Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 116 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 22.06.2009, 21:47 

te kilka lat temu to ja wygrywalem zawody w modlinie z czasem przejazdu nizszym od Twojego o 3 sekundy......i tak dalej.....

powiem tak, Krakow.
my nie narzekamy tutaj na brak szybkich aut i jest sie z czym scigac.
i jakie auta robione do sprintu, ten kolezka tym autem jezdzi na codzien do pracy, co to porsche ma wspolnego z autem do sprintu?

Tytuł:
PostNapisane: 22.06.2009, 21:59 

a tak na marginesie to te wszystkie porscha to syf i malaria, w nowych autach leje sie z uszczelniaczy walu, sypia sie skrzynie biegw w gwarancyjnych autach, wszystkie laczne z pdk, jak to skomentowal gosc ktory pracowal w serwisie porsche przez pare miesiecy a wczesnej przez pol zycia w hondzie ze te porscha nie dorastaja do pięt hondom. :D i ze to niedowiary !

Tytuł:
PostNapisane: 23.06.2009, 17:38 

start 997 tt tiptronic z poznania

http://www.youtube.com/watch?v=zN_2cDci ... annel_page

Tytuł:
PostNapisane: 24.06.2009, 10:33 

Nr klubowicza: 039
997tt/RS napisał(a):
a tak na marginesie to te wszystkie porscha to syf i malaria, w nowych autach leje sie z uszczelniaczy walu, sypia sie skrzynie biegw w gwarancyjnych autach, wszystkie laczne z pdk, jak to skomentowal gosc ktory pracowal w serwisie porsche przez pare miesiecy a wczesnej przez pol zycia w hondzie ze te porscha nie dorastaja do pięt hondom. :D i ze to niedowiary !

Aby ktoś nieodczytał tego zbyt dosłownie;

Fakty:
1.Porsche od wielu lat jest w pierwszej piatce ADAC pod wzdględem satysfakcji klienta,oraz blisko pierwszych miejsc Porsche 911 w raportach decry wdotyczących awaryjności http://www.uzywane.mojeauto.pl/raport_a ... e,911.html

2.Porsche GT3 jest uważane za jedno z najbardziej niezawodnych aut wyścigowych w rozmaitych formułach .

3.Podobnie Porsche 911 Turbo jest powszechnie uważane za najbardziej niezawodne auto porównywalne w odpowiednich grupach mocy.
Wogóle niema tu raczej konkurencji.Podobnie wysilone silniki padaja 3 x szybciej.

4.Porsche ma jednych z najlepszych konstruktorów,biur inzynieryjnych ,zaplecza oraz ma najlepszych dostawców części jacy istnieją.Np .Brembo ,Recaro zaistniało dzięki Porsche, podobnie jak Bilstein zaistniał dzięki Mercedesowi.
Ostatnio zostałem zszokowany np. ilościa zmian w zananym pakiecie X51,
podnoszącym moc.Aby więc podnieść moc silnika o 25 KM ,i max obroty 0 100 min( sto), taki silnik ma modyfikowane tłoki(głębsze wycięcia na zawory) ,inne zawory,inne prowadnice,wałki( to oczywsite) ale też inne sprężynki,inną pompę olejowa z większymi w kwestii średnicy przewodami olejowymi,zwiększone ciśnienie oleju na bank 4-6,inną miskę olejową, oczywiście inną głowicę, kolektory itd... to wszystko bo silnik ma się kręcić o 100(sto) obrotów więcej :idea:

5. W latach 1999-2000 ,cięto koszty szukano tańszych dostawców co w efekcie obniżyło jakość( w tych rocznikach).Sam byłem swiadkiem rozbierania silnika GT3 MkI i na jedenej połówce bloku był napis made in germny na drugiej made in France :shock:

Mity;
1. Nagminnie pękają bloki w Boxsterach i Porsche 996 3,4.Srednia usterkowości wygląda raczej bliska średniej uterkowości inncyh aut sportowych nawet w obrębie "feralnych roczników " 996.
Po prostu właściciele szukają pomcy na forach internetowych,wypytuja i robia wielkie hallo bo eksplodował silnik w Porsche.
Podobnie jakby ktos zaglądnął do przychodni lekarskiej i po tym fakcie stwierdził ,że w danej miejscowości "wszyscy są chorzy".
Rozumiem też szok mechanika ,który przeszedł z warsztatu Hondy do Porsche i jest zdziwnoiny że Porsche tez trzeba naprawiać- myślał pewnie ,że się będzie obijać.

2. TZW RMS ,czyli wycieki z silnika.Ja się pytam komu to przeszkadza ,że okolica wału jest lekko zawilgocona olejem?Wydaje mi się ,że do chwili jak olej niekapie na podłogę to taka "wada" jest do zaakceptowanie a osobiście niewidziałe jeszcze na tyle dużego wycieku aby stanowił problem.Zreszt a co za problem wymienić taką uszczelkę?

