Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1905 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 96  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 12.03.2022, 20:48 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 281
Ogłoszenie wygląda uczciwie, super kolor, podany VIN i sprzedawca udostępnia CarFax, kontaktować się i poprosić o wgląd do historii auta, może auto pochodzi z epoki taniego dolara, ciekawe tylko że na poznańskich numerach (dość świeżych) a lokalizacja w Lubelskiem…

jest: 356C '65, 912 '66, 914-6 '70, 996 Millennium '00, 126p S ’78, R129 500SL ’92

było: 914-4 ’73, 914-4 CanAm '74, 924 '79, 944 '84, 944S2 cabrio '90, 968 cabrio '92, 986S '00, 996.2 targa '03

Michał
IG: mr.mata912

PostNapisane: 13.03.2022, 8:26 

trapdent napisał(a):
cześć, czy ktoś z Was ma coś do powiedzenia odnośnie tego egzemplarza? Może ktoś oglądał stacjonarnie i jest w stanie powiedzieć mi czy warto interesować się tym samochodem? https://www.olx.pl/d/oferta/przepiekny-porsche-stan-perfekt-CID5-IDMpLR3.html

Jakiś tydzień lub dwa tygodnie temu wystawiony był za 79k

PostNapisane: 14.03.2022, 11:42 

Pfemek napisał(a):
trapdent napisał(a):
cześć, czy ktoś z Was ma coś do powiedzenia odnośnie tego egzemplarza? Może ktoś oglądał stacjonarnie i jest w stanie powiedzieć mi czy warto interesować się tym samochodem? https://www.olx.pl/d/oferta/przepiekny-porsche-stan-perfekt-CID5-IDMpLR3.html

Jakiś tydzień lub dwa tygodnie temu wystawiony był za 79k

W zeszłym roku był za 65k wystawiony. Coś te ceny jakoś dziwnie w góre idą. Trochę żałuje bo w zeszłym roku miałem ładnego czerwonego 987 pod nosem za 49k.

PostNapisane: 14.03.2022, 13:42 

Obserwuję rynek i ten żółty waha się 85 -> 79 -> 83. Nie przypominam go sobie, żeby był za 65. W tej konfiguracji za 65k to bym się nie zastanawiał ani minuty. :wink: :D

PostNapisane: 14.03.2022, 14:14 

Kurcze nie mogę odszukać tego ogłoszenia, bo na OLX jest kiepsko z historią.
Ale jako ciekawostka, 3-4 lata temu zadbane 987 z polskiego salonu można było kupić za 55k
https://archiwum.allegro.pl/oferta/pilne-porsche-boxster-2-7-salon-pl-bezwypadkowy-i7527605020.html

tutaj za podobne pieniądze żółte
https://archiwum.allegro.pl/oferta/porsche-boxster-2-7-benzyna-240-km-piekny-topstan-i7551391992.html

a tu historia na allegro, gdyby ktoś chciał zobaczyć ceny jak się kształtowały, chociaż teraz na allegro to mało kto już wystawia (mam takie wrażenie ;-)

https://archiwum.allegro.pl/kategoria/porsche-boxster-18357?order=p&p=3

PostNapisane: 14.03.2022, 15:08 

Nieźle rynek wywrócił się na przestrzeni tych kilku lat.

A ten żółty z archiwum vs ten aktualny z olx to na 100% te same wozy. Końcówki wydechu z S'ki, nieoryginalne radio, dołożony zestaw głośnomówiący pod panelem klimatyzacji, przebieg też by się w sumie zgadzał jak ktoś jeździ weekendowo. :wink:

Tutaj jeszcze jedno ogłoszenie z nim, też z Drezdenka:

- https://archiwum.allegro.pl/oferta/pors ... 64742.html

PostNapisane: 14.03.2022, 15:39 

gtsvectra napisał(a):

a tu historia na allegro, gdyby ktoś chciał zobaczyć ceny jak się kształtowały, chociaż teraz na allegro to mało kto już wystawia (mam takie wrażenie ;-)

https://archiwum.allegro.pl/kategoria/porsche-boxster-18357?order=p&p=3

Znalazłem nawet ogłoszenie mojego auta sprzed 7 lat ;)

PostNapisane: 14.03.2022, 19:50 

Cześć, podobnie jak w postach powyżej - może uda mi się komuś zaoszczędzić drogi.

