Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1905 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 96  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 28.04.2021, 22:32 

prnit napisał(a):
nawet nie widziałeś tej przekładki jak została zrobiona a piszesz ze złom z usa zrobiony z dwóch jest lepszy/bezpieczniejszy, szanuj zdanie innych, na ostatnich 10 aut wszystko to były złomy, piszę co myślę a nie co się komuś podoba, widzę też cały czas odpisywanie że lekko uderzony, że do naprawy, ze tylko trochę dostał..co za bzdury sorry, ale szkody całkowite powinny kończyć w zgniatarkach a nie na polskich drogach, szczególnie ze nie mówimy o skodzie octavi 1,9tdi tylko autach które powinny jezdzić spokojnie po 250-300kmh, nie rozumiem jak można tak narażać życie wystawiając i sprzedając coś takiego, to powinno być karalne i mam nadzieje że w pewnym momencie będzie jak będziemy normalnym krajem, nigdzie nie sprzedaje się takich aut tylko na wschodzie bo się wyklepie, zrobi, będzie jezdził...dramat.

Próbowałeś odpisać na mojego posta, czy chodziło głównie o pobicie rekordu świata w długości zdania...?
Chciałbym być bardziej merytoryczny, ale nie mam do czego się więcej odnieść...

PostNapisane: 29.04.2021, 12:18 

Cześć,
czy jest może na forum właściciel tego auta ?
https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-9 ... af49cb2f00
Może ktoś z Was je już dokładniej sprawdzał ?

PostNapisane: 29.04.2021, 16:16 

Szukam Caymana S 987.2 lub nowszego, są takie 2 ogłoszenia:
https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-c ... DMdLw.html
pomijając zbyt czerwony środek (do którego może się przyzwyczaję) to właściciel jakoś wymijająco odpowiada w temacie wypadkowości

https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-c ... DBQTe.html
ten z kolei pisze co było z autem, ale nie ma sport chrono

Oba auta wiszą już trochę, ale na ostatnich 10 stronach nic o nich nie znalazłem wiadomo coś? Jest jeszcze biały 982 GTS z równie czerwonym środkiem (co oni mają z tą czerwienią?), ale nie doczekałem się zdjęć uszkodzeń.

PostNapisane: 1.05.2021, 16:13 

h8r napisał(a):
Szukam Caymana S 987.2 lub nowszego, są takie 2 ogłoszenia:
https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-c ... DBQTe.html
ten z kolei pisze co było z autem, ale nie ma sport chrono

Samochód poliftowy, ale poduszka w kierownicy przedliftowa (porównaj z kierownicą z Twojego pierwszego ogłoszenia). Sprawdź dokładnie VIN, bo możliwe, że auto miało coś więcej niż obcierkę bokiem i ktoś przy naprawie założył poduszkę od przedlifta.

PostNapisane: 1.05.2021, 16:39 

Nr klubowicza: 193
Wydaje mi się, że rocznik modelowy 2009 w skrzyni manualnej miał jeszcze taką kierownicę. Ale brak numeru vin, trudno potwierdzić.

924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992

PostNapisane: 1.05.2021, 16:56 

Qbak napisał(a):
Wydaje mi się, że rocznik modelowy 2009 w skrzyni manualnej miał jeszcze taką kierownicę. Ale brak numeru vin, trudno potwierdzić.

Dokładnie tak.W 997.2 też była taka

PostNapisane: 1.05.2021, 20:06 

Szczerze mówiąc to ten z pdk mi jakoś bardziej leży ze względu na to, że ma sport chrono i pdk. Jak sprawdzić takiego CSa przed zakupem? W Kielcach nie ma aso. W pierwotnej wersji ogłoszenia była duża bańka castrola w bagażniku co nieco studzi mój zapał.

PostNapisane: 1.05.2021, 20:36 

h8r napisał(a):
Szczerze mówiąc to ten z pdk mi jakoś bardziej leży ze względu na to, że ma sport chrono i pdk.

Mogę Ci tylko podpowiedzieć że wg dekodera samochód jest z 2009r a nie z 2010. Wersja na Arabię Saudyjską, a samochód wg wcześniejszego ogłoszenia z Dubaju..
Objerzałbym najpierw w jakim jest stanie - na fotkach mało widać. Parę drobnych detali w środku troszkę razi - miałem takiego Caymana, mam porównanie. Miałem też czarnego z Kalifornii i wiem że czarny lakier przez tyle lat w takim klimacie nie ma lekko, a Emiraty to znacząco wyższe temperatury. Ale to w sumie tylko domysły i generalizacje.

Miałem Caymana z pdk i bez chrono, oraz ostatnio jeździłem 997.2 S w pdk z chrono i.. moim zdaniem w wypadku tych wczesnych aut chrono wcale tak wiele nie zmienia w pracy skrzyni jak z opisów wynika. Sam dla frajdy chyba bym wolał manuala.

