Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2.04.2011, 13:39 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Trochę to wszystko zbyt zagmatwane, by sobie zawracać głowę wg mnie. Generalnie jadąc po ten samochód możesz w dowolnym wydziale komunikacji w Niemczech kupić tablice z żółtym paskiem (ważne 5 dni) i wrócić na nich do PL. Problem widzę w zapłacie - jak masz zapłacić Niemcowi nie widząc auta? Czy Ci Włosi nie mogą po prostu mu przelać kasy? Wygląda to na misterny szwindel szczerze mówiąc. Misterny, bo cena jest wyższa od średniej ;) Z reguły takie wałki z właścicielem z innego kraju robią gdy auto nie istnieje i wystawiają je za powiedzmy 1/3 ceny. W opisie dają że właściciel się rozwodzi i majątek zostanie podzielony, a że żona to zła kobieta, to on nie chce dać jej za dużo nawet kosztem swojej straty :D No i clou programu - część kasy trzeba przesłać np. Western Union. A potem kontakt nagle się urywa.

Taki przypadek miałem z - uwaga - 924 Turbo! Auto z Włoch, ale stoi w Hiszpanii, właściciel może mi je przesłać, ale najpierw ja muszę wysłać kasę na transport itd. ;)

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 2.04.2011, 14:48 

Dzieki za odpowiedz,w sumie nie jest tak do konca jak napisales-chyba:0
Samochod moge ogladac zdjecia dostalem ,wiecej dosle na zadanie np.wszystkich punktow ktore chce zobaczyc-oczywiscie na zdjeciach samochod wyglada "ja pier.. ale igla" No ale byl malowany:))) na szczescie mnie to nie rusza /podnieca.Martwi mnie jego okreslenia w mailu-samochod na probnych z niemiec jako zlom(napisal i mowil przez telefon"send to Itally for scrap"
Czyli chyba z takim papierem nie do zarejestrowania w PL
Oczywiscie zaprasza na probna jazde i ogladanie ale ja nie mam checi na taka "pielgrzymke" jak to cudo to na tor tylko???
Czekam na VIN i kopie wszystkich dokumentow od wlasciciela.
Kto rozumie o co tu chodzi i ma jakies doswiadczenie w tej sprawie nech sie wypowie-byl bym wdzieczny za uwagi-i ew. ostrzezenia .

Tytuł:
PostNapisane: 2.04.2011, 16:27 

skoro coś jest niepewne , podejrzane , niejasne to po co się tym zajmować , przecież ofert 993 np na mobile.de nie brakuje , ja bym odpuscił temat odrazu gdym usłuszał ze wedle papierów to złom , podejrzewam ze moze byc "piec" auto ładne bez papierów pochodzenie xxx + papiery z totalnego rozbitka i jest zestaw dla napaleńca

Tytuł:
PostNapisane: 2.04.2011, 17:08 

Nr klubowicza: 263
mówisz że jest pełno ? wg mnie już coraz trudniej a model za 400 tyś zł mnie rozwalił :shock: a do tego trzeba jeszcze doliczyć koszt akcyzy więc robi się dość drogo

http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/sear ... 97&lang=pl

Tytuł:
PostNapisane: 2.04.2011, 17:16 
Członek Zarządu PCP

O jakim budżecie rozmawiamy? W PL jest do kupienia np. auto Yoshiego - bez Varioramu i ma spory przebieg (czego nie widać nigdzie poza licznikiem), ale jak o każde Yoshi obsesyjnie dba.

Witek

Tytuł:
PostNapisane: 2.04.2011, 19:33 

Yoshi to czlowiek dzieki ktoremu znalazlem to forum no i troche pisalismy do siebie nie tylko o samochodach :)
Nie jest to zadna trudnosc tak prostu pojechac do Wa- wy i kupic samochod .
Zabawa jest gonic kroliczka a pozniej dopiero dopasc go:)
Nastawilem sie na pewnea specyfikacje jaka musi spelniac ten samochod i takiego szukam. Oczywiscie zdaje sobie sprawe ze cena samochodu rosnie z roku na rok, a na rynku zostaly juz same "strucle " po przejsciach i DM ma racje piszac ze 400K to przesada ale i na niego moze sie kupiec znalezc.
Z reszta mowiac o 993 czy kazdym innym Porsche trzeba zapomniec o rozsadku.
To powinien byc styl zycia raczej niz sposob do przemieszczania sie.

