Autor |
Wiadomość |
noboco
|
Napisane: 16.06.2014, 15:56 |
|
|
|
Góra |
|
Vjackmax
|
Napisane: 16.06.2014, 16:16 |
|
|
noboco napisał(a): A ja pozostanę przy swoim. Zmiany są rozwojowe. Wystarczy kilka checkbox'ów do kategorii "ostatnie", gdzie będzie można posortować wpisy. Użytkowników będzie tylko więcej, ponieważ Polska się rozwija, zwiększa się świadomość i rynek na samochody klasyczne i tzw. "luksusowe". Ot co.
A ja jako członek klubu i użytkownik forum NIE ŻYCZĘ SOBIE aby Forum stało się giełdą czy innym bazarem. Spotykają się tu ludzie którzy znają się w realu, w większości należą do klubu i paszoł won mi z komercją i handelkiem.
Jest wiele dedykowanych do tego miejsc -> Alledrogo/Tab-OLX/OTOMOTOSZROT/Bazarek + całe szpalty w gazetach Moto również classic.
|
|
Góra |
|
noboco
|
Napisane: 16.06.2014, 16:20 |
|
|
Vjackmax napisał(a): noboco napisał(a): A ja pozostanę przy swoim. Zmiany są rozwojowe. Wystarczy kilka checkbox'ów do kategorii "ostatnie", gdzie będzie można posortować wpisy. Użytkowników będzie tylko więcej, ponieważ Polska się rozwija, zwiększa się świadomość i rynek na samochody klasyczne i tzw. "luksusowe". Ot co. A ja jako członek klubu i użytkownik forum NIE ŻYCZĘ SOBIE aby Forum stało się giełdą czy innym bazarem. Spotykają się tu ludzie którzy znają się w realu, w większości należą do klubu i paszoł won mi z komercją i handelkiem. Jest wiele dedykowanych do tego miejsc -> Alledrogo/Tab-OLX/OTOMOTOSZROT/Bazarek + całe szpalty w gazetach Moto również classic.
Kolega chyba nie w temacie.
|
|
Góra |
|
Vjackmax
|
Napisane: 16.06.2014, 16:23 |
|
|
noboco napisał(a): Można stworzyć 6 osobnych kategorii:
Pojazdy sprzedam Pojazdy kupię Części sprzedam Części kupię Inne sprzedam Inne kupię
dalej tak uważasz ?
|
|
Góra |
|
noboco
|
Napisane: 16.06.2014, 16:27 |
|
|
Vjackmax napisał(a): noboco napisał(a): Można stworzyć 6 osobnych kategorii:
Pojazdy sprzedam Pojazdy kupię Części sprzedam Części kupię Inne sprzedam Inne kupię
dalej tak uważasz ?
Oczywiście że tak uważam. Czy to jest forum? Z tego co mi wiadomo, to tak...
Wyrażam swoją opinię. Robię to w sposób kulturalny, opieram się o swoją wiedzę.
Ty zaś kierujesz w moją stroną słowa "won", a to chyba można wyrazić inaczej...
|
|
Góra |
|
Igor
|
Napisane: 16.06.2014, 17:05 |
|
|
oj Panowie - po co się nawzajem unosicie i prowokujecie.
noboco podzielił się sugestią, pewnie część z nas się z nim nie zgodzi, inna część się zgodzi, i tyle.
Noboco został poproszony, by wrzucić wszystko do jednego posta, jeśli mu zależy na sprzedaży części, pewnie tak zrobi. Tu naprawdę nie ma nad czym się rozwodzić
|
|
Góra |
|
Duc748
|
Napisane: 16.06.2014, 17:37 |
|
Nr klubowicza: 068
|
Vjackmax napisał(a): noboco napisał(a): A ja pozostanę przy swoim. Zmiany są rozwojowe. Wystarczy kilka checkbox'ów do kategorii "ostatnie", gdzie będzie można posortować wpisy. Użytkowników będzie tylko więcej, ponieważ Polska się rozwija, zwiększa się świadomość i rynek na samochody klasyczne i tzw. "luksusowe". Ot co. A ja jako członek klubu i użytkownik forum NIE ŻYCZĘ SOBIE aby Forum stało się giełdą czy innym bazarem. Spotykają się tu ludzie którzy znają się w realu, w większości należą do klubu i paszoł won mi z komercją i handelkiem. Jest wiele dedykowanych do tego miejsc -> Alledrogo/Tab-OLX/OTOMOTOSZROT/Bazarek + całe szpalty w gazetach Moto również classic.
