Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 5.05.2008, 16:31 

Trochę słów i ode mnie - pogoda wspaniała , imprezka dobrze zorganizowana i rzeczywiście można było później jeszcze jeździć lecz niektórym ( też i mi )skończyło się paliwo :( , a to wielka szkoda bo pozjeżdżały już z toru " ślimacze " pojazdy o których już tu wcześniej wspomniano.
Wielkie gratki dla Radka i jego 1:55,553 - Boxsterem S :shock:
Co prawda ja miałem w założeniu taki czas ale trochę nie wyszło - najpierw awaria (wyciekł mi cały płyn chłodniczy) potem po wizycie w serwisie Nissana - tak tak nie pomyliłem się i zalaniu układu wodą wyjechałem na swoje ostatnie szybkie kółka z ryzykiem zagotowania ( i tak się stało na 7 okr.-zgasł silnik a wcześniej przygasał w zakrętach z braku paliwa )lecz musiałem się przepychać w przenośni i dosłownie przez Alfy BM-ki i jakieś Hondy które musiałem wyprzedzać po kilka razy na jednej sesji i biorąc to pod uwagę jestem bardzo zadowolony z wyników - zawsze to progres ( 1:58,025 ) :D
Gratki też dla Mariusza - 1:56,512 Carerra 4S i podobnym :porc: Darka - 1:56,881 w obydwu przypadkach olbrzymi progres i niezła życiówka - :headbang: :winner:
Innym nie gratuluję bo już nas przyzwyczaili do swoich szybkich przejazdów :drive: i patrzenia na swoje :bootyshake: :wink:

Poniżej macie zdjęcia z wszystkimi czasami czołówki z obydwu treningów ( tak podzielili - do 15 i do 17 )

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Tytuł:
PostNapisane: 5.05.2008, 16:37 

MM-Racing napisał(a):
odbierz wrescie te turbine i zrob 1,46 i bedziesz pierwszy to moze wtedy nikogo nie bedziesz sciagal za nogawke. Niektorzy juz tak maja ze nie potrafia sie pogodzic z przegrana. Fakty sa takie ze do dzis nie przyznales sie do tego ze przegrales zaklad z kretesem.
Ja zas nie zamierzam udowadniac nikomu ze nie jestem wielbladem.
Koniec kropka.

tonący brzytwy się chwyta...
aby móc coś przegrać trzeba mieć z kim a Ty nie chcesz stanąć do "walki"
cały czas jestem otwarty na skonfrontowanie wyniku-nawet zapłacę chętnie za tor,aby był pusty i nie było wymówek
jeżeli w 3 kolejnych przyjazdach na tor nie zbliżasz się nawet do wyniku to powiedz co normalny człowiek,by sobie pomyślał
aby nie być posązony o złą wolę załatwiłem Ci ustawienie samochodu ( zresztą na twoją prośbę)w STAR MOTO u Maciej Stańcy-nieskorzystałeś, ani dziękuję,ani pocałuj....
Naprawdę Marcin dobrze Ci życzę i jestem szczerze zainteresowany Twoim sukcesem ,ogólnie rzyczliwie podchodzę do ludzi,ale niepozwolę nabijać się i innych klubowiczów w butelkę,przypisywaniem sobie nie swoich osiągnięć.koniec i kropka

Tytuł:
PostNapisane: 5.05.2008, 16:42 

Nr klubowicza: 095
wampir napisał(a):
Marion: lista czasow miala byc z oficjalnych imprez PCP odbywajacych sie na torze.

... no ale te imprezy Szkoły Jazdy Porsche są chyba także pod szyldem PCP, ja tam za dużo nie poprawiłem raptem 0,2 s , ale wiele osób zrobiło naprawdę dobre czasy jak na możliwości swoich maszyn i warto byłoby tą liste odświeżyć , a nie tylko raz w roku po zlocie...

jest: 991 GT3, 718 T

było: 996 carrera 4s ; 996 turbo ; 997 turbo
-------------------------------------------------------
Puchar PCP 2013 (997 turbo)
mariusz

