Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20.08.2007, 15:26 

tutaj masz linka z podanymi danymi odnośnie ciśnienia paliwa podcas pracy i po wyłączeniu silnika

http://www.clarks-garage.com/shop-manual/fuel-01.htm

jak w warsztacie będę mieli sprzęt to niech to sprawdzą.

gdzieś jakaś pompa się u mnie poniewiera, podobnie jak TPSy i przepływomierz jakby co :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 20.08.2007, 15:28 

Kopułka, palec, swiece sprawdzone na samym poczatku, co do linki ze teraz nie sprawdze na wolnych obrotach bo autko w ogole nie odpala :)

Tak jak juz pisalem powyżej, spisze wszystkie Wasze sugestie, jutro z samego rana, laduje moje maleństwo wioze do mechaników i przekaze im to co napisaliscie, aby sprawdzić w pierwszej kolejnosci, na wlasna reke juz troszke posprawdzalem, ale ze malo sie na tym znam lepiej niech zrobi to ktos ma z tym doczynienia na codzien.

Odnosnie czesci zamiennych, czy jesli pan stwierdzi ze np pompa paliwa jest do wymiany, to czy istnieja zamienniki, czy kazda czesc jest tylko i wylacznie sprowadzana z Niemiec i musi byc oryginalna? Czy moze jest pewna grupa czesci ktore wystepuja tylko jak oryginaly, a pewna grupa posiada zamienniki?

p.s jesli tylko mechnik mi powie ze to to i to jest zepsute wtedy zaczne szukac czesci :)

Tytuł:
PostNapisane: 20.08.2007, 15:39 
Administrator

Ostatnio kupowałem oryg. pompę Bosch. Ok 400 zł.

Tytuł:
PostNapisane: 20.08.2007, 15:41 

tkacki napisał(a):
Ostatnio kupowałem oryg. pompę Bosch. Ok 400 zł.

Rozumiem, pytanie moje w zasadzie brzmi czy istnieje cos takiego jak zamiennik czesci do Porsche, czy w ogole pozwolic mechanikowi montować taka czesc ( jesli istnieje ) czy po wykryciu co jest uszkodzone, zadeklarować się iż samemu kupi sie te czesc a on tylko ja zamontuje, o to w sumie pytam :)

Tytuł:
PostNapisane: 20.08.2007, 15:56 

Maxim napisał(a):
Rozumiem, pytanie moje w zasadzie brzmi czy istnieje cos takiego jak zamiennik czesci do Porsche, czy w ogole pozwolic mechanikowi montować taka czesc ( jesli istnieje ) czy po wykryciu co jest uszkodzone, zadeklarować się iż samemu kupi sie te czesc a on tylko ja zamontuje, o to w sumie pytam :)

Z tego co się orientuję, to części do układu napędowego raczej niedostępne są jako typowe zamienniki (w znaczeniu o wiele tańsze niż z logo producenta). Wiele części oferuje Bosch, ale nowe elementy są drogie (przepływomierz za 2500 zł jak ostatnio patrzyłem). Niektóre są także jako regenerowane. Natomiast inne elementy , np przewody hamulcowe, udało sie zastąpić zamiennikami.

Tytuł:
PostNapisane: 20.08.2007, 16:07 

pompy widziałem na allegro jakieś BOSCHE, ponoć też do Porsche.

http://ecat-online.bosch.de/toc/frame1.html

sprawdź sobie na tej stronie w jakich jeszcze modelach występuje i szukaj na allegro, podobnie na www.fota.pl w katalogu online jak znajdziesz część można podejrzeć do jakich samochodów ewentualnie jeszcze pasuje.

Tytuł:
PostNapisane: 20.08.2007, 16:37 

Co do foty to uwaga. Niektore rzeczy sa inne niz rzeczywiste. Np swozen wahacza do modeli po 86 wystepuje jako taki jak w golfie - a takie byly przed 86...

Tytuł:
PostNapisane: 20.08.2007, 16:52 

jak kupowalem komplet rolek do rozrzadu, tez jedna rolka mimo katalogowej zgodnosci nie pasowala...

Tytuł:
PostNapisane: 20.08.2007, 17:51 

Mam w sumie najswieższe info:

Pompa paliwa działa, przy kręceniu autka paliwko pompuje, poluzowałem troche śrube, to pociekło mi troche pod ciśnieniem, wiec działa.

Jeszcze wczoraj byla iskra na świecy, dzis 2-3 godziny temu nie było juz iskry na świecy, natomiast była słaba na kopułce, a 15 min temu jest już tylko słaba iskra z cewki a na kopułce tez juz nie ma, w ciagu półtora dnia stopniowo iskra zanikała, kurde może coś w tym jest, ze tak jak iskra stopniowo zanikała, tak auto stopniowo traciło moc, aż w koncu dzis w ogole nie chcialo odpalic ( wczoraj jeszcze po doholowaniu auta do domu, udalo mi sie go uruchomic i przejechac kawalek ).

