Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7.01.2017, 11:01 

@Rafal84 o co Ci chodzi?

1. Teoretycznie "wolny" kraj niech każdy robi jak uważa - jeśli nie szkodzi innym to wyłącznie jego sprawa.

2. Co do merytoryki w temacie leasing. Tak, leasing operacyjny w PL ma ogromny sens w przypadku samochodu osobowego o wartosci netto powyżej 20k € - jak kupisz za swoje albo kredyt to jest górna granica amortyzacji, czyli kosztów obniżających podstawę opodatkowania (chore, ale takie są przepisy podatkowe). Nie dotyczy to np. samochodów ciężarowych, dlatego z tego punktu widzenia właśnie te lepiej nabywać za swoje :banghead:

3. A najważniejsze w życiu to właśnie być szczęśliwym, chociażby poprzez spełnianie swoich marzeń, bo życie jest krótkie i nieprzewidywalne. Także śpieszmy się kochać bliźnich i cieszyć z różnych rzeczy :wink:

PostNapisane: 7.01.2017, 12:16 

Oj... Kiedyś miałem rubinową czy jak kto woli wiśniową 850i , ale ciężko miałem z dostępem do części, więc ją sprzedałem za 36k. Z 10 lat temu to było. Nie wiem jak to teraz wygląda ale życzę powodzenia przy projekcie! V12 automat?

PostNapisane: 7.01.2017, 12:26 

Tak automat, części bez problemu, miało być 944, jest 850 ;)

PostNapisane: 7.01.2017, 12:42 

Sprowadziłeś sobie czy w Polsce znalazłeś? Ceny tego modelu poszybowały w górę jak Porsche 911 996. Jak masz części to pracuj zimową porą:) 1l/1000km - tyle mi brał oleju co wydawało mi się dużo, ale później poczytałem , że to norma. Znajomemu w Poznaniu brał 2l na tysiąc i się nie przejmował:)

PostNapisane: 7.01.2017, 12:50 

Do Kubuś72:

Poza tym pisałem Tobie na priv jakieś parę miesięcy temu ale nie odpisałeś... :oops: Jeśli pytanie o model 997 było niestosowne to sorry :) Chyba , że nic nie doszło, albo umknęło Twojej uwadze...:)

PostNapisane: 7.01.2017, 13:04 

997 jest i będzie na razie, 850 nie powinno brać oleju w takich ilościach, pracuję od 10 miesięcy i do wiosny będzie perfekcyjne, ceny poszybowały i tych samochodów w dobrym stanie nie ma na naszym rynku, rozchodzą się wśród znajomych z reguły, samochód z Japonii, fajna baza, mały przebieg.

PostNapisane: 7.01.2017, 15:05 

Kubuś72 napisał(a):
997 jest i będzie na razie, 850 nie powinno brać oleju w takich ilościach, pracuję od 10 miesięcy i do wiosny będzie perfekcyjne, ceny poszybowały i tych samochodów w dobrym stanie nie ma na naszym rynku, rozchodzą się wśród znajomych z reguły, samochód z Japonii, fajna baza, mały przebieg.

Tylko spytałęm o to 997...;)
GT-R sprzedałem z niezłym zyskiem. Z banku go miałem po nieszczęśniku, który nie płacił rat... Jednak 230,000km przejechane zniechęciło mnie. Poszedłęm w poliftowe 996.

PostNapisane: 7.01.2017, 15:27 

Pochwal się w takim razie, w końcu kupiłeś Porsche, gratuluję.