Tytuł: 2 maj
PostNapisane: 5.05.2008, 17:41 

Nr klubowicza: 068
temat jest powazny
od momentu kiedy na naszych imprezach myslimy o fotocelach, mierzymy czasy kostkami to nie dziwie sie powaznemu traktowaniu problemu i checi jego wyjasnienia do konca
sa zaangazowane duze pieniadze, duze emocje i obiektywne srodki pomiarowe - od dawna nie jest to piaskownica..

co do Top Porsche to np z mojego pkt widzenia punktowalbym i wpisywalbym kierowce jednokrotnie a nie kilkakrotnie. Patrz Maciek wpisany raz jako Gt2 raz jako Gt3. Bo prowadzi to do kuriozum i zajmowania przez ta sama osobe pozyccji 1,2,3 bo... zmieniala samochod

to przesuneloby mnie moim 14 letnim samochodem (270 KM) na ... 9 pozycje... a jechalem sam :) sniadania nawet nie jadlem... 3 litry paliwa na 1 okrazenie, mniej oleju w skrzyni.. ostry setup , visine do oczu, 4 redbule, 1 banan+bulka

Marcin
----------------

http://aidi.pl

Tytuł:
PostNapisane: 5.05.2008, 19:30 

newada napisał(a):
Trochę słów i ode mnie - pogoda wspaniała , imprezka dobrze zorganizowana i rzeczywiście można było później jeszcze jeździć lecz niektórym ( też i mi )skończyło się paliwo :( , a to wielka szkoda bo pozjeżdżały już z toru " ślimacze " pojazdy o których już tu wcześniej wspomniano.
Wielkie gratki dla Radka i jego 1:55,553 - Boxsterem S :shock:
Co prawda ja miałem w założeniu taki czas ale trochę nie wyszło - najpierw awaria (wyciekł mi cały płyn chłodniczy) potem po wizycie w serwisie Nissana - tak tak nie pomyliłem się i zalaniu układu wodą wyjechałem na swoje ostatnie szybkie kółka z ryzykiem zagotowania ( i tak się stało na 7 okr.-zgasł silnik a wcześniej przygasał w zakrętach z braku paliwa )lecz musiałem się przepychać w przenośni i dosłownie przez Alfy BM-ki i jakieś Hondy które musiałem wyprzedzać po kilka razy na jednej sesji i biorąc to pod uwagę jestem bardzo zadowolony z wyników - zawsze to progres ( 1:58,025 ) :D
Gratki też dla Mariusza - 1:56,512 Carerra 4S i podobnym :porc: Darka - 1:56,881 w obydwu przypadkach olbrzymi progres i niezła życiówka - :headbang: :winner:
Innym nie gratuluję bo już nas przyzwyczaili do swoich szybkich przejazdów :drive: i patrzenia na swoje :bootyshake: :wink:

Poniżej macie zdjęcia z wszystkimi czasami czołówki z obydwu treningów ( tak podzielili - do 15 i do 17 )

wielki szacun Mirek,naprawde jestem pod wrazenim twojego progresu !!!

Tytuł:
PostNapisane: 5.05.2008, 20:39 

Dzięki dzięki Dawid :D :D na next ASJP pojadę na 19" - ciekawi mnie na jakich lepiej się sprawuje by już na ALT wybrać najbardziej odpowiednie

P.s. Tak na marginesie to byłem zakuty w Brdgestone Potenza 50A no i na nowych felach BBS już o odpowiedniej szerokości - wiedziałem że na tamtych poprzednich 18 nic już się nie da zrobić z czasem - wszyskie zakręty miałem w pół drift-cie
Pzdr :D

Tytuł:
PostNapisane: 5.05.2008, 21:21 

tak na marginesie nie dziw sie ze po wizycie w nissan auto Ci sie zgrzało ,w boxster nie tak łatwo odpowietrzyc układ chlodzena,najlepiej dosłownie poprzechylac auto na przod i tył itp ,zabieg troche trwa a nawet nie troche... co do opon to sam teraz widzisz ze brydz to brydz ,a spróbuj dunlop race to dopiero odczujesz róznice nie mowiac o slikach bo na altach sa dopuszczalne ...

