Dozbroiłem swojego Cayenne w moduł HomeLink - 3 klawisze, programowane do automatycznej bramy, garażu, oświetlenia koło domu itd.
Filmik co to HomeLink i jak programować:
http://www.youtube.com/watch?v=8yM0j9DId3M
Oryginalny zestaw, za ok. 300 zł
Jak to zrobiłem?
1. Kupiłem na A. lampkę/konsolę podsufitki z takiego Cayenne - sprzedawcy przeważnie się nie orientują i te z HomeLink kosztują tyle samo co te bez - szukamy na fotce 3 guzików (może być innego kolory niż nasza)
2. Na zatrzaskach, łatwych do demontażu odczepiamy potrzebne guziki, plastiki i przekładamy w odpowiednie miejsce w naszej konsoli.
3. Na plastikowym gnieździe leży moduł z logo HomeLink - przekręcamy do nas i podpinamy do istniejącej wiązki (producent pozostawiał gotowe kable i wtyczkę).
4. Dokładamy wg. instrukcji właściwy bezpiecznik. Miejsce jest puste. Bez bezpiecznika nowe guziki świecą, ale sam moduł nie będzie działać.
5. Czyścimy pamięć po poprzednim użytkowniku modułu HomeLink, na zapalonym silniku, naciskamy i trzymamy przez 20 sekund guzik 1 i guzik 3, czyli guzik z jedną kropką i guzik z trzema kropkami. Miganie diody obok guzików sygnalizuje nam wyczyszczenie pamięci.
6. Teraz programujemy swoje urządzenia, piloty itd. zgodnie z instrukcją obsługi naszego Cayenne.
Powodzenia!