Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 31.05.2018, 18:01 

Witam serdecznie :mrgreen:

Jak w temacie.
Godny polecenia, bardzo zadbany, uczciwy egzemplarz z faktycznym malutkim przebiegiem no i (bynajmniej) według mnie najładniejszą i najfajniejszą konfiguracją kolorystyczno-wyposażeniową.
Sprzedaje z bólem poprostu nie mam już gdzie trzymać (garażować), a do końca wakacji kończy mi się umowa wynajmu hali gdzie je garażuje i będzie trzeba już przy domu gdzieś stawiać i pilnować przed dziećmi i zazdrośnikami :| a garaż tylko na jednego "cukierka" niestety :( ...
911tkę osobiście sprowadzałem z Nowego Jorku gdzie użytkował ją tylko 1 właściciel, posiadam pełną dokumentację fotograficzną począwszy od zakupu, poprzez transport jak i naprawę, auto było kosmetycznie (powierzchownie) uszkodzone (normalnie jeździło), wszelkie części z uszkodzeniami zakupione nowe w salonie ASO LELLEK - posiadam pełną historię z fakturami.
Oczywiście z miłą chęcią przejadę się z poważnie zainteresowanym do salonu ASO Lellek gdzie przeszła wnikliwy w stan techniczny przegląd, który wykazał idealną kondycję autka gdzie również przeszedł wymianę płynów, filtrów, klocków oraz kompletu opon.

Cena 250 tyś zł do negocjacji w zależności od zapotrzebowania na FV.
Również z chęcią mogę pomóc załatwić osobie zainteresowanej bardzo dogodne finansowanie (kredyt lub leasing).
Możliwa także zamiana ale na coś bardziej nie rzucającego się w oczy i tańszego.

Ogłoszenia trzymam na portalach od czasu do czasu wystawiam ale nic konkretnego się nie dzieje, dużo propozycji zamiany na auta nie w moim typie lub jakieś działki budowlane, a z mobila to sami krętacze dzwonią z prośbami typu "wpłacam zaliczkę i przywieź je do Berlina" albo 50 tyś euro i będę na pewno za 3mce heh dlatego pomyślałem, że tak ładną sztuką mógłbym z czystym sumieniem zainteresować kogoś z okręgu forumowiczów w kraju bo szkoda aby kupił je ktoś kto nie docenia stanu, historii jak i włożonego serca w dopieszczenie auta, linki do ogłoszeń podaje poniżej:

otomoto.pl:
https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-911-rarytas-piekna-carrera-4s-3-8-tylko-75ooo-stan-kolekcjonerski-jak-nowa-ID6yUKFl.html

mobile.de
https://suchen.mobile.de/auto-inserat/porsche-911-carrera-3-8-4s-pdk-voll-austatung-nur-75tkm-kolbudy/247296172.html?action=parkItem

O wszelkie dodatkowe info zapraszam do kontaktu na priv lub tel 888306823.
Arek.

Auto sprzedane.

PostNapisane: 31.05.2018, 20:10 

Zasada nr.1 NIGDY nie wierz handlarzowi.

PostNapisane: 31.05.2018, 21:56 

Nr klubowicza: 381
Bristol, rozwiń swoją myśl.

*Porsche 911

PostNapisane: 31.05.2018, 22:37 

Zasada nr.2 NIGDY nie oszczędzaj na sprawdzeniu przy zakupie PORSCHE i daj choćby 500zł zarobić komuś kto się naprawdę na tym zna :mrgreen: .

Bristol napisał(a):
Zasada nr.1 NIGDY nie wierz handlarzowi.

