Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27.12.2023, 15:14 

Sprzedam 996.1 Carrera 4 manual. Przebieg : 85 tys. km. Ostatni wypust z przed liftu z silnikiem M96.04.

Cena to 186 000 zł (wysoka ale nie zależy mi na szybkiej sprzedaży)

Nie wystawiam auta nigdzie indziej póki co.

Auto bezwypadkowe (całe w pierwszym lakierze). Auto z Włoch gdzie miało 1 właściciela, w 2014 roku sprowadzone do Polskie przez ówczesnego Dyrektora Generalnego Porsche na Polskę (przebieg ~45 000 km). W moim
Posiadaniu od 2018.

Po sprowadzeniu auto przeszło dużą rewitalizację w Porsche Lelek. Następnie 2
serwisy w PCW potem serwisowane w Porschepana (wszelkie naprawy czy prace serwisowe robione zgodnie z sugestiami serwisu) i okazjonalnie w OSA Motors.

Auto kupiłem w 2018 r.

Auto w pełni kompletne w pełnej specyfikacji fabrycznej : wszelkie instrukcje, książka serwisowa, kody do radia, komplet 3 kluczyków, oryginalne koło zapasowe czy zestaw kluczy. W cenie oryginalny pokrowiec Porsche wraz z torbą. Ja dołożyłem oznaczenie modelu "Carrera 4" (z fabryki wyszło bez oznaczeń) a poprzedni właściciel modyfikację wydechu typu filter (częściowe obejście tłumików końcowych).

Auto świetnie skonfigurowane i wyposażone m.in: (zainteresowanym udostępnię pełną specyfikację):
1. Piękny granatowy lakier (Lapisblau) połączony z granatowym wnętrzem (Metropol Blue).
2. Sportowe siedzenia
3. 18" dwuczęściowe felgi GT3 Sport Design
4. Duży pakiet skórzany plus podsufitka z alcantary
5. Ksenony (reflektory i same klosze w bardzo dobrym stanie po pełnej renowacji w 2014)
6. Set super dodatków wizualnych : duże końcówki wydechu ze stali nierdzewnej (X54), aluminiowe osłony progów (X70); aluminiowe tarcze zegarów (X71); aluminiowa gałka dźwigni hamulca ręcznego oraz lewarek skrzyni biegów z herbem Porsche (X97,X98)
7. Porsche Sound System z radiem CDR32 (w kolejnym roku modelowym zostało to zastąpione Bose.

W ostatnim czasie z większych rzeczy auto dostało nowy komplet opon Michelin, nowe końcówki drążków kierowniczych, osłony przegubów z przodu, zbiornik wyrównawczy płynu chłodniczego.

Moim zdaniem lakier również w bardzo dobrym stanie jak na wiek auta (auto miało ceramikę). Natomiast są widoczne drobne rysy czy odpryski lakieru np. na zderzaku czy masce. Mógłbym zrobić korektę i byłby pełen błysk ale jak pisałem na początku nie odpicowuje auta do sprzedaży (jeżdżę nim regularnie).

W sprawie auta i jego stanu możecie śmiało dzwonić do Porschepana. Podobnie zgadzam się na przegląd przedzakupowy w dowolnym serwisie w Warszawie.

W cenie fajny numer rejestracyjny :)

Zainteresowanych proszę o kontakt na PW

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

PostNapisane: 5.01.2024, 12:08 

Auto prawie kupiłem szukając swojego 996 w 2022 roku. Polecam samochód jak i sprzedającego. Powodzenia!

Jeśli nic się nie zmieniło to wszystko zgodnie z opisem, na żywo lepiej jak na zdjęciach.

PostNapisane: 5.01.2024, 15:39 

MateuszKita napisał(a):
Auto prawie kupiłem szukając swojego 996 w 2022 roku. Polecam samochód jak i sprzedającego. Powodzenia!

Jeśli nic się nie zmieniło to wszystko zgodnie z opisem, na żywo lepiej jak na zdjęciach.
Również oglądałem w 2022. Zdecydowanie potwierdzam opinię kolegi.
Ja finalnie kupiłem 997.
Powodzenia w sprzedaży. Co będzie następne?

PostNapisane: 5.01.2024, 18:12 

Dziękuję za dobre słowo. Tym razem decyzja o sprzedaży jest podjęta i nie powiązana z inną transakcją :) Co do planów to niestety potrzebuje odrobinę bardziej praktycznego auta nr 2 a na 3 auta nie mam miejsca - więc rozważam albo BMW M2 Competition albo Macana GTS/Turbo (może 991 ale to musiałbym dojrzeć do dalszych kompromisów).

Co do samego auta to mam już umówiony na drugą połowę lutego przegląd w Porschepana - więc z autem przechodzi albo termin albo auto będzie już po przeglądzie ;)

Jak znajdę chwilę to pod koniec stycznia to zrobię porządne detalingowe mycie i dekontaminacje i wrzucę fotki. Wtedy pewnie też wystawię auto na mobile.de

Cena jak pisałem jest oczywiście do negocjacji.

