Autor |
Wiadomość |
arczimi
|
Napisane: 10.08.2013, 10:29 |
|
|
Witam, byłem tu swego czasu Teraz jednak sprzedałem swoją alfę a miłość do Porsche pozostała. Dlatego pytam czy sens się pakować w Boxstera za kwotę do max.43000zł. ? Jeżdżę bardzo mało(ok.6 tyś km rocznie). Chciałbym kupić rocznik najlepiej 2001 i silnikiem 2.7 lub 3.2.
np:
http://allegro.pl/porsche-boxster-2-7-2 ... 63517.html
Jak z awaryjnością tego modelu (wiem ,że to zalezy od egzemplarza a podejrzewam,ze części są chorendalnie drogie?)
No i czy to auto można traktować jako całoroczne.? Będzie to mój jedyny samochód.
|
|
Góra |
|
gtsvectra
|
Napisane: 10.08.2013, 11:17 |
|
|
koszty utrzymania nie są wysokie. Awaryjność, chyba jedna z najmniejszych jeśli chodzi o takie auta. Jeśli chodzi o używanie auta zimą; zdania są podzielone, ja osobiście jeździłem i moim zdaniem można, oczywiście nie po zaspach, ale po mieście. Auto ma małą "kabinę" i bardzo szybko się nagrzewa.
|
|
Góra |
|
arczimi
|
Napisane: 10.08.2013, 11:44 |
|
|
Nawet jeżeli ma materiałowy dach?
Wiem,że to trudne pytanie. Ale miał ktoś porównanie Boxstera z Nissanem 350Z? Boxstera w dobrym stanie gdzie na dzień dobry nie trzeba będzie wyłożyć fortuny pewnie będzie ciężko kupić...
|
|
Góra |
|
ravestation
|
Napisane: 10.08.2013, 11:55 |
|
|
przypuszczam, że większy problem będzie ze znalezieniem w lepszym stanie 350z niż Boxstera
posiadałem Boxstera i jeździłem kilka dni 350z... porsche moim zdaniem jest bardziej stabilne, znacznie lepiej wykonane, ale i wolniejsze (szczególnie wersja 2.7)... pomijam, że porsche przy odsprzedaży będzie lepiej trzymało cenę niż "zetka"
Jeździć w zimie się da... ja od praktycznie 10 lat jeżdżę różnymi bezdasznikami i te pierwsze traktowałem jako całoroczne. Jest klima, są podgrzewane fotele, zimno nie jest, bo za przepływ zimna nie odpowiada dach (o ile nie jest dziurawy), tylko stan uszczelek.
Trzeba przed zimą porządnie umyć dach i go zakonserwować, potem zrobić to samo na początku sezonu i tyle. Moim jedyną rzeczą na którą należy uważać zimą jest szyba z pleksi, której ja bym nie dotykał za specjalnie w zimie - szczególnie w bardzo mroźne dni (może ulec pęknięciu). Późniejsze modele nie mają tego problemu, bo tam jest szkło.
|
|
Góra |
|
arczimi
|
Napisane: 10.08.2013, 12:15 |
|
|
Dzięki Panowie, bardzo mi pomogliście, Tylko jak teraz kupić zadbany egzemplarz.. Jakby ktoś się natknął w ogłoszeniu na coś ciekawego to proszę o info. A co do tego którego dałem w linku ? Wart uwagi?
Może ktos ocenić?
|
|
Góra |
|
gtsvectra
|
Napisane: 11.08.2013, 12:30 |
|
|
|
Góra |
|
arczimi
|
Napisane: 11.08.2013, 16:07 |
|
|
|
Góra |
|
arczimi
|
Napisane: 13.08.2013, 11:33 |
|
|
|
Góra |
|
MP-GDY
|
Napisane: 13.08.2013, 11:54 |
|
|
Troszkę wieśtjuningiem daje.....chyba...
|
|
Góra |
|
arczimi
|
Napisane: 13.08.2013, 20:54 |
|
|
zgadzam się z tobą. Ale jakby był sprawny mechanicznie , technicznie itp.. to już bym to jakoś przebolał..