PostNapisane: 1.05.2021, 20:54 

Napalam się na Sport Chrono, bo zabieram swoje wozy na tor, a tam podobno już jest jakaś różnica (mapowanie przepustnicy? ). Wszystkie wozy do tej pory miałem w manualu i trochę mnie ciągnie w strone pdk, ale też nie jest to konieczność, chciałem łopatki, a w tych pierwszych pdk są te bzdurne przyciski, choć podobno można przełożyć kierownicę.
O jeszcze taki wypatrzyłem salonówka, ciekawe czy naprawiana:
https://www.olx.pl/d/oferta/porsche-cay ... JvmLH.html
szczęśliwie ma czarny środek, nieszczęśliwie też bez sport chrono

PostNapisane: 1.05.2021, 21:43 

h8r napisał(a):
Napalam się na Sport Chrono, bo zabieram swoje wozy na tor, a tam podobno już jest jakaś różnica (mapowanie przepustnicy? )...o

Rozumiem. Jeździłem swoim po ciasnym torze i rzeczywiście pdk robił robotę.
Mimo, że naczytalem się wcześniej też o zmianach idących z Chrono, w praktyce u mnie, po przerzuceniu lewaka w tryb manual, klepnięcie w łopatkę dawało naprawdę szybkie zmiany, z delikatnym pyknięciem, jak przy stanowczym spięciu.
Może z Chrono w 987 pdk byłoby jeszcze szybsze, ale ja tak jak pisałem w 997 tego nie zauważyłem. Koniec końców możesz sobie sofwarowo wgrać Chrono jako opcję, nie będziesz miał tylko zegarka.

Tak, kierownicę bez problemu możesz zmienić na taką z normalnymi łopatkami. Zdecydowanie warto.

PostNapisane: 2.05.2021, 10:22 

Nr klubowicza: 304
Sport Chrono można dołożyć. Ja robiłem to w 997.2 bez problemu w ASO, koszt około chyba 5 tys, z wymienionym panelem z przyciskami SPORT i SPORT+. Dla mnie różnica bardzo duża.

Andrzej
911

PostNapisane: 2.05.2021, 18:06 

Targa)

https://www.olx.pl/d/oferta/porsche-911 ... 3e1317fa86

PostNapisane: 2.05.2021, 23:54 

Panowie, a co możecie powiedzieć na temat tego egzemplarza ?

https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-9 ... b5f5a22ded

...nie mam pojęcia czy to jakiś składak czy co ? czy taki mógł wyjść z fabryki - tzn czy był taki fabryczny body kit - czy to domorosła fantazja tunera z Japoni?

Rozglądam się za 996.1 lub 996.2... budżet niebezpiecznie pnie się w górę, a ja nadal w lesie...

PostNapisane: 3.05.2021, 8:31 

Domorosły tuning. Czy się komuś podoba czy nie to kwestia gustu.

Moim zdaniem to auto nie jest tyle warte przez to co mu zrobiono.

PostNapisane: 3.05.2021, 12:46 

Nr klubowicza: 770
Rozmawiałem ze sprzedającym, Na tym aucie podobno jest do odświeżenia lakier. Nie widziałem , nie wiem czy detailing wystarczy czy malowanie, ale o tym mi wspomniał. Dzwoniłem do niego w temacie innego modelu, ale przy okazji o niego zapytałem. Więcej szczegółów nie wiem - najlepiej zadzwonić i dopytać - może już coś zrobili. Ale cena faktycznie SPORA.

BartekG
Jest 911-996.2 - C2 - manual
Był : Boxster 986 -2,7 manual

PostNapisane: 4.05.2021, 13:29 

Co do dyskusji o autach z USA na wcześniejszych stronach, myślę ze cały 'problem' wynika z carfaxu i dokumentacji zdjęciowej. Zazwyczaj po zakupie auta z europy/jap bez udokumentowanej szkody chcemy wierzyć ze auto było lakierowane po obcierce parkingowej/drobnej kolizji. W przypadku aut z USA mamy temat jasny i faktycznie widać ze 2/3 aut z USA przypływa do polski w kiepskim stanie, przez brak zdjęć zapominamy ze często auta europejskie miały bardzo podobne historie.

PostNapisane: 4.05.2021, 16:23 

+1
ja się także pod tym podpisuję.
Przynajmniej wiem które egzemplarze USA odrzucać a które nie.
Z Europy, to tylko z potwierdzoną historią, ale i tu może być różnie..

PostNapisane: 4.05.2021, 22:01 

Nr klubowicza: 770
+1 :D
Dla mnie auto z EU to jedna wielka niewiadoma. Nie twierdzę że to są złe auta , ale ich weryfikacja jest znacznie trudniejsza .
Z US już po kilku minutach wiesz czy jest sens szukać dalej.

BartekG
Jest 911-996.2 - C2 - manual
Był : Boxster 986 -2,7 manual

PostNapisane: 5.05.2021, 22:13 

Przecież auto z usa może być potem 3 razy rozbite u nas. Zdjęcia nigdy nie pokazują wszystkiego. Drobne kolizje potrafią i naprawiają na miejscu, zwłaszcza w przypadku drogich aut. No i wszystko jest fajnie dopóki nie chcemy tego auta sprzedać, bo potem okazuje się, że inni się też boja usa, auto wisi rok i na koniec idzie 20% poniżej wartości eu z niejasną przeszłością.

PostNapisane: 5.05.2021, 22:24 

No tak, ale idąc na oględziny masz już pewne pojęcie jak auto wyglądało wcześniej, łatwo więc będzie namierzyć jakieś inne naprawy, których nie powinno być. Widać też jak często auto zmieniało właścicieli, co też pozwala wyeliminować jako tako minę, bo jak ktoś jeździł kilka lat to raczej nie z musu. Ogólnie uważam, że USA ma najlepszy system weryfikacji, chociaż polski też się mocno poprawił.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1905 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 96  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]