Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Forum RIP
PostNapisane: 15.06.2014, 7:14 

dzisiaj w nocy forum PCP umarło...wszedłem i odjęło mi mowę :( : :(...

Tytuł:
PostNapisane: 15.06.2014, 7:43 

o kurde! Admin zawsze może to wszystko połączyć w 1 wątek, ale niesmak pozostanie

Tytuł:
PostNapisane: 15.06.2014, 8:56 

Pomijając fakt ile wątków [S] powstało zeszłej nocy :? to czy użytkownik forum nie może zamieszczać ogłoszeń o takiej treści w odpowiednim dziale?
Pytam z ciekawości... :)

Tytuł:
PostNapisane: 15.06.2014, 9:53 

Nr klubowicza: 381
Co sie stało? Chyba za długo spałem...

*Porsche 911

Tytuł:
PostNapisane: 15.06.2014, 13:11 

Nr klubowicza: 170
a co sie stalo ?

Było 997.1 TT - 563 KM
Jest: 991.2 TTS - 585 KM na razie :)

Tytuł:
PostNapisane: 15.06.2014, 13:27 

ktoś rano sprzedawał auto na części... każda cześć w osobnym temacie...

Tytuł:
PostNapisane: 15.06.2014, 14:03 

i co? sprzedał już wszystko?

Tytuł:
PostNapisane: 15.06.2014, 20:42 

szeryf napisał(a):
o kurde! Admin zawsze może to wszystko połączyć w 1 wątek, ale niesmak pozostanie

+1

Tytuł:
PostNapisane: 15.06.2014, 21:05 

911Bart napisał(a):
Pomijając fakt ile wątków [S] powstało zeszłej nocy :? to czy użytkownik forum nie może zamieszczać ogłoszeń o takiej treści w odpowiednim dziale?
Pytam z ciekawości... :)

Bart oczywiście, że może, ale do tej pory jak ktoś sprzedawał wiele części, to umieszczał jedno ogłoszenie. A dzisiaj rankiem jak wszedłem na forum, to w Ostatnich od góry do dołu było Sprzedam...po kolei każda część (chyba 15 !). Wyglądało to niestety jak ebay. Nie chcę myśleć jak ktoś wystawi 300 postów o sprzedaży pojedynczych śrubek, a chyba nie o to chodzi na tym forum.

Tytuł:
PostNapisane: 15.06.2014, 21:11 

Panowie, nie chce sie czepiac, ale z tego co widze to w regulaminie forum nie ma nic o tym ze jak ktos ma do sprzedania 15 roznych rzeczy to powinien zalozyc jedno ogloszenie a nie 15...

Nie to zebym popieral takie zachowanie, ale ktos kto to robi pierwszy raz, lub ma maly staz na forum to po prostu moze nie wiedziec jak to sie powinno zrobic :roll:

A biorac pod uwage ze autor zalozyl kolejny watek z zapytaniem co sie stalo (po czym widac ze ma kilka postow juz na sumieniu na tym forum, czyli zgodnie z regulaminem) to wyglada na to ze admin usuwajac ogloszenia nawet nie poinformowal zainteresowanego ze tak sie nie powinno robic.

Tytuł:
PostNapisane: 15.06.2014, 21:36 

Panowie,
Przede wszystkim nie sprzedaję samochodu na części.
Dokonuję dość złożonej modyfikacji samochodu, a to sprawia, że mam parę gratów do sprzedania.
Nikt mnie nie poinformował o tym, że wątki usunięto.
Nikt mnie nie poinformował o tym, że moje watki są "złe".
Regulamin nie traktuje piętnastu wątków jako "złe".
Kierując się logiką, każdą z piętnastu części umieściłem w osobnych wątkach, by każdemu było łatwiej. Wątki zbiorowe nie są tak czytelne, trzeba dopytywać się o części, domyślać się, etc.
Tworzę zatem listę części w JEDNYM wątku.

Przeprosiny w postaci zagrożenia banem przyjęte...

Tytuł:
PostNapisane: 16.06.2014, 11:22 

No faktycznie oberwało Ci się, ciężki temat, bo faktycznie nie ma konkretnych wytycznych jak zachować się przy sprzedaży 300 różnych śrubek. Dla szukających śrubki nr 272 byłoby wygodniej aby znalazła się w osobnym wątku, a dla sprzedającego również atrakcyjniej byłoby sprzedawać z osobych wątków - łatwiej wkleić linka do pw, czy maila z zapytaniem o dodatkowe zdjęcia szczegóły.