Tytuł:
PostNapisane: 20.08.2007, 18:48 

Ostrzeżenia: 1
Nr klubowicza: 806
Może warto sprawdzić cewkę :?:

Jest: 996 C2 '03, Cayenne S III
Było: 944 '84

Tytuł:
PostNapisane: 20.08.2007, 19:41 

lorek944 napisał(a):
Może warto sprawdzić cewkę :?:

lorek994 - tak tak, tylko ze cewka sama w sobie na krótko wytwarza iskre, iskra gubi się gdzies juz na kopułce i w tym chyba tkwi caly moj problem z tym ze nie chce odpalic. Jutro z samego rana auto wędruje do mechanika, wiec powiem mu jaka mam teorie i o sprawdzeniu cewki oczywisce tez przypomne.

W zwiazku z tym mam pytanie, jesli palec jest czarny a kopułka od wewnatrz brązowa, oznacza to iż ktoś przede mną wymienił samą kopułke bez palca? Pytanie numer dwa : w razie potrzeby jak ewentualnie odkrecić palec, gdyż probowalem na rozne sposoby i chyba czegos nie dostrzegam, a nie chce na siłe nic robic.

W razie czego doradzcie gdzie mozna zakupic nową kopułke ewentualnie pale tez.

Tytuł:
PostNapisane: 20.08.2007, 19:50 

kopulka i palec? chyba (!!) Bosch - musisz poszukac... cena - jak masz znizke 30% to wychodzi ok 300 zł...

Tytuł:
PostNapisane: 20.08.2007, 19:59 

Igor napisał(a):
kopulka i palec? chyba (!!) Bosch - musisz poszukac... cena - jak masz znizke 30% to wychodzi ok 300 zł...

Bosch, Bosch nie inaczej, znizki nie mam, ale z tego co mowisz to cena nie jest wygorowania, trzeba tylko to znalezc teraz gdzies :)

Tytuł:
PostNapisane: 20.08.2007, 20:18 

Maxim wysłałem ci info w prywatnej wiadomości :D Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 20.08.2007, 20:35 

cewkę mam na stanie używaną, sprawną bo sprawdzałem u siebie.

Tytuł:
PostNapisane: 20.08.2007, 20:43 

meewosh napisał(a):
cewkę mam na stanie używaną, sprawną bo sprawdzałem u siebie.

To świetnie, choć na cewce akurat iskra jest, gubi się ona natomiast już na kopułce aparatu zapłonowego, jeśli natomiast okaże sie ze cewka tez jest do wymiany, to wtedy sie zglosze :)

Pytanie mam co do czesci ktore chcialbym ew, sprowadzic, czy sa polskie sklepy oferujace duza ilosc czesci, czy moze korzystacie wszyscy z FVD bo z tego co widze posiadaja tam wszystko :)?
Jesli juz ktos z was zamawial z tegoż wlasnie sklepu, to jak dluo czeka sie na przesylke?

Tytuł:
PostNapisane: 20.08.2007, 20:56 

z tego co widze to w focie mają i palec i kopułkę. Ja jak przez sklep motoryzacyjny zamawiam to zawsze jeszcze taniej wychodzi niż w focie czy intercars.

Tytuł:
PostNapisane: 20.08.2007, 21:15 

meewosh napisał(a):
z tego co widze to w focie mają i palec i kopułkę. Ja jak przez sklep motoryzacyjny zamawiam to zawsze jeszcze taniej wychodzi niż w focie czy intercars.

"focie" jak rozumiem www.fota.pl ( google power ) rzeczywiscie sa potrzebne częsci, dziekuje za informacje!

trzymajcie kciuki, jesli jutro okaze sie ze to tylko kopułka, to wreszcie bede mogl w pelni nacieszyc sie nowym nabytkiem :D

Tytuł:
PostNapisane: 21.08.2007, 9:40 

Miałem kiedyś podobny problem z BMW, udało się szybko zdiagnozować, że to kable wysokiego napięcia, wiec jak masz pod ręką miernik to sprawdź rezystancję wszystkich kabli, czy nie jest przypadkiem dążąca do nieskończoności :? , jeśli tak to zaoszczędzi Ci to sporo wysiłku... Powodzenia!

Tytuł:
PostNapisane: 21.08.2007, 12:04 

Gazik - dziekuje za sugestie, tez to sprawdze.

Czy jest prawdą to co mi powiedziano ze modelu 944 nie da sie podpiac do komputera, bo jest zbyt stary?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]