Autor |
Wiadomość |
997tt/RS
|
Napisane: 22.11.2009, 14:26 |
|
|
zamknijcie prosze ten watek bo przeciez tu nikogo nie interesuje wykres krzywej mocy i momentu.......to wszystko co sie tu wydarzylo utwierdza mnie tylko w przekonaniu ze nie warto sie z wami spotykac, naszczescie jest mnostwo innych imprez i np uzytkownicy alfy romeo reprezentuja zdecydowanie wyzszy poziom.... mam nadzieje ze Ci do ktorych nie jest to kierowane sie nie obraza?
|
|
Góra |
|
pdmobil
|
Napisane: 22.11.2009, 14:36 |
|
Członek Honorowy |
 |
Nr klubowicza: 029
|
No głowa do góry Karolu ! Nie jest tak tragicznie jak Ci się wydaje, daj nam szansę. Planujemy na początku grudnia - po Karowej- jakieś spotkanie na Bemowie, może na długo "oczekiwanym" śliskim - mamy nadzieję, że będziemy mogli się (Cię) poznać osobiście i z radością obejrzeć Twoje dokonania.
Zapraszam, dam znać jak ustalimy datę. Niestety Tor Poznan nie jest nam po drodze  musimy się zadowolić tym co mamy.
Góra |
|
Maciej66
|
Napisane: 22.11.2009, 15:41 |
|
|
Może nie powinienem zabierać zdania w tej dyskusji, bo nie jestem aktywnym członkiem PCP. Nie byłem też dotychczas na żadnej z imprez organizowanych przez PCP.
Ale choć jestem tylko skromnym posiadaczem wolnossącego 964, które ma tylko 286KM czytam z dużym zainteresowaniem posty kolegi 977tt/RS dotyczące modyfikacji i osiągów jego Porsche. Tak samo jak z wielką ciekawością regularnie śledzę wszystkie inne wątki na tym forum, dotyczące wszystkich innych modeli Porsche, zarówno tych klasycznych jak i współczesnych, spraw technicznych i imprez sportowo-towarzyskich. I takiemu celowi uważam, powinno służyć forum takie ja to - poszerzaniu wiedzy o Porsche we wszystkich jej aspektach dla możliwie szerokiego grona miłośników marki. W tym aspekcie wypowiedź Pana Członka Zarządu PCP Marcina M. że będzie wnioskował zamknięcie forum wyłącznie dla osób będących zarejestrowanymi członkami PCP jest dla mnie b smutna. Czy na prawdę chcecie zmienić forum w kanał przekazu informacji dla wąskiego grona wzajemnej adoracji ?!
Pomijam fakt poziomu dyskusji obu panów - maxymalna żenada, i morze żółci z obu stron. Uważam że zacietrzewienie godne lepszej sprawy niż jeden (czy nawet kilka) stuningowanych Prosiaków.
Pozdrawiam serdecznie Wszystkich uczestników tego forum! maciej w.
|
|
Góra |
|
997tt/RS
|
Napisane: 22.11.2009, 15:46 |
|
|
Panowie to nie sa moje auta, ja pomagam uzytkownikom tych aut tylko troche
do kolegi apropos karowej, oczywiscie ale lancerem moge sie stawic, nie wyobrazam sobie uzytkowania porscha w takich warunkach....
|
|
Góra |
|
David
|
Napisane: 22.11.2009, 16:40 |
|
|
Fajnie...
Lubie jak iskrzy na forum  (to cos dla mnie)
Pierwsza podstawowa sprawa to kultura wypowiedzi musimy chociaż sie starać (choc mi samemu czasem nie wychodzi). Pamietajmy że to forum oficjalnego clubu PORSCHE POLAND
Wracajac do tematu Ja sam nie należe do ludzi ktorych kręcą wątki o autach doładowanych pewnie dla tego że wole wolno-ssące .
Co do modyfikacji waszych niewątpliwie "super szybkich" autek to jak mało kto chciałbym zobaczc auta mające 200% mojej mocy w akcji na torze. (pewnie dla tego na torze bo zdaje sobie sprawe ze na prostej niemam szans )
Jak nie bedzie nam dane zobaczyc tych "wspaniłych samochodow" na jednej z naszych imprez clubowych to prosił bym o jakis on board ( moze mnie olsni i zamienie na turbo )
Ps. (szanuje waszą pasje i tym bardziej chciałbym sie przekonac na własne oczy)
|
|
Góra |
|
jeszczeniemam
|
Napisane: 22.11.2009, 16:48 |
|
|
tez zauwazylem ze posty Karola budza kontrowersje
ale przeciez poglady Karola nie sa pogladami czlonka PCP wiec chyba kazdy czytajacy forum nie popsuje sobie wizerunku klubu czego sie Marcin boi
zamykanie forum to bezsensowna sprawa , szybko postawnie 'niezalezne' forum sympatykow porsche nas ktorym Marcin nie bedziesz mial juz zadnej kontroli
|
|
Góra |
|
997tt/RS
|
Napisane: 22.11.2009, 16:55 |
|
|
wrzuce w poniedzialek na chwile on borda z poznania zebyscie ochloneli na chwile.......