+ 1
trafnie to ujales Jacku!
ps
post w drodze z LM
3500 km w dolnej czesci plecow
na szczescie w bialym - a biale to szybkie
_________________ Marcin ---------------- http://aidi.pl
|
|
Góra |
|
Via
|
Napisane: 16.06.2014, 21:46 |
|
|
Jeśli mogę się wtrącić - dla mnie forum od dawna jest r.i.p a to głównie zasługa czynnych członków PCP i ich słownictwa i odnoszenia się do innych użytkowników, szczególnie tych, którzy nie są członkami "elitarnego klubu". Pan z Jasienicy mówi won - ok, trzeba go posłuchać...
|
|
Góra |
|
BT
|
Napisane: 16.06.2014, 21:48 |
|
Klubowicz |
|
Nr klubowicza: 258
|
+1
To nie jest bazar.
|
Góra |
|
Vjackmax
|
Napisane: 16.06.2014, 21:54 |
|
|
Via napisał(a): Jeśli mogę się wtrącić - dla mnie forum od dawna jest r.i.p a to głównie zasługa czynnych członków PCP i ich słownictwa i odnoszenia się do innych użytkowników, szczególnie tych, którzy nie są członkami "elitarnego klubu". Pan z Jasienicy mówi won - ok, trzeba go posłuchać...
Gdybyś potrafił czytać ze zrozumieniem, doczytalbyś : "... paszoł mi won z komercją i handelkiem..."
Każdy czyta i rozumie, interpretuje to jak mu wygodnie.
Lubisz programy przerywane co 15 min reklamami ? O proszkach lepszych od tych ktòre były lepsze od tych poprzednich, też lepszych ?
P.S. przyjedź na imprezę poznaj ludzi, zobacz co to klub i jak działa, a potem oceniaj, bo na razie bzdury piszesz o czynnych czlonkach
|
|
Góra |
|
yoshi
|
Napisane: 16.06.2014, 22:05 |
|
|
Igor napisał(a): oj Panowie - po co się nawzajem unosicie i prowokujecie. noboco podzielił się sugestią, pewnie część z nas się z nim nie zgodzi, inna część się zgodzi, i tyle. Noboco został poproszony, by wrzucić wszystko do jednego posta, jeśli mu zależy na sprzedaży części, pewnie tak zrobi. Tu naprawdę nie ma nad czym się rozwodzić
+1
Nie rozumiem tylko tytulu tego watku zapoczatkowanego chyba tylko po to aby wzbudzic sensacje i wrzawe na forum ... ale wazne ze (choc niestety na przykladzie "noboco") doprecyzowano aby unkac zawalania forum licznymi ogloszeniami a w zamian stworzyc np jeden watek sprzedam kilka czesci tak jak to robili dotad pozostali forumowicze.
|
|
Góra |
|
Via
|
Napisane: 16.06.2014, 22:11 |
|
|
Proszę nie bierz mojej wypowiedzi zbytnio do siebie, nie chciałem nikogo urazić. To była wypowiedź ze szczyptą ironii.
|
|
Góra |
|
BogdanP
|
Napisane: 16.06.2014, 22:13 |
|
|
idea wypowiedz Vjackmax dobra
ALE forma nie dopuszczalna na forum publicznym
trzeba umieć dobierać słowa [/list]
|
|
Góra |
|
Duc748
|
Napisane: 16.06.2014, 22:42 |
|
Nr klubowicza: 068
|
noboco napisał(a): Panowie,
Dokonuję dość złożonej modyfikacji samochodu, a to sprawia, że mam parę gratów do ......
dokonuję baaaardzo złożonej modyfikacji 993 (c4->c2, stand alone EMU, plastic4performance all around itp itd)
w związku z tym tapicerkę z podłogi dałem Markowi za ... dobre słowo - zrobił mi kiedyś skrzynię za dobre słowo...
wzmocnienie zderzaka weźmie Yoshi za butelkę wina
może Jarecki fotele...
przyszła mi lekka tapicerka - od razu zapytałem 2 kolegów czy nie chcą kopii...
tak klubowo... bez napinania, WZAJEMNY bank przysług...
_________________ Marcin ---------------- http://aidi.pl
|
|
Góra |
|
Vjackmax
|
Napisane: 16.06.2014, 22:49 |
|
|
Kuchar wziął tylne lampy do 964, nie pasowały - odesłał, alex miał felgi z zimòwkami - dostał kasę po 2 tygodniach... jak była... itd.
podaj dalej...
|
|
Góra |
|
pdmobil
|
Napisane: 16.06.2014, 23:22 |
|
Członek Honorowy |
|
Nr klubowicza: 029
|
.....nie wiem ile telefonów, a jak to zrobić, a jak tamto....