PostNapisane: 7.01.2017, 15:48 

2002/2003 Manual. Szary i 140t km przebiegu. Od byłego posła z Ruchu Palikota;) Wrzucę przy okazji zdjęcie, ale póki co leżę w łóżku - podwójne złamanie nogi grając w piłkę na hali.
Chciałem 997 ale wpadło 996...:)

PostNapisane: 13.01.2017, 0:37 

Hej,

dziś byłem na delegacji we Wrocławiu i po drodze wpadłem do Porsche Wrocław..... Tak z ciekawości jak w tym salonie podchodzą do klienta... przecież to też Lellek :)

Szoki i niedowierzanie - pełna profeska, jak się nie mylę to chyba p.Remigiusz - naprawdę chylę czoła - miał czas, obgadaliśmy co mi trzeba i generalnie poczułem się jak w BMW Gazda a to duży komplement :)

Wyślę mu specyfikację i może się dogadamy choć zaznaczył że rabaty ciężka sprawa :) Naprawdę koleś OK.

PostNapisane: 8.02.2017, 2:15 

Panowie,

odświeżę temat :)

Jestem już po finalnych negocjacjach z PCK i mimo że dostałem duuuużo większy rabat w MB E63AMG to będzie Porsche.

MB i tak by był dopiero w grudniu , a Porsche w maju.

Pytanie czy będę bardzo płakał jak zamówię 4 zamiast 4s?

W 4 nie można dobrać tylnej osi skrętnej ale teraz w MB nie mam i jakoś chodzi - co prawda mam napęd tylko na tył więc zabawa jest :)

Prośba o Waszą opinię 911 4 czy 4s - w moim przypadku przy tym samym wyposażeniu (prócz osi) różnica w cenie ca 70 tysia.

Do końca tygodnia chce zamawiać auto więc pls o radę.

PostNapisane: 8.02.2017, 2:45 

Nr klubowicza: 164
S zdecydowanie. 4 jest fajne i nie ma się czego czepiać ale ... jak byś spotkał 4S i porównał to będzie ci smutno, że jednak nie masz S.

Tylna oś skrętna to jest rewelacja, którą trudno przecenić.
Przy okazji z S 420 KM możesz wejść na 480 KM. Z bez S pewnie też się da ale wtedy nie masz wydajniejszych hamulców, tylnej osi skrętnęj etc. Jeśli możesz to wal w S. Koniecznie

Jurek

PostNapisane: 11.02.2017, 1:02 

Panowie,

dogadałem się z Porsche i wtorek jadę podpisać zamówienie :)

Ale postawa mojej Żony poraża :)

Wife szaleje ze złości jak po zakupie Z4 - cyt."będzie tak samo ja z zetką 3.5is - twarde, nie na co dzień, znudzi Ci się po miesiącu!!!" , albo "bierz E63AMG to i dzieci do szkoły zawieziesz!!!!" :(((

A wszystko przez matkę koleżanki mojej córci ze szkoły co mąż miał 911 997 - tłucze laska moje Żonce do głowy że auto nie na co dzień, twarde , małe i generalnie do d..... :))))

Pytanie do dzieciatych kolegów - wejdą mi do tyłu dwie Panny 9 i 4 lata?
I najważniejsze czy jak będę codziennie do roboty jeździł to mi plomby nie wypadną :) miałem od Lellka 4s na weekend ale to było lato i było ok ale co z zimą? Niestety krezus ze mnie żaden i 911 będzie moim jedynym autem a jak znam moją Żonę to schowa klucze od Q7 i męcz się człowieku :))))

Ostatnie moje pytanie w tym wątku - dam radę tym jeździć day by day ?? :)))

Później już nie będzie pytań tylko wniosek o przyjęcie do klubu PCP no i oczywiście zdjęcia z odbioru :)

W

PostNapisane: 11.02.2017, 8:18 
Klubowicz

Nr klubowicza: 258
Dzieci w wieku 9 i 4 powinny jeszcze wejsc do tylu bez problemu. Moj starszy zaczal sie buntowac w wieku 11 lat, a jest wysoki na swoj wiek.

