochodach? Jeden podobno od forumowicza:
https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-b ... 9122086815
Trzeba przyznać ze obie te oferty to cenowa „petarda”. Nawet jesli auta sa do dopieszczenia.
Jako posiadacz 986 s manual az odechciało mi się pakowac dalszych $$$ w auto ;)

O ile dobrze pamiętam to oglądałem to drugie jakiś czas temu. Środek zmęczony, lakier baardzo średni, kwalifikował sie do odświeżenia, klima nie chłodziła. Ogólnie dużo lepiej na zdjęciach niż na żywo.

PostNapisane: 11.05.2021, 6:44 

ryb napisał(a):

Niepotrzebnie to pisał, tzn. w taki sposób, bo jak otwierasz fotki to się nastawiasz tylko na uszkodzona klapę. A tak niespodzianka. A w sumie jednak szkoda z tych niegroźnych, nie żadne cięcie auta na pół czy powyrywane koła tylko trochę pogiętej blachy..

PostNapisane: 11.05.2021, 6:51 

marthens napisał(a):
and6412 napisał(a):
Blazi napisał(a):
W końcu pojawiło się się trochę rozsądnych ofert na 986S w manualu. Po ostatnim przedsezonowym wystrzale ceny wyraźnie spadają.

Ktoś z Was może coś powiedzieć o tych samochodach? Jeden podobno od forumowicza:
Trzeba przyznać ze obie te oferty to cenowa „petarda”. Nawet jesli auta sa do dopieszczenia.
Jako posiadacz 986 s manual az odechciało mi się pakowac dalszych $$$ w auto ;)

O ile dobrze pamiętam to oglądałem to drugie jakiś czas temu. Środek zmęczony, lakier baardzo średni, kwalifikował sie do odświeżenia, klima nie chłodziła. Ogólnie dużo lepiej na zdjęciach niż na żywo.
Jesteś pewien ze to tego widziałeś ? On jest od 4 dni na aukcji dopiero… stoję teraz przed dylematem czy cisnąć 400km po to żeby potwierdzić, ze go widziałeś i jest w stanie jak piszesz…

981 GT4 Pikachu
971 3.0t
718 2.0 "Spajder"

PostNapisane: 11.05.2021, 7:08 

Ten czarny box jest polecany przez kolegę.Kiedyś to auto należało do niego a obecny właściciel też podobno bardzo dbał.Cena atrakcyjna.
Koronopromocja.

PostNapisane: 11.05.2021, 8:36 

Zwracam tylko uwagę, że przedni zderzak i reflektory przednie są z polifta, a buda to pierwszy wypust "S-ki" :wink: Może takie "widzimisie" poprzedniego właściciela, ale warto się przyjrzeć :!:

PostNapisane: 11.05.2021, 17:02 

kajtus napisał(a):
Zwracam tylko uwagę, że przedni zderzak i reflektory przednie są z polifta, a buda to pierwszy wypust "S-ki" :wink: Może takie "widzimisie" poprzedniego właściciela, ale warto się przyjrzeć :!:
Właśnie wracam z oględzin, 400km niestety na darmo. Strasznie zaniedbany. Jak ktos chce szczegóły to na priv…

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

981 GT4 Pikachu
971 3.0t
718 2.0 "Spajder"

PostNapisane: 11.05.2021, 17:34 

Loras napisał(a):
kajtus napisał(a):
Właśnie wracam z oględzin, 400km niestety na darmo. Strasznie zaniedbany. Jak ktos chce szczegóły to na priv…

To bardzo niepokojące co napisałeś,zwłaszcza w kontekscie mojego wcześniejszego wpisu.Dobrze gdybyś teraz zdecydował się jednak tutaj,na forum,opisać co widziałeś.Nie zakładam że mamy różne spojrzenie na stan faktyczny,ale proszę opisz o wadach,może masz fotografie?
To auto polecał nam kolega na grupie zamkniętej i nie mam powodów aby mu nie ufać.

PostNapisane: 11.05.2021, 18:14 

Loras napisał(a):
kajtus napisał(a):

Czyli to ten samochód ;) Uprzedzałem ...

PostNapisane: 11.05.2021, 18:55 

Dlatego taka cena. Ktoś mądrze go wycenił. Konkretne zejście z ceny, bo wie ile trzeba wsadzić. Targować się do bólu i zrobić pod siebie. Jechałeś 400km by zobaczyć igiełkę „S-kę”? Trochę pod frajerstwo podchodzi…

PostNapisane: 11.05.2021, 18:56 

Arekk napisał(a):
Loras napisał(a):
kajtus napisał(a):

