Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 7.02.2012, 18:25 

MP-GDY napisał(a):
Podymi posyczy ...i zdechnie a Ty będziesz jeździł dalej... :P

i tu byś się zdziwił bo EVO lekko "dłubnięte" zjada każde wolnossące Prosię na śniadanie (mówię o predkościach do ok 150 km/h)Nie można porównywać tych samochodów gdyż EVO ma 2000ccm,jest plastikowe w środku i kosztuje przy 911 "grosze".Ale wierzcie mi gdy wsiadam do niego to nie nadążam ze zmianą biegów-wszystko dzieje się dziko, szybko i wściekle, natomiast wsiadając do mojej 996c4 tiptronic do 100km/h podróżuje w nim elegancko i dostojnie,ale z dynamiką ma to mało wspólnego.
Podsumowując nie można porównywać samochodów o różnych przeznaczeniach i co istotne cenach.
Marek :D

Tytuł:
PostNapisane: 7.02.2012, 18:29 

markar napisał(a):
MP-GDY napisał(a):

i tu byś się zdziwił bo EVO lekko "dłubnięte" zjada każde wolnossące Prosię na śniadanie

ale do obiadu już nie doczeka bo po tym śniadaniu wymiotuje olejem, zapala się lub wybucha mu silnik :D

Tytuł:
PostNapisane: 7.02.2012, 18:35 

Marion napisał(a):
ale do obiadu już nie doczeka bo po tym śniadaniu wymiotuje olejem, zapala się lub wybucha mu silnik :D

Zupełnie jak Cayenne albo 996 3.4 :)

Tytuł:
PostNapisane: 7.02.2012, 18:49 

Marion napisał(a):
markar napisał(a):
MP-GDY napisał(a):

i tu byś się zdziwił bo EVO lekko "dłubnięte" zjada każde wolnossące Prosię na śniadanie

kolego teoria i książki są zacne,ale proponuję wsiądź i sprawdż,a będziesz
pod wrażeniem.Katowice to b.blisko Tarnowskich Gór,zapraszam na jazdę próbną.Już w najbliższą sobotę (11.02.2012r) jeździmy na torze Fiata w Tychach.Kontakt ze mną na PW
Marek (będzie grooobo)

Tytuł:
PostNapisane: 7.02.2012, 19:07 

panowie, ale o czym tu mowa? dłubniety lancer kontra niedłubniety porschak? litosci.. ile to razy pisalismy ze tak sie nie porównuje. takim tokiemyslenia to rallycrosowe seicento jest w stanie objechac 911...

Tytuł:
PostNapisane: 7.02.2012, 19:19 

święte słowa_więc nie porównójmy auta za 200tys.zł z autem za 600tys.zł bo możemy się tylko żle poczuć
Marek

Tytuł:
PostNapisane: 7.02.2012, 19:24 

Odbiegając trochę od tematu,ale zawsze blisko rywalizacji zapraszam na cykl SMT Tychy rozgrywanego nie tylko na torze,ale i na OS-ach(info na azt.tychy.pl)
Marek

Tytuł:
PostNapisane: 7.02.2012, 20:06 

Nr klubowicza: 078
markar napisał(a):
Odbiegając trochę od tematu,ale zawsze blisko rywalizacji zapraszam na cykl SMT Tychy rozgrywanego nie tylko na torze,ale i na OS-ach(info na azt.tychy.pl)
Marek

Kontynuując OT jeździłem w Tychach kilka razy i bardzo lubię to miejsce (nie mogę odżałować że puchar CA pojawił się tam tylko raz). Być może pojawię się wiosną na którejś eliminacji żeby rozruszać wydmuszkę.

A poniżej zdjęcie z 2008 r (jeszcze w S2 - ech...)

