Autor |
Wiadomość |
sandevilles
|
Napisane: 13.11.2023, 14:10 |
|
|
Po pierwsze to "Rzadka edycja Varenne" wygląda na jakąś garażową przeróbkę. Po drugie to zakładam, że VIN podany w ogłoszeniu jest prawdziwy, a to oznacza, że auto jest dalekie od określenia bezwypadkowe. Ja bym zdecydowanie odpuścił, jednak decyzję postawiam Tobie... Zdjęcia ze szkody z roku 2013 w załączniku.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
|
|
Góra |
|
bary
|
Napisane: 13.11.2023, 16:18 |
|
|
hardtmuth napisał(a): Ktoś widział, albo cokolwiek wie: https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/p ... F3X6c.htmlDo zakupu jeszcze trochę mi zostało, ale ta sztuka mi się podoba, może ktoś mi ją wybije z głowy . ciekawa limitowana edycja...ja bym brał chyba, że wolisz 40 Jahre..ale to już ze 100k drożej będzie...powodzenia w poszukiwaniach)
|
|
Góra |
|
hardtmuth
|
Napisane: 13.11.2023, 16:30 |
|
|
Dzięki za opinie i wrzucone fotki/sprawdzenie VIN. No szkoda nie jest katastrofalna z fotek, ale jednak trochę dostało w boczek. Nie wiadomo, czy prosto będzie jechać...
Nie spieszy mi się aż tak, daję sobie max 1 rok na znalezienie 911 (966.2), im później tym mniej bank będzie pomagał.
Szukam dalej, ale dzięki tym zdjęciom ostudziłem swój zapał, by nawet niedługo kupić, zanim ktoś perełkę sprzed nosa mi sprzątnie.
Choć nie ukrywam, bym podjechał chociaż zobaczyć, bo daleko nie mam, a w żadnym jeszcze Porsche nie siedziałem... wiem wstyd;)
|
|
Góra |
|
sandevilles
|
Napisane: 13.11.2023, 17:23 |
|
|
Jakbyś zdecydował się na coś innego z rodziny Porsche niż 911 996, to mam na sprzedaż Caymana S 987 w manualu z USA. Jestem drugim właścicielem od nowości, po naprawdę delikatniej szkodzie porównując do powyższego Cena również niższa, a lokalizacja się dogodna bo tez jestem z okolic trójmiasta.
|
|
Góra |
|
Barti
|
Napisane: 13.11.2023, 17:48 |
|
Nr klubowicza: 730
|
Jeśli szukasz zadbanego auta i cena jest do zaakceptowania to gorąco polecam auto kolegi. Wczoraj nim jeździłem, ciężko się czegoś czepić oprócz japońskiego radia. Nie trzeba nawet oleju wymieniać na start. Auto było sprowadzone z JP przez Kimbexa. https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/p ... FKeyA.html
|
|
Góra |
|
Rafał-El
|
Napisane: 13.11.2023, 20:08 |
|
|
|
Góra |
|
kilazz
|
Napisane: 13.11.2023, 21:58 |
|
|
sandevilles napisał(a): Po pierwsze to "Rzadka edycja Varenne" wygląda na jakąś garażową przeróbkę. Po drugie to zakładam, że VIN podany w ogłoszeniu jest prawdziwy, a to oznacza, że auto jest dalekie od określenia bezwypadkowe. Ja bym zdecydowanie odpuścił, jednak decyzję postawiam Tobie... Zdjęcia ze szkody z roku 2013 w załączniku. to prawie niemożliwe, że to ten samochód, w stanach się takich rzeczy nie naprawia, nawet w Polsce raczej by każdy blacharz kręcił nosem.. wszystkie części blacharskie poza tylna klapa, maska i zderzakiem uszkodzone, to się w stanach nie mogło kalkulować...
