Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 91 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 31.12.2009, 13:08 
[admin: usunięto]

Tytuł:
PostNapisane: 31.12.2009, 13:11 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Nie sądzę by wersje USA były gorzej montowane od EU. Może w USA gorzej traktują samochody? A może trafiacie na pechowe egzemplarze. Z pewnością nie można generalizować...

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 31.12.2009, 18:50 

Moje zdanie jest takie że jakbyśmy innymi autami pomykali tak na zlotach jak porszakami to 90% wracałoby na lawetach a zamiast sędziów byłaby potrzebna ekipa od zbierania odpadających części i zaznaczania z ktorego auta odpadły.

Myślę że jakby kupić nowe auto i uzytkować bez katowania i serwisować tak jak się należy to można bezawaryjnie pojeździć 8 lat aż wyjdzie nowy model.

Można się zorientować jaki przebieg producent przewidział dla normalnego użytkowania auta przeglądając książkę serwisową - trzeba zobaczyć do kiedy są miejsca na przeglądy. Nie wiem ile ma Cayenne.

i nie straszcie mnie awaryjnością Cayenna bo mam na niego ochotę :D

Tytuł:
PostNapisane: 31.12.2009, 19:08 

Nr klubowicza: 039
Tuareg też niema specjalnie dobrych opini a Cayenne z niego się wywodzi.
Dziwią mnie te trzeszczące plastiki - bo akurat to Porsche mogło dopracować.Generalnie duże skomplikowane auto ma co się psuć .
Podejrzewam też ,że kupują je jednak ludzie o nieco wyższym temperamencie co odbija się póżniej na awaryjności.

968 - out
912
996 - out

Tytuł:
PostNapisane: 31.12.2009, 19:23 

Tytuł:
PostNapisane: 31.12.2009, 21:47 

Kiedyś tak zrobiłem Toyota LC 100 chłopu po polu. Zadowolony to on nie był :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 1.01.2010, 13:15 

jurek968 napisał(a):
Tuareg też niema specjalnie dobrych opini a Cayenne z niego się wywodzi.

Zrobiłem swoim Touaregiem przez rok ponad 30.000. W sumie na liczniku teraz 91 000. Wersje mam napakowaną elektorniką na maxa i powiem Wam, że to rewelacyjny samochód. Bardzo komfortowy, dobrze wykonany, cichy. O dziwo nic nie trzeszczy, a na to jestem bardzo wyczoluny. Niestety coś tam mi czasem skrzypi przy dachu w prosiaczku.

Wracajac do Touarega, super samochód za dobre pieniądze. Kupiłem sam od pierwszego właściciela. Cena to połowa Ceyenne a daje naprawde super frajde. Np tak jak wczoraj, jedziesz na trasie po śniegu a samochód jedzie niesamowicie stabilnie. Takze polecam jaką ewentualną alternatywę do Cayenne.
Spalanie w trasie do 11l/100 km diesel. Moc i moment super.

Tytuł:
PostNapisane: 1.01.2010, 23:09 

Witam wszystkich, wlasnie sie zalamalem po przeczytaniu tego postu. Jestem strasznie napalony na Cayenne i wlasnie w przyszlym tygodniu chcialem jechac obejrzec i moze kupic takiego z 3.2 silnikiem i przebiegiem 90 tkm. Z polskiego salonu i od pierwszego wlasciciela. Mialem nadzieje, ze one sie nie psuja bo najgorsze jest latanie po serwisach i strach, ze lepiej nie wyjezdzac z garazu bo znowu sie cos popsuje i pare klockow znowu trzeba zaplacic. W opiniach niemieckiej dekry cayenne jest na 9 miejscu najmniej awaryjnych aut (czyli bardzo dobrze) a tu wypisujecie takie usterki godne Lanosa :D jakies trzeszczenie w kabinie! W tej klasnie auta ?? To przeciez jest PORSCHE!!!
Nie wiem juz co robic. Strasznie mi sie to autko podoba

Tytuł:
PostNapisane: 1.01.2010, 23:15 

Moze takie usterki wystepuja w cayenne z USA?? Moze europejczyki nie sa wadliwe.

Tytuł:
PostNapisane: 1.01.2010, 23:16 

Tytuł:
PostNapisane: 1.01.2010, 23:31 

No niestety na ten nowszy juz mnie nie stac :( chcialem kupic 2006 r. z eu ale jezeli ma sie ciagle cos psuc to juz mi sie odechciewa Porsche no i trzeszczace i piszczace wnetrze!! Na to jestem wyjatkowo uczulony

Tytuł:
PostNapisane: 2.01.2010, 1:48 

Nr klubowicza: 193
Najlepiej jednak jechać i się przejechać. Będziesz mógł ocenić, napisz potem
jak jazda próbna wyszła. :)

924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992

Tytuł:
PostNapisane: 2.01.2010, 10:26 

Dziwi mnie najbardziej dlaczego wedlug niemieckiej dekry jest na 9 miejscu. Moze europejczyki sa duzo lepsze. Amerykanskie auta maja gorsze wykonczenie.