Szanowny "noboco",
czekamy na takich ludzi z pomysłem (pomysłami) jak Ty. Wyobraż sobie, że bardzo wielu z nas, kiedyś kupiło Porsche - to pierwsze, cieszyło się nim, dzieliło wrażeniami tak jak by to były naważniejsze i jedyne, ale...dla wielu z nas to nic nowego. I dla Ciebie takimi się staną. O ile ciekawi nas i wzbudza szacunek odbudowa kundelka i przeistaczanie go w championa, to np. zamieszczanie zdjęć łamiących obraz Forum, nas nie cieszy, a nawet przeszkadza. Wrzucanie w Forum sterty rzeczy Tobie niepotrzebnych wcale nas specjalnie nie interesuje, bo nie jest to forum handlarzy, a takim się staje głównie za sprawą NIE Klubowiczów. Jest to Forum otwarte, bo taka jest presja ze strony NIE Klubowiczów, ale przestrzegajcie - NIE Klubowicze zasad i form. To WY jesteście tu gośćmi, więc zadajcie sobie trudu i przeczytajcie Statut. To nie jest giełda, bazar, ani kółko wychowawcze, jeżeli Wam, NIE Klubowiczom, Forum nie odpowiada, to nie piszcie, nie czytajcie. Nam pasuje to co jest i nie pragniemy wcale komentarzy NIE Klubowiczów.
Noboco- w opinii wielu, to co robisz, jest "kundleniem" i "ulepem", my, klubowicze, może nieco innej opcji, z ciekawością będziemy śledzić Twój projekt, ale opisuj go w normalny sposób i naucz się korzystać z Forum, a najlepiej jak się zapiszesz do KLUBU (bo wydajesz się dostatecznie "świrnięty") i wtedy jako Klubowicz działaj, rób, modyfikuj, organizuj razem z nami...poczujesz wtedy wartości inną niż kilka zł. za coś co może sprzedasz.
Góra |
|
Cichy
|
Napisane: 16.06.2014, 23:33 |
|
|
|
Góra |
|
BogdanP
|
Napisane: 17.06.2014, 8:13 |
|
|
Jest to Forum otwarte, bo taka jest presja ze strony NIE Klubowiczów, ale przestrzegajcie - NIE Klubowicze zasad i form. To WY jesteście tu gośćmi, więc zadajcie sobie trudu i przeczytajcie Statut.
Nam pasuje to co jest i nie pragniemy wcale komentarzy NIE Klubowiczów.
Myślę że dzielenie uczestników forum to zła sprawa
czyli "NIE Klubowicze" są gorszą grupą forowiczów
Każdy chcący przyłączyć się do klubu najpierw sprawdza czyta słucha coś napisze i jak atmosfera jest fajna przyłącza się do klubu.
takie wpisy nie powiększą grona Klubowi
|
|
Góra |
|
wampir
|
Napisane: 17.06.2014, 9:40 |
|
|
Panowie, zeszliscie na dziwne dywagacje. Jak zwykle zreszta...
Admin pokasowal posty, wyslal ostrzezenie ze uzytkownik jest niepowazny, zagrozil banem... Ok, fajnie, ale ja znow zadaje pytanie: gdzie w regulaminie/statucie jest napisane ze jesli ktos ma do sprzedazy duzo czesci o ma to zrobic w jednym waku? Nigdzie. Zatem skad uzytkownik umieszczajacy 10 ogloszen ma wiedziec ze nie powinien tego robic?
Zacznijmny naprawianie od siebie a nie od innych. Jestem na tym forum dosyc dlugo i czasem sam sie zastanawiam jak cos zrobic zeby bylo dobrze (ostatnimi czasy dostalem gadke moralizujaca za brak ceny w ogloszeniu...).
Co czlowiek zrobil zlego? Nie nalezy do klubu, jest malo znany wsrod osob i chcial pozbyc sie paru czesci ktore mu zalegaja. Nie jest pierwszym ktory ma cos do sprzedania/pozbycia sie na forum, a problemem bylo to ze mial ich wiecej niz przewaznie ludzie maja i chcialo mu sie zadac trud by kazda rzecz wrzucic na forum do osobnego watku by _LATWIEJ_ sie ich szukalo.
Tak, moze i jest allegro od takich rzeczy, ale na allegro raczej nie zna sie sprzedajacego i raczej niezbyt czesto jest mozliwosc by do niego zadzwonic i zrobic np jak Duc - wymienic cos za przysluge.
Wg mnie to forum powinno sie zmienic tak by odpowiadalo jak najwiekszej liczbie osob, a nie powinno miec podejscia typu "nasze zasady sa takie, a jak nie podoba sie to won", bo to podejscie konczy sie na tym ze zasady nie tycza sie rowno wszystkich...
Wyciecie z ramki "ostatnie" ogloszen o sprzedazy nie jest trudne, ale wtedy czesc ludzi moze ich nawet nie zauwazyc. Raczej lepsza opcja jest dodanie kolejnej tabelki "ostatnie z gieldy".
|
|
Góra |
|
jczar
|
Napisane: 17.06.2014, 13:36 |
|
|
Cytuj: jeżeli Wam, NIE Klubowiczom, Forum nie odpowiada, to nie piszcie, nie czytajcie.
Proponuje zamknac Forum dla NIE-klubowiczow. Klopot TAK-klubowicze beda mieli z glowy.
|
|
Góra |
|
|