Ale patrzac z drugiej strony; kto bogatemu zabroni wozic w cabrio ziemniaki luzem:)

Tytuł:
PostNapisane: 2.04.2011, 19:55 
Członek Zarządu PCP

400 to gruba przesada nawet za Turbo, a za "zwykłego" C2 czy C4 200 też dużo za dużo. Nawet z Varioramem. Chyba że auto ma np. 50 tys. przebiegu i nigdy nie widziało lakiernika.

Witek

Tytuł:
PostNapisane: 2.04.2011, 21:37 

wit007 napisał(a):
O jakim budżecie rozmawiamy? W PL jest do kupienia np. auto Yoshiego - bez Varioramu i ma spory przebieg (czego nie widać nigdzie poza licznikiem), ale jak o każde Yoshi obsesyjnie dba.

Kurcze to prawie jak egzemplarz muzealny, tak pieknie utrzymane.....

Tytuł:
PostNapisane: 6.04.2011, 13:36 

Poszukiwania samochodu ciag dalszy-
Mam VIN
ktory dzieki Porsche Forum rozkodowalem i specyfikacja nastepnego 993 sie zgadza z informacjami wlasciciela.
Dotarlem (mam ksera)do informacji ze w okresie 2007? 2010 byl serwisowany ( jezdzil) w Czechach-Porsche Centrum Brno.Grzecznie podalem vin dzwoniac tam i zapytalem sie o potwierdzenie histori-niestety reszta jak w czeskim filmie.Nikt nie chce ze mna rozmawiac ,na maile nie odpowiadaja.Mam nawet maila i imie z nazwiskiempracownika co dokonywal przegladu pisalem do niego i tez milczy jak grob:((
I tu jest prosba do czlonkow Klub Porsche Polska.
Pomozcie chlopaki nawiazac kontakt z czechami -moze oni maja jakis pomysl jak sprawdzic ten samochod-moze byl klubowy???
Moze ktorys z was ma prywatne kontakty i da sie to zrobic??
W koncu w brnie jest nizly tor chyba ktos tam jezdzil z was?
Vin podam na priv.
Dzieki:)

Tytuł:
PostNapisane: 2.05.2011, 19:53 

Dawno mnie tu nie bylo :) ale jestem w temacie zakupu jak najbardziej ;mam sliczna 993 w europie na poludniu-wlasnie ja ujezdzalem dzis po miescie i autostradach-niepokoi mnie jedna rzecz- po zjedzie z trasy -silnik nagrzany prawidlowo czuc ze spalin zapach oleju typowo spalonego:( moze przesadzam - no jak zimny z lekka zadymi na starcie z pod swiatel ( po nagrzanuiu nie.) Czy w miescie-z predkosciami ok 40 -50 km na godzine nie powinno otwierac sie tylnego spoilera recznie- u mnie teraz temp +24 w dzien wiec dlatego pytam. Milo by bylo o odpowiedz na moje pytanie miec jak najszybciej bo wyjazdowki -niemieckie- mam do czwartku tego tygodnia.
Z gory dziekuje za pomoc.

Tytuł: olej
PostNapisane: 2.05.2011, 21:15 

Nr klubowicza: 068
hmm
- jak rano przykopci - norma

jak rozumiem na zewnatrz nie w srodku
- zapach oleju... pewnie kapie spod uszczelki pod pokrywa zaworow
ktora kapie na tlumik...

jak chcesz to na PW daj komorke... zadzwonie i pogadamy.. cos dopowiem...
wjedz na jakis podnosnik - silnik ma pewnie jeszcze paltikowa oslone ktora trzeba zdjac i widac gdzie kapie

miasto:
spoiler... raczej dziala przy 80+ - aerodynamika
na forach dyskusja ze jezdzac w meiscie i w bardzo goracych klimatach zdjac oslone silnika - prowadnice zaworow...

