Autor |
Wiadomość |
porscheee
|
Napisane: 5.12.2024, 22:17 |
|
|
MichałG napisał(a): Nie wiedziałem że to Ronal produkował. (w Oławie , jakieś 25 km ode mnie jest fabryka). Mówiłeś o tych felgach (foto). PS: coś dziwnie fotkę załadowało - jako link... ...a ostatnio spodobały mi się takie: (wiem to 997, ale z boku podobne do 996) foto: tak o tych z linku śmietnik nad semitniki to co na foto to inna era nie pomogę nie znam , wiem natomiast "wszystko o erze 996 . Wisienka na torcie jest ze techart opisał to w swoich materiałach jako bbs . Są dwie opcje albo zrobili to celowo albo mieli dwóch podwykonawców albo coś się zmieniło podczas okresu sprzedaży produkcji nienwiem . Jest taka możliwość bo samo porsche miało podobną sytuację felgi o pewenym wzorze w tamtych latach były zarówno bbs jak i innego producenta .
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
|
|
Góra |
|
porscheee
|
Napisane: 5.12.2024, 22:35 |
|
|
foto 2008 rok ps : monze i daytone dla techarta robił speedline i to jest jakośc godna wydania pieniędzy
|
|
Góra |
|
kilazz
|
Napisane: 6.12.2024, 10:53 |
|
|
jeżdżę na tych techartach 5 lat i niczego nie urwałem, nie słuchaj się wszechwiedzącego tylko bierz to co ci się podoba ps. foto z felgi techart formula
|
|
Góra |
|
kilazz
|
Napisane: 6.12.2024, 12:10 |
|
|
porscheee napisał(a): wiem natomiast "wszystko o erze 996 na zdjęciu które wrzuciłem wyżej jest dokładnie ta felga, Mr. "wiem wszystko"...
|
|
Góra |
|
porscheee
|
Napisane: 6.12.2024, 14:45 |
|
|
Klizzzunia - gdybyś umiał czytać ze zrozumieniem byś doczytał że byli różni producenci i pisałem że nie wiem dlaczego były te zmiany , tu ta sama felga np bbs producent , później już wybijali techart wewnątrz , co nie zmianie faktu że to jedne z najcięższych albo najcięższe felgi jaki były do 996 , masz wątpliwości postaw na wagę i zrób foto pośmiejemy się razem z betonowego koła jakie masz . MichałG Jest teoria że zależne to było od rynku zbytu np na jap bbs itd. Niepotwierdzona . Jakbyś był zainteresowany wartością takich felg to osobiście sprzedałem takie 18” za 2700 , można je tez tanio kupić na eBay itp bo nie są cenionym modelem wśród znawców . Jak będziesz chciał to Ci wyszukam ale proponuję zdecydowanie odpuścić i pójsc w coś całkiem innego . Hmm a może sportec ..( foto dla uwagi )
|
|
Góra |
|
kilazz
|
Napisane: 6.12.2024, 14:59 |
|
|
Napisałeś co napisałeś: porscheee napisał(a): tak o tych z linku śmietnik nad semitniki
Cytuj: ps : monze i daytone dla techarta robił speedline i to jest jakośc godna wydania pieniędzy no to się zdecyduj, śmietnik nad śmietniki czy jakość godna wydania pieniędzy? Z góry coś tam założyłeś że może Ronal to robił (który zresztą robi dla wielu producentów i nie zdziwię się jakby dla Porsche też robił coś). Co do wagi to tak, nie są lekkie, ale czy mnie to rusza? Nie bardzo. Objedziesz mnie na swoich ultra lekkich felgach na pewno, tym bardziej że mam je na automacie. Tylko że ja nie mam zamiaru się ścigać i nie interesują mnie te cyferki. A co do wartości to kluczem w tym co piszesz jest to że "kiedyś" sprzedałeś i "18 cali", bo za komplet 19" zapłacisz tyle samo ile za te swoje lekkie felgi.Z tego co widzę na twoje lekkie felgi też nie ma chętnych znawców.. ps. Nie są cenionym modelem wśród "znawców", bo ty tak powiedziałeś czy opierasz się na opinii jakichś innych "znawców"? trochę dziwne, żeby przez tyle lat klepali w Techarcie felgę, która według znawców jest słaba i niepopularna...
