Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 9.09.2013, 17:14 

Nr klubowicza: 694
wiewior,

System alarmowy w Twoim samochodzie (w moim też) ma funkcję oszczędzania energii. Po zamknięciu samochodu i uzbrojeniu alarmu po 5 dniach od zamknięcia system przechodzi w stan uśpienia (oszczędnego gospodarowania energią akumulatora) i samochód można otworzyć wyłącznie po przekręceniu zamka w drzwiach i naciśnięciu przycisku alarmu (na początku używania samochodu zaskoczył mnie ten sam problem). Po przekręceniu zamka i otwarciu drzwi trzeba wyłączyć alarm. U Ciebie jest coś nie tak z wkładką zamka, skoro nie da się otworzyć drzwi z klucza.
Dioda ma dwa tryby pracy - szybki i wolny. Szybko miga przez pierwszych pięć dni. Później miga wolniej. Prędkość oznacza tryb w jakim akurat znajduje się system.
Jak klucz nie działa, pozostaje Ci szukać linki awaryjnego otwierania drzwi...

PS. Nie krzycz na swój alarm, to nie jego wina ;)

Tytuł:
PostNapisane: 9.09.2013, 17:40 

rafie dziekuje Ci bardzo!
Jestem wam wszystkim chlopaki bardzo wdzieczny za wszystkie info. To calkowicie moja wina ze moj ukochany samochod zostawilem w spoczynku na wiecej niz 5 dni :( jak auto stoi to sie psuje.
Musze znalezc tą linke wylaczyc akumulator i podlaczyc moze to cos da. jesli nie to tylko awaryjne dostawanie sie do kabiny.

Czy ktos moglby mi powiedziec czy jesli w jakis sposob czyms cienkim i dlugim chwycilbym wewnetrzna klamke to auto sie otworzy czy moza Porsche zastosowalo "ryglowanie" czyli nawet jesli zlodziej wybije szybe to nie otworzy drzwi od srodka
Wie ktos moze?

Tytuł:
PostNapisane: 9.09.2013, 17:47 

Mój stoi tygodniami - zupełnie bez prądu i działa ;)
Otwarcie od środka jest niemożliwe. Drzwi są zaryglowane.

Tytuł:
PostNapisane: 9.09.2013, 18:10 

no maaasakra :D co mnie czeka to az sie boje.
Wiem ze nie miales takiej sytuacji ale pytam tylko o opinie: co myslisz jesli czyms dlugim i ciekim kliknalbym na przycisk alarmu na konsoli?

Tytuł:
PostNapisane: 9.09.2013, 18:25 

Nie wiem, nie zamykałem się nigdy na 5 dni po to, żeby sprawdzić czy da się otworzyć samochód przyciskiem od ryglowania :D
w/g mnie to raczej nie zadziała. To byłoby trochę bez sensu (zwróć uwagę, że to roadster z otwieranym dachem - zostawianie go na ulicy z otwartym dachem i działającymi klamkami i przyciskiem od środka byłoby bez sensu...

Szukaj linki (ona tam jest, ja u siebie widziałem).

Tytuł:
PostNapisane: 10.09.2013, 14:39 

wiem wiem ;D widzisz ze juz kombinuje jak kon pod gore bo dalem ciala na calej linii ze nie sprawdzilem sobie jedynego awaryjnego wejscia do samochodu wczesniej- czyli wkladki.
ogarne to, poszukam tej linki jak tylko wiecej czasu ogarne i zalatwie stopery do uszu bo pewnie zacznie auto wyc.

EDIT: Przyjaciele udalo sie znalezc linke bez rozbierania czegokolwiek, ciagle patrzylem z jednego kata lezac tylko w jednej mozliwej pozycji i skubany idealnie zanprzewodem klimatyzacji lecial i nie bylo cholery widac:p

Przyjaciele otworzylem maske zaczal wyc alarm odlaczylem akumulator- przestal. Poczekalem ponad 10min podlaczam i nadal wyje... mozecie cos teraz poradzic?;D probowalbym na wszystkie sposoby ale to tak wyje ze zaraz policj podjedzie po mnie i tyle z tego bedzie a papiery od auta w srodku;D Boze ale dalem ciala;D pomozcie przyjaciele:))

Tytuł:
PostNapisane: 10.09.2013, 14:51 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Wyjąć akumulator, naładować, założyć, otworzyć drzwi pilotem.

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 10.09.2013, 14:55 

Ok juz wszystko "paca"

Wieczorem napisze wszystko i wrzuce zdjecia zeby na przyszlosc dla kogos bylo

DZIEKUJE SLICZNIE WSZYSTKIM I OBYLO SIE BEZ ROZKRECANIA ITD

DZIEKUJE!

Tytuł:
PostNapisane: 10.09.2013, 14:55 

wiem wiem ;D widzisz ze juz kombinuje jak kon pod gore bo dalem ciala na calej linii ze nie sprawdzilem sobie jedynego awaryjnego wejscia do samochodu wczesniej- czyli wkladki.
ogarne to, poszukam tej linki jak tylko wiecej czasu ogarne i zalatwie stopery do uszu bo pewnie zacznie auto wyc.

EDIT: Przyjaciele udalo sie znalezc linke bez rozbierania czegokolwiek, ciagle patrzylem z jednego kata lezac tylko w jednej mozliwej pozycji i skubany idealnie zanprzewodem klimatyzacji lecial i nie bylo cholery widac:p

Przyjaciele otworzylem maske zaczal wyc alarm odlaczylem akumulator- przestal. Poczekalem ponad 10min podlaczam i nadal wyje... mozecie cos teraz poradzic?;D probowalbym na wszystkie sposoby ale to tak wyje ze zaraz policj podjedzie po mnie i tyle z tego bedzie a papiery od auta w srodku;D Boze ale dalem ciala;D pomozcie przyjaciele:))

Tytuł:
PostNapisane: 10.09.2013, 15:28 

wiewór - napisz jak otworzyłeś drzwi ?