|
|
Góra |
|
hardtmuth
|
Napisane: 13.11.2023, 22:49 |
|
|
@Barti - ładna sztuka, ale 216k to poza progiem ostrego bólu, by wydać na >20 letnie auto tyle kasy. Jakbym miał tyle wydać to wolałbym już Turbo szukać... @sandevilles: Ostatnie lata patrzyłem wyłącznie na Boxstera, ew. Caymana, ale ... dzieci zamarudziły mnie, że ma być coś z min. 3 miejscami, więc cóż raz się żyje, a do 40stki blisko... Stanęło na 996, mile widziane gen2. 997 za drogie. @Rafał-El: Cena w lekkim bólu, ale do zaakceptowania:). Tylko..Nie dziś, może styczeń, może marzec. Polecane z forum - będę brał "prawie" w ciemno, bo liczę, że będzie to ktoś komu nie będzie wstyd sprzedać auta z czymś ukrytym . Niekiedy robię wypad do Elbląga, bo ładne miasto na spacer i 1-dniowy trip. Może raz bym odwiedził, chociaż zobaczyć. @kilazz: Problem, że wersji Varenne tak z google ciężko znaleźć... Wymyślona? Zresztą świeżo zacząłem, a nie wiem jakie tu zasady panują, czy offtopy i takie gadki w ciekawych ogłoszeniach są dopuszczalne, nie naruszam zasad tu panujących? Czy może przesadziłem już?
|
|
Góra |
|
kilazz
|
Napisane: 14.11.2023, 8:08 |
|
|
Google wypluwa 0 sztuk varenne, nie jest to raczej (na pewno) pomysł porsche. Co do tych fotek wyżej to na szybie jest chyba data 2007 nie 2013.
|
|
Góra |
|
Faza20
|
Napisane: 14.11.2023, 14:59 |
|
|
hardtmuth napisał(a): Choć nie ukrywam, bym podjechał chociaż zobaczyć, bo daleko nie mam, a w żadnym jeszcze Porsche nie siedziałem... wiem wstyd;) Jeśli będziesz w Gdańsku to daj znać a jak tylko pogoda dopisze to będziesz miał okazję “posiedzieć” w 996 Targa.
|
|
Góra |
|
carlos.
|
Napisane: 1.12.2023, 9:00 |
|
|
|
Góra |
|
JayKay
|
Napisane: 1.12.2023, 10:17 |
|
Nr klubowicza: 797
|
carlos. napisał(a): Co myślicie o tym samochodzie? https://www.olx.pl/d/oferta/samochod-po ... XvXHU.html Czy 997Gt3 będą lepiej trzymać ceny od 996 Gt3? Jak jesteś w stanie go kupić to na pewno warto w stosunku do 996 GT3 czy 996 TT. Pomijając już trzymanie ceny, gdzie 997 GT3 nigdy tak nisko nie zanurkowało jak 996 to 997 po prostu oferuje więcej.
|
|
Góra |
|
carlos.
|
Napisane: 1.12.2023, 12:02 |
|
|
JayKay napisał(a): carlos. napisał(a): Co myślicie o tym samochodzie? https://www.olx.pl/d/oferta/samochod-po ... XvXHU.html Czy 997Gt3 będą lepiej trzymać ceny od 996 Gt3? Jak jesteś w stanie go kupić to na pewno warto w stosunku do 996 GT3 czy 996 TT. Pomijając już trzymanie ceny, gdzie 997 GT3 nigdy tak nisko nie zanurkowało jak 996 to 997 po prostu oferuje więcej. Tak też myślałem
|
|
Góra |
|
Marsowaty
|
Napisane: 2.12.2023, 13:06 |
|
|
Panowie/ Panie, natknąłem się na ogłoszenie Boxstera https://www.olx.pl/d/oferta/porsche-box ... Xiu4a.htmlSzukam nietuzinkowego koloru, co jest na plus, środek byłby zmieniony obszyty. Szukam pierwszego Porsche, samochód który rocznie zrobi może z 1-2km. Ktoś może widział ogłoszenie oglądał? Coś więcej powie? Może po samych zdjęciach wie więcej niż ja który jest zielony w temacie tych samochód.
|
|
Góra |
|
BartekG
|
Napisane: 2.12.2023, 13:29 |
|
Nr klubowicza: 770
|
Sprawdź dokładnie historie auta. Szczególnie jego wypadkowość. Nie oglądałem i nie znam auta, ale już po zdjęciach widać że wszystko w nim jest z innej beczki.