:shock: a tak myśląc to i w przy salonowym ASO z używkami będzie ciężko coś wybrać :mrgreen: pomijając fakt , że nowe kupując to też pewne ryzyko w dzisiejszych czasach :mrgreen:
Wiem coś o tym bo kilkanaście lat zajmuje się sprzedażą używanych samochodów i trochę już "zwiedziłem" :mrgreen: , a teraz to wogóle nie jest prosto kupić coś fajnego nawet od prywatnej osoby, gdzie coraz częściej pierwsi właściciele kłamią beszczelnie w żywe oczy osobie, która się zna i widzi przecież , że faktycznie jest inaczej :banghead: ale to inna historia...
Ja to bynajmniej nic nie ukrywam, 100% szczerości, którą można łatwo potwierdzić nawet w ASO tym bardziej udokumentowaną pełną dokumentację zdjęciową bo wiadomo fajnie ją mieć jeśli szkoda była faktycznie mała :mrgreen: także uwagi czy "podśmiechujki" są nie na miejscu bo jak można ocenić auto bez choćby jakiegokolwiek oglądania czy w ogóle sprawdzania :mrgreen:, a po drugie czy taki typowy handlarz nie może mieć "fisia" na punkcie 911tek ? :mrgreen: bo tak się składa, że właśnie ma :mrgreen: i też może mieć coś fajnego "dla siebie" 8)
A przy takim aucie jak Porsche za ćwierć miliona gdzie nie jest ono mondeem za 25 tyś jakich miliony tym bardziej liczy się szczerość bo wiadomo, te auta są bardziej narażone na szkody różnego rodzaju i o bezszkodową 911tke jest na tyle ciężko, że chyba łatwiej teraz wygrać 6tke w totka niż trafić dziewicę w 911tce :mrgreen:

PostNapisane: 1.06.2018, 13:03 

Nr klubowicza: 442
powiem tak mozesz pisac oc chesz i jak chcesz. Mialem auto z polskiego salonu bez zadnych zdrapan, napraw itd z przebiegiem 82K. Od pocztaku byla klubowa tylko przeszla z rak do rak uwierz ze byla w rekach maniakow dbajacych o te auta (nawet przkladki kol z letnich nz zime byly na f-rach od lellka). Sprzedala sie do pasjonata z klubu Porsche Monaco za sporo mniej. Ty masz auto sprowadzane i to wersji amerykanskiej i tak po prawdzie to auto nie jest tyle warte pozatym piszesz o delkiatnej szkodzie, przyznales ze handlujesz autami od lat. Wiec smiem powatpiewac abys znalazl tutaj nabywce :)
A co do tego ze latwiej trafic 6 w totka niz jak to nazwales "dziewice 911" bardzo drubo sie mylisz i mysle ze na tym forum nie jedan osoba to potwierdzi.
Takze sorry za brutalna odpowiedz na twojego posta ale smiem twierdzic ze nikt w Polandzie nie zaplaci takiej kwoty za to auto.
Realnie mozesz myslec o 50k mniej i to tez nie bedzie latwe chyba ze dostaniesz na nia gwarancje approved i to kogos skusi (swoja droga dlaczego auto jej nie ma skoro bylo dla ciebie ?).

eXpL@S!V
In: 718 Cayman GT4RS
In: E3 Cayenne II [9YAAI1]
Out: Macan FL [95BAA1]
Out: 911 S PDK [997.2] TP 1:51:672
Out: 911 4GTS PDK [991.1] TP 1:49:642

PostNapisane: 1.06.2018, 15:40 

+1

PostNapisane: 1.06.2018, 21:12 

Zgadza się handluje autami i tego nie ukrywam przecież w przeciwieństwie do innych gdzie wystawiane 911tki są jako "prywatne" :mrgreen: a potem okazuje się , że na handel po 5ciu handlarzach :mrgreen: :banghead: tylko mówię szczerze, że posiadam nie jedną i wszystkie kupowane pod kątem "dla siebie" od prywatnych osób, od zawsze uwielbiałem te auta i tak już zostanie , a że jestem zmuszony przez ograniczenie powierzchni garażowej w chwili obecnej zostawić dla siebie tylko jedną sztukę no i padło rzecz jasna na tą z najmniejszym przebiegiem 8 tyś (osiem tysięcy - tak to nie pomyłka niech myślą co chcą auto poprostu nowe 8) ) ze względu na te niskie przebiegi to tym bardziej jakoś o tej gwarancji "aproved" nie myślałem bo może z drugiej strony też jakoś sceptycznie jestem do nich nastawiony ze względu na nie miłe doświadczenia z tymi gwarancjami handlarskimi typu vip i innymi podobnymi gdzie firmy obiecują nie wiadomo co a jak dochodzi to byle awarii to wina w 70% przypadkach leży po stronie użytkownika :banghead: - z doświadczenia poprostu nie ufam temu (nie wiem może się mylę, może gwarancja porsche działa tak jak powinna to chylę czoło), a auto wiem jakie jest i według mnie nie potrzebuje gwarancji zresztą żadna moja 911tka jej nie posiada z racji niskich przebiegów.

