Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24.12.2020, 1:54 

Gratulacje, moim zdaniem najlepszy możliwy kolor dla 997 turbo :) Co do modyfikacji, tutaj odblokowanie większej ilości mocy jest tak łatwe a AWD + hamulce tak dobre ze nie przekreślał bym z góry takiej drogi :)

PostNapisane: 24.12.2020, 3:22 

MDU napisał(a):
Gratulacje, moim zdaniem najlepszy możliwy kolor dla 997 turbo :) Co do modyfikacji, tutaj odblokowanie większej ilości mocy jest tak łatwe a AWD + hamulce tak dobre ze nie przekreślał bym z góry takiej drogi :)

A co na to skrzynia ?

PostNapisane: 24.12.2020, 4:31 

Nr klubowicza: 467
Polo , gratulacje)

ps: do admina , prosze przesunąć watek do innego działu)

IG: barrys.garage.classic.porsche

PostNapisane: 24.12.2020, 12:06 

Polo427 napisał(a):
MDU napisał(a):

A co na to skrzynia ?

skrzynia nic, bo to nie PDK, jak nie będziesz robił launch control to będzie żyć i żyć i przyjmie i 700KM na luzie...jak będziesz robił launch control to wtedy będzie trzeba ją wzmocnić ale nie ma z tym problemu też finansowego bo tak naprawdę jest to skrzynia...Mercedesa. Tiptronic nie jest za szybki ale ma swoje plusy, to jest właśnie ten największży plus że naprawa kosztuje 1/5 albo 1/8 tego co PDK...ja u siebie robie bezpieczne 600+ bo ten silnik przyjmuje i 700-800KM bez żadnego zaglądania w niego, to jest też powód że zdecydowałem się szukać 997.1 turbo

PostNapisane: 25.12.2020, 23:57 

Nr klubowicza: 078
Gratulacje! Witaj w klubie 997.1 TT! Świetne auta.

Piotrek
944 '86 3.0 wydmucha
996.2 C4 cabrio '02
997 TT '06
Cayenne Diesel S '14
Macan GTS '16

ex: 944 S2 '89

PostNapisane: 1.01.2021, 15:16 

Zakup marzenie...

Korzystając z wątku, który generalnie pasuje do mojej obecnej sytuacji... Co doradzilibyście osobie, która chciałaby kupić pierwsze Porsche z budżetem max 200 (+ zakładam 20 tysięcy na ewentualne koszty lekkich napraw itd.)?

Celuję raczej w 911 (chciałbym od czasu do czasu przewieźć potomka na tylnym siedzeniu :D więc Cayman/Boxter odpadają). Wizualnie najbardziej podobają mi się 997...lub 993. Chociaż jak patrzę na niektóre 996 z forum to nie wykluczam :D Czy znajdę w ogóle coś w tym budżecie co będzie miało sens?

edit: założenie jest takie, że samochód będzie u mnie już na zawsze :) poprostu nie zamierzam go sprzedawać przez najbliższe... 50 lat...

PostNapisane: 1.01.2021, 21:52 

blacksheep napisał(a):
Zakup marzenie...

Korzystając z wątku, który generalnie pasuje do mojej obecnej sytuacji... Co doradzilibyście osobie, która chciałaby kupić pierwsze Porsche z budżetem max 200 (+ zakładam 20 tysięcy na ewentualne koszty lekkich napraw itd.)?

Celuję raczej w 911 (chciałbym od czasu do czasu przewieźć potomka na tylnym siedzeniu :D więc Cayman/Boxter odpadają). Wizualnie najbardziej podobają mi się 997...lub 993. Chociaż jak patrzę na niektóre 996 z forum to nie wykluczam :D Czy znajdę w ogóle coś w tym budżecie co będzie miało sens?

edit: założenie jest takie, że samochód będzie u mnie już na zawsze :) poprostu nie zamierzam go sprzedawać przez najbliższe... 50 lat...

Patrząc na siebie i spędzony czas na poszukiwaniach ciężko znaleźć coś co jest „oryginalne” i dodatkowo w „dobrej cenie”. Co dobre znika natychmiast. Jeśli myślisz o 997 nie w turbo to znajdziesz fajne 911. Jeżeli w turbo to ciężko już będzie w deklarowanym budżecie z 996 z małym przebiegiem. Sam się nie skusiłem na 996 turbo aczkolwiek rozważałem ten model. Moje założenie było takie, iż auto musi być w 100 proc. oryginalne i bezwypadkowe. Żadnego dłubania typu lampy, lifting, tuning, etc. Niestety, to co znalazłem odbiegało od stanu perfekt-oryginał albo cena troszeczkę wygórowana. Co do kosztów pozakupowych to już wiem, że przekroczę budżet, o którym wspomniałeś choć auto na pierwszy rzut oka niczego nie wymagało. Tutaj przy „P” koszty jak pewnie wiesz są trochę wyższe aniżeli w innych popularnych markach. Pewne jest jedno. Takiego „banana” na twarzy nie zrobiło mi żadne auto, a trochę tego było. Na Twoim miejscu nie rozważałbym żadnej alternatywy. Jako auto marzenie 911 polecam w 100 proc. i myślę, że się nie zawiedziesz ! Daj znać jak już coś upolujesz ! Powodzenia.

