Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2011, 20:45 

Jacek, myślę że odnośnie fotografów z akredytacją warto przyjąć najprostszą formę. Właściciele (klubowicze) mają z reguły (pfff. Mają zawsze) kontakt z takimi osobami, nie są to osobnicy na zasadzie "a zarejestruję się na forum, to sobie zgarnę akredychę i będę właził na impry, a i na forum mnie jakoś 'uwidocznią' ". Myślę, że tak jak w przypadku nowych klubowiczów - referencje 2-3 klubowiczów wystarczą, by owy fotograf otrzymał akredytację. Sam się tym zajmuję (przydzielaniem takowych) na innym forum zrzeszeniowym. Taka akredytacja miałaby ważność rok. Tak na wypadek gdyby ktoś podpadł albo po prostu by mu się znudziło. Od strony organizatorskiej mogę pomóc (tym bardziej, że gdyby coś takiego powstało, to sam bym się zapewne ubiegał), trochę w podobnych rzeczach 'grzebałem', a i za czasów prezesury Komancza mój portal nieco więcej współpracował z PCP. Mam nadzieję, że odnowimy bliższe mobilne kontakty :)

A co do obecnych zmian na forum.
Myślę, że KONIECZNIE należy dodać rubryczkę "Auto:" pod "Skąd:". Jeden pisze takie informacje w podpisie, inny nie (bo zapomni, bo mu się nie chce...) - a tak, kto ma Porsche, to przy rejestracji automatycznie będzie takie dane wpisywał. Świetny pomysł.

Ja mam prośbę może bardziej estetyczną. Czy zamiast "pustych twarzy", nie można by po prostu zostawić piękne "nic"? Do tej pory nie miałem avatara, a zrobił mi się jakiś anonim ;)
Reszta porządków mi się podoba. Myślę, że nikt bardzo nie cierpi, chyba że jakiś wizual-purysta 'nie-klubowicz' się znajdzie.
Co prawda osobiście może i podpis bym zostawił (natomiast ganił wszelkiej maści reklamy i odnośniki w nim), ale skoro decyzja podjęta - ja się dostosowuję i żadnych problemów nie widzę.

pozdrawiam,
Łukasz

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2011, 21:21 

[quote="jczar"]Proponuje, zeby sie nie wypwiadac jesli wypowiedz to tylko krytyka i drwina. " to o 19:21

a to 17 minut pozniej ten sam piszący

Na wszelki wypadek sprawdz czy wszystkie biegi dobrze wchodza, bo wyglada, ze chyba troche za duzo luzu u ciebie.

to było naprawde fajne forum...a zrobił się przepraszam..niezły syf.Myślę,że niestety nie jestem odosobniony w tym przemyśleniu. Pozdrawiam wszystkich którym szkoda ,ze poziom dyskusji tak obnizył loty

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2011, 21:25 

proponuje zrobić przywrócenie starej wersji a rozmowa sama ucichnie i wrócimy do normalności

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2011, 21:44 

Ja sobie tak myślę,ze nie chodzi o jakiś avatar czy podpis..chodzi o to ze odezwały się głosy osób które pragną,żeby klub był "elytarny" :) co świadczy jedynie o tym że raczej same są pełne kompleksów i chciałyby wywyższać się na tle innych osób tym że należa do tej elity,a to naprawde jest śmieszne. Dla mnie akurat w tym temacie nie ważne jest czy ktoś miał,ma czy marzy o tym aby mieć porsche. Myślałem,że tutaj spotkam ludzi którzy tak jak ja kochaja samochody, motoryzację i cenią markę Porsche....że forum jest miejscem w którym można podzielić się swoimi spostrzezeniami, prosić o radę innych użytkowników i w miarę swoich możliwości również służyc radą innym. Zarząd PCP hmmm to brzmii tak dumnie..ale też zobowiazuje moim zdaniem...chyba głównym celem powinno być propagowanie marki...panowie próba udowadniania że prowadzenie forum to jakiś olbrzymi koszt i dla Was wielki wysiłek oznacza ,że może poprostu mineliscie się z powołaniem? :)

mimo wszystko mam nadzieję,ze ludzi którzy poprostu kochają porsche tak bezinteresownie jest wiecej...

chcialem wstapić do klubu miłośników porsche... takich którzy jeżdzą 924,944,968,986 i 911tkami oczywiście i dla których te samochody to piękna część motoryzacji ,a nie klubu nowobogackich prostaków którzy myślą że zakup samochodu jest przepustką do jakiejś elity... sorry może dosyć dosadnie ale od jakiegoś tygodnia PCP skutecznie odstrasza od siebie

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2011, 21:50 

Żal mi to czytać , sorry ale nic nie zrozumiałeś. zerknij jakie auta ma i miał zarząd. pozdrawiam i zapraszam do klubu miłośników Porsche.