A propos plomb: jesli dojezdzasz droga gruntowa lub kocimi lbami, to obawialbym sie zarowno o plomby, jak i samochod. W przeciwnym wypadku nie powinno byc problemow. 991 jest wygodnym i komfortowym modelem jak na 911. Dasz rade :wink:

Bartek

997.1 GT3
964 C2
958 3.0d
996 turbo X50 [był]
964 C4 [był]

PostNapisane: 11.02.2017, 9:40 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Moje mają 10 i 12 lat i trochę ponad 140 cm. Czasem narzekają ale wg mnie spokojnie się mieszczą. Co do drugiej kwestii 911 jest zaskakująco komfortowym autem.

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

PostNapisane: 14.02.2017, 21:52 

kvb napisał(a):
Panowie,

dogadałem się z Porsche i wtorek jadę podpisać zamówienie :)

Ale postawa mojej Żony poraża :)

Wife szaleje ze złości jak po zakupie Z4 - cyt."będzie tak samo ja z zetką 3.5is - twarde, nie na co dzień, znudzi Ci się po miesiącu!!!" , albo "bierz E63AMG to i dzieci do szkoły zawieziesz!!!!" :(((

A wszystko przez matkę koleżanki mojej córci ze szkoły co mąż miał 911 997 - tłucze laska moje Żonce do głowy że auto nie na co dzień, twarde , małe i generalnie do d..... :))))

Pytanie do dzieciatych kolegów - wejdą mi do tyłu dwie Panny 9 i 4 lata?
I najważniejsze czy jak będę codziennie do roboty jeździł to mi plomby nie wypadną :) miałem od Lellka 4s na weekend ale to było lato i było ok ale co z zimą? Niestety krezus ze mnie żaden i 911 będzie moim jedynym autem a jak znam moją Żonę to schowa klucze od Q7 i męcz się człowieku :))))

Ostatnie moje pytanie w tym wątku - dam radę tym jeździć day by day ?? :)))

Później już nie będzie pytań tylko wniosek o przyjęcie do klubu PCP no i oczywiście zdjęcia z odbioru :)

W

Mam tą samą sytuację, 2 córki 11 i 6 lat. Młodsza się mieści, ale weź pod uwagę, iż musi jeździć w foteliku co jest problemem. Starsza ma problem z uwagi na wzrost 150cm.
Moim zdaniem popełniłeś jeden błąd ;) powinieneś dać żonie poprowadzić auto (jeśli nie boi się tego samochodu), aby mogła poczuć to co Ty. Potem już jakoś powinna zracjonalizować sobie Twój wybór;)
Kobiety też lubią prowadzić sportowe auta!

BTW jak moja żona wsiadła do AMG GT-S, to przez małe szyby i ogromną maskę stwierdziła, że tym bałaby się ruszyć z miejsca. 911-ką śmigała jak swoim clio.

PostNapisane: 15.02.2017, 9:28 

Jak ma być to Twój jedyny samochód (żona schowa kluczyki id Q7) to trochę słabo. 911 to świetny samochód do codziennej jazdy ale dla singla. Przeworzenie dzieci zgodnie z przepisami to już wyzwanie. Jak zmieścić foteliki musisz pogadac Gumisiem, on to jakiś ogarnął ale z wysiłkiem.

Ja jednak doradzałbym większe porozumienie z żoną i ustalenie że dzieci jeżdżą Q7 (ktokolwiek by nim nie kierował), a porschak to czysta zabawka.

PostNapisane: 15.02.2017, 23:47 

Żona już pękła :) Powiedziałem jej że jak będzie taka niedobra to se kupię 911 w zestawie z Dacią Duster by wozić dzieciaki :)
Odpuściła :)

PostNapisane: 2.04.2017, 3:38 

Hej,

dawno się nie odzywałem - robota :(

Skończyło się na 911 Turbo S :)

Pierwszy tydzień czerwca do odbioru :)

Różnica cenowa kosmiczna jednak udało się poskładać :)

Do zobaczenia na śląskim zlocie :)

PostNapisane: 2.04.2017, 7:53 

Bardzo dobry termin odbioru moim zdaniem. Gratuluje wyboru !

P.S.

Dorzucili tego Dustera w gratisie:)?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]