|
|
Góra |
|
997tt/RS
|
Napisane: 22.11.2009, 19:32 |
|
|
jeszczeniemam napisał(a): tez zauwazylem ze posty Karola budza kontrowersje
ale przeciez poglady Karola nie sa pogladami czlonka PCP wiec chyba kazdy czytajacy forum nie popsuje sobie wizerunku klubu czego sie Marcin boi
zamykanie forum to bezsensowna sprawa , szybko postawnie 'niezalezne' forum sympatykow porsche nas ktorym Marcin nie bedziesz mial juz zadnej kontroli
dobre by bylo gdybym byl czlonkiem pcp i nie moglbym glosic moich pogladow, z czym wam sie to kojarzy? z dyktaturą? 
|
|
Góra |
|
997tt/RS
|
Napisane: 22.11.2009, 19:39 |
|
|
David napisał(a): Fajnie...  Lubie jak iskrzy na forum  (to cos dla mnie)  Pierwsza podstawowa sprawa to kultura wypowiedzi musimy chociaż sie starać (choc mi samemu czasem nie wychodzi). Pamietajmy że to forum oficjalnego clubu PORSCHE POLAND Wracajac do tematu Ja sam nie należe do ludzi ktorych kręcą wątki o autach doładowanych pewnie dla tego że wole wolno-ssące . Co do modyfikacji waszych niewątpliwie "super szybkich" autek to jak mało kto chciałbym zobaczc auta mające 200% mojej mocy w akcji na torze. (pewnie dla tego na torze bo zdaje sobie sprawe ze na prostej niemam szans )  Jak nie bedzie nam dane zobaczyc tych "wspaniłych samochodow" na jednej z naszych imprez clubowych to prosił bym o jakis on board ( moze mnie olsni i zamienie na turbo )  Ps. (szanuje waszą pasje i tym bardziej chciałbym sie przekonac na własne oczy)
boje sie ze te atmosfery czlonkow nie maja szans ani na prostej ani w zakretach ale to znow tylko moja opinia....
kazdy ma prawo wyboru wiec masz atmosfere, mysle ze nie miales okazii dobrze pojezdzic doladowanym sprzetem zeby zrozumiec jego zalety....
nie wiem czy zwrociles uwage na fakt iz dzisiejsze auta turbo a w szczegolnosci porsche turbo to juz nie te same auta z lat 80tych gdzie moment "wlaczenia"sie turbo kojarzylo sie z uderzeniem kilofa w tyl glowy....
dzis wszystko odbywa sie bardzo plynnie co widac z np z wykresu ktory zalaczylem.
owszem motory rsr ktore maja pod 500ps i kreca sie prawie do 9rpm sa fajne ale nikt nigdy nie uzywal takich silnikow na ulicy wiec co maja zrobic ci ktorzy na ulicy/torze potrzebuja 700koni+ ?
|
|
Góra |
|
dario911
|
Napisane: 22.11.2009, 19:52 |
|
|
Karol chyba trochę przeginasz. Nikt nie zaprzeczy, że kilka lat temu Twoje gt2 było najszybsze na 1/4 mili. Jeśli chodzi o tor Poznań, to dwukrotnie jechałem za tobą i za każdym razem zostałem zasypany żwirem z pobocza. Dwie szyby wymieniłem. Wyniki jak na tak mocny samochód nie były powalające. Może zostań przy jężdzie na wprost? Piszesz o samochodach najmocniejszych, najszybszych, najlepszych, najdroższych. Czy ty przypadkiem nie masz małego kutasa?
|
|
Góra |
|
David
|
Napisane: 22.11.2009, 20:02 |
|
|
997tt/RS napisał(a): boje sie ze te atmosfery czlonkow nie maja szans ani na prostej ani w zakretach
Nie musisz się bac Karolu
Okazje miałem i to niejedno krotnie jezdzic bardzo mocnym autem .
(mówie o autach przy ktorych moje PORSCHE praktycznie niejedzie)
pokonywalem 1/4 mili w 7,xxx s (oczywiscie jako pasażer) (mam dowody)
Ale tu nie oto chodzi Karolu.
mialem w swoim krótkim życiu pare doscy szybkich samochodów (V-max powyżej 300) i wniosek jest jeden wole wolnossaki ! i basta.
faktem jest że jesli sie chce miec autko z duza moca to zabardzo nie ma wyboru zostaje tylko turbo.
To do czego dążymy jest naszą indywidualna sprawą dla jednych szczytem marzeń jest BUGATTI dla mnie 997 Cup RSR i tą droga będe podążał .
