Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Username Password Log me on automatically each visit Register

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 653 posts ]  Go to page Previous  1 ... 29, 30, 31, 32, 33
Author Message
PostPosted: 25.05.2025, 0:26 
Członek Honorowy

Club number: 029
Rozruszałem mu kości, znaczy cylindry, tłoki, łożyska, przeguby itd. na trasie A2, tym razem w stronę Terespola. Takie 40 km do węzła Halinów, kawałek dalej do McDonalds na frytki i wstecz .....ależ to przyjemność, jak powyżej 150km/h zaczyna auto przysysać i chce się więcej i więcej, choć nie wolno.... jakoś na więcej brak czasu, bo i inne zabawki trzeba rozruszać, zazwyczaj na tym samym dystansie :D. Dziś były Kielce, CA Cup....jakoś zaniedbałem....:cry:, ale przejażdżka Porsche to radość! Wyprzedziło mnie audi R-8, piękne, bordowe, z wybujałym spojlerem, warknęło międzygazem przy redukcji, najwyrazniej dla zachęty, ale .....byłem z żoną i już na pasie do zjazdu do McDonalds....myślę, że w innej sytuacji (gdybym był sam :D ) podjąłbym wyzwanie :D

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Profile YIM  
Reply with quote  
PostPosted: 25.05.2025, 21:00 

Zrobiłem fajne zdjęcie 😀

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 30.05.2025, 8:37 

Dziękuję wszystkim za dzielenie się i dyskusje, które są dla mnie bardzo ważne. Bardzo się cieszę, że mogę dołączyć do tego forum.

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 30.05.2025, 16:58 

Club number: 008
Dzisiaj przyszedł czas na czyszczenie porschaka po ostatnim udanym zlocie.

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Tadeusz
PORSCHE 944 1985r- od początku w klubie

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 5.06.2025, 22:43 

Coś co chciałem zrobić od dawna - felgi odzyskały oryginalny kolor:)

Teraz pora na dekielki i może śruby...

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 6.06.2025, 13:20 

Pełen detailing zewnętrzny i wewnętrzny. Folia PPF full body + ceramika na felgi.

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 6.06.2025, 14:45 

Club number: 989
Pavis wrote:
Pełen detailing zewnętrzny i wewnętrzny. Folia PPF full body + ceramika na felgi.

Mogę zapytać jaki jest orientacyjny koszt takich zabiegów?

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 6.06.2025, 14:46 

Pavis wrote:

Btw, piekny polift :lol:

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 6.06.2025, 14:52 

O ile się nie mylę to widziałem i pozdrowiłem w zeszła niedziele w okolicach Bonarki w krakowie. Super wyglądała na żywo.

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 6.06.2025, 15:12 

wierm wrote:
Pavis wrote:

Hej, co do kosztu to robiłem to u dobrego znajomego więc miałem dobry rabat, ale standardowo trzeba liczyć ok. 15 - 16 tys. W tym jest odświeżenie lakieru, aplikacja folii na całym aucie, auto jedzie także do zewnętrznego tapicera, który koryguje wszelkie wady na tapicerce i robi całą pielęgnację skór (miałem wielki zadzior na siedzeniu pasażera od zamka błyskawicznego w kurce - po tapicerze nic nie widać). Do tego oczywiście impregnacja elementów wewnętrznych i finał to ceramika na felgi.
Uważam że warto, choć oczywiście wersja tańsza ale również bardzo dobra to oklejenie frontu wraz z szybą + powłoka na pozostałych elementach auta.

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 6.06.2025, 15:13 

wierm wrote:
Pavis wrote:

Btw, piekny polift :lol:

Dziękuję bardzo :-)

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 6.06.2025, 15:15 

Pavis wrote:
wierm wrote:
Pavis wrote:

Hej, co do kosztu to robiłem to u dobrego znajomego więc miałem dobry rabat, ale standardowo trzeba liczyć ok. 15 - 16 tys. W tym jest odświeżenie lakieru, aplikacja folii na całym aucie, auto jedzie także do zewnętrznego tapicera, który koryguje wszelkie wady na tapicerce i robi całą pielęgnację skór (miałem wielki zadzior na siedzeniu pasażera od zamka błyskawicznego w kurce - po tapicerze nic nie widać). Do tego oczywiście impregnacja elementów wewnętrznych i finał to ceramika na felgi.
Uważam że warto, choć oczywiście wersja tańsza ale również bardzo dobra to oklejenie frontu wraz z szybą + powłoka na pozostałych elementach auta.

Jest to spory wydatek, ale efekt mówi sam za siebie, dzięki za odpowiedź!

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 6.06.2025, 15:19 

cukin wrote:
O ile się nie mylę to widziałem i pozdrowiłem w zeszła niedziele w okolicach Bonarki w krakowie. Super wyglądała na żywo.

Dzięki wielkie, jeżeli Kraków, okolice Bonarki i ostatnia niedziela to rzeczywiście mogłem być ja. Miło słyszeć że auto się podobało :-)

Profile  
Reply with quote  
Post new topic Reply to topic  [ 653 posts ]  Go to page Previous  1 ... 29, 30, 31, 32, 33

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Ostatnie posty forum klubowego

Przyklejone

English information
Ostatnie posty forum PCP