Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27.12.2011, 20:43 

Nr klubowicza: 164
pdmobil napisał(a):
Jasmin napisał(a):
Rozum czy serce ... :-)
Raczej poradz się kogoś kto cię dobrze zna i jest ci życzliwy.
Rodzice, partnerka, przyjaciel?
Ja już ten dylemat rozstrzygnąłem. I bardzo fajnie mi z tym.

:lol: no ciekaw jestem Jurku kto z w/w Ci doradził......

Zawsze kobiety... One znają mnie najlepiej. I wiedzą co jest dla mnie ważne.
Pomysł rodził się u mnie w sercu. Pierwszego kupiłem przez telefon i nie pytałem nikogo a przy obecnym miałem kilkumiesięczną gorączkę bo było wiele opcji. Asia to skwitowała: ty przestań się męczyć bo ja chcę cię mieć szczęśliwego. Kup sobie najlepiej GTszóstkę! :-)
I wszystko.

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 27.12.2011, 21:05 

A ja Ci Powiem tak: jesli masz co miesiac nadwyzke 3000-3500 zlotych to stac Cie na takie auto! I to jest glos rozsadku! Chyba koledzy z forum potwierdza, ze ladnie utrzymany egzemplarz pozwoli sie utrzymac za taka kase (oczywiscie biorac pod uwage ze masz poduszke bezpieczenstwa w okolicy 20 000 na poczatek).

Poza tym uwazam, ze kryzys jest/bedzie glownie problemem zadluzonych ponad miare panstw, firm i osob. Przeciez nie chodzi o to, ze ludzie nie maja kasy! Wrecz przeciwnie (!) skoro mozna z nas sciagac coraz wieksze podatki i nikt sie nie sprzeciwia to znaczy ze jestesmy coraz bogatsi!

PostNapisane: 27.12.2011, 23:30 

Jasmin napisał(a):
Asia to skwitowała: ty przestań się męczyć bo ja chcę cię mieć szczęśliwego. Kup sobie najlepiej GTszóstkę! :-)
I wszystko.

Hmmm...ciekawe czy to Asie tak mają;) U mnie było tak... Moja jużnieżona na słowo na P... reagowała ostrą alergią, natomiast Asia...jak zacząłem mówić o Cayenne (ze względu na zamieszkanie na wsi) a rozsądek(chyba?) podpowiadał x5 powiedziała "daj sobie spokój, bo potem będziesz następne dwa lata narzekał, że mogłeś mieć Porsche a kupiłeś BMW... A ja wolę, żebyś był szczęśliwy (ileż podobieństwa, nieprawdaż?) A od dwóch miesięcy stale mi przypomina, że czas zacząć odkładać na 964:)

A poważnie...(to już do autora wątku...) Chłopie, chrzań rozsądek, odłóż to czego Ci jeszcze brakuje z małą górką i kupuj:) I szukaj tego jedynego:) Ja w swoim pierwszym zakochałem się mimo, ze próbowałem być rozsądny, z drugim...co się będę produkował...historia na tym forum znan -wyjęte ze złomu powoli wraca do formy;) trzecie -jak wyżej;) a czwarte też będzie:) I mam w baaaardzo głębokim poważaniu rozsądek i inne takie:) Nawet jak jechałem kupować Cayenne to w ramach głosu rozsądku zabralem ze sobą Pitersona:D Moja, obecna zresztą przy negocjacjach stwierdziła... "no tak...pojechało dwóch ćpunów pogadać z dilerem":), a Pitersonowa po jego powrocie do domu podobno tez skomentowała" wiedziałam, że to ma jakiś związek z Porsche" :D I wiesz co? Żadnego zakupu Porsche nigdy nie żałowałem:)

PostNapisane: 27.12.2011, 23:40 
Klubowicz

jadak napisał(a):
...Nawet jak jechałem kupować Cayenne to w ramach głosu rozsądku zabralem ze sobą Pitersona:D Moja, obecna zresztą przy negocjacjach stwierdziła... "no tak...pojechało dwóch ćpunów pogadać z dilerem":) ...

popłakałem sie ze smiechu ... a moja zona pierwszy raz usmiała sie z watku dotyczacego porsche :D
Dzieki Jadak :notworthy:

Tytuł:
PostNapisane: 28.12.2011, 0:53 

:thumbup:

Tytuł:
PostNapisane: 28.12.2011, 9:38 

Moja historia jest krótka - kolega mówi przecież możesz sobie kupić Porsche o którym marzysz w USA, ja Ci przywiozę. No więc weszlismy na odpowiednie WWW i kupiłem naprawdę wspaniałe 996. Trochę wstyd, ale przyznam się - trzeźwy nie byłem wtedy :)
Nie żałuję wcale :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 28.12.2011, 10:40 

Powtórzę raz jeszcze, życie jest krótkie! I naprawdę nie wiem, jak już ktoś wspomniał, co ma kryzys do zakupu porsche?
Gdybyśmy wszyscy myśleli przy zakupie auta w taki sposób, to to forum byłoby kilkuosobowe.
Jak ktoś to ładnie ujął - przed śmiercią nie żałuje się błędnych decyzji tylko to, na co ostatecznie się nie zdecydowaliśmy.

PostNapisane: 28.12.2011, 11:11 
Klubowicz

Nr klubowicza: 062
jadak napisał(a):

A poważnie...(to już do autora wątku...) Chłopie, chrzań rozsądek, odłóż to czego Ci jeszcze brakuje z małą górką i kupuj:) I szukaj tego jedynego:) Ja w swoim pierwszym zakochałem się mimo, ze próbowałem być rozsądny, z drugim...co się będę produkował...historia na tym forum znan -wyjęte ze złomu powoli wraca do formy;) trzecie -jak wyżej;) a czwarte też będzie:) I mam w baaaardzo głębokim poważaniu rozsądek i inne takie:) Nawet jak jechałem kupować Cayenne to w ramach głosu rozsądku zabralem ze sobą Pitersona:D Moja, obecna zresztą przy negocjacjach stwierdziła... "no tak...pojechało dwóch ćpunów pogadać z dilerem":), a Pitersonowa po jego powrocie do domu podobno tez skomentowała" wiedziałam, że to ma jakiś związek z Porsche" :D I wiesz co? Żadnego zakupu Porsche nigdy nie żałowałem:)

Jadak, to co napisałeś jest esencją tego co nas tutaj trzyma i co daje napęd do codziennego życia.
Zgadzam się w 100%.
Jasiek_Wawa - nie czekaj tylko kupuj, nie będziesz mógł z niego wysiąść. :lol:

Staszek

958

PostNapisane: 28.12.2011, 12:35 

stach napisał(a):
jadak napisał(a):

Dzieki, tak zrobie! Dozbieram górkę i kupię ;) na szczęście moja najwspanialsza zona reaguje podobnie jak Wasze i też ciągle mi powtarza, że jeśli tylko przestane dzięki temu ciągle o tym mówić i będę szczęśliwy to mam kupić natychmiast ;)

Tytuł:
PostNapisane: 28.12.2011, 12:42 

Dobrze, że tacy jak my mamy takie kobiety przy swoim boku!!!

Moja decyzja o zakupie 911 też rodziła się ładnych parę lat a 2 tygodnie temu moja żona mówi mi: kup sobie w końcu to Porsche!!! Byłem w takim szoku (2 lata już o tym nie mówiłem, tzn. mówiłem ale nie z taką intensywnością jak kiedyś), że 2 dni dochodziłem do siebie!!! Zawsze tylko rozsądek i rozsądek!!! Już myślałem, że zagubiłem zdolność cieszenia się z motoryzacji!!!
A tu taka niespodzianka!!!

PostNapisane: 28.12.2011, 23:03 

Jasiek_Wawa napisał(a):
stach napisał(a):
jadak napisał(a):

Dzieki, tak zrobie! Dozbieram górkę i kupię ;) na szczęście moja najwspanialsza zona reaguje podobnie jak Wasze i też ciągle mi powtarza, że jeśli tylko przestane dzięki temu ciągle o tym mówić i będę szczęśliwy to mam kupić natychmiast ;)

Mądra decyzja:) i chrzań Wszystkich Świętych... Żona mądra, to nie rusz;)

PostNapisane: 28.12.2011, 23:46 

jadak napisał(a):
Jasiek_Wawa napisał(a):
stach napisał(a):
jadak napisał(a):

Mądra decyzja:) i chrzań Wszystkich Świętych... Żona mądra, to nie rusz;)

Tytuł:
PostNapisane: 29.12.2011, 1:51 

Jasiek ! jak kupisz to dopiero bedziesz gadał ... na okrągło :twisted:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]