|
|
Góra |
|
gtsvectra
|
Napisane: 13.08.2013, 22:32 |
|
|
z zewnątrz jest ok, ale środek
|
|
Góra |
|
wit007
|
Napisane: 13.08.2013, 23:01 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
Dołączył: 12.03.2008 Posty: 9172 Lokalizacja: Gdynia/Warszawa
Nr klubowicza: 189
|
Sprzedawcy proponuję jeszcze parę razy powtórzyć opis. Np. tak jak poniżej
No i pomysłowe wymontowanie airbagu pasażera
Do sprzedania Porsche Boxter S, po fabrycznym tuningu firmy Gemballa. Koszt całego tuningu wraz z robocizna to 46 728PLN,mam na to faktury.Tuning obejmuje między innymi pełne ospoilerowanie, tylny zderzak dostosowany do wydechu w stylu Porsche Carrera, tłumik końcowy (bardzo głośny) chip tuning (razem z tłumikiem przyrost mocy do 286ps) felgi 18. Całe wnętrze wykończone skórą. Fotele, boczki drzwi, kokpit, wszystkie elementy plastikowe, łącznie z podłogą i osłoną silnika są pokryte miękką skórą Nappa. Auto posiada pełne wyposażenie, wraz z nagłośnieniem firmy Bosse z odtwarzaczem CD Beckersa i zmieniarką. Samochód serwisowany w autoryzowanym serwisie Porsche na ul Połczyńskiej (faktury na około 30tyś.)Na reszteDo sprzedania Porsche Boxter S, po fabrycznym tuningu firmy Gemballa. Tuning obejmuje między innymi pełne ospoilerowanie, tylny zderzak dostosowany do wydechu w stylu Porsche Carrera, tłumik końcowy (bardzo głośny) chip tuning (razem z tłumikiem przyrost mocy do 286ps) felgi 18. Całe wnętrze wykończone skórą. Fotele, boczki drzwi, kokpit, wszystkie elementy plastikowe, łącznie z podłogą i osłoną silnika są pokryte miękką skórą Nappa. Auto posiada pełne wyposażenie, wraz z nagłośnieniem firmy Bosse z odtwarzaczem CD Beckersa i zmieniarką. Samochód serwisowany w autoryzowanym serwisie Porsche na ul Połczyńskiej (faktury na około 30tyś.] Na resztę pytań chętnie odpowiem przez telefon kontakt.502211300Do sprzedania Porsche Boxter S, po fabrycznym tuningu firmy Gemballa. Koszt całego tuningu wraz z robocizna to 46 728PLN,mam na to faktury.Tuning obejmuje między innymi pełne ospoilerowanie, tylny zderzak dostosowany do wydechu w stylu Porsche Carrera, tłumik końcowy (bardzo głośny) chip tuning (razem z tłumikiem przyrost mocy do 286ps) felgi 18. Całe wnętrze wykończone skórą. Fotele, boczki drzwi, kokpit, wszystkie elementy plastikowe, łącznie z podłogą i osłoną silnika są pokryte miękką skórą Nappa. Auto posiada pełne wyposażenie, wraz z nagłośnieniem firmy Bosse z odtwarzaczem CD Beckersa i zmieniarką. Samochód serwisowany w autoryzowanym serwisie Porsche na ul Połczyńskiej (faktury na około 30tyś.)Na reszteDo sprzedania Porsche Boxter S, po fabrycznym tuningu firmy Gemballa. Tuning obejmuje między innymi pełne ospoilerowanie, tylny zderzak dostosowany do wydechu w stylu Porsche Carrera, tłumik końcowy (bardzo głośny) chip tuning (razem z tłumikiem przyrost mocy do 286ps) felgi 18. Całe wnętrze wykończone skórą. Fotele, boczki drzwi, kokpit, wszystkie elementy plastikowe, łącznie z podłogą i osłoną silnika są pokryte miękką skórą Nappa. Auto posiada pełne wyposażenie, wraz z nagłośnieniem firmy Bosse z odtwarzaczem CD Beckersa i zmieniarką. Samochód serwisowany w autoryzowanym serwisie Porsche na ul Połczyńskiej (faktury na około 30tyś.] Na resztę pytań chętnie odpowiem przez telefon kontakt.502211300Do sprzedania Porsche Boxter S, po fabrycznym tuningu firmy Gemballa. Koszt całego tuningu wraz z robocizna to 46 728PLN,mam na to faktury.Tuning obejmuje między innymi pełne ospoilerowanie, tylny zderzak dostosowany do wydechu w stylu Porsche Carrera, tłumik końcowy (bardzo głośny) chip tuning (razem z tłumikiem przyrost mocy do 286ps) felgi 18. Całe wnętrze wykończone skórą. Fotele, boczki drzwi, kokpit, wszystkie elementy plastikowe, łącznie z podłogą i osłoną silnika są pokryte miękką skórą Nappa. Auto posiada pełne wyposażenie, wraz z nagłośnieniem firmy Bosse z odtwarzaczem CD Beckersa i zmieniarką. Samochód serwisowany w autoryzowanym serwisie Porsche na ul Połczyńskiej (faktury na około 30tyś.)Na reszteDo sprzedania Porsche Boxter S, po fabrycznym tuningu firmy Gemballa. Tuning obejmuje między innymi pełne ospoilerowanie, tylny zderzak dostosowany do wydechu w stylu Porsche Carrera, tłumik końcowy (bardzo głośny) chip tuning (razem z tłumikiem przyrost mocy do 286ps) felgi 18. Całe wnętrze wykończone skórą. Fotele, boczki drzwi, kokpit, wszystkie elementy plastikowe, łącznie z podłogą i osłoną silnika są pokryte miękką skórą Nappa. Auto posiada pełne wyposażenie, wraz z nagłośnieniem firmy Bosse z odtwarzaczem CD Beckersa i zmieniarką. Samochód serwisowany w autoryzowanym serwisie Porsche na ul Połczyńskiej (faktury na około 30tyś.] Na resztę pytań chętnie odpowiem przez telefon kontakt.502211300Do sprzedania Porsche Boxter S, po fabrycznym tuningu firmy Gemballa. Koszt całego tuningu wraz z robocizna to 46 728PLN,mam na to faktury.Tuning obejmuje między innymi pełne ospoilerowanie, tylny zderzak dostosowany do wydechu w stylu Porsche Carrera, tłumik końcowy (bardzo głośny) chip tuning (razem z tłumikiem przyrost mocy do 286ps) felgi 18. Całe wnętrze wykończone skórą. Fotele, boczki drzwi, kokpit, wszystkie elementy plastikowe, łącznie z podłogą i osłoną silnika są pokryte miękką skórą Nappa. Auto posiada pełne wyposażenie, wraz z nagłośnieniem firmy Bosse z odtwarzaczem CD Beckersa i zmieniarką. Samochód serwisowany w autoryzowanym serwisie Porsche na ul Połczyńskiej (faktury na około 30tyś.)Na reszteDo sprzedania Porsche Boxter S, po fabrycznym tuningu firmy Gemballa. Tuning obejmuje między innymi pełne ospoilerowanie, tylny zderzak dostosowany do wydechu w stylu Porsche Carrera, tłumik końcowy (bardzo głośny) chip tuning (razem z tłumikiem przyrost mocy do 286ps) felgi 18. Całe wnętrze wykończone skórą. Fotele, boczki drzwi, kokpit, wszystkie elementy plastikowe, łącznie z podłogą i osłoną silnika są pokryte miękką skórą Nappa. Auto posiada pełne wyposażenie, wraz z nagłośnieniem firmy Bosse z odtwarzaczem CD Beckersa i zmieniarką. Samochód serwisowany w autoryzowanym serwisie Porsche na ul Połczyńskiej (faktury na około 30tyś.] Na resztę pytań chętnie odpowiem przez telefon kontakt.502211300Do sprzedania Porsche Boxter S, po fabrycznym tuningu firmy Gemballa. Koszt całego tuningu wraz z robocizna to 46 728PLN,mam na to faktury.Tuning obejmuje między innymi pełne ospoilerowanie, tylny zderzak dostosowany do