Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2011, 14:25 

Nr klubowicza: 094
mb_911 napisał(a):
z drugiej strony - chcesz się godnie prezentować i korzystać w pełni z zasobów forum PCP - zapisz się do klubu - nie ma w tym nic dziwnego !

Mariusz zgoda, kwestia tylko definicji slowa "godnosc" :wink: Moim jednak zdaniem 300 to za mlo zeby czuc sie lepszym od innych. Innym to wystarcza.

in: Rally,Mezgers
Nobody is born a legende, you race to become one.

Pucharek PCP 2007,2008,2009,2010,2023r.
Carting Cup PCP 2015r.
----------------------------------------------------
Futuresolar OZE, fotowoltaika, pompy ciepla.
https://futureoze.pl/

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2011, 14:32 

nie dyskutujemy, ani nie rozpatrujemy (a przynajmniej ja nigdy nie myslalem w takich kategoriach) korzysci wynikających z bycia klubowiczem poprzez pryzmat bycia lepszym lub gorszym.
Dla mnie wszyscy ludzie są równi. natomiast przynależność do jakiejś organizacji daje niektórym większe korzyści.

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2011, 14:45 

Ależ ta zmiana jest całkowicie uzasadniona!

Jeśli ktoś sądzi inaczej , jest zwyczajnie w błędzie, co jasno wyklarował Marion :

Marion napisał(a):

to forum to forum Porsche Club Polska a nie forum wszystkich miłośników marki Porsche (i tych z porsche i tych tylko z plakatami porsche) - to zasadnicza różnica

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2011, 15:51 

Nr klubowicza: 095
Te zmiany "z nienacka" zaskoczyły pewnie większość użytkowników, starych klubowiczów i niektórzy mogą czuć się pokrzywdzeni.
A może warto by iść na kompromis i wprowadzić je od 1 kwietnia i wtedy osoby z poza klubu będą miały ograniczony status na forum, a zapominalsy trzy tygodnie na przemyslenie czy warto należeć do klubu i uregulowanie składek :piwo:

jest: 991 GT3, 718 T

było: 996 carrera 4s ; 996 turbo ; 997 turbo
-------------------------------------------------------
Puchar PCP 2013 (997 turbo)
mariusz

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2011, 15:58 

Kurcze, jakoś po obrazkach bylo łatwiej i szybciej kojarzyć kto się gdzie wypowiada :x

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2011, 16:19 
[admin: usunięto]

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2011, 16:25 

Forum się robi strasznie dziwaczne, ale żeby iść w dobrą stronę koniecznym jest wprowadzenie opcji ( zaraz pod opcją: "Skąd" ), model posiadanego prosiaka !!

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2011, 16:27 

popieram pomysł drwala

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2011, 16:36 

to ciekawy i konkretny pomysł.

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2011, 16:37 
Klubowicz

Nr klubowicza: 062
Nie bardzo rozumiem argumentacji osób zdziwionych czy też rozżalonych zmianami. Nie ma sensu dorabiać do tego na siłę ideologii.
Zarzad klubu odpowiada za rozwój i finanse klubu.
Po to został wybrany i ta zmiana jak rozumiem porzadkuje kwestie klubowicz/nieklubowicz. Tak to rozumiem. Kiedyś musiało nastapić takie podsumowanie.
Ktoś zapomniał zapłacić składki niech wpłaci i będzie miał w podpisie że jest pełnoprawnym klubowiczem.
Jeśli ktoś nie chce być klubowiczem to nikt tej osoby nie będzie zmuszał do tego, żeby wpłacił, czy też został klubowiczem.
Nie można mieć wszystkiego, na coś się trzeba zdecydować.
Przykład Adarka w temacie obok pokazuje, że zdobyć rekomendację od 2 członków klubu aby się zapisać można bez kłopotu.
Forum będzie otwarte dla wszystkich osób chcacych korzystać z forum i bardzo dobrze, bo nie ma sensu się zamykać.
Pozdrawiam

Staszek

958

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2011, 19:08 

Mnie trochę dziwi taka decyzja bo jestem użytkownikiem bardzo wielu forów i z takimi restrykcjami jeszcze się nie spotkałem, na awatarze zupełnie mi nie zależy bo jestem tu zarejestrowany tylko po to by coś doradzić ewentualnie dowiedzieć a te informacje są tak samo cenne od klubowicza jak i szarego użytkownika ale na braku informacji o posiadanym samochodzie tracą wszyscy. Pozdrawiam Klubowiczów i zwykłych użytkowników :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2011, 19:51 

Nr klubowicza: 164
Swoje zdanie juz wyraziłem w wątku na temat F1 więc tylko kótka notka:

Działanie na żywym organiźmie jest dobre i skuteczne jak jest przygotowane, przemyślane i wprowadzone w odpowiedni sposób.