Marcin
----------------

http://aidi.pl

Tytuł:
PostNapisane: 2.05.2011, 22:37 

Dziekuje za informacje-mysle ze nie omieszkam dac wiesci na PRW po powrocie do kraju:) na rrazie od jutra czeka mnie 2000km drogi do 3miasta-3majcie kciuki chlopaki!!za prosiaczka niech sie spisze!
Pomimo iz pisalem na poczatku mojego posta pare miesiecy temu o tym ,ze bede szukal samochodu sercem ale i rozumen dzis wieczorem serce przewazylo i juz mam prosiaczka pod hotelem na parkingu-wlasnie wrocilem z kolacji pozegnalnej od wlasciciela "la bella machina" bo auto jest z wloch:)Na oko 50 -ciolatek na koniec ucalowal samochod!! nie wiem czy tak sie rozstaje czlowiek z rodzina idac na wojne ale by tak sie zeganl sprzedajacy z samochodem to jeszcze w zyciu nie widzialem:))))
Samochod byl konca serwisowany w serwisie -pelna dokumentacja od 1996 Niemcy pozniej Wlochy do pazdziernika 2009 -nawel serwis z Brna odpisal i potwierdzil wszystkie informacje o jakie sie pytalem w poprzednich postach wiec wyboru nie bylo-samolot i wio po prosiaczka.
Z pewnoscia bede mial wiele pytan dot. roznych przypadlosci 993 bo jak pisalem swinka bedzie do letniej jazdy ale na dlugich dystansach po Europie ,a zima bedzie odpoczywac w garazu w ciepelku.Dziekuje wszystkim ktorzy mi kibicowali do tej pory-a bylo ich ponad 1700 odwiedzajacych.
Warto zyc i spelniac swoje marzenia!

Tytuł:
PostNapisane: 2.05.2011, 23:36 

no to gratuluję zakupu i czekam na jakąś fotkę tego twojego cudeńka :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 3.05.2011, 14:57 

Gratulacje, jak będziesz miał jakieś pytania dotyczące ekspoatacji wal śmiało, dawno mnie na forum nie było ale miło, że Gdynia będzie miała kolejne 993 ;)

Tytuł:
PostNapisane: 7.05.2011, 21:59 

Oto fotka -samochód przejechał z nad morza -Adriatyk nad Bałtyk :) 2000km
Teraz studzi się w garażu a ja czekam aż banan zejdzie mi z twarzy.Z pewnością do paru osób z forum odezwę się na PRIV bo będę szukał mechaników w 3miescie aby zrobić roczny przegląd.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Tytuł:
PostNapisane: 7.05.2011, 23:33 

ładniutki i też w tym samym kolorze co mój :D gratki

Tytuł:
PostNapisane: 8.05.2011, 7:49 

śliczy jest, gratuluję. Poprosimy o więcej zdjęć.

Tytuł:
PostNapisane: 27.05.2011, 23:07 

Chciał bym poznać wasza opinie o proponowanej konfiguracji opon dla mojego 993 -napęd na tył .Po raz pierwszy się spotkałem by producent opon zalecal inne ogumienie (chodzi o wzor ) na każda z osi i zalecal by wlasnie tak je zalozyc.Czy warto az tak eksperymentować czy moze się mylę i właśnie taki układ jak na załączonym linku

http://www.pirelli.com/tyre/gb/en/car/s ... .tab?tab=7

pomaga opanować 285KM na tylnej osi.

Poprzedni właściciel -wloch miał Pirelli p-zero na przodzie, a na tyle Continentale 3 .Te opony maja już 5 lat i wyglądają jak polslicki wiec serwis samochodu zacznę od ogumienia skoro reszta jest OK na ten sezon.
A jak wy dobieracie opony?

Tytuł:
PostNapisane: 27.05.2011, 23:22 
Prezes PCP, Cz. Honorowy

Nr klubowicza: 002
w moim przypadku... to jest tak, że rozmiar zalecany przez producenta auta, a marka opony to Michelin PS2 lub Pirelli P Zero Rosso również bardzo dobre..., ale najważniejsze żeby opona miała homologację do Porsche...

P.S. Wcześniej jakoś przeoczyłem dodane zdjęcie auta, gratuluję bo prezentuje się wyjątkowo pięknie....;)

były: 924, 944, 928, 964, 996, 997, 986 S,
będzie: 981 GTS? ;)

Tytuł:
PostNapisane: 27.05.2011, 23:39 

marcin.m napisał(a):
w moim przypadku... to jest tak, że rozmiar zalecany przez producenta auta, a marka opony to Michelin PS2 lub Pirelli P Zero Rosso również bardzo dobre..., ale najważniejsze żeby opona miała homologację do Porsche...

P.S. Wcześniej jakoś przeoczyłem dodane zdjęcie auta, gratuluję bo prezentuje się wyjątkowo pięknie....;)

Dziękuje za gratulacje samochód dopiero w słońcu i na "żywo "naprawdę wygląda super .Ale jak to jest z rożnymi wzorami opon na obu osiach? Według mnie powinno to poprawić z pewnością trakcje ale liczę tez tu na doświadczenie forumowiczów.Pozdrawiam. :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]