wydechu w stylu Porsche Carrera, tłumik końcowy (bardzo głośny) chip tuning (razem z tłumikiem przyrost mocy do 286ps) felgi 18. Całe wnętrze wykończone skórą. Fotele, boczki drzwi, kokpit, wszystkie elementy plastikowe, łącznie z podłogą i osłoną silnika są pokryte miękką skórą Nappa. Auto posiada pełne wyposażenie, wraz z nagłośnieniem firmy Bosse z odtwarzaczem CD Beckersa i zmieniarką. Samochód serwisowany w autoryzowanym serwisie Porsche na ul Połczyńskiej (faktury na około 30tyś.)Na reszteDo sprzedania Porsche Boxter S, po fabrycznym tuningu firmy Gemballa. Tuning obejmuje między innymi pełne ospoilerowanie, tylny zderzak dostosowany do wydechu w stylu Porsche Carrera, tłumik końcowy (bardzo głośny) chip tuning (razem z tłumikiem przyrost mocy do 286ps) felgi 18. Całe wnętrze wykończone skórą. Fotele, boczki drzwi, kokpit, wszystkie elementy plastikowe, łącznie z podłogą i osłoną silnika są pokryte miękką skórą Nappa. Auto posiada pełne wyposażenie, wraz z nagłośnieniem firmy Bosse z odtwarzaczem CD Beckersa i zmieniarką. Samochód serwisowany w autoryzowanym serwisie Porsche na ul Połczyńskiej (faktury na około 30tyś.] Na resztę pytań chętnie odpowiem przez telefon kontakt.502211300
_________________ Witek będzie: chyba 718 było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09 http://www.komunikado.pl agencja public relations
|
|
Góra |
|
arczimi
|
Napisane: 23.08.2013, 16:18 |
|
|
W poniedziałek jadę oglądać aBoxstera z 2003 roku. Mam 185 cm wzrostu . Czy nie będzie dla mnie za małe jak zamknę dach? Proszę o info wyższych userów Nie chciałbym przyjechać,wsiąść, wysiąść i wrocić z powrotem. Parę lat temu siedziałem w Boxsterze z 1997 roku i okazało się ,że intensywnie szoruję głową o dach...Tak mi się przynajmniej coś kojarzy...
|
|
Góra |
|
Tomata
|
Napisane: 23.08.2013, 16:39 |
|
|
arczimi napisał(a): W poniedziałek jadę oglądać aBoxstera z 2003 roku. Mam 185 cm wzrostu . Czy nie będzie dla mnie za małe jak zamknę dach? Proszę o info wyższych userów Nie chciałbym przyjechać,wsiąść, wysiąść i wrocić z powrotem. Parę lat temu siedziałem w Boxsterze z 1997 roku i okazało się ,że intensywnie szoruję głową o dach...Tak mi się przynajmniej coś kojarzy...
Hej,
Boxster z 1997 i 2003 to model 986. Te same wymiary. Ja mam 186cm i dobrze pamietam ze nie szuralem glowa o dach. Wystarczajaco miejsca bylo.
Tomata
|
|
Góra |
|
arczimi
|
Napisane: 23.08.2013, 17:42 |
|
|
Umówiłem się jutro w ASO w Sopocie, przymierzę się:)
Dotarłem do linka na forum gdzie sprzedający swoje auto zaproponował do sprzedaży.
http://www.porscheclub.home.pl/forum/viewtopic.php?p=92634&highlight=#92634
Czy te uszkodzenia dyskwalifikują to auto do zakupu?
TERAZ WYGLĄDA TAK:
http://www.youtube.com/watch?v=Gc3EN4Tq ... e=youtu.be
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
|
|
Góra |
|
arczimi
|
Napisane: 25.08.2013, 10:00 |
|
|
Wcisnę się trochę bo temat pilny. Jutro jade dokonać ewent. zakupu.....
|
|
Góra |
|
arczimi
|
Napisane: 27.08.2013, 10:54 |
|
|
Co prawda nikt nie podjął tematu ale dla kogoś kto chciałby kupić to cała prawda o tym aucie:
Witaj . Jeżeli nie kupiłeś tego boxtera to dobrze bo ma wszystko na jego temat .