Reakcja była ostra bo forum wypadło z szyn i zaczęło wyglądać jak ebay.

przy okazji pytanie gdyby poza forum stworzyć coś takiego jak porsche.allegro.pl, Może na początek do użytku tylko dla zamkniętego grona forumowiczów wszystkich porsche forum w polsce. byliby chętni wystawiać tam swoje oferty i ogłoszenia kupię?

Może to odciązy forum i usprawni wymianę cennych jak złoto towarów. Co myślicie?

Tytuł:
PostNapisane: 16.06.2014, 11:41 

Obecnie kategoria giełdowa jest zaśmiecona niespójnymi wątkami. Mam jednak propozycję zmian na lepsze.

Można stworzyć 6 osobnych kategorii:

Pojazdy sprzedam
Pojazdy kupię
Części sprzedam
Części kupię
Inne sprzedam
Inne kupię

Ta zmiana wprowadzi porządek na poziomie podstawowym. Sprawi, że pojawienie się piętnastu wątków sprzedażowych nikogo nie zaszokuje, tylko będzie przejawem wygody skierowanej w stronę użytkownika :)

Na co dzień projektuję interfejsy web'owe, tak więc... Trust me. I'm a designer ;)
I to nie jest reklama mojej firmy, to podkreślenie, że wiĘ o czym piszĘ :D

Tytuł:
PostNapisane: 16.06.2014, 11:46 

na forum reno jak kiedys byłem to jeszcze obowiązkiem było podanie modelu auta specjalnym kodem np 996.1 / 944.2 / 986.1

tam mieli bardziej rozbudowane funkcje forum i w kategorii giełda był predefiniowany tekst który trzeba było kasować i uzupełniać zgodnie z formułką

do podejrzenia na rlkp.pl

Tytuł:
PostNapisane: 16.06.2014, 12:18 

noboco napisał(a):
Obecnie kategoria giełdowa jest zaśmiecona niespójnymi wątkami. Mam jednak propozycję zmian na lepsze.

Można stworzyć 6 osobnych kategorii:

Pojazdy sprzedam
Pojazdy kupię
Części sprzedam
Części kupię
Inne sprzedam
Inne kupię

Ta zmiana wprowadzi porządek na poziomie podstawowym. Sprawi, że pojawienie się piętnastu wątków sprzedażowych nikogo nie zaszokuje, tylko będzie przejawem wygody skierowanej w stronę użytkownika :)

Na co dzień projektuję interfejsy web'owe, tak więc... Trust me. I'm a designer ;)
I to nie jest reklama mojej firmy, to podkreślenie, że wiĘ o czym piszĘ :D

noboco - to nie jest dobry pomysł.
Forum reno jest masowe - dziennie napływają dziesiątki wątków, wypowiedzi, itp. Na naszym forum nie dzieje się tak wiele - stąd też praktycznie wszyscy użytkownicy nawigują poprzez prawy pasek i 'Ostatnie' - przeklikują się przez interesujące ich tematy.

Jeśli natomiast dodamy kategorie, to wcale nie pozbywamy się problemu, gdzie ostatnie wątki są zaśmiecone giełdą; a tylko mnożymy byty i kategorie.
Z drugiej strony samych ogłoszeń sprzedaży nie mamy tak wiele (stąd też od razu został zauważony gość, który dodał 15 różnych), więc kategoryzowanie na kupno/sprzedaż i części/samochody jest mało praktyczne.

Tytuł: kategorie
PostNapisane: 16.06.2014, 12:34 

nie wiem czy jest techniczna możliwość
ale problem byłby rozwiązany gdyby "Ostatnie" nie uwzględniały działu "sprzedam, kupię, zamienię"

Tytuł:
PostNapisane: 16.06.2014, 12:38 

Igor, niesposób się nie zgodzić Ostatnie to najważniejszy element tego forum, ale czy dla wszystkich wszystkich z nas?

Faktem jest to, że jak coś wyjdzie z Ostatnich to taki wątek ucieka i ciężko do niego później wrócić, pomimo, że był ciekawy.

A może by tak powiększyć Ostatnie ?

Tytuł:
PostNapisane: 16.06.2014, 13:00 

na 924.pl kiedyś było 10. Potem 15. Teraz jest 20...

Tytuł:
PostNapisane: 16.06.2014, 13:33 

A ja pozostanę przy swoim. Zmiany są rozwojowe.
Wystarczy kilka checkbox'ów do kategorii "ostatnie", gdzie będzie można posortować wpisy. Użytkowników będzie tylko więcej, ponieważ Polska się rozwija, zwiększa się świadomość i rynek na samochody klasyczne i tzw. "luksusowe". Ot co.

Tytuł:
PostNapisane: 16.06.2014, 14:50 

noboco - less is more

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]