Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 97 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23.03.2009, 0:13 

Nr klubowicza: 060
Naprawde nie znacie tego auta!! Bylo biale a Fuchsy cale srebrne...pare lat temu bylo prezentowane na forum. Jak wrzucisz 944turbo w google to znajdziesz strone o tym egzemplarzu.

było 924'82-było na I Zlocie 944S2'90 944TurboS'89 944 TURBO'S '88 prawie cup. jest Białe968TS'94

Tytuł:
PostNapisane: 23.03.2009, 0:18 

Powiem tak: stan zewnętrzny auta ma woje odzwierciedlenie w cenie wywoławczej. Perełka to nie jest, ale przy 14,5 koła cudów nie ma :lol:
Wnętrze (poza pstryczkami-patentami) wygląda całkiem ładnie, pęknięcie na desce to standart.
Wrzucam poniżej fotki wnętrza po rozjaśnieniu - moim zdaniem całkiem ok.
Ale wszystko rozbija się o silnik... Nie ma zdjęć komory silnika a te fotki, które są, mają już rok, więc nie wiadomo jak to wszystko wygląda dzisiaj.
mimo wszystko warto zagadać i obejrzeć z bliska, ale przestrzegam! Dajesz 14.000 na zakup i w ciągu kilku następnych paru miesięcy kolejne 14.000 na utrzymanie i remont! O ile nie któreś z was nie polegnie pierwsze... :twisted:

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Tytuł:
PostNapisane: 23.03.2009, 0:29 

Tona: TO JEST TO AUTO? Loooooooolllllll.... A mialem nadzieje ze to nie to.... Jednak znalazl sie na niego jakis frajer...

To coz, moge o nim napisac wiecej, bo bardzo dobrze pamietam rozmowe z osoba ktora go wtedy ogladala.
Bylo biale, pare lat temu przemalowane na czarno - jak to ktos okreslil - walkiem, komora silnika byla cala psiknieta siwym sprayem, zawieszenie bylo wtedy tak wybombane ze kazde kolo sie ruszalo, a felgi byly w takim stanie ze nawet dla felg sie nie oplacalo go brac. Cena wtedy chyba byla 10 tys, a i tak nie oplacalo sie go brac na czesci. Jazda probna sie nie odbyla, gdyz tamten wlasciciel uznal ze jazda probna po zakupie - co pokazywalo bardzo dobrze stan auta ("jak nie ruszysz z miejsca to juz nie moj problem"). Omijane szerokim lukiem, az dziwne ze wrocilo do obiegu....

Ale jest jeden plus, nadal wiemy o jednym turbo z gazem ;)

Aaaaaa, i to nie byla sekwencja ;)

Tytuł:
PostNapisane: 23.03.2009, 9:34 

Jako czarne było na allegro 1-2 lata temu. Wtedy cena też około tej. Jadnak trochę czasu ktoś nim jeździł.

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2009, 8:00 

no i stało się w czwartek lub piątek jade oglądać 944 ...
od jakiegoś czasu gadam z właścicielem

powiedział mi pare rzeczy o aucie
silnik po remoncie ...
skrzynia - jest z nią problem podobno wchodzą tylko niektóre biegi ... czy skrzynia może sie zastać czy tylko spieprzyć ? jaki jest koszt nowej skrzyni i czy są wielkie problemy z wymianą moze chciecie sie takowej pozbyć???
do auta jak narazie da sie wejść tylko przez klape bagaznika aczkolwiek drzwi otwierają sie tylko od środka

koledzy ktoś mogłby sie ze mną spotkać i pomóć mi przy oględzinach auta...
PZDR

TO moze jest TO!!!

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2009, 8:05 

witaj, to czy warto sie nim interesowac zależy przedewszystkim od ceny :)

jaki rok 44? jaka cena? jakies foty ?

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2009, 8:12 

rok 85 foktów nie mam cena ok 6-7 tysi

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2009, 8:27 

Poproś właściciela o fotki, to istotne, żeby nie jechać potem na daremno.
Ze skrzynią możesz mieć problem, prawdopodobnie trzeba by ją wymienić.
A podobno sprawne skrzynie to towar deficytowy.
Powodzenia w targowaniu ceny i oby to był ten prosiak, na którego czekasz :D

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2009, 8:33 

ja sam juz auto widziałem wygląda - powiedzmy znośnie troche poobijany
wazne zeby był na chodzi
jaki jest koszt skrzyni?? i czy sa problemy z jej wymianą ? czy tyllko tamta OUT a "nowa" IN ?

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2009, 9:18 

85 na nowej desce ? czy starej ? bo w maju była zmiana serii

mam skrzynie 5tke z 924 na sprzedaż, teoretycznie pasuje.