Tytuł:
PostNapisane: 10.09.2013, 15:31 

a to jak udało Ci się dostać do akumulatora, to go może zabierz, naładuj i podłącz ponownie. i wtedy może kluczyć zadziała ?

Tytuł:
PostNapisane: 10.09.2013, 16:06 
Członek Zarządu PCP

tomek5 napisał(a):
wiewór - napisz jak otworzyłeś drzwi ?

Na razie chyba jeszcze nie otworzył ;)

Witek

Tytuł:
PostNapisane: 10.09.2013, 16:38 

Może wymienił... baterię w pilocie...
:)

Tytuł:
PostNapisane: 11.09.2013, 12:42 

:D Panowie wy sobie tutaj dworujecie a ja koszmar przezywalem ze moja ukochana mnie tak w bambuko zrobilo :D

Otworzylem i na przyszlosc dla innych w mojej styaucji zrobilem pare zdjec.

Nie trzeba kompletnie nic rozbierac, demonotwac itp.
Ja jedyna co musialem zrobic to podniesc troche samochod na podnosniku (nie zaczal wyc alarm), wpakowalem glowe pod zderzak z latarka i zaczalem szukac, na moje nieszczescie linka awaryjna z mojej perspektywy byla zakryta w calosci przez gumowy przewod i za cholere jej nie widzialem :D dopiero pozniej przypadkiem gdzies mi migneła :P
Lapiemy ją i ciagniemy- otwiera sie maska i zaczyna wyc alarm (stad ten guz na czole... tak pieprznalem glowa ze szok:D glosne cholerstwo). Wyskakujemy szybko spod auta z przygotowanymi wczesniej kluczami do zdjecia klem (u mnie dwie 10tki). Po zdjeciu klem alarm sie wylacza, wtedy czekamy tylko az "komputer sie zresetuje", czy po prostu zabraknie mu pradu i sie wylaczy calkowicie, bo na powietrze nie dziala:D (na poczatku wlaczylem klamy po 10minutach i alarm nadal sie uaktywnial a pilot nie dzialal) ale juz po 30minutach gdy podlaczylem klemy- alarm znow zaczac wyc ale pilot tym razem juz zadzialal i auto otworzone JUPIIIIII!! :D

Obrazek

[[[Oto zdjecie ulatwiajace znalezienie linki (gdybym kiedys przypadkiem usunal je z mojego serwera, to szukajcie linki po stronie pasazera, bedzie ona dokladnie nad gniazdem do wkrecania haka holowniczego), gdy popatrzycie na zderzak od spodu w srodkowej jego czesci beda chyba 3 albo 4 otwory, to lape wciskamy w ten ostatni od strony pasazera.]]]
Dobrze byloby zmienic ten moj blagalny tytul na jakis bardziej pomocny dla innych przyjaciol w przyszlosci :)

Tytuł:
PostNapisane: 11.09.2013, 13:05 
Członek Zarządu PCP

Jakie fotostory! 8) Brawo Ty!

Witek

Tytuł:
PostNapisane: 11.09.2013, 13:19 

Dzieki Witu! :D kozak fotostory! :D
niee no, chcialem pomoc na przyszlosc komus kto bedzie w mojej sytuacji :))

Tytuł:
PostNapisane: 11.09.2013, 13:36 

szacunek

Tytuł:
PostNapisane: 12.09.2013, 6:30 

A widzisz, mówiłem, że tam jest - ta linka ;)
Fotostory i opis bym zdjął. Jak ktoś będzie potrzebował - zapyta. Poważnie...
Wyjaśnij sprawę z wkładką i pilotem.
I co za pomysł, żeby zostawić samochód... z dokumentami w środku :shock:
Wywieź jeszcze zaproszenie - gotowy do wzięcia :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 12.09.2013, 23:10 

rafie wiem doskonale o czym mowisz ale nie wiem- po prostu wychodze z zalozenia ze jak ktos ma cos ukrasc to i tak to zrobi a zlodziej raczej na 99% nie bedzie pieprzyc sie z linka i wyjacym alarmem i zdejmowaniem klem a potem czekaniem 30min :D tylko alarm ani nie zająknie przy jego dzialaniu- amatorzy nie wezma sie za porsche wg mnie, chyba ze rozbija szybe itd. Trzecia sprawa ze jak komus faktycznie zalezaloby na wlamaniu sie do Porsche to tak samo jak ja sciagnalem tak samo on sciagnie manuala na ktoym linka jest pokazana jak z przodu tak z tylu :D wiec jest to ogolniedostepna informacja- wiem o co Ci chodzi, ze wyglada to jak zaproszenie aaale zazwyczaj zlodzieje robia jakies rozeznanie w terenie wpierw wiec jak zczaja co laczy mnie z tym samochodem to raczej nie beda chcieli ryzykowac wiszeniem przez tygodnie do gory nogami w ciemnej piwnicy i przypalanie ich czesci ciala, torturowanie itp za to ze tkneli moja ukochana bryczke ;D zartuje, jesli faktycznie pozostali mysla w ten sam sposob zeby to usunac to to oczywiscie zdejme i temat bedzie odnowiony wtedy kiedy ktos bedzie potrzebowac tego- sami zadecydujcie przyjaciele bo chcialem pomoc ale wiem ze to moze pomoc i "pomoc" :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]