Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 4.05.2008, 19:46 

Nr klubowicza: 095
Na 6 pozycji przed Mariona wdarło sie jeszcze BMW M3 e92 (1,59:49)- z tym , ze zamiast właściciela ten czas wykręcił jeden z instruktorów szkoły porsche.

Fajna zorganizowana impreza ale totalnie za dużo aut na torze.
(no ale fajnie że wogóle mogliśmy wziąść udział jako goście)
Jazda srebnej hondy czy czarnej bmw compact to wogóle bez komentarza ..... (po co przyjeżdżac na tor i jechac środkiem po nim 80 km/h ????)
Lawety i straż miały co robić - jedno dachowanie było (alfa) i małe bum w bandę (honda).

Przewidywałem , ze będzie dużo aut na torze i żeby nie katować semi-slicków założyłem tym razem Yokohama Advan sport - co tu dużo mówić Michelin Sport Cup na tor dużo lepszy (szybszy) ale yoko daje radę i dość dobrze klei (piszcząc troszkę) do tego naprawdę mało się zużywa (co też jest istotnym czynnikiem) , natomiast największy minus to zachowanie na ostrym hamowaniu - auto było bardzo niestabilne.

jest: 991 GT3, 718 T

było: 996 carrera 4s ; 996 turbo ; 997 turbo
-------------------------------------------------------
Puchar PCP 2013 (997 turbo)
mariusz

Tytuł:
PostNapisane: 4.05.2008, 19:51 

mb_911 napisał(a):
Na 6 pozycji przed Mariona wdarło sie jeszcze BMW M3 e92 (1,59:49)- z tym , ze zamiast właściciela ten czas wykręcił jeden z instruktorów szkoły porsche.

ale na ostatniej sesji poprawiłem się na 1:56 z czego się bardzo cieszę :)

Tytuł:
PostNapisane: 4.05.2008, 20:15 

Witam

No, że Prosiaki będą miały "slalom " na torze było dość pewne, ale najeździć się można było chyba do woli, czego najlepszym dowodem jest kłopot z brakiem paliwa pod koniec :)

Gratulacje dla Marion za jak to określili instruktorzy największe postępy :D

Podziękowania dla Wszystkich za wzorowe zachowanie.

Tytuł:
PostNapisane: 4.05.2008, 20:43 

Nr klubowicza: 094
Pogoda wymarzona. Ruszalem przed 5,00 z mazur i lalo za hej. Zreszta w wiekszosci Polski.Dla mnie fajnie, milo spedzony dzien. Powiem przelomowy. Po ostatnich dwoch traumatycznych pobytach na torach (rozne czynniki) byl to dla mnie pobyt przelomowy. Poustawialem troche auto ale jeszcze sporo do zrobienia. Moze czas nie rewelacja 1,55 :) ale ja juz sporo wiem. Poza tym fajne urzadzanko Driftbox. Wystarczy ze (troche nieswiadomie) zaznaczylem linie start/meta w innym punkcie i juz wyskoczyl czas 1,54,4. Jesli sie wie jak je czytac to naprawde wiele mowi :) . NIe wyjezdzalem juz na ostatnia sesje poniewaz poprostu nie mialem juz sil, a przede mna bylo jeszcze ponad 300 km zestawem :). Jako ciekawostka dla chetnych na lawete powiem, ze to moj trzeci wyjazd i trzeci raz mnie kontrolowali, tym razem kryminalni na sygnale :).
Wracajac jeszcze do samej jazdy. Byly 4 sesje po 30 min. Na pierwszych dwoch to bylo ustawianie i raczej jazda gesiego lub slalomem. Na trzeciej juz bylo troche lepiej.
Mnie sie bardzo podobalo i przydalo, powoli zaczynalem sie wjezdzac ale sil nie starczylo.

A z Driftboxa wyczytalem: na torze max sila G lewy 1,373 i prawy 1,265.

in: Rally,Mezgers
Nobody is born a legende, you race to become one.

Pucharek PCP 2007,2008,2009,2010,2023r.
Carting Cup PCP 2015r.
----------------------------------------------------
Futuresolar OZE, fotowoltaika, pompy ciepla.
https://futureoze.pl/

Tytuł:
PostNapisane: 4.05.2008, 22:04 

z pogodą to nam się pofarcilo. odnośnie czasów to wiem gdzie mam do urwania jeszcze 3 sek czyli czuję że mogę zrobić 1:53 ale jak zejść poniżej to już nie mam pojęcia, trzeba będzie pomęczyć instruktorów :)

Radek stwierdzil że tym autem dobry kierownik powinien zrobić 1:50 i mu wierzę i do tego będę dążyl w tym sezonie i się nie poddam :!:

