Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11.10.2009, 21:38 

Nr klubowicza: 039
Moim zdaniem Radek niejedną oponę zdarł na torze zarówna S -ką jak i tt i chyba najlepiej wie co jest możliwe a co nie.....
Radek napisz ile i na jakich oponach jest w stanie pojechać 997 S i 997 tt .

No i Boxter 1,52 ,x to slicki były - czyż nie?

968 - out
912
996 - out

Tytuł:
PostNapisane: 11.10.2009, 21:38 

rk35 napisał(a):
to nie problemu, myślę że Leszek Kuzaj pożyczy Ci auto ... chętnie skontaktuję wiadomość na pw. ...i będzieci mieli możliwoś pokazać pełnie swoich umiejętości i zawstydzić nas.....

nie no ten Twoj czas w podpisie to jakas cienizna, chlopaki udzielajacy sie w tym topicu sa zdecydowanie szybsi :D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: 11.10.2009, 21:40 

jurek968 napisał(a):
Moim zdaniem Radek niejedną oponę zdarł na torze zarówna S -ką jak i tt i chyba najlepiej wie co jest możliwe a co nie.....
Radek napisz ile i na jakich oponach jest w stanie pojechać 997 S i 997 tt .

No i Boxter 1,52 ,x to slicki były - czyż nie?

Po co Radka bedziesz pytal, pytaj tych co chwile wczesniej wypisywali....

Tytuł:
PostNapisane: 11.10.2009, 21:53 

rk35 napisał(a):
to nie problemu, myślę że Leszek Kuzaj pożyczy Ci auto ... chętnie skontaktuję wiadomość na pw. ...i będzieci mieli możliwoś pokazać pełnie swoich umiejętości i zawstydzić nas.....

pożyczyć auto to żadna sztuka, żeby cokolwiek osiągnąć trzeba conajmniej jeden sezon danym autem pojeździć - przecież to wiesz

można pożyczyć samolot i udowadniać innym że umiejętności pilotażu posiadło się z mlekiem matki, tylko ci co tak zrobili bez treningu to chyba gdzieś nad warszawą pospadali ....

Tytuł:
PostNapisane: 11.10.2009, 21:56 

Cytuj:
nie no ten Twoj czas w podpisie to jakas cienizna, chlopaki udzielajacy sie w tym topicu sa zdecydowanie szybsi :D :D :D

Twój czas jest za to świetny :) jak bym miał tak zrobione 997 TT i robił takie czasy to bym się nie wypowiadał w temacie

Tytuł:
PostNapisane: 11.10.2009, 22:04 

pojechałem 1,5 sezonu w KIA CEED(ok.5wypadków w tym 2 poważne) i 2 wyścigi w Porsche(w tym jeden na torze górskim w salzburgu srednia 185km/h) .... rozmawiałem z większośią kierowców wyścigowych w Polsce i kilkoma z poza........nikt normalny nie wsiada za stery samochodów "normalnych" i nie kręci takich wyniów...
ci ludzie to profesjonaliści i chcą żyć.....a to co my robimy w samochodach typu street to chodzenie po cienkiej linie........
przechwałki tylko bez sensu nakręcają ludzi i prowadzą do kłopotów,
jeżeli jest ktoś zainteresowany profesjonalnymi startami to chętnie służę pomocą ..wiadomość na pw.

Tytuł:
PostNapisane: 11.10.2009, 22:07 

rk35 napisał(a):
a to co my robimy w samochodach typu street to chodzenie po cienkiej linie........

prawda, a nieraz jeszcze cabrioletami :(

Tytuł:
PostNapisane: 11.10.2009, 22:40 

doswiadczenia niemam zadnego ale wydaje mi sie ze jazda naszymi autami po torze przy odrobinie zdrowego rozsadku jest "dosyc" bezpieczna.

Niech koledzy ktorzy maja wieksze doswiadczenie powiedzą :

-czy mozna sobie zrobic wielką krzywde jezdząc po torze np. POZNAN ?
(oczywiscie w imprezach takich jak nasze klubowe)
(brak jazdy zderzak w zderzak)

Tytuł:
PostNapisane: 11.10.2009, 22:47 

nie tacy mistrzowie gineli na torach.......napewno jest bezpieczniej niż w rajdach,a zwłaszcza poza Polską!

