Po papierach widać że tragedii nie ma, ale cenę mu dobrą zaproponowałeś. Dobrą dla Ciebie. Poczekaj, może gość przemyśli i przytaknie na te 200k. A nie chciałeś tej czarnej cabrio za 279900? Tam być może jest większe pole do negocjacji a też fajna.
Tym razem cabrio odpada...
Czas pokaże czy znajdzie się klient, który nie będzie dokładnie oglądał... Ja z doświadczenia wiem, że "pakiet startowy" to jakieś 20 tysi ... W tym wypadku dochodzi skrobanie i malowanie extra...
Podobne mam zdanie max 200 dla mnie to warte... ta przeszłość wypadkową może zrekompensować kolor i manual nie zmienia to jednak faktu że trzeba sporo w samochód włożyć jeszcze...
Takie rzeczy są wg mnie niedopuszczalne skoro twierdzi się że auto jest idealne...
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Nr klubowicza: 465
Pisałem do właściciela 20 grudnia. Odpisał, że "realnie auto jest warte 240 i dostanie za nie tyle prędzej czy później a do tego czasu będzie się nią cieszył..."
Pisałem do właściciela 20 grudnia. Odpisał, że "realnie auto jest warte 240 i dostanie za nie tyle prędzej czy później a do tego czasu będzie się nią cieszył..."
Za 10 lat na pewno dostanie jeszcze jak w międzyczasie zrobi motor i ją pomaluje 😁😁😁 Zapomniałem jeszcze dodać że taki mój znajomy mieszka przez płot od tego gościa i mówił mi że to auto codziennie stoi pod chmurką bo gość nie ma gdzie go trzymać... trochę słabo.
Nr klubowicza: 263
Dlaczego jest rozsądna? jeśli jest o 50 k tańsza od cen rynkowych? ja właśnie powiedział bym nierozsądna co najwyżej bardzo tania oferta a czy rozsądna okaże się bardziej po zweryfikowaniu stanu auta
a ja napiszę tak...stare garbusy a ludzie płacą jak za zborze ja sobie teraz garbusa buduje 66 rok od zera, wszystko nowe itd..wyjdzie mnie 60-70 i będzie niewiele gorzej wyglądać od tego 911 oczywiscie jezdzić gorzej ale co chce powiedzieć to że te auta nie są tyle warte...po prostu.
Ale znasz to powiedzenie, że za tyle się sprzedaje za ile kupiec jest w stanie zapłacić? Wiele firm steruje sztucznie wartość swoich produktów a najlepiej widać to na zegarkach i jeszcze klarowniej na Rolexie, który sztucznie w ciągu zaledwie roku podrożał o 1/4 ceny.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Nr klubowicza: 288
vagin napisał(a):
Tu jest nie głupi temat, nie wiele droższy a 4s...
Auto z 98 wymaga uszczelnienia silnika z racji wieku - bzdura - sprzedałem 965 z 91 i oryginalny suchy silnik Cabrio 930 rocznik 87 i sucho Jeden rekord w carfax -może nic a może baardzo dużo
Nr klubowicza: 468
Pytanie do znawców. Jaka jest ostatnia data produkcji (nie rocznik modelowy) dla 993? Ja mam 996 z datą produkcji 09.1997 i zastanawia mnie jak długo klepali dwa modele jednocześnie.
rok się zazębiały z reguły na koniec dają wersje cabrio i Turbo. Bywa tak, że rocznikowo to 2 lata bo do półrocza 993 a po półroczu 996 a w 1998 tylko te co opisałem wyżej.
a ja napiszę tak...stare garbusy a ludzie płacą jak za zborze ja sobie teraz garbusa buduje 66 rok od zera, wszystko nowe itd..wyjdzie mnie 60-70 i będzie niewiele gorzej wyglądać od tego 911 oczywiscie jezdzić gorzej ale co chce powiedzieć to że te auta nie są tyle warte...po prostu.
Patrząc zdroworozsądkowo to takie porsche czy to 964 czy 993 wolnossące nie powinno kosztować za ładny egzemplarz więcej niż 150-200tyś pln, ale jak widać ceny takie kształtowały się jakoś 5-6 lat temu... ciekawe jak teraz rynek ukształtuje ich ceny na przestrzeni najbliższych 2-3 lat, czy aktualna wartość będzie praktycznie bez zmian czy dalej pójdą w górę? Stanieć to podejrzewam że raczej nie stanieją... bo dlaczego?! Sytuacja ekonomiczna na świecie od roku nie jest najlepsza i jakoś nie widać żeby ludzie wyprzedawali okazyjnie swoje samochody te droższe bądź te tańsze.
Tylko, że to nie ma nic wspólnego ze zdrowym rozsądkiem Bratt Pitt się pokazał w "Once Upon In Time..." w Karmannie Ghia i nagle ruch się zrobił na te samochody, bo ruszają emocje . Rozsądnie to by było kupić toyotę bo w reklamie mówią że akurat jest na wyprzedaży- ale czy jest jakieś forum pasjonatów toyoty z wyprzedaży?
Dla waszej radochy- podklejam. W filmie samochód ma silnik z Subaru, bo oryginał to ledwie ciągnie po płaskim.
Nic nie zamalowywalem. Moze handlarz z Mikolowa zamalowal. Ogladam sobie w necie 911 dla relaksu i jak widze cos ciekawego to zdarza mi sie podeslac tu na forum (zgodnie z tematem watku) bo moze akurat komus sie przyda i znajdzie auto marzen. Podlinkowana oferta nawiazuje do tematu watku i jest przykladem ze 993 nie tanieja, ale chociaz szalenczo nie drozeja. Powyższa działalnosc jest realizowana "pro publico bono"