Tytuł: Re: 2 maj
PostNapisane: 5.05.2008, 21:31 

Duc748 napisał(a):
temat jest powazny
od momentu kiedy na naszych imprezach myslimy o fotocelach, mierzymy czasy kostkami to nie dziwie sie powaznemu traktowaniu problemu i checi jego wyjasnienia do konca
sa zaangazowane duze pieniadze, duze emocje i obiektywne srodki pomiarowe - od dawna nie jest to piaskownica..

A ja głupi zawsze sądziłem, że najważniejsza przede wszystkim jest dobra zabawa, z wydatną sposobnością do doszkalania własnych umiejętności panowania nad autem. :lol: :lol: :lol:
Przynajmniej ja tak odbieram imprezy tego typu - w końcu do profi rywalizacji "na noże" i z prawdziwego zdarzenia są przeznaczone trochę inne zawody (vide licencjonowane przez PZM - tam przynajmniej za takie wyniki Tytuł Mistrza Polski można dostać :lol: :lol: :lol: )
Więc jeśli mogę, to proszę wszystkich by czasami spuścili z siebie trochę ciśnienia, bo naprawdę nie warto chyba psuć fajnej atmosfery wśród ludzi o tej samej pasji - przecież chyba nikt z nas nie ma jakiś kompleksów??? :D :D :D
Życzę Wszystkim ciągłego progresu czasów w Poznaniu,
a sobie życzę sposobności do uzyskania pierwszego wyniku na tym obiekcie :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 5.05.2008, 21:35 

Nr klubowicza: 094
rk35 napisał(a):

Naprawdę Marcin dobrze Ci życzę i jestem szczerze zainteresowany Twoim sukcesem

Do jakiej walki, chyba Ci sie dyscypliny pomerdaly :shock: :D, jeszcze mnie pobijesz na nastepnym Poznaniu :shock:

:D :D tak tak Radku ja tez Ci zycze wszystkiego naj...a jak potrzebujesz telefonu do specjalisty to tez pomoge.

in: Rally,Mezgers
Nobody is born a legende, you race to become one.

Pucharek PCP 2007,2008,2009,2010,2023r.
Carting Cup PCP 2015r.
----------------------------------------------------
Futuresolar OZE, fotowoltaika, pompy ciepla.
https://futureoze.pl/

Tytuł:
PostNapisane: 5.05.2008, 21:40 

Auto już jest u fachowca wymieni mi wodę na płyn pod ciśnieniem - jest takie urządzenie - sam jeszcze tego nie widziałem ale wierzę że jest profi , a co do opon to Radek już mi proponował slicki że aż mi się oczy zaświeciły ale na nich nie przyjadę a wymiana to gdzie i kiedy ? - więc sam rozumiesz że sliki i owszem są the best ale..., co do innych opon będzie czas wypróbować
19 tył mam Conti compact sport 2 a przód jakieś Matadory (nie pamiętam dokładnie jakie) - wszystkie nowe :)
na następnym spotkaniu wypróbuje w boxterze toyo 888,jestem ciekaw jakie będą różnice,przekaże Ci Mirek wszelkie spostrzeżenia(napewno są dużo lżejsze)

Tytuł:
PostNapisane: 5.05.2008, 21:44 

jeździłem na Continentalach i są twarde, a wogóle to ciekaw jestem czy lepiej będzie na 18" czy na 19" ale trzeba by mieć takie same opony w wersji 18 i 19 żeby to porównać

Tytuł:
PostNapisane: 5.05.2008, 21:53 

MM-Racing napisał(a):
rk35 napisał(a):

Naprawdę Marcin dobrze Ci życzę i jestem szczerze zainteresowany Twoim sukcesem

Do jakiej walki, chyba Ci sie dyscypliny pomerdaly :shock: :D, jeszcze mnie pobijesz na nastepnym Poznaniu :shock:

:D :D tak tak Radku ja tez Ci zycze wszystkiego naj...a jak potrzebujesz telefonu do specjalisty to tez pomoge.

bez komentarza....przko mi tylko ale trudno,
nie wiem tylko dlaczego chcesz ciągnąć tą wymiane,przyjedz pokaż co potrafisz i zamknij temat

Tytuł:
PostNapisane: 5.05.2008, 22:01 

Marion napisał(a):
jeździłem na Continentalach i są twarde, a wogóle to ciekaw jestem czy lepiej będzie na 18" czy na 19" ale trzeba by mieć takie same opony w wersji 18 i 19 żeby to porównać

