Autor |
Wiadomość |
marcin.m
|
Napisane: 22.11.2009, 1:35 |
|
Prezes PCP, Cz. Honorowy |
|
Nr klubowicza: 002
|
sorry, nie znam angielskiego, ale poproszę moją sekretarkę o przetłumaczenie...
P.S. Jak piszesz do mnie to proszę pisz z dużej litery, nie jesteśmy "kumplami" i kultura osobista tego wymaga...
P.S.2. tym bardziej utwierdzasz mnie w przekonaniu że to forum jest zdecydowanie dla innych ludzi niż Ty!!
_________________ były: 924, 944, 928, 964, 996, 997, 986 S, będzie: 981 GTS?
|
|
Góra |
|
997tt/RS
|
Napisane: 22.11.2009, 1:43 |
|
|
marcin.m napisał(a): sorry, nie znam angielskiego, ale poproszę moją sekretarkę o przetłumaczenie... P.S. Jak piszesz do mnie to proszę pisz z dużej litery, nie jesteśmy "kumplami" i kultura osobista tego wymaga... P.S.2. tym bardziej utwierdzasz mnie w przekonaniu że to forum jest zdecydowanie dla innych ludzi niż Ty!!
nic sie nie dzieje przypadkiem........
|
|
Góra |
|
Igor
|
Napisane: 22.11.2009, 1:46 |
|
|
hej, Panowie - spokojnie! bez gróźb ani innych takich....
z jednej strony rozumiem 997tt/rs - zapaleniec, ktory lubi dlubac w autach - ogromny szacun za poswiecenie, za pasje i wiedze....
z drugiej strony rozumiem Marcina - 997tt/rs nie wie, ze na forum zagladaja rozni ludzie w roznym celu i dlatego najwazniejsze jest dla Marcina utrzymanie odpowiedniego poziomu dyskusji. forum Porsche Club Poland (o dwoch ostatnich czlonach nie wolno zapominac) ma promowac marke, ale tez ma dawac poglad na aktualny stan rynku Porsche w Polsce (ktorzy sledza rowniez baczni obserwatorzy, o czym jako Klubowicze nieraz sie przekonalismy). dlatego tez rozumiem frustracje Marcina (ktory jest jednym z zalozycieli Porsche Clubu Poland), ze jesli ktos opisuje swoje dokonania (a niekoniecznie trzeba podac swoj adres i telefon, zeby zrobic doskonala reklame na rynku, dobrze wiem o tym) nie udokumentowujac ich (innymi slowy - nie dajac poznac swoich owocow innym Klubowiczom, ktorzy mogliby skomentowac te dokonania), to moze rownie dobrze dac watpliwy obraz swoich uslug.
997tt/rs - jestes czlonkiem forum Porsche Club Poland (pamietaj o tych dwoch czlonach; nie jest to rennlist, ani inne forum zapalencow Porsche, tylko forum Klubowiczow PCP, ktorzy dzieki swojej uprzejmosci je otworzyli rowniez na pasjonatow niezrzeszonych w klubie; glownie po to, zeby promowac markę), dlatego jesli promujesz swoje osiagniecia, przyjedz w koncu na jakas impreze i pokaz, co potrafisz wydlubac ze swoich aut... naprawde osobiscie z ogromna ciekawoscia obejrze, wyslucham i (jesli mi dasz szanse) przejade sie jako pasazer!! bylbym zaszczycony.
Ale zrozum Marcina - tworzymy grupe fascynatow marki - zalezy nam na tym, ze jesli ktos cos potrafi - to jest to potwierdzone przez innych, nie jest tylko spamową reklamą, ze faktycznie ta osoba jest cos warta, a nie tylko korzysta z forum jako autopromocje watpliwych podciagnietych w photoshopie wynikow.
ps> 997tt/rs - nie obraz sie! naprawde strasznie sie ciesze, ze masz zajawke i ze pokazujesz takie wyniki, o ktorych niektorym sie nawet nie snilo (np. mi). ale zrozum - osiagnales cos, nie pisz tylko o tym, ani nie wrzucaj linkow do obrazkow jak robisz drifta, tylko faktycznie zaprezentuj swoje osiagniecia. wtedy faktycznie nikt juz nie bedzie strzelal takich komentarzy w stosunku do Ciebie (a to juz nie pierwszy raz).
takze moja rada - zamiast jechac na 'solówkę' do Lublina, przyjedź na którąś z imprez Klubowych (nawet nieoficjalną), pokaż się, daj się poznać (wtedy nie będziesz dla wszystkich tylko wirtualnym forumowiczem), naprawdę będziemy zaszczyceni mogąc poznać kogoś, kto ma aż tyle wiedzy i taką zajawkę na Porsche.