Czerwony Porsche Boxster 981 - VIN WP0CA2A8XDS113488

Generalnie sprzedawca bardzo fajny gość, profesjonalne podejście do tematu i miły, a amerykański naprawiany samochód wystawia drogą wyjątku (z relacji - po znajomości). Jestem w stanie uwierzyć biorąc pod uwagę że przejechał kawał drogi do serwisu, i wydawał się równie zaskoczony stanem samochodu, i też nie kwestionował żadnych 'znalezisk'.

Serwis wycenił naprawy na 70k w samych częściach. Układy bezpieczeństwa nie naprawione tylko 'zregenerowane' (np. uszkodzone pasy bezpieczeństwa po prostu wciągnięte do środka, ze śladami po wypadku z 2013 r.), poduszki wystrzelone (do teraz tapicerka na drzwiach po wystrzale bocznych nie wymieniona tylko luźno 'wciśnięta' do środka) opony nie wymieniane od 2012r., wachacze luźne albo wykrzywione, przód zamocowany z innego modelu, czujniki przyklejone gorącym klejem do karoserii, moduł otwierania bagażnika zepsuty itp.

Definitywnie ostatni samochód jaki oglądałem przywieziony z USA.

PostNapisane: 14.03.2022, 23:16 

Karpiarz napisał(a):
Cześć, podobnie jak w postach powyżej - może uda mi się komuś zaoszczędzić drogi.

Generalnie sprzedawca bardzo fajny gość, profesjonalne podejście do tematu i miły, a amerykański naprawiany samochód wystawia drogą wyjątku (z relacji - po znajomości). Jestem w stanie uwierzyć biorąc pod uwagę że przejechał kawał drogi do serwisu, i wydawał się równie zaskoczony stanem samochodu, i też nie kwestionował żadnych 'znalezisk'.

Serwis wycenił naprawy na 70k w samych częściach. Układy bezpieczeństwa nie naprawione tylko 'zregenerowane' (np. uszkodzone pasy bezpieczeństwa po prostu wciągnięte do środka, ze śladami po wypadku z 2013 r.), poduszki wystrzelone (do teraz tapicerka na drzwiach po wystrzale bocznych nie wymieniona tylko luźno 'wciśnięta' do środka) opony nie wymieniane od 2012r., wachacze luźne albo wykrzywione, przód zamocowany z innego modelu, czujniki przyklejone gorącym klejem do karoserii, moduł otwierania bagażnika zepsuty itp.

Masz linka do ogłoszenia lub foto auta?

PostNapisane: 15.03.2022, 19:35 

gtsvectra napisał(a):
Karpiarz napisał(a):

Masz linka do ogłoszenia lub foto auta?

A w ogłoszeniu wciąż : „stan idealny”

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

PostNapisane: 15.03.2022, 20:31 

Nr klubowicza: 712
Masakra, ale mina…

981 Boxster GTS

PostNapisane: 15.03.2022, 22:00 

Wdałem się w konwersację z handlarzem. Tak z ciekawości...
Pozwoliłem sobie wkleić opinię Karpiarza, za co dziękuję.