To bardzo niepokojące co napisałeś,zwłaszcza w kontekscie mojego wcześniejszego wpisu.Dobrze gdybyś teraz zdecydował się jednak tutaj,na forum,opisać co widziałeś.Nie zakładam że mamy różne spojrzenie na stan faktyczny,ale proszę opisz o wadach,może masz fotografie?
To auto polecał nam kolega na grupie zamkniętej i nie mam powodów aby mu nie ufać.
Niestety nie mam zdjęć, nie miałem potrzeby, bo wiadomo by bylo, ze gdybym chciał robić zdjęcia właściciel wiedziałby, ze chce go opisać na forum w niepochlebnym kontekście, gdyż nie chciałem go kupić za pieniądze, które wcześniej były umówione. Właścicielem pojazdu (bez wskazywania imion i nazwisk) jest pan, który jest znany ze świata celebrytów. Był bardzo miły i uprzejmy, jednak to co zwróciło moją uwagę to podejście do pielęgnacji pojazdu (auto całe okropnie brudne, pył hamulcowy na felgach, zbutwiałe liscie w chłodnicy i mechanizmie dachu). Moim zdaniem całe auto jest do malowania, zwłaszcza to o czym nie było mowy wcześniej, czyli odchodzący płatami lakier z przedniego zderzaka i nadpekniety tylny zderzak (uderzenie w słupek). Na klapie dziwne punktowe wgniotki. Cały lakier-jeden wielki hologram (widać, ze nikt tam nie robił żadnych zabiegów na lakier). Ja wiem, ze auto ma 20 lat, ale moj tata ma od nowości astre z 96’ z podobnym przebiegiem i wyglada znacznie lepiej. W środku znacznie lepiej, jedynie co to powycierane boczki i alcantara (pod tyłkiem). Co do zachowania właściciela, które mnie nie pokoilo to np wjazd do garażu, kiedy uderzył podwoziem o krawężnik i mnie aż serce zabolało mimo, ze to nie moje auto, a jemu nawet powieka nie drgnela. Pozatym miały miejsce naprawy skrzyni i inne naprawy, ale jak zobaczyłem faktury, to okazało się ze są 3 fv za jedną wymianę oleju i jakieś części. Auto jezdnie jeśli mam oceniać to jest ogólnie ok (zawieszenie i układ kierowniczy). Co do sprzedawcy to tez była mowa, ze jest oryginalny lakier, po czym gdy podniosłem temat przedniego zderzaka wskazując, ze jest on od wersji poliftowej, to przyznał, ze tak ,,pękł mu stary, bo na coś najechał” -cytat :) - no to rzeczywiście ORYGINALNY lakier Gdy rozmawiam z takimi ludźmi i pojawiają się takie „smaczki”, samozaprzeczenia to odpuszczam, gdyż boje się jakiejś historii. Mysle, ze auto w tym wieku jest wymagające w pielęgnacji i nie przekonuje mnie, ze opiekunem pojazdu do tej pory była osoba, która widać, ze nie szanuje tego pojazdu i przepraszam, ze to powiem, ale wydaje mi się ze jest atechniczna-z dwie minuty tłumaczyłem Panu, ze nie ma xenonów tylko normalne halogeny.

981 GT4 Pikachu
971 3.0t
718 2.0 "Spajder"

PostNapisane: 11.05.2021, 20:22 

Loras,
To ciekawe co opowiadasz, bo mieliśmy już spisywać umowę, byłeś zadowolony i jakże podekscytowany, a jak tylko zostawiłem Cię na 5 minut z żoną to jednak zmieniłeś zdanie i jeszcze taki wywód. Jeździsz 400km i jesteś niezadowolony, bo chyba sam nie wiesz, czego chcesz. Albo żona nie pozwala na taki samochód 😁
Auto jest w bardzo dobrym stanie mechanicznym, a za malowanie zderzaków opuściłem Ci cenę.
A odnosząc się co do klimatyzacji, chłodzi bardzo dobrze.

PostNapisane: 11.05.2021, 20:55 

Meta napisał(a):
Loras,
To ciekawe co opowiadasz, bo mieliśmy już spisywać umowę, byłeś zadowolony i jakże podekscytowany, a jak tylko zostawiłem Cię na 5 minut z żoną to jednak zmieniłeś zdanie i jeszcze taki wywód. Jeździsz 400km i jesteś niezadowolony, bo chyba sam nie wiesz, czego chcesz. Albo żona nie pozwala na taki samochód
Auto jest w bardzo dobrym stanie mechanicznym, a za malowanie zderzaków opuściłem Ci cenę.
Bo jak napisałem wyżej, na tyle ile mogę to ocenić to rzeczywiście „wydaje się być mechanicznie ok.

Jazda była bardzo ekscytująca - dziękuje za przejażdżkę, jednak właśnie potrzebowałem 5 min by zebrać fakty do kupy i odpuścić, emocje na bok. Nie ta sztuka, wole dołożyć za lepszy stan i za lepsze przeczucia co do zakupu, a to ważne i trudno definiowalne. Wszystkiego dobrego.

981 GT4 Pikachu
971 3.0t
718 2.0 "Spajder"

PostNapisane: 11.05.2021, 21:19 

Nr klubowicza: 582
Kolego Loras,
Zamiast się walcować 400km wystarczyło poprosić, żeby ktoś z nas skoczył i obejrzał.

www.classic911.pl
www.pasjaporsche.pl

PostNapisane: 11.05.2021, 21:36 

Meta napisał(a):
Loras,
To ciekawe co opowiadasz, bo mieliśmy już spisywać umowę, byłeś zadowolony i jakże podekscytowany, a jak tylko zostawiłem Cię na 5 minut z żoną to jednak zmieniłeś zdanie i jeszcze taki wywód. Jeździsz 400km i jesteś niezadowolony, bo chyba sam nie wiesz, czego chcesz. Albo żona nie pozwala na taki samochód
Nie potrzebnie sie emocjonujesz. Z tego co Loras napisał wynika że adekwatnie wyceniłeś auto do stanu. Nie napisał też że to „mina” po prostu szuka czegos lepszego (=droższego). Co w tym złego.
Akurat jakbym szukał 986s manual w niższym pulapie cenowym to odebrałbym jego post jako zachecajacy do obejrzenia auta.

A powyższe twierdzenia opieram na wlasnych poszukiwania 986s manual, potem zakupie a potem worku $$$ ktore trzeba bylo wlozyc w dopieszczenie auta. To po prostu tak jest, i cena wydaje sie adekwatna (no może realistycznie po drobnej korekcie) do tego co Loras napisał.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1905 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 96  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]