W załączeniu kilka aktualnych fotek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

PostNapisane: 6.01.2024, 13:58 

Piękny samochód. Śliczny srodek.
Jeżdżę m2 przedlift spoko samochód. Ale jak wsiadam do 996 to całkiem inna bajka.
Pozdrawiam

PostNapisane: 6.01.2024, 20:57 

Dzięki. Jeździłem zarówno M2 jak i M2 competition i to jest bardzo fajny i praktyczny fun car (ale finalnie taki zwyczajny).

Natomiast 996 jak piszesz to inny świat - dużo bardziej bezpośrednie auto dające mnóstwo funu z jazdy i ten smaczek lat 90. Jakbym nie „musiał” to dla samej przyjemności obcowania bym nie zmieniał. Widać się starzeje

PostNapisane: 7.01.2024, 15:42 

Na co zmieniasz? 8)
Na coś ciekawego czy poprostu komfortowego ? :wink:

PostNapisane: 7.01.2024, 15:56 

Nr klubowicza: 712
PiotrM napisał(a):
Na co zmieniasz? 8)
Na coś ciekawego czy poprostu komfortowego ? :wink:

Napisał przecież, M2C/Macan

981 Boxster GTS

PostNapisane: 7.01.2024, 16:08 

ah... ok nie doczytałem

PostNapisane: 22.01.2024, 11:56 

Auto po dekontaminacji lakieru, myciu detalingowym, nałożony twardy wosk 6 miesięczny na auto i felgi plus roczna powłoka hydrofobowa na wszystkie szyby.Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PostNapisane: 26.01.2024, 19:17 

Auto wystawione na mobile.de

https://m.mobile.de/fahrzeuge/details.h ... Pasteboard

Wolałbym żeby zostało w Polsce lub w klubie. Aktualizacja ceny 180 000 zł (do negocjacji).

PostNapisane: 1.02.2024, 15:12 

partyro napisał(a):
MateuszKita napisał(a):

Ja finalnie kupiłem 997.

Wszyscy oglądali, wszystkim się podoba ale nikt nie kupił, panowanie dlaczego?

PostNapisane: 1.02.2024, 16:03 

Jeden z kolegów szukał 997 i oglądał moje 996 trochę przy okazji. Kupił potem 997.

Drugi kolega można powiedzieć, że kupił :) - złożyłwiążącą ofertę w cenie którą mnie zadowalała, ale ja wycofałem sprzedaż. Sprzedawałem wtedy tylko dlatego aby kupić konkretne 996 Turbo, które się w międzyczasie sprzedało.

PostNapisane: 2.02.2024, 11:45 

bulit napisał(a):
partyro napisał(a):
MateuszKita napisał(a):

Ja finalnie kupiłem 997.

Wszyscy oglądali, wszystkim się podoba ale nikt nie kupił, panowanie dlaczego?

A bo to my Polacy z krwi i kości. Mało który zapłaci uczciwą cenę za dobry samochód. Czekamy na okazje te typowo polskie , niektórzy latami...

PostNapisane: 2.02.2024, 12:31 

[/quote]
A bo to my Polacy z krwi i kości. Mało który zapłaci uczciwą cenę za dobry samochód. Czekamy na okazje te typowo polskie , niektórzy latami...[/quote]

I tu sie z Toba zgodzę, a najlepiej zainwestowane pieniądze, to zakup auta w jak najlepszym stanie technicznym... :)

PostNapisane: 2.02.2024, 15:56 

bary napisał(a):

A bo to my Polacy z krwi i kości. Mało który zapłaci uczciwą cenę za dobry samochód. Czekamy na okazje te typowo polskie , niektórzy latami...[/quote]

I tu sie z Toba zgodzę, a najlepiej zainwestowane pieniądze, to zakup auta w jak najlepszym stanie technicznym... :)[/quote]

Mam odmienne zdanie, nie dotyczy to auta w tym poście bo go nie znam i nie oglądałem ale często to sprzedawcy jednak wciskają bajki o idealnym stanie pojazdu, picując plakując zewnątrz wewnątrz a prawda jednak jest z gola inna. Nie daleko patrzeć jeden już był pure perfection na forum.

PostNapisane: 21.02.2024, 20:17 

Auto wróciło dziś z dużego serwisu w Porschepana (koszt ponad 5 tys. zł). Poza wszystkimi standardowymi płynami i filtrami wymienione poduszki/mocowania przednich amortyzatorów oraz łożyska kolumn McPhersona plus zrobiona oczywiście geometria.

Do pozostałych elementów auta brak jakichkolwiek zastrzeżeń - siadać i jeździć

Aktualizacja ceny - 177 tys. PLN.

PostNapisane: 14.03.2024, 20:41 

Przebieg przekroczył 86 000km i ogłoszenie dodałem również na otomoto

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/p ... GdOrN.html

PostNapisane: 6.04.2024, 17:12 

A podbije sobie plus aktualizacja ceny do 173 tys zł.

PostNapisane: 6.05.2024, 12:16 

Podbijam plus aktualizacja ceny do 163 tys. PLN.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]