Dobry wieczór.​

Może skoro już ma Pan tą niezręczną wiedzę o stanie technicznym auta, to warto byłoby być uczciwym i się nią podzielić z potencjalnymi kupującymi?​

Układy bezpieczeństwa nie naprawione tylko 'zregenerowane' (np. uszkodzone pasy bezpieczeństwa po prostu wciągnięte do środka, ze śladami po wypadku z 2013 r.), poduszki wystrzelone (do teraz tapicerka na drzwiach po wystrzale bocznych nie wymieniona tylko luźno 'wciśnięta' do środka) opony nie wymieniane od 2012r., wahacze luźne albo wykrzywione, przód zamocowany z innego modelu, czujniki przyklejone gorącym klejem do karoserii, moduł otwierania bagażnika zepsuty itp.​

Serwis wycenił naprawy na 70k w samych częściach.​

Pozdrawiam

20:20
Szanowny Pani Marcinie, wczoraj nie miałem czasu zająć się edycją ogłoszenia. Uczyniłem to dziś.

20:39
Doceniam próbę, ale rzeczywistości to nie zmieniło.
Na Pana nieszczęście większość ludzi kupujących takie auta jest świadoma i na forach można się wielu rzeczy dowiedzieć. Wiem, że zainwestował Pan w sprowadzenie auta i chce zarobić, no ale czasami tak jest, że wpada się na minę.
A szkoda, bo sprawiał Pan uczciwego człowieka

20:43
Nie sprowadzałem tego auta, nabyłem je w styczniu 2022. Nie ja ten pojazd naprawiałem. Wstawiłem auto wczoraj do mechanika i większość awarii zostanie usunięta.

Tak więc teraz Panowie jest już wszystko w porządku i można kupować!!!

PostNapisane: 16.03.2022, 12:17 

Ktoś oglądał? To auto widmo? Bo jakwsxystko się zgadza to chyba mega okazja.
https://www.olx.pl/d/oferta/porsche-911 ... HcChU.html

PostNapisane: 16.03.2022, 12:24 

Zott1 napisał(a):
Ktoś oglądał? To auto widmo? Bo jakwsxystko się zgadza to chyba mega okazja.
https://www.olx.pl/d/oferta/porsche-911 ... HcChU.html

Kierownica z przedlifta, zewnątrz wszystko polift...
więc zakładam, że może - nie musi - być ulep.
z ostrożnością

PostNapisane: 16.03.2022, 17:24 

Nie ma sprawy, przegląd przedzakupowy w ASO trochę mnie kosztował i nie ma co żeby ktoś inny podobnie się nadział :)

Generalnie to może być problem, bo szacowany koszt naprawy z robocizną wynosił 2/3 ceny samochodu.

Martwi mnie też pewien brak konsekwencji w tym że nie ma historii serwisowania, ale samochód 'od znajomego'. Poprzedni własciciel ewidentnie oszczędzał na wszystkim i nie wymienił nawet opon z 2012 r. Pewnie wszystkie serwisy od 2015r. były wykonywane po 'taniości'. Kto wie ile jeszcze usterek wyjdzie i jak wygląda silnik w środku, jeżeli nawet widoczne uszkodzenia nawet nie były naprawiane zamiennikami zgodnymi z orginałem - tylko jakimiś bliżej niezidentyfikowanymi częściami (vide: podwozie, czujniki na kleju itp).

Z ciekawostek - pierwszy raz w życiu miałem okazję zobaczyć jak wyglądają 4-krotne różnice w grubości lakieru na masce. Można powiedzieć że front samochodu to unikatowa płaskorzeźba :)

Krasa napisał(a):
Wdałem się w konwersację z handlarzem. Tak z ciekawości...
Pozwoliłem sobie wkleić opinię Karpiarza, za co dziękuję.

