Autor |
Wiadomość |
toM3k
|
Napisane: 4.05.2012, 17:54 |
|
|
Witam wszystkich, to mój pierwszy post. Witam się tutaj bo przy okazji chce od razu machnąć posta odnośnie zakupu. Mam 26 lat i jestem z Poznania przybyłem do was ze świata bmw dokładniej z m-forum. Przymierzałem się do zakupu m3 ale stwierdziłem, że Porsche lepiej trzymają cene, coś się kończy, coś się zaczyna, trzeba iść dalej. Nie wiem czy nie przewaliłem, mam nadzieje, że utrzymanie roczne nie będzie dużo droższe niż takiego m3. No zobaczymy
A teraz do rzeczy:
Otóż mam do kupienia S 2007 40 000km 170PLN z Reich-u
Shot at 2012-05-04
Shot at 2012-05-04
Shot at 2012-05-04
Shot at 2012-05-04
Narazie niestety tylko tyle wiem o tym aucie, w międzyczasie znalazłem na allegro sporo tańsze czerwone S:
http://otomoto.pl/porsche-911-carrera-s ... 31512.html
I teraz pytanko: Czy ktoś zna to auto?
Czy przebieg zbliżający się do 100 000 nie wiąże się z puszką Pandory?
Ten pierwszy ma Chrono (sądze po zegarku na środku) natomiast czerwony nie? Jest to duża róznica w wyposażeniu? Czym to się różni?
I Czy ma on system bose Bo ciężko mi dostrzec.
Albo czego nie mają oba modele co powinno mieć prawdziwe Porsche, tylko nie piszcie mi o turbinie bo to nie ta półka cenowa Pozatym dopiero się wdrażam to Tyle
Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
Lamer
|
Napisane: 4.05.2012, 18:27 |
|
|
Nie ma takiej ceny na 997 z 2005r z polskiego salonu z ktorym wszystko jest OK.
Zalecam wzmozona czujnosc i dokladne przeswietlenie zarowno pod katem mechanicznym jak i ewentualnego szczepana
|
|
Góra |
|
joko
|
Napisane: 4.05.2012, 19:00 |
|
|
Cytuj: Nie ma takiej ceny na 997 z 2005r z polskiego salonu z ktorym wszystko jest OK. Zalecam wzmozona czujnosc i dokladne przeswietlenie zarowno pod katem mechanicznym jak i ewentualnego szczepana
Dokładnie to samo pomyślałem. Gdyby to ogłoszenie było prawdziwe (a samochód w 100% zgodny z opisem i fotkami), to była by to chyba najlepsza oferta jaka w temacie 997 do tej pory się pojawiła.
Moim zdaniem to ogłoszenie - podpucha, w stylu "zwróć na nas uwagę, zadzwoń, wprawdzie tego autka już nie ma bo własnie je ktoś kupił, ale mamy inne równie ciekawe"
Podejrzane są zdjęcia, moim zdaniem napis firmowy jest wmontowany sztucznie. Sam samochód zbyt czysty i bez skazy, jak na auto które ma ponad 80kkm na liczniku. Zobaczcie do komory silnika, jest różnica miedzy czymś co zostało wyczyszczone przez dbającego właściciela a czymś co nigdy jeszcze nie było brudne. Kolektory , nawet jak się wyczyści to i tak mają ślady utlenienia na aluminium, a te tutaj są nówki
Może się mylę, ale również zalecam czujność.
|
|
Góra |
|
uluś
|
Napisane: 4.05.2012, 19:53 |
|
|
Ten czerwony rzeczywiscie cos tani. Zadzwon i spytaj, czy zgadzają sie na wizytę w aso. Jezeli wsyztsko byloby z nim ok, na pewno bym bral czerwonego. Cena najlepsza w Polsce w tej chwili.
Czarny z kolei w sensownej cenie, ale raczej nie super okazja. Ma sport chrono, dla mnie minusem bylby tu automat (tiptronic),ale to już inna kwestia.