Owszem i takie same przeszkody na torze :wink: :lol: ale swoją ciekawość zaspokoję już niebawem
trochę już pojeździłem i myślę że będę mógł sobie wyrobić jakieś zdanie tak czy siak doświadczenie będzie napewno ciekawe

P.s.Jeździłem już co prawda na 19 po tym torze ale to był mój 1-szy raz (nie liczę PCP bo nie pojechałem ani jednego kółka bez postoju na torze - niektórzy kręcili oberki przede mną a ponad to spóźniłem się bo komuś pożyczyłem kask) kompletnie nie znając toru - był to ALT X 2007 (czas 2:01)
Niestety jak już kupiłem opony to usłyszałem o nich właśnie nie ciekawe opinie - mówi się trudno mam te to muszę je teraz wymordować , :wink: a następnym razem będę za pośrednictwem tego forum zasięgał fachowej porady
" człowiek całe życie się uczy i głupi umiera " a " pośpiech jest wskazany przy łapaniu pcheł "

Tytuł:
PostNapisane: 5.05.2008, 22:25 

na następnym spotkaniu wypróbuje w boxterze toyo 888,jestem ciekaw jakie będą różnice,przekaże Ci Mirek wszelkie spostrzeżenia(napewno są dużo lżejsze)[/quote]

O co kaman to nie moje słowa a w mojej wypowiedzi :shock: chyba coś się zawiesiło
kto to napisał - Radek czy to Ty będziesz próbował Toyo 888 ???

Tytuł:
PostNapisane: 5.05.2008, 22:28 

Nr klubowicza: 039
Marion napisał(a):

Na jakich oponach kupiłeś auto? tzn na czym wyjeżdża 997S z fabryki.??

968 - out
912
996 - out

Tytuł:
PostNapisane: 5.05.2008, 22:29 

coś się spsuło........ tak to ja opony leżą i czekają zobaczymy czy są rónie dobre... :D

Tytuł:
PostNapisane: 5.05.2008, 22:33 

Tak na marginesie słyszałem o tych oponkach same dobre opinie a co do moich Bridg to są one chyba jedne z najcięższych opon na rynku
Pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 5.05.2008, 22:41 

Nr klubowicza: 094
rk35 napisał(a):
nie wiem tylko dlaczego chcesz ciągnąć tą wymiane,przyjedz pokaż co potrafisz i zamknij temat

dla mnie niepojete. Pierwszy raz spotkalem sie z takim przypadkiem w tak blahej sprawie.
Co do wizyt na torze to bede w tym sezonie jeszcze nie raz ale dla swojej przyjemnosci z jazdy, a nie dla Twojej oceny.

in: Rally,Mezgers
Nobody is born a legende, you race to become one.

Pucharek PCP 2007,2008,2009,2010,2023r.
Carting Cup PCP 2015r.
----------------------------------------------------
Futuresolar OZE, fotowoltaika, pompy ciepla.
https://futureoze.pl/

Tytuł:
PostNapisane: 5.05.2008, 22:46 

jurek968 napisał(a):
Marion napisał(a):

Na jakich oponach kupiłeś auto? tzn na czym wyjeżdża 997S z fabryki.??

ja odebralem na Bridgach ale mozna tez trafic na Pirelli i Micheliny ps2 ale rzadko :(
a boxstera dostalem na Conti SC2

Tytuł:
PostNapisane: 5.05.2008, 23:03 

MM-Racing napisał(a):
rk35 napisał(a):

dla mnie niepojete. Pierwszy raz spotkalem sie z takim przypadkiem w tak blahej sprawie.
Co do wizyt na torze to bede w tym sezonie jeszcze nie raz ale dla swojej przyjemnosci z jazdy, a nie dla Twojej oceny.

nie chodzi o moją osobę bynajmniej........,jak nie możesz zrozumieć że jesteś zwykłym oszustem no to cóż..
przyjeżdzaj do Poznania zapraszam,tylko niesądze by ktoś traktował Cię poważnie,(xxx :D )bo napewno nie ja. przyko mi szkoda!A NIBY TAKI FAJNY CHŁPAK-błacha sprawa ;kto raz skłamie zawsze kłamie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]