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2011, 21:56 

ja bym to bardziej nazwał problemami wieku dziecięcego. Musimy znaleźć swoje "ja" jako klub, sprecyzować czego chcemy, w jakim kierunku chcemy zmierzać itd itp. Na razie trochę się miotamy, próbując pogodzić różne głosy, różne pomysły i różne potrzeby.
Jeszcze się czasami gubimy, podejmując decyzje w dobrej wierze, które później wzbudzają mnóstwo czasami pozytywnych, a czasami niepozytywnych emocji.
dzięki za głosy, i za te życzliwe, i za te mniej-życzliwe - wszystko jednak głosy.

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2011, 22:31 

Bezpiecznik.
Podobnie jak Ty jeszcze w zeszłym tygodniu zastanawiałem się nad przystąpieniem do klubu (mimo iż raczej jest malo prawdopodobne moje uczestnictwo w klubowych imprezach a rabaty w miernym serwisie też mnie nie interesują) pomyślałem ,że zapłacę może inni na tym skorzystają a ja będę miał satysfakcję....ale jakoś odechciało mi się...

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2011, 22:31 

Nr klubowicza: 263
widzę, że od paru dni niezła awantura zrobiła się z forum i to chyba już w 3 wątkach (swoją drogą modzi mogli by posprzątać bo gdzie się nie wejdzie to krzyki)
a wracając do dyskusji to czy nam nie klubowiczom poza tymi obrazkami zabrano dostęp do dyskusji i korzystania z wiedzy forum? może ja nie zauważyłem a jest coś po blokowane?
W każdym razie to czego szukam albo co chcę wiedzieć mam i nie widzę problemu a ci co najwięcej krzyczą o elitarność to raczej trudno będzie wytłumaczyć, że nie o to chodzi i nie ma co prowadzić czczej dyskusji.
Każde forum, które organizuje imprezy klubowe potrzebuje budżetu a go pozyskuje się właśnie przez dobrowolne datki lub przynależność do klubu i naprawdę nie kapuję o co awantura ??
Nikt tu chyba do niczego nie przymusza ale jeszcze trochę poczytam i zgłupieję do reszty :P

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2011, 22:33 

Niestety panowie, cała sytuacja jest niesmaczna.

Cytuj:
Żal mi to czytać , sorry ale nic nie zrozumiałeś.

Ja tez tak to odbieram, więc nie można mówić o nie zrozumieniu..

Wybaczcie również źle się czuję na tym forum. Dlaczego jest jakaś dyskryminacja? Forum to forum i wszyscy powinni jechać na jednym wózku, a klub i jakieś opłaty powinniście sobie inaczej rozwiązać.

Cytuj:
jak na razie został wprowadzony fajny pomysł, który naprawdę wiele pomógł wszystkim klubowiczom, w postaci poblokowania Avatarów i nazwy aut osobom spoza klubu.

Tak, super jest innych zgnoić albo wygonić. Brawo

Niedługo kto nie zapłaci składki będzie miał w swojej wypowiedzi kolor czcionki czerwony, a później biały.

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2011, 22:39 

Nr klubowicza: 094
ja tez sie pogubilem :dontknow:

Przepraszam ale jesli ktos na to patrzy z boku, nie daj Boze dorosły to wyszystko wyglada na jedna wielka dziecinade z tymi avatarami i podpisami. Przepraszam Was wszystkich ale tak jest.

Moze juz sie troche zestarzalem, moze mam za duzy dystans a moze po prostu skupiam sie na rzeczach tylko istotnych. Naprawde te awatary to jest bzdura. A brak ich wg mnie sprawia ze forum jest nieestetyczne i ponure.