Generalnie nie żałuj pieniedzy na sprawdzenie auta w aso, zaoszczedzi Ci to pozniej sporo finansów, ale też nerwów. Powodzenia
|
|
Góra |
|
Jerzy
|
Napisane: 4.05.2012, 20:12 |
|
Nr klubowicza: 164
|
Jak ma sport chrono to tiptronic jest OK!
A czerwonego trzeba po prostu sprawdzić. Nie ma co robić dochodzenia w teorii.
Góra |
|
toM3k
|
Napisane: 4.05.2012, 20:15 |
|
|
A jak sprawdzić, przynajmniej ze zdjęć czy mają parktronic albo adaptacyjne fotele? Czy ten czerwony nie jest troche golas? To chrono się przydaje? Bo zdania na ten temat widze, że są podzielone.
A jakby nie miał sportchrono to w czym by mu to ujeło? Może mi ktoś to łopatologicznie wytłumaczyć?:)
|
|
Góra |
|
Wojtekbyd
|
Napisane: 4.05.2012, 21:27 |
|
|
Witam! Odnośnie czerwonego to poszukaj w necie bo identyko auto było do kupienia powypadkowe w Bydgoszczy w zeszłym roku w okresie lato-jesień(był uszkodzony tył i przód).Być może to jest to? Cena była ok. 70 tys zł.
|
|
Góra |
|
Jerzy
|
Napisane: 4.05.2012, 21:54 |
|
|
toM3k napisał(a): A jak sprawdzić, przynajmniej ze zdjęć czy mają parktronic albo adaptacyjne fotele? Czy ten czerwony nie jest troche golas? To chrono się przydaje? Bo zdania na ten temat widze, że są podzielone. A jakby nie miał sportchrono to w czym by mu to ujeło? Może mi ktoś to łopatologicznie wytłumaczyć?:)
Jedyny sposób żeby sprawdzić takie auto to pojechać z nim do serwisu Porsche. Na czuja albo poradę szwagra bym nie liczył przy tak poważnym aucie.
O szczegóły wyposażenia spytaj sprzedającego. Tak najprościej.
Ze zdjęć parktronic powinno być widać a adaptacyjne fotele bedą miały wiecej przycisków do regulacji.
Te fotele to niewielka zaleta, czasami wada bo a) ciężkie, b) jak ktoś jest szeroki to nie ma zakresu adaptacji tak czy siak i może nie być wygodnie.
Pierwszego nabywcę kosztują kupę forsy i niewiele z tego radochy.
Sport chrono: sprawdź sobie w necie spis opcji bo nie pamietam już wszystkich szczegółów. Ale przy automacie daje sportowy tryb jazdy i skrzynia nie wrzuca ci wyższego biegu przy hamowaniu przed zakrętem. Pomaga szybciej z niego wychodzić . Chyba to jest tak ze w trybie manualnym nie wrzuci ci wyższego biegu dopóki nie zdecydujesz sam.
A jak nie ma sport chrono to
1. Możesz sobie dokupić ta opcje
2. Za każdym razem przed zakrętem zmieniać bieg o jeden raz wiecej, żeby poprawić ekonomiczne działanie skrzyni.
Porządny przegląd w Porsche centrum będzie cię kosztować około 1000 PLN albo wiecej jeśli zrobisz jeszcze sondę / kamerę do silnika. Możesz dzięki temu zaoszczędzić znacznie wiecej.
Sporo jest niestety oszustów i wybierając w szczegolnosci 'okazje' zwiększasz swoje szanse na spotkanie któregoś.
Góra |
|
Jerzy
|
Napisane: 4.05.2012, 22:06 |
|
|
Ten pierwszy z Niemiec ma siedzenia adaptacyjne.
Góra |
|
KoKoS
|
Napisane: 4.05.2012, 23:57 |
|
|
Te zdjęcia wyglądają jakby auto było z US odnośnie tego czerwonego, tylko ten tylni zderzak. I liczniki na zdjęciu wyglądają jakby były w milach, ale to tylko moje domniemanie bo zdjęcie nie wyraźne, a w ogłoszeniu jak byk że PL ASO.