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Piotrek
944 '86 3.0 wydmucha
996.2 C4 cabrio '02
997 TT '06
Cayenne Diesel S '14
Macan GTS '16

ex: 944 S2 '89

Tytuł:
PostNapisane: 7.02.2012, 20:19 

Moim zdaniem CAC pojawił się tam tylko raz ponieważ były dwa groźne wypadki w sprzęcie, czyli dwa autka "straciły" zawieszenie,a więc Lancia Delta Evo i Audi Urqatro czyli jak jest groźnie-całe szczęcie" bezofiarowo" to szukamy bezpieczniejszych torów i z tym się całkowicie zgadzam.
Szkoda,że na Śląsku to jedyna możliwość wyjeżdżenia się,pomijając Wyrazów.
Marek

Tytuł:
PostNapisane: 7.02.2012, 20:44 

Ale to przecież nie właściciele Porszaków porównują swoje auta do Subaru czy Mitsu tylko właściciel tych drugich cieszą się jak dzieci że mają auta 3x tańsze i objadą Porszaki.

Tylko czemu jakoś większość Porszaków wjeżdza do Poznania na kołach i wyjeżdża również na kołach a Subarki i Mitsu wjeżdżaja na kołach ale już w dużej części wyjeżdzają na lawetach?

Tytuł:
PostNapisane: 7.02.2012, 21:03 

Myslę,że odpowiedż jest prosta-ciężko się jest chwalić bolidem,który jest szybszy od innych,ale trzy razy droższym.
Jeszcze raz powtórzę,że porównanie Prosiaka i EVO tak,ale do prędkości 150 km/h.Potem proponuję wymianę opinii z użytkownikami np. trzykrotnie droższych samochodów np Koenigsegg, Lexus IFA, czy zdecydowanie tańszego Nissana GT-R
Marek

Tytuł:
PostNapisane: 7.02.2012, 23:05 

markar napisał(a):
Myslę,że odpowiedż jest prosta-ciężko się jest chwalić bolidem,który jest szybszy od innych,ale trzy razy droższym.
Jeszcze raz powtórzę,że porównanie Prosiaka i EVO tak,ale do prędkości 150 km/h.Potem proponuję wymianę opinii z użytkownikami np. trzykrotnie droższych samochodów np Koenigsegg, Lexus IFA, czy zdecydowanie tańszego Nissana GT-R
Marek

Kilka razy pisżesz ze do 150km/h a co potem........? Rozumiem ze lancer dostaje zadyszki? Bo to jest to w czym czuje ze nawet wolnossaca Carrera S jest mocna, od 150 czy 200 km/h ciągnie baaaardzo mocno.....i tak do 300 a to już dla evo za dużo?

Tytuł:
PostNapisane: 7.02.2012, 23:56 
Klubowicz

Nr klubowicza: 258
Jako forumowicze PCP oczywiscie lubimy (malo powiedziane) porszawki. I nie bedziemy ich lubic mniej, nawet jesli zostana "objechane" na zwirze przez subaru i miski, na cwiartce przez dlubane S4 lub corvette, a w predkosci max przez lambo czy koeniggsegg (pewnie pogubilem tu gdzies kilka spolglosek). Porsche pozostanie (dla nas) marka kultowa ze wzgledu na kombinacje parametrow, historii, fasonu :wink: czy dlugowiecznosci, mimo ze w przypadku 911 nie upora sie z historycznie uzasadnionym i lubianym przez nas problemem wynikajacym z zamocowania silnika z tylu auta. Laczy nas ta sama pasja... do prosiakow! :porc:

Bartek

997.1 GT3
964 C2
958 3.0d
996 turbo X50 [był]
964 C4 [był]

Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2012, 0:03 

Chlopaki Aventador to tylko standardowa wersja - Jasmin.
Takze na pewno na czasie dojdzie Aventador SV lub cos podobnego w nazwie co bedzie typowym jego 'usportowieniem i odchudzeniem' na pewno nie poprzestana na 'standardowym aventadorze' jesli w ogole mozna go tak nazwac;) pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2012, 0:08 

fulnek napisał(a):
markar napisał(a):
Marek

Kilka razy pisżesz ze do 150km/h a co potem........? Rozumiem ze lancer dostaje zadyszki? Bo to jest to w czym czuje ze nawet wolnossaca Carrera S jest mocna, od 150 czy 200 km/h ciągnie baaaardzo mocno.....i tak do 300 a to już dla evo za dużo?