|
|
Góra |
|
porscheee
|
Napisane: 6.12.2024, 15:01 |
|
|
wspominałem tez o innym modelu felg oem porsche gdzie było podobnie z producentami tu potwierdzenie z jednego z for usa tego faktu . "I've got a total of 12 996 Turbo and turbo-style wheels. 10 of them are "Porsche" oem castings. I noticed that some of them have "VD" and "Made in Poland" casting, while some of the wheels have "BBS" and "Made in Germany" casting. The other 2 are the replica "Made in Italy"." kolejna ciekawostka jest ze np "very elry" 996 turbo nie miało w standardzie felg z dmuchanymi ramionami bbs mimo iz porsche już miało to technologie bo występowała w 993 turbo i montowali ciezkie pełne wyglądające tak samo ale ronal made in poland potem poszły do tańszego 996 c4s itd itd temat rzeka ale lubię takie ciekawostki i chętnie się ta wiedza podziele jeśli ktoś umie i chce słuchać czytać nie tylko o kolach al tez każdej części produkcie 996
|
|
Góra |
|
porscheee
|
Napisane: 6.12.2024, 16:00 |
|
|
MichałG jeśli będziesz miał sprecyzowane pytania ,potrzebowal jakiś rzetelnych info o 9964s lub porady pisz śmiało priv napewno pomogę , nie będę tu więcej pisał w temacie bo widać Troli internetowych zaśmiecających Ci temat nie brakuje , wycinajacych z kontekstu wrażenia lub łapiących za pojedyncze słówka sami nic nie wnosząc do tematu . ps. Dziś mikołajki więc wyciągam wór i idę do mikołajowej zamiast tracić energię na klikanie z trolem
|
|
Góra |
|
Wamet
|
Napisane: 6.12.2024, 16:25 |
|
Nr klubowicza: 804
|
porscheee napisał(a): MichałG jeśli będziesz miał sprecyzowane pytania ,potrzebowal jakiś rzetelnych info o 9964s lub porady pisz śmiało priv napewno pomogę , nie będę tu więcej pisał w temacie bo widać Troli internetowych zaśmiecających Ci temat nie brakuje , wycinajacych z kontekstu wrażenia lub łapiących za pojedyncze słówka sami nic nie wnosząc do tematu . ps. Dziś mikołajki więc wyciągam wór i idę do mikołajowej zamiast tracić energię na klikanie z trolem +1 O to to...zmobilizowałeś mnie skutecznie...też zapindalam do mikołajowej...800plus jest do wzięcia:-)
|
Góra |
|
porscheee
|
Napisane: 6.12.2024, 18:11 |
|
|
Złapałem chwilę oddechu , Darek ale pamiętaj że 1600 lepsze od 800 😂
|
|
Góra |
|
Wamet
|
Napisane: 10.12.2024, 12:30 |
|
Nr klubowicza: 804
|
porscheee napisał(a): Złapałem chwilę oddechu , Darek ale pamiętaj że 1600 lepsze od 800 😂 Ale w Trójmieście ładnie nasypało białym i obrodziło Mikołajkami ... 1600 złociszy mówisz...do roboty się biorę
|
Góra |
|
MichałG
|
Napisane: dzisiaj, 1:04 |
|
|
Panowie: Ctek już kupiony, podłączony i robi swoje Podpowiedzcie tylko jeszcze jaki program ustawić na zimowanie ? Auto w ciepłym garażu, a ja nie znalazłem chwili by zrobić cokolwiek, co sobie planowałem, ale "winter is coming" - może się uda, na razie budowa zajmuje każdą chwilę... Co do kół - szukam nadal, jak tylko będą jakieś typy już bardziej konkretne ( rozmiary i dostępność ) - będę pisał / pytał. pozdrawiam.
|
|
Góra |
|
Pavis
|
Napisane: dzisiaj, 12:16 |
|
|
Po prostu go podłącz jak do zwykłego ładowania, on najpierw podładuje akumulator a potem automatycznie przejdzie w tryb podtrzymania na minimalnym napięciu, które sam będzie regulował. Moja sugestia to nie trzymanie całą zimę samochodu z podłączonym CTEK, tylko jak naładujesz to odłącz na jakiś czas (np. tydzień) potem podłącz ponownie i rób takie cykle, niech ten akumulator delikatnie "pracuje".
|
|
Góra |
|
Pavis
|
Napisane: dzisiaj, 12:19 |
|
|
|
Góra |
|