A co do twojego pytania co maja zrobic ci co potrzebują 700KM+ na ulice i na tor moja indywidualna odpowiec brzmi kupić dwa auta ( CUP-a i cywilne ) bo co jest do wszystkiego to jest do niczego
|
|
Góra |
|
dario911
|
Napisane: 22.11.2009, 20:12 |
|
|
I tu się zgadzam z Davidem. Radek kupił Porsche 997 cup i stwierdził, że to jest to. Normalny cywilny samochód nie jest w stanie konkurować na torze z Capówką. Moc to nie wszystko. Dlaczego Porsche CUP ma tylko 400KM i czas w poznaniu 1.38. Bo to jest niska masa i odpowiednio zestrojony zawias. Więc gdydy samochody 700KM+ miały by na torze jekieś szanse to już dawno by jeździły. Jest więcej ludzi z furmanką pieniędzy niż to się komuś wydaje.
|
|
Góra |
|
Marion
|
Napisane: 22.11.2009, 20:15 |
|
|
czyli carrera S cabrio automat na lato, CUP na tor i cayenne na zimę, jestem za i na tą partię będę głosował w nastepnych wyborach 
|
|
Góra |
|
dario911
|
Napisane: 22.11.2009, 20:18 |
|
|
A na wczasy z żoną i dziećmi Panamerą. Zapomniałeś!
|
|
Góra |
|
997tt/RS
|
Napisane: 22.11.2009, 20:24 |
|
|
dario911 napisał(a): Karol chyba trochę przeginasz. Nikt nie zaprzeczy, że kilka lat temu Twoje gt2 było najszybsze na 1/4 mili. Jeśli chodzi o tor Poznań, to dwukrotnie jechałem za tobą i za każdym razem zostałem zasypany żwirem z pobocza. Dwie szyby wymieniłem. Wyniki jak na tak mocny samochód nie były powalające. Może zostań przy jężdzie na wprost? Piszesz o samochodach najmocniejszych, najszybszych, najlepszych, najdroższych. Czy ty przypadkiem nie masz małego kutasa?
moze poczytaj jeszcze raz, rozumiem ze ta szyba cie tak zdenerwowala?
zastanawiam sie czy jestes zainteresowany sprawdzeniem?
|
|
Góra |
|
997tt/RS
|
Napisane: 22.11.2009, 20:26 |
|
|
dario911 napisał(a): I tu się zgadzam z Davidem. Radek kupił Porsche 997 cup i stwierdził, że to jest to. Normalny cywilny samochód nie jest w stanie konkurować na torze z Capówką. Moc to nie wszystko. Dlaczego Porsche CUP ma tylko 400KM i czas w poznaniu 1.38. Bo to jest niska masa i odpowiednio zestrojony zawias. Więc gdydy samochody 700KM+ miały by na torze jekieś szanse to już dawno by jeździły. Jest więcej ludzi z furmanką pieniędzy niż to się komuś wydaje.
a widziales kiedys turbo alzen motorsport?
my tu mowimy o autach ktore maja jezdzic po ulicach a w weekendy po torze i nie na slickach
|
|
Góra |
|
997tt/RS
|
Napisane: 22.11.2009, 20:30 |
|
|
dobra koniec tej dyskusji, szkoda czasu.......
|
|
Góra |
|
997tt/RS
|
Napisane: 22.11.2009, 20:32 |
|
|
dario911 napisał(a): Karol chyba trochę przeginasz. Nikt nie zaprzeczy, że kilka lat temu Twoje gt2 było najszybsze na 1/4 mili. Jeśli chodzi o tor Poznań, to dwukrotnie jechałem za tobą i za każdym razem zostałem zasypany żwirem z pobocza. Dwie szyby wymieniłem. Wyniki jak na tak mocny samochód nie były powalające. Może zostań przy jężdzie na wprost? Piszesz o samochodach najmocniejszych, najszybszych, najlepszych, najdroższych. Czy ty przypadkiem nie masz małego kutasa?
moze mnie z kims pomysliles? 
|
|
Góra |
|
dario911
|
Napisane: 22.11.2009, 20:35 |
|
|
Cztery posty pod rząd. Z kim rozmawiasz?
|
|
Góra |
|
997tt/RS
|
Napisane: 22.11.2009, 20:46 |
|
|
David napisał(a): 997tt/RS napisał(a): boje sie ze te atmosfery czlonkow nie maja szans ani na prostej ani w zakretach Nie musisz się bac Karolu  Okazje miałem i to niejedno krotnie jezdzic bardzo mocnym autem . (mówie o autach przy ktorych moje PORSCHE praktycznie niejedzie) pokonywalem 1/4 mili w 7,xxx s (oczywiscie jako pasażer) (mam dowody)  Ale tu nie oto chodzi Karolu. mialem w swoim krótkim życiu pare doscy szybkich samochodów (V-max powyżej 300) i wniosek jest jeden wole wolnossaki ! i basta. faktem jest że jesli sie chce miec autko z duza moca to zabardzo nie ma wyboru zostaje tylko turbo. To do czego dążymy jest naszą indywidualna sprawą dla jednych szczytem marzeń jest BUGATTI dla mnie 997 Cup RSR i tą droga będe podążał . A co do twojego pytania co maja zrobic ci co potrzebują 700KM+ na ulice i na tor moja indywidualna odpowiec brzmi kupić dwa auta ( CUP-a i cywilne ) bo co jest do wszystkiego to jest do niczego
prosze bardzo:
http://www.youtube.com/watch?v=CMhxXWzbsxM
|
|
Góra |
|
|