Tytuł:
PostNapisane: 11.10.2009, 22:52 

rk35 napisał(a):
nie tacy mistrzowie gineli na torach.......napewno jest bezpieczniej niż w rajdach,a zwłaszcza poza Polską!

to znaczy ze niema sensu wyznaczac sobie nowych celów do osiągnięcia naszymi autami bo jest to smiertelnie niebezpieczne ?

Tytuł:
PostNapisane: 11.10.2009, 22:55 

Nr klubowicza: 224
Cześć

Ja tam ekspert nie jestem, mam 997 tt i to nawet lekko pogrzebane a jakiegoś czasu nie ronbie i nie mam z tym wiekszego problemu. Wiem, że Tor poznań nie wybacza, zresztą co roku zbiera spore żniwo w autkach do remontu lub kasacji ( ciekawe czy ktoś ma taką statystykę ). Odnośnie sporu to moim zdaniem im mocniejsze auto tym trzeba mieś wieksze umiejetności żeby jechać płynnie i móc je opanować i naprawde lepiej mówić o faktach a nie ja bym zrobił,..... lepiej powiedzieć zrobiłem :)

Paweł

Pozdrawiam

Paweł

911 997 TURBO :) 1/4 mili- 10.583 s > PCP Włocławek 2014
911 964 TURBO :)
Macan III GTS :)

http://www.willa911.pl

Tytuł:
PostNapisane: 11.10.2009, 22:56 

Nr klubowicza: 094
997tt/RS napisał(a):
dodam tylko ze Ty w tamtym okresie nie byles sie wstanie nawet zblizyc do tych czasow majac auto przygotowane na tor i zawsze slicki.

Jest dokladnie tak jak wypisujesz...

Tylko dodam, ze ja w tamtym czasie zajmowalem sie juz ustawianiem nowego zawieszenia pod tor, a ty nie wiedziales ile sie pompuje powietrza do opon. Notabene ten moj zawias KWS wg Ciebie jest do niczego :idea: Nic trzeba jezdzic tym co sie ma...

in: Rally,Mezgers
Nobody is born a legende, you race to become one.

Pucharek PCP 2007,2008,2009,2010,2023r.
Carting Cup PCP 2015r.
----------------------------------------------------
Futuresolar OZE, fotowoltaika, pompy ciepla.
https://futureoze.pl/

Tytuł:
PostNapisane: 11.10.2009, 22:59 

pawel20vt4 napisał(a):
Wiem, że Tor poznań nie wybacza, zresztą co roku zbiera spore żniwo w autkach do remontu lub kasacji

wiem cos na ten temat :)

ale pytam czy to chore podejscie stawiac sobie nowe cele ?

Tytuł:
PostNapisane: 11.10.2009, 23:06 

Nr klubowicza: 094
David napisał(a):
pawel20vt4 napisał(a):
Wiem, że Tor poznań nie wybacza, zresztą co roku zbiera spore żniwo w autkach do remontu lub kasacji

wiem cos na ten temat :)

ale pytam czy to chore podejscie stawiac sobie nowe cele ?

Dawid to normalne tylko trzeba sobie zdawac sprawe z ewentualnych kosekwencji.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

in: Rally,Mezgers
Nobody is born a legende, you race to become one.

Pucharek PCP 2007,2008,2009,2010,2023r.
Carting Cup PCP 2015r.
----------------------------------------------------
Futuresolar OZE, fotowoltaika, pompy ciepla.
https://futureoze.pl/

Tytuł:
PostNapisane: 11.10.2009, 23:13 

z konsekwencji zdaje sobie sprawe :)

ale to wlasnie wyznaczanie nowych celów bawi mnie najbardziej i powoduje ze niemoge doczekac sie każdej następnej klubowej imprezy.

zdjeciami chyba chcesz mnie zniechęcić :):):)

Tytuł:
PostNapisane: 12.10.2009, 9:13 

David napisał(a):
z konsekwencji zdaje sobie sprawe :)

ale to wlasnie wyznaczanie nowych celów bawi mnie najbardziej i powoduje ze niemoge doczekac sie każdej następnej klubowej imprezy.

zdjeciami chyba chcesz mnie zniechęcić :):):)

z tego co mi wiadomo kierowca tego auta przezyl i ma sie dobrze...
juz w miesiac po wypadku myslal nad kolejnym porsche...
co wiecej - rowniez jest uczestnikiem tego forum :)