Tytuł:
PostNapisane: 2.01.2010, 10:59 

Tak źle nie jest... :wink:

http://moto.onet.pl/138888,5909262,1,zd ... #id5909257

Tytuł:
PostNapisane: 2.01.2010, 12:09 

Od paru dni sledze rozne sondarze i raporty roznych stowarzyszen i bardzo czesto cayenne jest w czolowce najmniej awaryjnych.

Tytuł:
PostNapisane: 2.01.2010, 20:11 

Tytuł:
PostNapisane: 2.01.2010, 22:00 

http://www.uzywane.mojeauto.pl/raport_a ... yenne.html
tu chyba chodzi o nowszy model
http://www.uzywane.mojeauto.pl/raport_a ... yenne.html
tu faktycznie ten starszy model wyglada slabo
http://www.meritum-news.com/MOTORYZACJA/?p=456
tu znowu wypada super. 6-7 lat wiec chodzi o stary model.
Z tego co pamietam ADAC tez dobrze wypadl. Wydaje mi sie, ze z EU moga byc mniej awaryjne. Nie wiem co robic a strasznie sie na niego napalilem i strasznie mi sie podoba ale nie chce nieustannie pakowac szmal w auto i to napewno nie mala. Moze ma ktos europejska wersje i by cos doradzil :)) Wlasnie wyjezdzam na tydzien i po powrocie planowalem pojechac po prosiaczka : :D

Tytuł:
PostNapisane: 2.01.2010, 22:29 

Panowie,

Moim zdaniem raporty awaryjności aut są obiektywne. Zawsze będą wyjątki potwierdzające regułę.
Kilka uwag które wypisał kolega o częściej psujących się częściach Cayenne`a są prawdą. Chociaż generalizowanie o elektronice jest nie na miejscu. Spwawy mechaniczne podał prawdziwe. Uważam, że jeżeli taka usterkowość niektórych przeraża to proponuję zastanowić się jak się w takim razie psują auta z dalszych miejsc listy usterkowości. A drugą sprawą jest fakt, że Porsche modele 911 buduje od kilkudziesięciu lat, a Cayenne od 8. Zawsze pierwszy model będzie miał ciekawostki, testy nie wyelimunują użytkowania auta w dniu powszednim bądź zmenczenia materiału po czasie a nie tylko przebiegu.

Jeżeli ktoś chce nabyć Porsche Cayenne i uważa, że nic się nie popsuje to jest w błedzie. Sprawy z którymi należy się liczyć to w kilku słowach:

- wyciek w układzie chłodzenia z okolicy magistrali wodnej/ogrzewania
- wyciek oleju ATF pomiędzy silnikiem a skrzynią biegów
- uszkodzona podpora wału napędowego tylnego
- uszkodzony mechanizm wycieraczek przód
- zerwana linka mechanizmu podnoszenia szyb przód

To są sprawy które były lb będą do naprawy w Cayenne.

Ciekawą sprawą było by zrobienie ankiety czy takie sprawy dotknęły "Twojego Cayenne`a"...

Tytuł:
PostNapisane: 2.01.2010, 23:14 

Tak od ca. 8 lat robię rocznie okolo 50kkm rocznie
Mialem w tym czasie 3 japończyki.
Corollę '02 D4D 160kkm, Accorda '04 i-CTDi około 160kkm, teraz Forestera '06 2.0 benzyna 110kkm

W ŻADNYM WW. SAMOCHODZIE NIE BYŁO NAPRAWIANE NIC, OPRÓCZ PŁYNÓW, FITRÓW, KOCKÓW.
Patrząc na tą ,,bezawaryjność" ceyenne, to mnie pusty smiech ogarnia...
Jeżeli DEKRA takie bzdury wypisuje, lokując wymienione wyżej samochody na dalszych miejscach, to jedyne, co mi się nasuwa, to kreatywna statystyka... :lol:
Zresztą w niemieckich testach np. opon, to wiadomo, ktore wygrywają... :wink:

Sorry, ale auto ma jeździć, a nie stać w serwisach z powodu nidoróbek i lenistwa ludzi, ktorzy je skladają w fabryce...

Małe OT.

NIE DZIAŁA POWIADAMIANIE.
lub u mnie coś nie działa.... :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 3.01.2010, 0:32 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 91 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]