|
|
Góra |
|
[admin: usunięto]
|
Napisane: 22.11.2009, 1:58 |
|
|
|
Góra |
|
997tt/RS
|
Napisane: 22.11.2009, 2:01 |
|
|
nie wiem ktore to sa imprezy porscha, znam stad mnostwo chlopakow z ktorymi sie wielokrotnie scigalismy po torze poznan, ale czy byla to impreza porscha czy alfy to nie wiem bo nie robi mi to zadnej roznicy...
nie obawiajcie sie o moje umiejetnosci......w miare daje rade.
zagladaliscie na niemieckie forum klubu porscha?
nie zauwazylem tam takich problemow a co chwile sa watki w zwiazku z tuningiem......wiec o co cho?
powiem to po raz kolejny, dla mnie seryjne porsche turbo jest nudne, bede modyfikowal kazde nastepne porsche jesli tylko bedzie mnie na to stac. i bardzo sie cisze ze jest to porsche ktore jest bardzo na to podatne w przeciwienstwie do ferrari czy lambo naprzyklad.
uwazam ze porsche z "super car'ow" jest najlepszym autem, mam nadzieje ze to was satysfakcjonuje.
a jeszcze jedno, o moje ex GT2 bylo testowane na prototypowym torze nardo a niemiecki dsf zrobil program telewizyjny o tym aucie ale to pewnie tez nie ma znaczenia bo przeciez to nie bylo porsche.....wiec nie powiniennem pisac o takich faktach..
|
|
Góra |
|
997tt/RS
|
Napisane: 22.11.2009, 2:03 |
|
|
dla tego goscia z lublina co sie tak martwi o moje mozliwosci.....
4 bieg ponad 200km/h, oczywiscie ciezko bedzie ci uwiezyc ze to ja siedze za fajera.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
|
|
Góra |
|
997tt/RS
|
Napisane: 22.11.2009, 2:05 |
|
|
rzeczywiscie cos tu jest nie tak na ponad 200 osob tu zagladajacych tylko 13 otworzylo wykres.....wykasujcie to.
|
|
Góra |
|
Daryon944
|
Napisane: 22.11.2009, 2:09 |
|
|
Ja otworzyłem dwukrotnie
|
|
Góra |
|
997tt/RS
|
Napisane: 22.11.2009, 2:13 |
|
|
Daryon944 napisał(a): Ja otworzyłem dwukrotnie
no to znaczy ze jeszcze mniej....
podobalo sie chociaz?
|
|
Góra |
|
|
Napisane: 22.11.2009, 2:16 |
|
|
|
Góra |
|
Igor
|
Napisane: 22.11.2009, 2:21 |
|
|
a ja bym powiedzial inaczej - jako niepolak z krwi za duzo osob w polsce duzo gada, a tak naprawde gdy przychodzi co do czego, to pokazuja ile naprawde sa warci....
dlatego tez jesli ktos mowi ze jest w czyms zaje..ty i potwierdza watpliwymi argumentami (zamiast naprawde przyjechac i pokazac ze jest taki), to ludzie raczej z ostroznoscia na niego patrza...
osobiscie nieraz sie przekonalem, ze slowa (zwlaszcza na forach internetowych) nic nie znacza, nawet podparte zdjeciami i innymi...
ale jeszcze raz powtarzam - nie mowie tu o 997tt/rs bo tej osoby nie znam osobiscie. powyzszymi zdaniami raczej tlumacze obawy Marcina...
|
|
Góra |
|
997tt/RS
|
Napisane: 22.11.2009, 2:33 |
|
|
no tak, w lublinie rozne rzeczy moga sie dziac
pomiary robione przez Wiesen'a z vgs nie klamia, ale skad wy to mozecie wiedziec, proponuje zebyscie poprosili o ocene olafa manthey'a
|
|
Góra |
|
997tt/RS
|
Napisane: 22.11.2009, 2:35 |
|
|
podwazacie moje talenty jako kierowca czy moze amator tuner?
bo drift box nie klamie
pomiary z czasow na torze poznan tez, wiec o co chodzi?
chyba ze powatpiewacie w moje istnienie?
|
|
Góra |
|
Igor
|
Napisane: 22.11.2009, 2:38 |
|
|
|
Góra |
|
Daryon944
|
Napisane: 22.11.2009, 3:06 |
|
|
997tt/RS napisał(a): Daryon944 napisał(a): Ja otworzyłem dwukrotnie no to znaczy ze jeszcze mniej.... podobalo sie chociaz?
Niestety dla mnie, posiadacza wolnossaków nie jest to aż tak bardzo podniecające.