Hmmm co do ceny to obserwując rynek zachodni i krajowy od paru lat myślę, że cena około 230 tyś zł (około 54 tys euro) jest bardzo odpowiednia jak za taki egzemplarz z tym przebiegiem i tą konfiguracją ja bym się pokusił nawet nazwać ją okazyjną :mrgreen:

PostNapisane: 1.06.2018, 22:30 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 468
Pytanie offtopic. Co znaczy wyraz „bynajmniej”?
Bo widzę, że jakoś taki popularny ostatnio ;)

pozdrawiam
Adam

===================
944/993/986/996T/970

http://www.prosiakovo.pl
http://www.enotrip.pl

PostNapisane: 1.06.2018, 23:03 

Nr klubowicza: 381
bynajmniej I «partykuła wzmacniająca przeczenie zawarte w wypowiedzi, np. Nie twierdzę bynajmniej, że jest to jedyne rozwiązanie.»

bynajmniej II «wykrzyknik będący przeczącą odpowiedzią na pytanie, np. Czy to wszystko? – Bynajmniej.

@Bristol: czekam na rozwinięcie myśli, gdzie jesteś? Znowu ci się udało obrazić za jednym zamachem parę osób, więc wyjaśnij czarno na białym co masz na myśli.

*Porsche 911

PostNapisane: 2.06.2018, 0:39 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Na pewno znów ktoś się dorwał do komputera :) Jak u tego co pytał o pewne walory asystentki

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

PostNapisane: 2.06.2018, 9:15 

Ja tylko pomogę koledze i poprawię parę małych błędów z niemieckiego ogłoszenia, bo to wygląda teraz jak mohamed sprzedawać auto - niżej poprawiony tekst, poprawnie gramatycznie i stylistycznie po niemiecku :)

"

Auto befindet sich im Top Zustand, praktisch wie neu. Das Fahrzeug ist voll ausgestattet und hat nur 75.500km gelaufen – Scheckheftgepflegt bei Porsche Zentrum. Polnische Zulassung. Privater Import aus USA (New York)

Ausstattung:
- Voll Leder + Seiten Leder + Leder Armaturenbrett + Dach Alcantara.
- PDK
- PCM
- Chrono Plus
- Bi-Xenon
- 4S (4x4)
- Bose Sound System
- Schiebedach
- Alu. Felgen 19‘ mit neuen reifen von Michelin (Porsche Zertifikat)
- Sport Sitze
- Navi DVD + CD Wechsler
- Home-Link
- Scheckheftgepflegt + alle Schlüssel
- Futteral (original Porsche)

MwSt. möglich, inkl. 23% MwSt., Preis BRUTTO.
Mehr Infos am Telefon oder E-Mail.

"

PostNapisane: 2.06.2018, 9:31 

dc1 bardzo miło z Twojej strony.Wiecej pomocy a mniej nienawiści w postach i świat będzie lepszy.

PostNapisane: 2.06.2018, 14:05 

Nr klubowicza: 442
arq napisał(a):
Hmmm co do ceny to obserwując rynek zachodni i krajowy od paru lat myślę, że cena około 230 tyś zł (około 54 tys euro) jest bardzo odpowiednia jak za taki egzemplarz z tym przebiegiem i tą konfiguracją ja bym się pokusił nawet nazwać ją okazyjną :mrgreen:

Przypominam ze cene w ogloszeniu masz o ponad 10% wieksza 259k

Szkoda plus auto z USA, nie podajesz VIN-u auta w ogloszeniu, przypadek ?

Auto przyjechalo normalnie jako auto sprawne czy jako salvage ? jesli opcja nr 2 to wszyscy ktorzy szukaja takiego dadza sobie spokoj bo przy odsprzedazy jest to meega problem. A 997.2 nie jest klasykiem ktory ktos trzyma pod pokrowcem w garazu.

Zazwyczaj kazdy podchodzi sceptycznie do sprzedazy aut sprowadzanych gdzie nie podawany jest VIN auta. Tymbardziej jesli chodzi o auta tej klasy i w tej kwocie.