Góra |
|
Marsowaty
|
Napisane: 2.12.2023, 13:46 |
|
|
BartekG napisał(a): Sprawdź dokładnie historie auta. Szczególnie jego wypadkowość. Nie oglądałem i nie znam auta, ale już po zdjęciach widać że wszystko w nim jest z innej beczki. Plan na niego będzie i tak by zmienić mu zawieszenie na custom, felgi być może jakieś poszerzenie, auto na projekt a więc i środek będzie cały na nowo obszyty.
|
|
Góra |
|
Qdlaty
|
Napisane: 2.12.2023, 18:32 |
|
|
Marsowaty napisał(a): Plan na niego będzie i tak by zmienić mu zawieszenie na custom, felgi być może jakieś poszerzenie, auto na projekt a więc i środek będzie cały na nowo obszyty. Warto robić projekt z Boxstera 2.7? Może dołóż do 3.2 w kiepskim stanie, skoro planujesz go przerabiać?
|
|
Góra |
|
9ELF
|
Napisane: 3.12.2023, 13:26 |
|
|
Najważniejsze już przecież jest cena , jak najtaniej ! Późnię się okazuje że kupujesz gruza i doprowadzenie go do ładu kosztuje majątek, lub wręcz jest niemożliwe. Echhhhh ale tanio, ludzie lubią się oszukiwać i mieć nadzieję że ten który sprzedaje jest frajerem bo nie zna wartości auta i nagle sprzeda za pół ceny. Powodzenie w szukaniu Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
|
|
Góra |
|
Marsowaty
|
Napisane: 3.12.2023, 20:04 |
|
|
9ELF napisał(a): Najważniejsze już przecież jest cena , jak najtaniej ! Późnię się okazuje że kupujesz gruza i doprowadzenie go do ładu kosztuje majątek, lub wręcz jest niemożliwe. Echhhhh ale tanio, ludzie lubią się oszukiwać i mieć nadzieję że ten który sprzedaje jest frajerem bo nie zna wartości auta i nagle sprzeda za pół ceny. Powodzenie w szukaniu Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Nie znam tematu Porsche więc zapytałem tutaj użytkowników. Oczywiście jadąc oglądając, skierowałbym się na stację diagnostyczną choć w minimalnym stanie obejrzeć go od strony technicznej. Poprosiłem również o Vin aby się coś więcej dowiedzieć na temat samochodu.
|
|
Góra |
|
kilazz
|
Napisane: 4.12.2023, 8:33 |
|
|
9ELF napisał(a): Echhhhh ale tanio, ludzie lubią się oszukiwać i mieć nadzieję że ten który sprzedaje jest frajerem bo nie zna wartości auta i nagle sprzeda za pół ceny I weź tu człowieku wystaw auto poniżej ceny "rynkowej" jak ci zależy na sprzedaży, to od razu trafisz do worka z "gruzem"... Nie polecam bez oglądania na żywo skreślać jakiegokolwiek egzemplarza. U mnie "za cenę rynkową" nie było żywego ducha na oglądanie, jakby mi zależało na sprzedaży to tak jak kiedyś Caymana S czy Clio V6 bez żalu wystawiłbym grubo poniżej ceny rynkowej i znowu pierwszy oglądający miałby prezent... A za jakiś czas to samo auto wypłynie powyżej ceny rynkowej bo kupił zawodowiec, który ma firmę handlującą klasykami o jakiejś znanej na rynku nazwie i wiadomo, że jak sprzedaje takie auto i w wysokiej cenie to na pewno rodzynek wart przepłacenia więcej ... nie wiem czy ten z ogłoszenia jest dobry czy zły ale określanie stanu przez internet na podstawie ceny wyższej lub niższej się nie uda.
|
|
Góra |
|
|