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2009, 13:28 

witam wszystkich serdecznie,
mam na imie Eliza i wlasnie przymierzam sie do kupna Boxstera. Byc moze macie jakies dobre rady na co zwrocic szczegolna uwage ogladajac / wybierajac wlasciwe autko? Moje mozliwosci oscyluja wokol rocznikow 1998-2000 wiec nowka sztuka to nie bedzie... czy jest cos co moze mnie niemile zaskoczyc juz po dokonaniu zakupu?
Z gory dziekuje za wszelkie wskazowki i rady.
Eli

P.S. egzemplarze ktorym sie przygladam (osobiscie w najblizszy weekend):
http://autokomis42.otomoto.pl/porsche-b ... 89233.html
http://moto.gratka.pl/tresc/porsche-box ... 949a16a4,1

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2009, 14:17 

oczywiscie ze w nowej desce
teoretycznie .. musi byc praktycznie :)

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2009, 17:09 

A CO POWIECIE NA TO ?? I GDYBY BYŁ ZA 7 TYSI ?

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8254966

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2009, 17:13 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Tapicerka, hm, dosc odwazna ;) A lakier wyglada na slaby, ale to - jak rozumiem - jest nawet plusem tego auta? Komancz powinen cos wiedziec. Albo Igor.

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2009, 22:32 

eli napisał(a):
witam wszystkich serdecznie,
mam na imie Eliza i wlasnie przymierzam sie do kupna Boxstera. Byc moze macie jakies dobre rady na co zwrocic szczegolna uwage ogladajac / wybierajac wlasciwe autko? Moje mozliwosci oscyluja wokol rocznikow 1998-2000 wiec nowka sztuka to nie bedzie... czy jest cos co moze mnie niemile zaskoczyc juz po dokonaniu zakupu?
Z gory dziekuje za wszelkie wskazowki i rady.
Eli

P.S. egzemplarze ktorym sie przygladam (osobiscie w najblizszy weekend):
http://autokomis42.otomoto.pl/porsche-b ... 89233.html
http://moto.gratka.pl/tresc/porsche-box ... 949a16a4,1

Panowie...no wiecie? Tak zignorować damę???

Choć fakt Elizo, że nienajlepiej wybralaś wątek;) i zdecydowanie lepszy byłby osobny;)

A co do porad - jedna ale najprostsza - poproś o pomoc w oględzinach któregoś z "warszawiaków" Choć termin wybrałaś nienajlepszy - w sobotę Ułęż, w niedzielę odpoczynek po zabawie... I oczywiście przejżyj stare posty - tam powinnaś znaleźć rady dotyczące boxstera:D

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2009, 22:41 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
No wlasnie, tez mi wstyd. Pierwszy na oko o wiele bardziej interesujacy, ze wzgledu na hardtop, przebieg i manual. O ile to prawda (przebieg). Termin faktycznie niezbyt szczesliwy ale moze ktos juz widzial albo moze podjechac przed sobota? Slazaki - to do Was 8)

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2009, 22:58 

no chłopaki i dziewczyny kto ma czas Jutro lub po jutrze sie ze mną przerjechać do gliwic i oblookać prosiaka >?

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2009, 23:15 
Członek Honorowy

wystarczy do mnie zadzwonic i wszystko bedzie jasne :) jesli chodzi o 944 oczywiscie

Tytuł:
PostNapisane: 2.04.2009, 10:21 

Eliza - w Myślenicach mogę Ci pomóc ja - mam rzut beretem z Bochni. Nie wiem gdzie jest to drugie auto bo w ogłoszeniu nie ma informacji, ale na pewno znajdzie się ktoś kto je z Tobą obejrzy. I faktycznie - ciekawsze jest to z hardtopem - nie będziesz miała problemu z szukaniem przed zimą. I jak napisał wit007 - ciekawszy jest też ze względu na przebieg, bo co do manuala to już kwestia gustu - ja też nie lubię automatu i wybrałbym ręczną, ale znam takich którzy lubią:D

Tytuł:
PostNapisane: 2.04.2009, 10:49 

w pierwszej kolejnosci moze przeprosze za wmieszanie sie w watek - rzeczywiscie malo fortunnie a moze nawet niegrzecznie. choc z drugiej strony ktos kiedys napisal na forum zeby nie zakladac nieskonczonej ilosci takich samych tematow - chyba slusznie :)

przechodzac do meritum - bardzo dziekuje za deklaracje pomocy. chetnie skorzystam z pomocy i rady kogos kto o boxsterze wie wiecej ode mnie. to co znalazlam na forum oczywiscie juz przejrzalam, chodzi mi wiec bardziej o konkretne informacje nt dwoch przeslanych egzemplarzy. A juz pomoc w ogledzinach to mysle wiecej niz moglam sie spodziewac :)

mnie osobiscie, tak samo jak napisali wit007 i jadak, bardziej podoba sie ten z hardtopem i manualem (stoi w komisie w Tychach). pytanie czy przy blizszym poznaniu utrzyma dobre pierwsze wrazenie :)

pozdrawiam
eli

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 97 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]