Tytuł:
PostNapisane: 4.05.2008, 22:32 

impreza naprawde udana,zrealizowałem plan i zszedłem boxterem na 1,55
na nastęnej pokusze się o urwanie może jeszcze sekundy :D ale już na zwykłych oponach! :D
mam nadzieje że Marcin powtórzy swój wynik ze zlotu ......może na następnym zlocie :D
Mirek........w kwesti formalnej ,pije Chiwasa :twisted: :D
a'propos tłoku na torze
mam nagranego on boarda gdzie mijam podczas jednej sesji ok 40 aut!
a jednak się dało coś wykręcić

Tytuł:
PostNapisane: 4.05.2008, 22:52 

mozna bylo ale nawet taki kierowca jak Ty, ktory na tym torze zrobil setki okrazen dopiero ustaliles swoj najlepszy czas na ostatniej sesji, kiedy to warunki znacznie sie poprawily :)

Gratulacje dla Mirka ktory jezdzac w probach dopiero kilka miesiecy, boxsterem na zwyklych oponach zrobil 1,58. Jestem przekonany ze chiwas nalezy sie jemu :wink:

Carting Cup PCP 2015r.

Tytuł:
PostNapisane: 4.05.2008, 23:17 

Mirkowi już gratulowałem w Poznaniu! zakład raczej dotyczył Twojej osoby :D
naprawdę chłop wierzył w CIEBIE :!:

Tytuł:
PostNapisane: 4.05.2008, 23:37 

Na pewno wiecej niz Ty ale nie odgrzewajmy starych kotletow.
A skoro dotyczyl mojej osoby to mozesz mu ja odpuscic bo tak naprawde do dzis nie otrzymalem tej od Ciebie bo na 7 przejazdow conajmniej cztery byly szybsze wtedy od Twojej wysokiej 1,53.xxx :D .
Skonczmy juz Radku ten temat bo z tego co sie orientuje to rywalizujesz teraz z godnymi Siebie przeciwnikami w MP i tam realizujesz swoje ambicje i talent.
Co do 02/05 bylem tam raczej treningowo a nie w celu bicia rekordow. Na to przyjdzie jeszcze czas.

Carting Cup PCP 2015r.

Tytuł:
PostNapisane: 5.05.2008, 0:16 

nie jest to tylko moja opinia ,porozmawiaj ze swoimi kolegami z 3-city
było jak było trudno....zdejmij tylko wynik z top 130 pcp i zamykamy temat.fair play obowiązuje nawet w zawodach amatorskich.

Tytuł:
PostNapisane: 5.05.2008, 7:25 

Radku, zdejmowac to mozesz swoje wyniki ktorych przez wszystkie sezony nie dorobiles sie wielu. No moze oprocz toru w poznaniu, gdzie jak niektorzy z Twojego miasta takze mowia, swego czasu prawie zamieszkales.
Kazdy mierzy swoja miarka i widzi tak jak rozumie wiec nie zamierzam wchodzic z Toba w polemike poniewaz z calym szacunkiem do Ciebie ale nie jestes dla nie partnerem do rozmowy na tematy techniczne.
Jakbym byl zlosliwy to bym mogl powiedziec, ze zalozenie slikow w stosunku do zwyklych opon dalo Ci 2 sek :) wiec tyle co nic ale kazdy kto ma choc troche pojecia wie ze samo zalozenie slickow bez innych korekt niewiele zmienia.
Tak czy inaczej, nie powolujac sie na niewyszukane stwierdzenie "inni mowia" ja twierdze, ze Twoja technika jazdy pozostawia wiele do zyczenia, a sam fakt ze robisz w Poznaniu dobre wyniki napawa optymizmen wszystkich kierowcow.
Prawda jest ze sam bym nie pojechal tak szybko jak w 2007 poniewaz do tego czasu zrobilem chyba z 5 okrazen swoim samochodem ale wskazowki pasazera sprawily ze juz na drugim okrazeniu zszedlem z 1,58 na 1,51. Dla Ciebie to moze niepojete ale naszczescie nie kazdy musi wyryc slady swoich opon aby wyjechac dobry rezultat.
Koncze ten temat poniewaz klub traktuje jako rozrywke i mozliwosc spedzenia milo czasu a jakbym szukal cisnienia to bym skierowl swoje kroki do MP tam gdzie jezdza najlepsi:)
Aa jeszcze jedno caly tamten sezon walczylem na wszystkich rundach i z bezposredniej walki pamietam Jacka i Marcina jezdzacych duzo slabszymi autami od Ciebie.
Moze jest ktos jeszcze kto dal sobie wkrecic taki film co do Poznania ale nikt nie da sobie wmowic ze jestes dobrym technikiem.
Zastanawia mnie jeszcze skad u Ciebie takie zmiany stanow emocjonalnych, czego juz wyraz dales nie raz na forum, czy to jest zwiazane z przelomem miesica.

Carting Cup PCP 2015r.