Porsche Boxster 2003r. VIN: WP0CA29873U621196
Lot # 9857854
Actual Cash Value $40,100 USD
Repair Cost $0 USD
Title State ILLINOIS
Title Type SALVAGE CERTIFICATE
Odometer 16,582mil ACTUAL
Primary Damage All over
VIN WP0CA29873U621196
Body Style CONVERTIBLE
Color BLUE
Engine 2.7L 6
Drive Rear-wheel drive
Cylinders 6
Fuel GAS
Keys YES
Auction Location Peoria, IL
Sale Date Monday, January 3, 2005
Virtual Sale Start 12:00 PM Central Time (GMT-05)
Virtual Sale Item Lane A - Item # 230
Przybliżone dane z dekodera Numer
VIN: WP0CA29873U621196
Region: Germany
Marka: Porsche
Model: Boxster
Rok modelowy: 2003
Nadwozie: Roadster 2D
Silnik: 3189
Rodzaj paliwa: Gasoline
Numer seryjny: 621196
A364: Abs brakes
DCC4: Driver airbag
F4FC: Front side airbag
FEB7: Front side airbag with head protection
PA4E: Passenger airbag
TD1D: Trunk anti-trap device
AFD8: Air conditioning
TA7F: Tachometer
L272: Leather steering wheel
TA8A: Telescopic steering column
V452: Vehicle anti-theft
P5ED: Power door locks
AC08: Am/fm radio
CA40: Cassette player
DE19: Driver multi-adjustable power seat
L07A: Leather seat
P5E9: Passenger multi-adjustable power seat
C667: Cargo net
R627: Removable top
F98D: Fog lights
F4AE: Front air dam
R9F3: Rear spoiler
AA42: Alloy wheels
P38E: Power windows
G87E: Glass rear window on convertible
HC6B: Heated exterior mirror
P673: Power adjustable exterior mirror
RE3B: Rear window defogger
Bazy danych Policji w Kanadzie Pojazd nie figuruje w bazie jako kradziony
Bazy danych w Holandii Pojazd nie figuruje w bazie jako kradziony
Bazy danych Policji Rumuńskiej Pojazd nie figuruje w bazie jako kradziony
Bazy danych Policji Słowackiej Pojazd nie figuruje w bazie jako kradziony
Bazy danych Policji Włoskiej Pojazd nie figuruje w bazie jako kradziony
Bazy danych Policji Słoweńskiej Pojazd nie figuruje w bazie jako kradziony
Bazy danych Policji Litewskiej Pojazd nie figuruje w bazie jako kradziony
Bazy danych Policji Czeskiej Pojazd nie figuruje w bazie jako kradziony
Bazy danych Europejskie Pojazd nie figuruje w bazie jako kradziony
Bazy danych w Szwecji Pojazd nie figuruje w bazie jako kradziony
Lista uwag, które mogą dotyczyć tego pojazdu
Pojazd mógł być odbudowywany
Pojazd mógł mieć restrykcje i/lub był wystawiony na aukcji pojazdów uszkodzonych
Pojazd mógł być w kredycie / zastawie na pojazd
Pojazd mógł być flotowy, z wypożyczalni lub leasingu
Chronologiczna lista zdarzeń, które mogą dotyczyć tego pojazdu
Data: 2003-04-15
Opis: Leasing pojazdu
Data: 2004-12-20
Opis: Pojazd uszkodzony / zniszczony (SALVAGE)
Data: 2005-01-03
Przebieg: 26531 km
Tytuł‚: Pojazd uszkodzony / zniszczony (SALVAGE)
Uszkodzenia: Wiele uszkodzeń
Opis: Pojazd wystawiony na sprzedaż (AUKCJA - USA)
Data: 2005-02-02
Opis: Leasing pojazdu
Data: 2005-02-21
Opis: (Salvage title)
Data: 2005-02-21
Opis: Odczyt stanu licznika
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
|
|
Góra |
|
Raptor
|
Napisane: 27.08.2013, 11:59 |
|
|
arczimi napisał(a):
Nie sądzę,żeby był sprzedany,raczej właściciel korzysta z ostatnich dni wakacji.Za taką kasę polecam,auto kolegi ,sam o mały włos nie kupiłem,z gwarancją bezwypadkowości,bez oszustwa, chociaż to i owo trzeba doinwestowac.Jak chcesz dzwoń 697 887 701 pan Sławek, możesz powołac się na Grześka.Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
tomson255
|
Napisane: 27.08.2013, 16:35 |
|
|
Raptor nie znam sie chyba dobrze ale myslalem ze po 2000r porsche ma biale kierunkowskazy a nie pomaranczowe, nie powinien byc juz po lifcie? czy to jego widzimisię
|
|
Góra |
|
Raptor
|
Napisane: 27.08.2013, 17:53 |
|
|
tomson255 napisał(a): Raptor nie znam sie chyba dobrze ale myslalem ze po 2000r porsche ma biale kierunkowskazy a nie pomaranczowe, nie powinien byc juz po lifcie? czy to jego widzimisię
ja też nie fachowiec,ale wg.mnie nie masz racji....Trzeba zapytać ludzi mocno siedzących w temacie,ale ja bym stawiał na wersje od 2003 ze szklaną szybą,te chyba miały białe kierunki, no i to jest US co być może ma też znaczenie.
|
|
Góra |
|
|