Bardziej rzeczowe jest np uniemozliwienie oglaszanie kupna/sprzedazy tak ja np na rennlist.
To jest dla mnie podejscie rzeczowe a nie jakies tam rysunki.

Jesli powstala taka chaotyczna decyzja to moim zdaniem jednoznacznie wskazuje ze klub ma powazne problemy z naborem czlonkow lub ze sciaganiem oplat poniewaz lapie sie takich dziwnych posuniec.

Ciekawy jestem na ile taka akcja przyniesie skutek. A moze problem lezy gdzies indziej. Dlaczego ludzie sie nie zapisuja :?: Bo przeciez forum to nie jest sedno, a na pewno tak nie powinno byc. Forum to uzupelnienie.
Moze klub jest nie wystraczajaco atrakcyjny dla potencjalnych czlonkow? Jesli tak to dlaczego?
Mysle ze to jest niedobra decyzja. powierzchowna, nie odkrywajaca istaty problemu. Taka na zasadzie malowania pasow na 1go maja lub facjaty budynkow przy glownej ulicy :idea:

in: Rally,Mezgers
Nobody is born a legende, you race to become one.

Pucharek PCP 2007,2008,2009,2010,2023r.
Carting Cup PCP 2015r.
----------------------------------------------------
Futuresolar OZE, fotowoltaika, pompy ciepla.
https://futureoze.pl/

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2011, 22:52 

Panowie , krzyk się podniósł tak naprawdę o brak avatara i opisu dla nie klubowiczów, czyli bardziej tym osobom zalezy na wizerunku własnym niż klubu, dla mnie łatwiej ich teraz rozróżnić, nikt nikomu wielkiej krzywdy nie zrobił , przepraszam , ale nie rozumiem o co chodzi :?:

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2011, 23:09 

Nr klubowicza: 060
Nie za bardzo, mam ochote sie wypowiadac ale zaczyna sie we mnie gotowac...te wypowiedzi o 'elitarnosci'-300pln smiech, o snobizmie-a kogo z Klubu znacie-wypowiadajacy te slowa, o dyskryminacji-bzdura- jesli wchodzisz do czyjegos domu,powinienes przyjac reguly jego funkcjonowania to oczywiste chyba jest..a moze juz jestem za stary i nie zalapalem ze wirtualna rzeczywistosc wypiera stare normy...niemniej wszystkim zycze spotkania w realu i odebrania prawdziwej atmosfery pasji. Podobno sex tez mozna 'w sieci' uprawiac ale to nie to samo , chociaz emocje jak widac z powyzszej dyskuji potrafia byc wielkie....ale tylko emocje- nad mizerna sprawa( avator..podpisy..ogloszenia) Jednego jeszcze nie jestem w stanie zrozumiec- jak mozna sie obrazic na Zarzad o to ze zapomnialem zaplacic skladke...chyba glupi jestem bardzo. Z tego co wiem sankcje za nieplacenie w terminie byly juz zapowiadane w ubieglym roku. Mam nadzieje nie wypowiadac sie w tym temacie...a Zarzad ma za swoje..bo chce uszczesliwic wszystkich -te upomnienia o konsultacjach z klubowiczami to Utopia.

było 924'82-było na I Zlocie 944S2'90 944TurboS'89 944 TURBO'S '88 prawie cup. jest Białe968TS'94

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2011, 23:26 

zarzad podjol decyzje i nie nalezy z nia dyskutowac (zwlaszcza tyczy sie to osob, ktore sa zwiazane z klubem jedynie przez forum a nie sa jego czlonkami) . zostal powolany do utrzymwania klubu a nie robienia dobrze wszystkim na okolo. jesli ktos chce zostac klubowiczem to chyba nie ma problemu a tlumaczenie ze trzeba miec wprowadzajacych, zaplacic i sie tego nie wykorzysta sa zalosne. proponuje zamknac temat. jest to dyskusja o tzw d.Maryni i wg mnie do niczego nie prowadzi

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2011, 23:27 

Dla mnie Avatar i podpis nie ma żadnego znaczenia...zresztą nawet do tej pory go nie posiadałem :) jednak trudno nie zgodzić się z MM-Racing ze forum poprostu graficznie wygląda gorzej...i tyle.

