Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10.09.2008, 15:58 

Nr klubowicza: 170
Marion napisał(a):
oj ten autor cos pokoloryzował tak to to niestety nie działa

dokladnie, w praktyce wyglada to tez calkiem inaczej...

Było 997.1 TT - 563 KM
Jest: 991.2 TTS - 585 KM na razie :)

Tytuł:
PostNapisane: 11.09.2008, 16:59 

Jasmin napisał(a):
C4S cabrio i Gt3 to prawie ta sama cena....

Mówisz już o nowych modelach?

Teoretycznie jak dla mnie wybór jest prosty 8)
GT3 byłoby niezastąpione na torze i z tego co słyszałem(od osoby,która jechała obydwoma) daje się dużo łatwiej opanować niż szalone GT2 :twisted:
Jeśli chodzi o ból jeżdżenia po Łodzi Porsche,może nie mam w tym dużego doświadczenia,ale w Turbo kolegi Piotrka było jak dla mnie nadzwyczaj komfortowo :wink: Rozmawiałem z kilkoma osobami,które posiadają w swoim aucie gwintowane zawieszenie(w jednym z przypadków to 911) i wcale tak bardzo nie narzekają na komfort,bardziej boją się o felgi.Z resztą za kilka tygodni Narutowicza i Zachodnia będą jak stół,pewnie nie na długo ale zdążyłbyś się naśmigać GT3 :o Wydaje mi się,że chyba jest lepiej niż kilka lat temu,tłumaczy to fakt pojawienia się na łódzkich ulicach kilku Lamborghini czy Ferrari.Pamiętaj też,że GT3 można kupić w komfortowej konfiguracji bez klatki i z wygodniejszymi fotelami :P Może i jestem nieobiektywny,ale gdybym to ja miał taki dylemat wybrałbym GT3 :) Bo C4S Cabriolet to taki trochę lansowóz w pozytywnym znaczeniu,oczywiście :wink: A GT3 to samochód nastawiony na jazdę,szybką jazdę,mocniejszy,sztywniejszy i imo to chyba razem z Turbo najpiękniejsze 997 :twisted: Nie powiem,miał bym szczenę na ziemi gdybym zamiast Boxstera zobaczył GT3,bo często Cię widzę na mieście,Jasmin ;)
A teraz inna opcja:
Jeśli istnieje w Porsche coś takiego jak auta "placowe" to teraz chyba jest dobry moment na zakup mocnego 997 sprzed FL w cenie Carrery S po FL.Chyba da się jakoś ponegocjować i zgarnąć taniej Turbinkę czy wspomniane GT3 :) Ja również bym się mocno zastanawiał nad lekko używanym 911 np.przez niemiecki salon do jazd testowych.
Z drugiej strony podziwiam Was,Panowie że chcecie kupić auto z salonu bo utrata wartości to rzecz straszna.

Pozdrawiam :)

Tytuł:
PostNapisane: 12.09.2008, 22:17 

Nr klubowicza: 164
Maff

Turbo ma najbardziej miękkie zawieszenie z wszystkich 911, dlatego komfort jazdy jest dobry.
GT3 to jest prawdziwe auto do szybkiej jazdy i tu wątpliwości nie ma.
Zatem mam ciągle mały dylemat:
911 cabrio nie ma tak do końca spójnej sylwetki bo jest wynikiem przeróbki modelu coupe. Boxster był od początku projektowany jako cabrio i dla mnie jego sylwetka z otwartym dachem jest super.

Coupe jest najładniejsze ale nie ma dla mnie tego czego szukam po pracy - czyli tego 'innego świata'.
Dlatego coraz poważniej rozważam dwie opcje:
911 targa albo gt3.
Mam jeszcze trochę czasu więc pomyślę. Na pewno nie będę kupował dotychczasowej gt3 bo wizja jazdy takim autem bez PSM na codzień nieco mnie straszy.
Nowe gt3 będzie miało PSM więc kusi mnie bardziej.

Itd itd - mógłbym tak długo jeszcze pisać.
Poczekam na możliwość obejrzenia jeszcze obydwu tych aut i wtedy będę decydował.
Na razie mam cały czas boxstera więc wszelkie dywagacje są teoretyczne.
Aczkolwiek czasami spać nie mogę bo ciągle coś tam sobie myślę, sprawdzam w necie a potem znowu myślę... :-)

Jeżdził ktoś Targą 997? Jakieś opinie?

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 13.09.2008, 9:30 

Targa to ciekawy pomysł :-). też zacząłem się zastanawiać...niezobowiązująco, pomykająl ulicami krokodylem (Cayman :-))...

Tytuł:
PostNapisane: 13.09.2008, 13:39 

Jacek:

http://pl.youtube.com/watch?v=5eOvvZbuF ... re=related

Już tyle artykułów przeczytałem o tardze że sam mółbym zaczął je pisać... :-)
Na pewno auto do użytku przez cały rok i dające odrobinę więcej radochy niż coupe.
W sportowej jeździe w sumie nieco gorsze od coupe.

Zależy czego szukamy:
- rywalizacji na torze i pełnego ognia - to gt3
- zabawy na torze i zlotach oraz radochy na codzień - targa
- szpanu i dumy ze swojego auta : jakikolwiek model :-) ale pewnie najlepiej cabrio

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 13.09.2008, 13:46 

jeszcze jedno przed fl:

http://pl.youtube.com/watch?v=UcXwF85yEpI

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 13.09.2008, 15:23 

W czasie oglądania tego filmu(zresztą nie pierwszy raz) zauważyłem coś chyba tu umyka nam. Chodzi o duszę 911 którą starają się nam przekazać w tym filmie pomiędzy gąszczem technicznych roziązań, zafascnować nas osobą tego samochodu. Nowe 911 jest szybsze, zwinniejsze, ale najważniejsze jest to czy to nadal 911, czy siedząc w nim i patrząc czujemy że jest w nim mnóstwo z pierwowzoru. Dla mnie te 20/30 km pełni rolę drugoplanową, ale to tylko mój pogląd.

To z filmu (przed FL) zafascynowało mnie i to się liczy.

20:24 : :banghead: , glupi ten moj post powyzej jednalk

Tytuł:
PostNapisane: 13.09.2008, 19:19 

Nr klubowicza: 094
podobno nowa GT3 ma miec 3.8 L i 430hp. Troche malo, trzeba by wtedy podniesc moc. Ciekawe tylko jakie beda mozliwosci.

in: Rally,Mezgers
Nobody is born a legende, you race to become one.

Pucharek PCP 2007,2008,2009,2010,2023r.
Carting Cup PCP 2015r.
----------------------------------------------------
Futuresolar OZE, fotowoltaika, pompy ciepla.
https://futureoze.pl/

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]