Ciekawe co to za puszka pandory
|
|
Góra |
|
Garnx
|
Napisane: 6.05.2012, 10:11 |
|
|
Czerwony wyglada juz na pierwszy rzut oka na powypadkowy (zle spasowana maska, zderzak przod i tyl, lampa prawa, emblematy)
|
|
Góra |
|
toM3k
|
Napisane: 7.05.2012, 13:48 |
|
|
Dzwoniłem 2 dni temu z zapytaniem na sprawdzenie w aso - kręcili nosem, ponieważ właściciela nie było a to oznaczało brak chwilowej zgody. Miałem zadzwonić dzisiaj co też uczyniłem i okazało się, że auto jest już zarezerwowane
|
|
Góra |
|
joko
|
Napisane: 7.05.2012, 14:02 |
|
|
Cytuj: Dzwoniłem 2 dni temu z zapytaniem na sprawdzenie w aso - kręcili nosem, ponieważ właściciela nie było a to oznaczało brak chwilowej zgody. Miałem zadzwonić dzisiaj co też uczyniłem i okazało się, że auto jest już zarezerwowane no to wyszło na moje Cytuj: Moim zdaniem to ogłoszenie - podpucha, w stylu "zwróć na nas uwagę, zadzwoń, wprawdzie tego autka już nie ma bo własnie je ktoś kupił, ale mamy inne równie ciekawe"
|
|
Góra |
|
toM3k
|
Napisane: 16.08.2012, 18:57 |
|
|
|
Góra |
|
simprez
|
Napisane: 16.08.2012, 19:45 |
|
|
toM3k napisał(a): (...) Z tego co się nie myle w tej marce przy tej rzeźbie ciężko będzie z nim przy dalszej odsprzedaży? (...)
Pytanie z gatunku retorycznych. Nawet nie patrząc na te zdjęcia poniżej...
O ile to auto nie jest teraz do sprzedania za max 70k. to nawet nie wiem czemu jeszcze rozważasz jego przygarnięcie
|
|
Góra |
|
fulnek
|
Napisane: 16.08.2012, 20:15 |
|
|
Ile??? Max 70k?
Pięć dych bym za to nie dał, nie dość ze rozbity to jeszcze rozszabrowany.
|
|
Góra |
|
toM3k
|
Napisane: 16.08.2012, 21:45 |
|
|
on jest w trakcie robienia170 wychodzi an gotowo nie ukrywam, że się tym przeraziłem :/ chyba trzeba dołożyć i kupić wychychane z Reichu...
|
|
Góra |
|
tomek5
|
Napisane: 17.08.2012, 10:33 |
|
|
Szukaj takiego z polskiego salonu,bezwypadkowego.
Wtedy pojeździsz.
A i tak dołożysz doprowadzając go do stanu perfekcyjnego.
Popytaj na forum ile każdy dołożył do swojego marzenia...
|
|
Góra |
|
911Bart
|
Napisane: 17.08.2012, 12:29 |
|
|
toM3k napisał(a): Z tego co się nie myle w tej marce przy tej rzeźbie ciężko będzie z nim przy dalszej odsprzedaży?
Pomijając kwestie późniejszej sprzedaży, nie kupiłbym szrota odwiniętego z drzewa nawet za pół ceny.
|
|
Góra |
|
Romanesku
|
Napisane: 18.08.2012, 22:11 |
|
|
Tom3k widzę ze Zależy Ci zeby tanio kupić 911 , poszaleć i sprzedać za jakiś czas z zyskiem lub bez straty .Jak chcesz to osiągnać to kup 911 993 lub 964 w dobrym stanie , te auta nie tracą na wartości.Przerabialem temat Bmw m5 Vs Porsche ,utrata wartości i problem z odsprzedaży BMW jest dużo większa niż z prosiakiem😁
|
|
Góra |
|
|