Czegoś tu nie rozumiem... Lancer jest to rodzinny sedan przeznaczony do sportu, można mieć zwykłego, dłubniętego lub w pełni przygotowanego do rajdów a cena i tak nie bedzie "astronomiczna". Porsche 911 jest to limuzyna zapakowana w nadwozie coupe, koszt zakupu już jest wielki, nie mówiąc o tunningu który pochłonie nawet setki tysięcy, a i tak nie dorówna zrobionemu Lancerowi. Jak ktoś chce kupić auto na tor Poznań owszem niech kupi sobie 911, ale w tej cenie jest w pełni zbudowany Lancer, jeśli ktoś szuka auta do jazdy po autostradzie +150km/h to Porsche jest dla niego. Najbardziej wnerwia mnie bronienie marki Porsche, jest dobra ma świetną stylistykę, ale jesteście poprostu zauroczeni tymi autami... Z resztą po co porównania do predkości 300 km/h skoro nawet na torze Poznań się ich nie osiąga... Poza tym jeszcze nie widziałem aby w RSMP ścigały się Porschaki, przykro mi evo wygrywa pojedynek, a to że się niby psuje to tylko wasza niewiedza na ten temat, radze sobie kupić/wynająć i potem porozmawiać na ten temat... :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2012, 0:17 

Jakubkaa napisał(a):
fulnek napisał(a):
markar napisał(a):
Marek

Czegoś tu nie rozumiem... Lancer jest to rodzinny sedan przeznaczony do sportu, można mieć zwykłego, dłubniętego lub w pełni przygotowanego do rajdów a cena i tak nie bedzie "astronomiczna". Porsche 911 jest to limuzyna zapakowana w nadwozie coupe, koszt zakupu już jest wielki, nie mówiąc o tunningu który pochłonie nawet setki tysięcy, a i tak nie dorówna zrobionemu Lancerowi. Jak ktoś chce kupić auto na tor Poznań owszem niech kupi sobie 911, ale w tej cenie jest w pełni zbudowany Lancer, jeśli ktoś szuka auta do jazdy po autostradzie +150km/h to Porsche jest dla niego. Najbardziej wnerwia mnie bronienie marki Porsche, jest dobra ma świetną stylistykę, ale jesteście poprostu zauroczeni tymi autami... Z resztą po co porównania do predkości 300 km/h skoro nawet na torze Poznań się ich nie osiąga... Poza tym jeszcze nie widziałem aby w RSMP ścigały się Porschaki, przykro mi evo wygrywa pojedynek, a to że się niby psuje to tylko wasza niewiedza na ten temat, radze sobie kupić/wynająć i potem porozmawiać na ten temat... :wink:

Nie mow ze nie dorowna bo mamy w klubie auta majace prawie 700 koni - wyciagnij tyle z lancera.
Jedyna przewaga Lancera to trakcja na luznych podłozach i tanie czesci do tunningu ze wzgledu na popularnosc auta.

Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2012, 0:20 
Klubowicz

Nr klubowicza: 258
Jakubkaa napisał(a):
Najbardziej wnerwia mnie bronienie marki Porsche, jest dobra ma świetną stylistykę, ale jesteście poprostu zauroczeni tymi autami... :wink:

Masz pelna racje. Ja jestem tak zauroczony porsche, ze nawet, jak mnie objedzie rallycrossowe seicento, to i tak :porc: pozostanie dla mnie samochodem (realizowanych) marzen. Slusznie zauwazyles takze, ze to nie jest forum ludzi obiektywnych. I dlatego tak bardzo mi sie tu podoba! :headbang:

Bartek

997.1 GT3
964 C2
958 3.0d
996 turbo X50 [był]
964 C4 [był]

Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2012, 0:20 

Jakubkaa napisał(a):
(...)
Najbardziej wnerwia mnie bronienie marki Porsche, jest dobra ma świetną stylistykę, ale jesteście poprostu zauroczeni tymi autami...

Przełomowe odkrycie! Eureka! Nobla masz w kieszeni...
Albo posadę misjonarza nawracającego niewiernych...

Jakubkaa napisał(a):
(...)
Poza tym jeszcze nie widziałem aby w RSMP ścigały się Porschaki, przykro mi evo wygrywa pojedynek, a to że się niby psuje to tylko wasza niewiedza na ten temat, radze sobie kupić/wynająć i potem porozmawiać na ten temat... :wink:

Nad tym RSMP to szczerze i od lat ubolewam. Zwłaszcza jak oglądam onboardowe ujęcia z takich autostradowych odcinków jak na niegdysiejszym Elmocie:
http://www.rsmp.info/index.php?option=c ... 20&lang=pl
Może któryś z rodzimych wymiataczy popatrzy sobie na Hiszpanów, Belgów, Holendrów, Niemiaszków czy Francuzów (aktualny asfaltowy mistrz kraju!) i wyciągnie budujące wnioski :lol:

A taki np EVOX to kibel. Z napędem odrzutowym, ale i tak kibel. Nawet pozycja za kółkiem o tym przypomina.
Zresztą jak takie cuś jest objeżdżane w Ułężu przez 25 letnie 951...

Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2012, 0:22 

Nr klubowicza: 263
Cytuj:
Jakubkaa napisał
Najbardziej wnerwia mnie bronienie marki Porsche,

Ty chyba zapomniałeś na jakie forum wszedłeś ? :shock: A czego się tu spodziewałeś ?
Dyskusja bynajmniej robi się dziwna i do niczego prowadząca.
Jak mali chłopcy- kto ma szybszego :wink:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2012, 0:53 

Nr klubowicza: 094
w jednym bez watpienia 911 ma znaczaca przewage w prestizu i co najwazniejsze w prowadzeniu i doznaniach z jazdy. Niestety misiek jak i subaru to kioski na kolach. Niestety ze w zgledu na swoje pochodzenie wyscigowe doznania, jak i prowadzenie jest tym lepsze im rowniejsz nawiezchnie pod kolami. Im bardziej sie oddalamy od ideału tym bardziej paleczke przejmuja "rajdowki". Precyzja prowadzenie jest nieporownaywalna do 911 oczywiscie na korzysc porsche.
Jezdzilem nawet ostatnio po sopockiej subarakiem STI i naprawde swietna maszynka. Prowadzenie, trakcja i przyjemnosc duza. Szczegolnie im gorsza nawiarzchnia. W miare oddalania sie od naszych drog w kierunku "torowych" wylania sie nam ponadprzecietnosc 911stki.
Poza tym lancer nie ma zadnych szans w wyscigu, moze szybko przejechac kolko ale w dystansie niestety. Silnik to raz a dwa okrutne zuzycie ogomienia (trakcja).
Na codzien lancer i impreza (splanie wysokie) na weekend 911. Tak jak z kobietami: na codzien kucharka od swieta modelka :wink: Niech kazdy sam odpowie co woli, szczegolnie ci ktorzy sami potrafia gotowac :wink:

in: Rally,Mezgers
Nobody is born a legende, you race to become one.

Pucharek PCP 2007,2008,2009,2010,2023r.
Carting Cup PCP 2015r.
----------------------------------------------------
Futuresolar OZE, fotowoltaika, pompy ciepla.
https://futureoze.pl/

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]