Tytuł:
PostNapisane: 5.05.2008, 10:13 

Drogi kolego,cała dyskusja dotyczy Twojego "wyniku" a nie mojej skromnej osoby,nietwierdziłem nigdy że jestem fachofcem w sprawach technicznych,mistrzem kierownicy,ani królem szos :D a wyniki jakie osiągam są na miare moich możiwości i staram się je poprawiać z roku na rok.
Wynik jaki zapisałeś pod swoim nazwiskiem jest jawnym oszustwem i uronga przyzwoitośi,wypaczając sens zawodów-skoro nie potrafisz go powtóżyć ,a nawet się zbliżyć do niego-7sekund wolniej to przepaść.(i jeszcze osiąnięty z osobą na prawym fotelu)Mariusz, Karol muszą się mocno natrudzić aby zejś poniżej 1.50
co się stało że w rok zgubiłeś gdzieś formę ,chwaląc się że zinwestowałeś jeszcze w auto :?: :!:
więc nie opowiadaj o jazdach treningowych ,wprawkach i innych banialukach......liczby nie kłanią
do zobaczenia na torze :D poprostu powtórz rezultat choć się do niego zbiż..i po dyskusji

Tytuł:
PostNapisane: 5.05.2008, 10:33 

skoro już rozmowa o liście TOP PCP to nie wiem jaki jest jej obecny regulamin ale fajnie byłoby jakby wyniki były uaktualniane po każdej imprezie.

jeżeli to ma być tylko lista czasów ze zlotów to przecież Poznań jako zlot jest tylko raz w sezonie więc nie daje to pełnego obrazu całego sezonu. np. kogoś nie będzie, będzie zła pogoda, słabszy dzień itp.

wiadomo że nie chodzi o to aby każdy wpisywał swój czas z pamięci czy driftboxa ale jak są oficjalne pomiary czasu to możnaby to uwzględniać
ja chętnie zobaczyłbym swoj ostatni nowy czas na tej liście i już się nie mogę doczekać aby go poprawić :)

nie wiedziałem, że to tak może wciągać :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 5.05.2008, 10:48 

Panowie: opamietajcie sie troche. Jesli chcecie dyskutowac czy sie klocic to robcie to przez telefon lub PW.

Marion: lista czasow miala byc z oficjalnych imprez PCP odbywajacych sie na torze.

Tytuł:
PostNapisane: 5.05.2008, 11:19 

Racja Wampir ja juz sie wypowiedzialem i nie zamierzam prowadzic tej dyskusji prowadzacej do nikad ze strona ktora kieruje sie niewiadomymi pobutkami. Radek zloz protest i nie siej zamentu na forum. Nie zgrywaj teraz przyjaciela Karola czy kogokolwiek bo akurat pamiec ma i to Ty jako pierwszy nawolywales do zlozenia protestu na 1/4 mili w Warszawie jak sie okazalo ze wyatarowal Karola Lotus zgloszony w ostatniej chwili :) i bylo zagrozenie ze nie wejdziesz do 4. Wiec nie mydl ludziom oczy. W Tobie jest jakas dziwna chec slepej rywalizacji. W tej zacietrzewionej zacietosci tracisz czasem poczucie rzeczywistosci.
Nie mam zamiaru Cie obrazac ale z tego wszystkiego czesto psujesz radosc ze wspolnej rywalizacji i zabawy. Nie wiem, nie jestem w klubie od poczatku ale wydaje mi sie, ze to taki pierwszy przypadek.

Carting Cup PCP 2015r.

Tytuł:
PostNapisane: 5.05.2008, 11:59 

rywalizacja ma tylko sens jeżeli ktoś nie oszukuje a widać chęć zwyciętwa ,usprawiedliwia wszelkie środki.
zabawa i owszem ale jeśli są regóły to należy je przestrzegać,a nie stroić się w cudze piórka.(są foto z przesiadki )
nie wiem dlaczego nie pokarzesz co potrafisz i zamkniesz mi usta
jak i innym niedowiarką :D gdzie leży problem?
pytam jako awanturnik :D jeśli tak o mnie myślisz...
trudno

Tytuł:
PostNapisane: 5.05.2008, 12:14 

jak dzieci.... :?
Tylko pamiętajcie, żeby zabrać ze sobą swoje łopatki, jak będziecie wychodzić z piaskownicy... :lol: :lol: :lol:
pozdro :D

Tytuł:
PostNapisane: 5.05.2008, 12:19 

odbierz wrescie te turbine i zrob 1,46 i bedziesz pierwszy to moze wtedy nikogo nie bedziesz sciagal za nogawke. Niektorzy juz tak maja ze nie potrafia sie pogodzic z przegrana. Fakty sa takie ze do dzis nie przyznales sie do tego ze przegrales zaklad z kretesem.
Ja zas nie zamierzam udowadniac nikomu ze nie jestem wielbladem.
Koniec kropka.

Carting Cup PCP 2015r.

Tytuł:
PostNapisane: 5.05.2008, 15:59 
Klubowicz

ja wiem...emocje to ludzka rzecz...przed walka bokserska tez zawodnicy chca sie podku...c :) chetnie zobacze Panow na torze...bedzie na co czekac :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]