Tu mamy do czynienia moze i z dobrymi intencjami ale wprowadzanymi w trybie chaotycznym i zupełnie nieprzejrzystym.
Forum Porsche Club oprócz swojej pewnej elitarności powinno trzymać pewien styl i zasady. I przy okazji powinno być ładne.

Szkoda mi naszych kolegów fotografów - ktorzy do klubu nie przystąpią ale zawsze dbają o ładny wygląd; naszych aut na zdjęciach i swoich avatarów.
Zarząd / Klub powinien (najpierw) przygotować pomysł na zmiany, przemyśleć różne opcje i rozwiązania dla różnych użytkowników. No i zaprezentować je w jasny uprzejmy sposób.
Na przykład kolejna z opcji - dla fotografów ale może nie tylko- status przyjaciela klubu albo (sic) akredytacji?
Ponieważ Zarząd Klubu między innymi w moim imieniu (jako członka klubu) wprowadził te zmiany to ja w imieniu Zarządu i swoim za chaos przepraszam :oops:

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2011, 20:01 

Chciałem zgłosić samokrytykę: zawiniłem, zawiniłem.

W ramach kary chciałbym prosić o automatyczne pomniejszanie trzcionki, którą piszę i zmianę koloru na nieco mniej widoczny. Amen.
Gdyby dało się również załatwić aby klawisz Enter blokował mi się czasem byłbym dozgonnie wdzięczny.
:D

Pozdrawiam wesołych reformatorów! :D :D

mistrzostwo 8)

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2011, 20:21 

Proponuje, zeby sie nie wypwiadac jesli wypowiedz to tylko krytyka i drwina. A w zamian proponuje konkretne rozwiazania i mysle, ze beda one rozwazone z zastrzezeniem, ze to co dla jednej osoby jest jedyna oczywista prawda, niekoniecznie musi byc taka dla kogos innego. Wiec nikt nie moze oczekiwac, ze jego pomysl bedzie realizowany. Zarzad byl wybrany by reprezentowac wszytkich czlonkow. Okazuje sie, ze demokracja ma tez swoje minusy jesli jestes osoba, ktora reprezentuje mniejszosc. Ale tak jak w kazdej dziedzinie zycia - czy to zycie rodzinne czy zawodowe, przy niezgodnosci pogladow ktos musi podjac decyzje. Zawsze mowilem, ze bardzo latwo sie rozgadac jak niezdarna gadula na jakikowiek temat atakujac i prawic madrosci wszem i wobec wyrazajac niezadowolenie z decyzji i generalnego stanu rzeczy. W wiekszosci wypadkow zapominajac jak bardzo jest niemozliwe wszystkim dogodzic. Ja jako byly czlonek klubu i obecny przyjaciel (czy oficjalnie czy nie), w 100% popieram Zarzad i jego decyzje. Obecne Forum PCP bardzo mi sie podoba.

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2011, 20:26 

super propozycja.dziękuję. :D

trochę luzu proponuję. :D

właściciel forum może robić z nim to co uważa za słuszne.koniec kropka.

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2011, 20:26 

Jasmin napisał(a):
Na przykład kolejna z opcji - dla fotografów ale może nie tylko- status przyjaciela klubu albo (sic) akredytacji?

to ciekawy pomysł. jakiś pomysł-procedura jak konkretnie rozpoznać przyjaciela klubu ?

może Jurek poprowadź temat na forum, a potem "przyjdź" do Zarządu z przemyślanym, jasnym, przedyskutowanym i zaakceptowanym przez wszystkich pomysłem ?
Co Ty na to ? możemy liczyc na Twoją pomoc ?

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2011, 20:32 

jak na razie został wprowadzony fajny pomysł, który naprawdę wiele pomógł wszystkim klubowiczom, w postaci poblokowania Avatarów i nazwy aut osobom spoza klubu.

TO DOBRY POMYSŁ, POMÓGŁ WIELU KLUBOWICZOM!! :D

:D :D... :lol: :lol: :notworthy:

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2011, 20:38 

Na wszelki wypadek sprawdz czy wszystkie biegi dobrze wchodza, bo wyglada, ze chyba troche za duzo luzu u ciebie.

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2011, 20:41 

dzięki, sprawdziłem, jest si :D

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2011, 20:42 

Nr klubowicza: 075
pit napisał(a):
jak na razie został wprowadzony fajny pomysł, który naprawdę wiele pomógł wszystkim klubowiczom, w postaci poblokowania Avatarów i nazwy aut osobom spoza klubu.

TO DOBRY POMYSŁ, POMÓGŁ WIELU KLUBOWICZOM!! :D

:D :D... :lol: :lol: :notworthy:
:thumbup:
..zupełnie jak w elitarnym klubie golfowym... :drunken:

Classic Porsche 911/964 Carrera 2

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]