David - po co zadajesz pytanie, na które sam doskonale znasz odpowiedź?
jakim autem bys nie jechal, na torze masz szeroka droge bez kolein, plynne luki i szykany, a po obydwu stronach najczesciej ok 30m pasu zieleni. co wiecej - nie ma pieszych i najczesciej innych aut (a nawet jak sa, sa to ludzie inteligentni i jak widze ze ich omijasz, to zjezdzaja). tak wiec jesli jestes fanem sportow motorowych, tor jest najlepszym i najbezpieczniejszym miejscem dla Ciebie na rozladowanie swoich emocji....

jak juz wypowiadam sie w temacie: gratuluje swietnego auta i swietnych osiagow tegoz wynalazku!! naprawde pozazdroscic!! 997tt - pelen profesjonalizm!!

natomiast tak jak mowie - nie ma co gadac "masz fajne auto - pokaz co potrafi" bo albo dojdziesz do takiego kogos i faktycznie bedzie chcial sie z Toba zmierzyc (czyli tzw. sportowa rywalizacja), albo ten ktos bedzie wolal jezdzic od swiatel do swiatel (co niewatpliwie wymaga bardzo duzych umiejetnosci, powiedzialbym ze wiekszych niz jazda po torze, ale jednoczescie wedlug mnie osobiscie wymaga bardzo malego rozumu, zeby stwarzac tak duze niebezpieczenstwo i narazac tylu innych uczestnikow drogi, bo juz pal licho Ty - ulica to nie tylko Ty i Twoje auto...).

wedlug mnie konkluzja prosta - kazdy ma swoje auto, kazdego bawi co innego, nie ma co mowic 'moja zabawa jest lepsza od Twojej' bo ile racji bys nie mial, racja jest jak du.. - kazdy siedzi na swojej.

Tytuł:
PostNapisane: 12.10.2009, 22:56 

Boxstery robia 1`52-1`54 na Toyo R888 i to na pewno nie jest jeszcze limit na ten zestaw ...

Tytuł:
PostNapisane: 13.10.2009, 0:15 

proponuje zeby wszyscy geniusze kierownicy wsiedli w swoje sprzety i zaprezentowali swoje mozliwosci....

Tytuł:
PostNapisane: 13.10.2009, 0:22 

MM-Racing napisał(a):
997tt/RS napisał(a):
dodam tylko ze Ty w tamtym okresie nie byles sie wstanie nawet zblizyc do tych czasow majac auto przygotowane na tor i zawsze slicki.

Jest dokladnie tak jak wypisujesz...

Tylko dodam, ze ja w tamtym czasie zajmowalem sie juz ustawianiem nowego zawieszenia pod tor, a ty nie wiedziales ile sie pompuje powietrza do opon. Notabene ten moj zawias KWS wg Ciebie jest do niczego :idea: Nic trzeba jezdzic tym co sie ma...

no ja tez sie zajmowalem ustawieniami zawiasu od ostatniego razu kiedy bylem na torze wiec znow nie bedziesz sie wstanie zblizyc do czasow ktore bede robil....tak jak wspominalem wczesniej Twoje zawieszenie to tania cienizna !!!! ja jezdze teraz na OHLINS'ie.

ps.czyz nie interesujacym jest fakt iz nie niewiedzac ile sie powietrza pompuje w opony, na ktorych natabene przyjezdzalem a Ty wozac auto na lawecie, czyli bedac tzw laweciarzem nie byles w stanie sie nawet zblizyc? :idea:
pozdrawiam Cie goraco miszczu :D

Tytuł:
PostNapisane: 13.10.2009, 10:52 

Nr klubowicza: 039
arturro77 napisał(a):
Boxstery robia 1`52-1`54 na Toyo R888 i to na pewno nie jest jeszcze limit na ten zestaw ...

Czy to są seryjne Boxtery?Pytam z ciekawości bo nieznam nikogo kty by uzyskał niższy czas 997 S jak 1,52,x na semislickach .
A z dostępnych danych wynika ,że jednak to 997 S jest wyraznie szybszy od Boxterów
czasy na Nurburgringu- 997 S - to 8,02 lub 8,05 (w zalezności od ustawienia PASM)
Boxtery - 280 PS - 8,27 , Boxter 310 PS - 8,10 , Cayman S - 8,11 sek.
http://www.supercars.net/PitLane?fID=0& ... ewThread=y

968 - out
912
996 - out

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]