Niemniej jednak rozumiem Twoją pasję i jestem pod wrażeniem opisywanych osiągnięć, prześledziłem również z grubsza wątki na rennlist i Twój profil na youtube
My spotkaliśmy się na Torze Poznań osobiście jeden raz i poza zabawnym komentarzem "Szwagra" oraz Twoim miejscem w czołówce stawki w tym dniu, niewiele więcej pamiętam.
Nie dziw się natomiast osobie, która jest "od zawsze" w Klubie i praktycznie na wszystkich imprezach klubowych, że nie widząc Cię nigdy w akcji jest sceptycznie nastawiona do Twoich rewelacji. Przez Klub przewinęli się już "Miszczowie" w samochodach z silnikami z innych modeli, auta z paliwem rakietowym , klubowicze udowadniający posiadanie auta fotkami z folderów , niespodziewanie lekkie karoserie. Nawet Agent Tomek chwalił się na salonach członkostwem i osiągnięciami w PCP.
Pisanie na forum czasami wypacza sens wypowiedzi i przede wszystkim emocje. Ci, który dałeś się poznać osobiście, odbierają Ciebie (i Twoje wypowiedzi) inaczej. Pozwól innym poznać się jako Karol a nie tylko 997tt/RS.
Proponuję na tym zakończyć osobiste offtopicowe wycieczki i wrócić do tematu.
Pozdrawiam
Darek
P.S. I apeluję! o nieproszenie mnie więcej o załatwienie za 1/4 ceny markowych semislicków na przyszły sezon. Mimo że są to nowe (produkcja 2009) i markowe (Michelin i Toyo) opony, nie wszyscy mogą bezpiecznie wykorzystać ich potencjał. 60 posiadanych kompletów zachowam dla swojej własnej przyjemności.
|
|
Góra |
|
Matschke
|
Napisane: 22.11.2009, 9:36 |
|
Nr klubowicza: 170
|
a ja powiem tak: znam Karola pare lat, moze nie az tak dobrze, ale troche znam....na poczatku nie dazylismy sie sympatia, ale z czasem to minelo... jego pasja do szybkich aut i profi tuningu jest podziwiajaca i z checia czytam jego posty, bo sam sie zarazilem tuningiem i zadko mozna kogos w Polsce spotkac, kto sie zna na 997TT i ma do tego odpowiednia drobna gotowke, zeby profi przerabiac auto... dlatego ciesze sie, ze jest ktos, kto primo robi to, a secundo dzieli sie swoimi doswiadczeniami z innymi...
Karol startowal dlugo w wyscigach na 1/4 mili, w Poznaniu nie jeden raz pokazal, ze potrafi jezdzic, wiec chlopak naprawde ogarnia fury a drifty na pl. Trzech Krzyzy niezapomniane
_________________ Było 997.1 TT - 563 KM Jest: 991.2 TTS - 585 KM na razie
|
|
Góra |
|
MegaLoL
|
Napisane: 22.11.2009, 11:48 |
|
|
Rece opadaja jak sie czyta komentarze w tym watku i nie tylko tym...
[admin: usunięto] napisał(a): Ja mialem okazje przejechac sie jako pasazer przerobionych 997 turbo przez Karola i powiedziec moge tylko tyle ze przezylem szok totalny szok a jezdzilem turbo przerobionym przez Ruf'a ale jednak 997 to daje 2x wieksza frajde nie do opisania
A mi Rafalku mowiles troszke cos innego...
|
|
Góra |
|
yoshi
|
Napisane: 22.11.2009, 12:09 |
|
|
Forum otwarte. Emocje wiec nieuniknione.
Jednak kultura i poziom postow niezbedny.
Dotyczy to obydwu stron.
Dopoki nikt nie reklamuje sie w celach zarobkowych - to niech pisze.
Tez chetnie czytam te posty choc nigdy z nich nie skorzystam.
Jezeli w opini innych jedynie sie "przechwala" - trudno. Byc moze z czasem ludzie przestana interesowac sie postami tej osoby. A moze jednak kiedys pokaze swoje umiejetnosci i mozliwosci auta wiekszemu gronu - i sceptykow troche ubedzie.
Tak czy inaczej poki zgodnie z regulaminem - kazdy powinien pisac to co ma do powiedzenia. A czy go sluchaja (tj. czytaja) to czas pokaze.
Byle pisac na poziomie i bez osobistych wycieczek. To niczego do watku nie wnosi.
|
|
Góra |
|
|
Napisane: 22.11.2009, 12:31 |
|
|
|
Góra |
|
997tt/RS
|
Napisane: 22.11.2009, 14:20 |
|
|
Igor napisał(a):
przeoczyliscie watek o 997 tt z poznania ktorym jezdzi Pawel?
Przeoczyliscie rowniez watek o 997 tt Bartka z krakowa?
|
|
Góra |
|
|