PostNapisane: 1.01.2021, 22:47 

W tym budżecie 993 odpada. Podobnie 997.2S/4S.

Moim zdaniem optymalny wybór to 996 turbo lub 997.2 C2/C4 jeśli starczy budżetu.

Oczywiście budżet tez wystarczający na 997.1 C2/C4/S/4S natomiast tu kluczowe sprawdzenie silnika.

Powodzenia w poszukiwaniu.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: 2.01.2021, 0:18 

Po pierwsze to masz swietny pomysl zeby kupic 911. W zalewie samochodow 1,0R3 i eV to jest wybitny przedstawiciel starej dobrej technologii.
200kzl to sporo pieniedzy szczegolnie za samochod 10lat+. Nie chcialbym pisac banałow,ale generalna porada wobec Twoich planow to zachowanie cierpliwosci i w miare mozliwosci chlodnej glowy. Od kilku lat sledze rynek 911 w PL i wydaje mi sie, ze da sie kupic 997.2 za okolo 200kzl. Wydaje mi sie rowniez ze wobec faktu, ze auta ktorych bedziesz szukal maja juz ponad 10 lat to ich historia moze miec juz pewne "rysy". Nie odrzucalbym od razu aut po drobnych naprawach blacharskich czy np z USA, co w zasadzie jest rownoznaczne ze szkodami w historii auta. Wazne, zeby przed zakupem dokladnie zweryfikowac ich faktyczny stan. W zasadzie w kazdym wiekszym osrodku miejskim w PL jest zaklad specjalizujacy sie w Porsche gdzie nalezy wyszukany egzemplarz zabrac na przeglad przedzakupowy. Kupujesz auto tu i teraz, a nie historyjke z ostatnich 10 lat bo nawet najlepsza nie gwarantuje braku problemów= wydatków.

W tresci posta zawarlem moja sugestie co do modelu 911 w zalozonym budzecie;)

PostNapisane: 2.01.2021, 20:24 

Nr klubowicza: 263
Doctor007 napisał(a):
Od kilku lat sledze rynek 911 w PL

To pochwalisz się swoim autem lub doświadczeniem z 911? no bo chyba po takim długim śledzeniu choć jedno było godne zainteresowania?

Obrazek

PostNapisane: 2.01.2021, 20:40 

Super
Gratulacje
Sam w 2018 roku w Kimbexie oglądałem taka turbinęObrazek

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PostNapisane: 2.01.2021, 21:54 

Dzięki za porady. Po dłuższym zastanowieniu będę pewnie szukał 996 Turbo :) Wydaje mi się że lepiej realizuje mój cel zakupu czyli posiadanie nietuzinkowego auta, okazyjne przejażdżki (max 1-2tys rocznie) z terminem na zawsze. A może kiedyś przyjdzie czas na inne Porsche :D

Jeżeli chodzi o czas zakupu - to mi się nie spieszy... zakładam że w ciągu 1 roku znajdę coś sensownego, a jeśli nie to.... nie ma pośpiechu. Będę na pewno śledził forum :mrgreen:

PostNapisane: 2.01.2021, 21:58 

No i super wybór, gratulacje za decyzję.
Rozważ zakup auta w Japonii, można tam jeszcze znaleść egzemplarze w super stanie co oczywiście nie oznacza ze będzie spektakularnie taniej niż w EU.
Ciut taniej może być ale to wymaga cierpliwości.
Na naszym forum jest klika osób które mogą Ci w tym pomóc.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

PostNapisane: 2.01.2021, 21:59 

Daro. napisał(a):
Doctor007 napisał(a):
Od kilku lat sledze rynek 911 w PL

To pochwalisz się swoim autem lub doświadczeniem z 911? no bo chyba po takim długim śledzeniu choć jedno było godne zainteresowania?

Pochwalilem sie w dziale "Zdjecie z dzis". A sprzedajacemu czlonkowi forum podziekowalem pod postem o sprzedazy.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]