3.Wady skrzyń,wcześniej linek zmian biegów, na gwarancji.Od tego jest gwarancja by takie rzeczy wyeliminować.Porsche niejest produktem mega wielko - seryjnym aby w przeciągu kilku miesięcy wyeliminowac wszystkie choroby wieku dziecięcego.Przy produkcji 20 000 tey aut rocznie to się musi zdarzać.

968 - out
912
996 - out

Tytuł:
PostNapisane: 25.06.2009, 13:33 

Nr klubowicza: 095
Wszyscy marudzą , że dzwignie zmiany biegów w PDK jest do kitu
dla chcącego nic trudnego F1:
http://www.autoblog.com/2009/04/03/all- ... e_autoblog

na jakimś forum czytałem , że Porsche chce sprzedawać to oficjalnie jako płatny dodatek :lol:

jest: 991 GT3, 718 T

było: 996 carrera 4s ; 996 turbo ; 997 turbo
-------------------------------------------------------
Puchar PCP 2013 (997 turbo)
mariusz

Tytuł:
PostNapisane: 25.06.2009, 13:56 

ameryke zes odkryl :D takich kierownic wsrod kolegow mamy juz 6 szt.

Tytuł:
PostNapisane: 25.06.2009, 14:44 

Nr klubowicza: 224
Cześć

A taka kiere mozna zalozyc do 997 Turbo tipron ?

Paweł

Pozdrawiam

Paweł

911 997 TURBO :) 1/4 mili- 10.583 s > PCP Włocławek 2014
911 964 TURBO :)
Macan III GTS :)

http://www.willa911.pl

Tytuł:
PostNapisane: 25.06.2009, 14:55 

pawel20vt4 napisał(a):
Cześć

A taka kiere mozna zalozyc do 997 Turbo tipron ?

Paweł

no a jak :D
kierka dziala super :D

Tytuł:
PostNapisane: 29.06.2009, 21:00 

panowie w sprawie startu,
juz wiem o co chodzi
hamulec i gaz do dechy czekamy aż turbiny sie wkręcą na 0,8bar i powoli puszczamy hamulec. tylne koła zaczynają mielić
dziś probowałem :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 29.06.2009, 21:28 

997tt/RS napisał(a):

Karol to po co Ci takie zasyfiałe Porsche? :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 29.06.2009, 22:19 

może Karola nie stać na lepsze auto.

Tytuł:
PostNapisane: 12.07.2009, 1:37 

kwiatek napisał(a):
panowie w sprawie startu,
juz wiem o co chodzi
hamulec i gaz do dechy czekamy aż turbiny sie wkręcą na 0,8bar i powoli puszczamy hamulec. tylne koła zaczynają mielić
dziś probowałem :wink:

no prosze...musze podpowiedziec jeszcze temu koledzie z krakowa co ma zrobic :D

Tytuł:
PostNapisane: 12.07.2009, 1:38 

Marion napisał(a):
997tt/RS napisał(a):

Karol to po co Ci takie zasyfiałe Porsche? :wink:

moje auto ma juz malo wspolnego z porschem, tylko podobnie wyglada, a pozatym nie jest juz nowe....a pisalem o najnowszych autach....

Tytuł:
PostNapisane: 12.07.2009, 1:39 

kwiatek napisał(a):
może Karola nie stać na lepsze auto.

nie nie, ja mam mazde 626, wspaniale auto.

Tytuł:
PostNapisane: 12.07.2009, 10:01 

czasami tu takie bzdury sklejacie, że się czytać nie da :) Porsche jest technologicznym szczytem...podziela go co prawda z kilkoma innymi modelami pewnych marek, raz jest lepiej a raz gorzej... napewno ma sie czego uczyc od japończyków ale i ci uczą się od niemców..kolo sie zamyka a pieniążki leją bo o to chodzi, nikt tu matką Teresą nie jest :)

Porsche jest kochane więc bawmy się i radujmy się w nim hihihihiii ;)

Tytuł:
PostNapisane: 5.08.2009, 20:33 

kwiatek napisał(a):
skoro porsche nie pali gumy to zgadzam się,powinienem kupić bmw m6
mniej bym zapłacił,bardziej wyposazone i można po palić kapcia.

Znam troche włascicieli Porsche, BMW M6 zreszta tez i nie slyszałem aby ktoś z nich "palił kapcia" :)
A kilku z nich to np. kierowcy wyscigowi, rajdowi...

Może kup sobie inny samochód do tego np. stare BMW...bedzie łatwiej, taniej, a i wizerunek marki tak nie ucierpi:)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 116 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]