Dobry wieczór.​

Może skoro już ma Pan tą niezręczną wiedzę o stanie technicznym auta, to warto byłoby być uczciwym i się nią podzielić z potencjalnymi kupującymi?​

Układy bezpieczeństwa nie naprawione tylko 'zregenerowane' (np. uszkodzone pasy bezpieczeństwa po prostu wciągnięte do środka, ze śladami po wypadku z 2013 r.), poduszki wystrzelone (do teraz tapicerka na drzwiach po wystrzale bocznych nie wymieniona tylko luźno 'wciśnięta' do środka) opony nie wymieniane od 2012r., wahacze luźne albo wykrzywione, przód zamocowany z innego modelu, czujniki przyklejone gorącym klejem do karoserii, moduł otwierania bagażnika zepsuty itp.​

Serwis wycenił naprawy na 70k w samych częściach.​

Pozdrawiam

20:20
Szanowny Pani Marcinie, wczoraj nie miałem czasu zająć się edycją ogłoszenia. Uczyniłem to dziś.

20:39
Doceniam próbę, ale rzeczywistości to nie zmieniło.
Na Pana nieszczęście większość ludzi kupujących takie auta jest świadoma i na forach można się wielu rzeczy dowiedzieć. Wiem, że zainwestował Pan w sprowadzenie auta i chce zarobić, no ale czasami tak jest, że wpada się na minę.
A szkoda, bo sprawiał Pan uczciwego człowieka

20:43
Nie sprowadzałem tego auta, nabyłem je w styczniu 2022. Nie ja ten pojazd naprawiałem. Wstawiłem auto wczoraj do mechanika i większość awarii zostanie usunięta.

Tak więc teraz Panowie jest już wszystko w porządku i można kupować!!!

PostNapisane: 16.03.2022, 17:30 

Uwaga: sprzedawca zareagował na korespondencje i podniósł cenę.

'auto przygotowane do sezonu'

Szczerze mówiąc ręce opadają... ciekawe czy ktoś się na to nadzieje.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

PostNapisane: 17.03.2022, 10:07 

czyli ulepiony jeszcze bardziej, żeby nie było widać tych wszystkich partactw na pierwszy rzut oka

PostNapisane: 19.03.2022, 14:58 

Pfemek napisał(a):
gtsvectra napisał(a):
zna ktoś to auto? bo kolejny sprzedający, który na prośbę o VIN milczy :-(

https://www.olx.pl/d/oferta/porsche-box ... f;promoted

Auto jest z USA, zderzak tylny wersja EU, lampy tył od polifta. Nie dostałem fotki z nalepką pod maską, ciężko mi powiedzieć coś o opcjach. Finalnie do oględzin auta nie doszło.

W raporcie Carfax jest salvage.

Na PW, mogę podesłać Ci raport Carfax i CEPIK.

Jak dobrze kojarzę, to za jakieś +/- 36k był wystawiony w sierpniu ubiegłego roku.

On był dyskutowany na tym forum. Niewiele wiadomo o historii auta poza raportami, jakie były szkody itd.

PostNapisane: 19.03.2022, 19:10 

Tristan S napisał(a):
Pfemek napisał(a):
gtsvectra napisał(a):
zna ktoś to auto? bo kolejny sprzedający, który na prośbę o VIN milczy :-(

https://www.olx.pl/d/oferta/porsche-box ... f;promoted

Auto jest z USA, zderzak tylny wersja EU, lampy tył od polifta. Nie dostałem fotki z nalepką pod maską, ciężko mi powiedzieć coś o opcjach. Finalnie do oględzin auta nie doszło.

W raporcie Carfax jest salvage.

Na PW, mogę podesłać Ci raport Carfax i CEPIK.

Jak dobrze kojarzę, to za jakieś +/- 36k był wystawiony w sierpniu ubiegłego roku.

On był dyskutowany na tym forum. Niewiele wiadomo o historii auta poza raportami, jakie były szkody itd.

Byłem, widziałem, opis auta na poprzedniej stronie jest 😉

PostNapisane: 24.03.2022, 8:15 

widzę, że niektórych już mocno ponosi, niedługo będzbedzie trzeba dołożyć, żeby zamienić 911 na Boxstera
https://www.olx.pl/d/oferta/porsche-box ... MQ5Uj.html

https://www.olx.pl/d/oferta/porsche-box ... OqTTA.html

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1905 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 96  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]