Zmien cene podaj VIN a rynek sam zweryfikuje czy faktycznie spodziewasz sie odpowiedniej kwoty.

Wyobrazam sobie ze ktos majac 250k na auto bedzie celowal naprawde w auto z pewnych rak.

Nie chicialbym Cie zniechecac i zycze aby faktycznie udalo ci sie sprzedac to auto w cenie jaka chcesz.
Powodzenia

eXpL@S!V
In: 718 Cayman GT4RS
In: E3 Cayenne II [9YAAI1]
Out: Macan FL [95BAA1]
Out: 911 S PDK [997.2] TP 1:51:672
Out: 911 4GTS PDK [991.1] TP 1:49:642

PostNapisane: 2.06.2018, 15:49 

Z tym vinem to przesadzasz na wyrost bo jeśli ktoś jest 100% zainteresowany to dzwoni i rozmawia 8) sprawdzone i wypraktykowane 8)
a po drugie celowo piszę w ogłoszeniu auto import z USA aby była jasność, że jednak na coś to auto zostało wyeksportowane z kraju to chyba logiczne 8) .
A po trzecie są zdjęcia uszkodzeń - po co to ukrywać ? :shock:

Poza tym nikt tu nie ukrywa faktu, że jest cały w oryginale i z USA przypłynął bez ryski :?: :!: to nie ta bajka mili Panowie bynajmniej nie u mnie :roll:

Bardzo dziękuję kolego "dc1" :angel4: :alien: za poprawkę stylistyczną bo to nie było tylko parę małych błędów, a prawdziwa katastrofa ortograficzna :mrgreen:
Ja to po niemiecku faktycznie piszę jak Mohammed :mrgreen: nie obrażając nikogo ale faktycznie tak to z boku wygląda :mrgreen:
Oczywiście tekst ogłoszenia zmieniam i jestem winien co nieco za fatygę może kiedyś "przy okazji" 8)

PostNapisane: 2.06.2018, 16:45 

Dla mnie umieszczenie VIN-u w ogloszeniu dobrze świadczy o sprzedającym. W zasadzie powinien być to standard, gdyż to podstawowy identyfikator, który pozwala sprawdzić samochód. Rozumiem, że taką informację może pominąć prywatna osoba nie zajmująca się handlem, ale ktoś z branży ... dziwne. Jakiż to problem zrobić zdjęcie tabliczki znamionowej?

Osobiście, bardzo szanuję swój czas oraz czas innych, dlatego zanim zajmę się telefonowaniem i zawracaniem "gitary" sprawdzam samochód w bazach. Koszty homeopatyczne a dużo się można dowiedzieć. Jeżeli jest OK dzwonię do zaprzyjaźnionego ASO.

Ludzie umieszczają w Internecie zdjęcia z wakacji, posiadanych samochodów, zdjęcia dzieci ... a z VIN-em mają problem. Niepojęte.

PostNapisane: 2.06.2018, 18:56 

tak tylko proszę mi wierzyć, zajmuje się ponad 15 lat sprzedażą aut używanych w granicy cenowej do max 40-50 tyś i vin jest umieszczany niemlaże zawsze ze względu na mnogość próśb o vin rzecz jasna żeby poprostu nie odbierać miliona telefonów z prośbami o vin bo wiadomo jak to w Polandii często ktoś 10 letniego passata chce po vinie sprawdzić :mrgreen: :banghead: , a w autach droższych co już rzadziej u mnie bywają nigdy vinu nie podaje, podaje go dopiero osobie konkretnie zainteresowanej albo osobie, która zadzwoni z prośbą, a z tego co się orientuje u nas w kraju 70-80% sprzedających tak właśnie robi i jest to normalne natomiast jest to nienormalne w Stanach Zjednoczonych gdzie VIN ZAWSZE jest umieszczany na foto lub w ogłoszeniu przez sprzedającego ale my żyjemy mili Panowie w Polandii nie USA :mrgreen: proszę zauważyć nawet w Niemczech w kraju najbardziej motoryzacyjnie rozwiniętym BARDZO rzadko się spotyka aby vin był umieszczony w ogłoszeniu także nie wiem o czym mowa :?: :shock:

Także o takie droższe auta fajnie jak ktoś "dupe zawraca" pytaniami o vin czy o coś ja tam bynajmniej to lubię :mrgreen:

Co może wkurzać jedynie to przykładowo historia o 10cio letniej astrze czy passacie gdzie pytanie o vin pomimo, że foto vinu w ogłoszeniu jest jak byk widoczne z daleka rozmowa telefoniczna zaczyna się oczywiście z prośbą o vin :mrgreen: :banghead: :mrgreen:

PostNapisane: 2.06.2018, 20:01 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Bynajmniej =/= przynajmniej :) Nie rozumiem jaki problem jest podać VIN. Jest nawet taka rubryka w ogłoszeniu

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

PostNapisane: 2.06.2018, 20:02 

A tak wprost pytając bez VIN, w Carfax jaki tytuł ten samochód miał ?, pytam jako forumowicz, osoba fizyczna, która zawsze podaje VIN, przy sprzedaży, zarówno w samochodzie za 150 k i 50 k ?, oczywiście odpowiadać nie musisz

PostNapisane: 2.06.2018, 20:04 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 468
wit007 napisał(a):
Bynajmniej =/= przynajmniej :) Nie rozumiem jaki problem jest podać VIN. Jest nawet taka rubryka w ogłoszeniu

Dzieki:)
A tak serio, to mam wrażenie że ten wyraz jest ostatnio bardzo modny.

Wracając do tej pięknej 997, 8.000 km??? Założę się, że olej ma jeszcze amerykański ;)

pozdrawiam
Adam

===================
944/993/986/996T/970

http://www.prosiakovo.pl
http://www.enotrip.pl

PostNapisane: 2.06.2018, 21:04 

Nr klubowicza: 514
arq napisał(a):
tak tylko proszę mi wierzyć, zajmuje się ponad 15 lat sprzedażą aut używanych w granicy cenowej do max 40-50 tyś i vin jest umieszczany niemlaże zawsze ze względu na mnogość próśb o vin rzecz jasna żeby poprostu nie odbierać miliona telefonów z prośbami o vin bo wiadomo jak to w Polandii często ktoś 10 letniego passata chce po vinie sprawdzić :mrgreen: :banghead: , a w autach droższych co już rzadziej u mnie bywają nigdy vinu nie podaje, podaje go dopiero osobie konkretnie zainteresowanej albo osobie, która zadzwoni z prośbą, a z tego co się orientuje u nas w kraju 70-80% sprzedających tak właśnie robi i jest to normalne natomiast jest to nienormalne w Stanach Zjednoczonych gdzie VIN ZAWSZE jest umieszczany na foto lub w ogłoszeniu przez sprzedającego ale my żyjemy mili Panowie w Polandii nie USA :mrgreen: proszę zauważyć nawet w Niemczech w kraju najbardziej motoryzacyjnie rozwiniętym BARDZO rzadko się spotyka aby vin był umieszczony w ogłoszeniu także nie wiem o czym mowa :?: :shock:

Także o takie droższe auta fajnie jak ktoś "dupe zawraca" pytaniami o vin czy o coś ja tam bynajmniej to lubię :mrgreen:

Co może wkurzać jedynie to przykładowo historia o 10cio letniej astrze czy passacie gdzie pytanie o vin pomimo, że foto vinu w ogłoszeniu jest jak byk widoczne z daleka rozmowa telefoniczna zaczyna się oczywiście z prośbą o vin :mrgreen: :banghead: :mrgreen:

W tym tygodniu sprzedałem swoje 997.2 4S z 2010r i nie miałem żadnych oporów i problemów by w ogłoszeniu podać VIN :!: 911-carrera-4s-997-2-t18400.html
Jeżeli tak jak wyżej napisałeś w "tańszych" autach ten nr podajesz, to proszę tak na chłopski rozum wytłumacz dlaczego go teraz nie chcesz podać :?: :idea:
Nie chcę się wymądrzać, ale przy Twoim podejściu do sprzedaży przedmiotowej 911, wśród forumowiczów PCP - kupującego raczej nie znajdziesz :angry7:

in: 718; 991.2; Macan
out: 997.2 4S

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]