Jacekm który widać,że chce dla klubu dobrze i prosił o merytoryczną dyskusję mam nadzieję że nie ma mi za złe udziału w dyskusji

Cel który przyswiecał zmianom był taki aby zachęcić ludzi do zapisania się do klubu...czy to ze ktoś ma avatar lub nie może to spowodować? wątpie...

konkretnie:

ja chętnie wstąpie do klubu jeśli będą organizowane np mniejsze spotkania "regionalne" liczne obowiązki powodują,że nie zawsze mógłbym brać udział w zlotach tak odległych jak Poznań,ale np spotkania w Kielcach? przecież jest wiele osób z południa polski napewno dobrym pomysłem jest jakieś odłączenie częsci kupię sprzedam tak żeby pierwszeństwo zakupu częsci etc. należało do klubowiczów...o to w tym chodzi, klubowicze przede wszystkim wspierają siebie nawzajem itd.
Ja widzę przynależnośc do klubu w takich kategoriach..tak jak nieraz to opisywaliscie zresztą...pomagaliscie sobie słuzac wiedza przy zakupie aut..ew oglądnieciu samochodu w swoim regionie dla osoby mieszkajacej daleko...to jest fajne,polecenie sprawdzonego mechanika...i to jest istotą klubu .a nie avatar. Nie probujcie przekonać ludzi ,że pisanie na forum i avatar jest warte płacenia składki 300,400 czy 500 zł bo po pierwsze nie jest, a po drugie nawet nie powinno być bo klub to coś innego

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2011, 23:33 
[admin: usunięto]

Tytuł: witam czesc
PostNapisane: 7.03.2011, 23:57 

co prawda ja sie malo tu udzielam ale chetnie czytam

wpadl mi do glowy inny pomysl jezeli chodzi o
kwestie awatarów

zostawic nieklubowiczów jak sa
a uwidocznic podkreslic klubowiczów
wtedy efekt w zasadzie ten sam co zabranie awaru
tylko tyle ze odwrotne dzialanie
pozdrawiam
fota to oczywiscie taka nic innego z mojej strony jak pokazanie o co mi chodzi

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Tytuł:
PostNapisane: 8.03.2011, 1:57 

Proponuję przy avatarze zamieścić informację : wpłacił 300pln. Będzie jasne że to jeden z elity. Jak czytam o takich reformach ogarnia mnie pusty śmiech. Żenada Panowie.

Tytuł:
PostNapisane: 8.03.2011, 2:26 
[admin: usunięto]

Tytuł:
PostNapisane: 8.03.2011, 2:57 

teraz nagle połowa miała wstąpić ale się rozmyśliła :) :) hahahahah

Tytuł:
PostNapisane: 8.03.2011, 9:33 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
Prowadziłem kiedyś dyskusję o tym, że jesteśmy narodem katolików......no bo jesteśmy,...ale takich "wierzących, ale nie praktykujących" - prawda ? Częste określenie.....padł w dyskusji argument.....jaki to wierzący, skoro nie spełnia podstawowych przykazań Dekalogu.......czyli NIE wierzący ! W dyskusji padały różne argumenty typu "nie można być trochę w ciąży", ale i poważniejsze. To określa zwyczaj, kodeks, regulamin.....
O ! Regulamin ! Mówi o płaceniu składek i skutkach nie płacenia. Czy taką "karą" za nie płacenie ma być taki czy inny obrazek, rzecz umowna, ale generalnie - nie płacisz - to Cię nie ma. To dotyczy oczywiście Klubu i Forum Klubowiczów. Dla "wolnych" niech będzie sobie witryna do pogadania i wymiany informacji....ale....przyznam, b. mało bywam na innych forach, czy tam tez jest tyle arogancji, wręcz chamstwa ? Ja np. nie chcę być identyfikowany z takim forum PCP czyli forum mojego KLUBU. Może rzeczywiście to jakiś pomysł, żeby było inne forum dyskusji o Porsche, które nie będzie identyfikowane z PCP.
Co do Regulaminu - to prócz kwestii składek i przynależności określa również zasady działalności członków Klubu, Zarządu, imprez.....
Czyli jak - jesteśmy Klubowiczami czy......grupką nieco rozhisteryzowanych facetów......."trochę w ciąży" ? :lol:

Nudne są już te dyskusje i chyba do niczego nie doprowadzą prócz zniesmaczenia.

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]