Autor |
Wiadomość |
MichałG
|
Napisane: 4.08.2025, 17:42 |
|
|
... ja w swoim 996.2 wymieniłem kilka dni temu szybę czołową - trochę "szkoda" było bo była jeszcze oryginalna (od nowości) , ale kamyczek nie wybiera, do tego była już tak wypiaskowana... Teraz widać świat jakoś inaczej  (ale najważniejsze - bezpieczniej) Do tego, wleciało nowe podszybie z uszczelką. ...następne w kolejce są elementy zawieszenia oraz świece , cewki i wentylator (QBAK - "puszczam oczko"  ) , kolejny będzie separator oleju.
|
|
Góra |
|
Pavis
|
Napisane: 21.10.2025, 11:14 |
|
|
Może nie zrobiłem tego dla Porsche ale zrobiłem to dla siebie i swojej wygody, bo miałem już dosyć telefonu "przyklejonego" do szyby lub deski, który dodatkowo się przegrzewał, zasłaniał widoczność a kabel od ładowarki plątał się po aucie... Wpadła jednostka z androidem która dobrze spasowała się z ramką, białym podświetleniem deski itd. Teraz Google Maps, Yanosik, telefon, kamera, youtube, spotify i wiele innych rozwiązań i aplikacji śmiga jak samochodzie z 2025r Auto po zakupie już miało aftermarketowe radio więc nie miałem dylematu czy zostawiać oryginał a od strony wygody to jest prawdziwy game-changer za niewielkie pieniądze.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
|
|
Góra |
|
wierm
|
Napisane: 22.10.2025, 12:35 |
|
Nr klubowicza: 989
|
Pochwalisz się co to za marka tej jednostki? Widzę, że dobrze pasuje do 997.2, mam ten sam problem, mój aftermarketowy sprzęt obsługuje tylko streaming przez Bt, żadnej innej funkcjonalności nie ma. Masz nagłosnienie Bose czy standard? Nie było kłopotów z podpięciem wszystkiego? Jak z jakością dźwięku?
|
Góra |
|
wierm
|
Napisane: 22.10.2025, 12:36 |
|
|
Pochwalisz się co to za marka tej jednostki? Widzę, że dobrze pasuje do 997.2, mam ten sam problem, mój aftermarketowy sprzęt obsługuje tylko streaming przez Bt, żadnej innej funkcjonalności nie ma. Masz nagłosnienie Bose czy standard? Nie było kłopotów z podpięciem wszystkiego? Jak z jakością dźwięku?
|
Góra |
|
Pavis
|
Napisane: 22.10.2025, 14:11 |
|
|
Jasne że powiem bo sam miałem z tym sporo przejść więc może inni będą mieli łatwiej. Najpierw celowałem w Pioneera SPH-DA160DAB BT, nawet zamówiłem tą jednostkę, ale niestety okazało się ostateczne że nie zmieszczę go do ramki - zabrakło dosłownie kilku mm. Ostatecznie natchniony filmikiem na YT zdecydowałem się na polską firmę, która zleca produkcję jednostek w Chinach (w sumie podobnie jak duże marki ale na znacznie inną skalę) zdecydowałem się na konkretny model (ten sam który był w filmie), czyli GMS 907 QM NAVIX ale okazało się, że nie jest aktualnie dostępny. Zaproponowano mi ostatecznie jednostkę tańszą GMS 807 TQ NAVIX i na nią się zdecydowałem. Czy było trudno - gość który mi to instalował twierdzi że tak, ale nie wiem na ile to było pompowanie ceny usługi a na ile rzeczywista trudność. Tak czy inaczej zainstalował, podłączył się do fabrycznego wzmacniacza i fabrycznej instalacji, zostawiliśmy kamerę która znacznie lepiej pracuje przy nowym wyświetlaczu, uruchomił wszystko, skalibrował radio spasowało dobrze do ramki, gra to znacznie lepiej niż Alpine, który był zamontowany w Japonii, pomimo że zmieniliśmy tylko jednostkę. Radio na Allegro jest droższe, ja napisałem bezpośrednio do nich i cena radia wyniosła 1300 zł do tego instalacja 800 zł ...no cóż drogo, ale dobrych fachowców w tej wymierającej branży jak na lekarstwo. Link do YT gdzie wymieniają kompletną instalację (ja tylko jednostkę) w oparciu o radio GMS: https://www.youtube.com/watch?v=yDFQJ1_-lPs
|
|
Góra |
|
wierm
|
Napisane: 22.10.2025, 14:18 |
|
|
Pavis napisał(a): Jasne że powiem bo sam miałem z tym sporo przejść więc może inni będą mieli łatwiej. Najpierw celowałem w Pioneera SPH-DA160DAB BT, nawet zamówiłem tą jednostkę, ale niestety okazało się ostateczne że nie zmieszczę go do ramki - zabrakło dosłownie kilku mm. Ostatecznie natchniony filmikiem na YT zdecydowałem się na polską firmę, która zleca produkcję jednostek w Chinach (w sumie podobnie jak duże marki ale na znacznie inną skalę) zdecydowałem się na konkretny model (ten sam który był w filmie), czyli GMS 907 QM NAVIX ale okazało się, że nie jest aktualnie dostępny. Zaproponowano mi ostatecznie jednostkę tańszą GMS 807 TQ NAVIX i na nią się zdecydowałem. Czy było trudno - gość który mi to instalował twierdzi że tak, ale nie wiem na ile to było pompowanie ceny usługi a na ile rzeczywista trudność. Tak czy inaczej zainstalował, podłączył się do fabrycznego wzmacniacza i fabrycznej instalacji, zostawiliśmy kamerę która znacznie lepiej pracuje przy nowym wyświetlaczu, uruchomił wszystko, skalibrował radio spasowało dobrze do ramki, gra to znacznie lepiej niż Alpine, który był zamontowany w Japonii, pomimo że zmieniliśmy tylko jednostkę. Radio na Allegro jest droższe, ja napisałem bezpośrednio do nich i cena radia wyniosła 1300 zł do tego instalacja 800 zł ...no cóż drogo, ale dobrych fachowców w tej wymierającej branży jak na lekarstwo. Link do YT gdzie wymieniają kompletną instalację (ja tylko jednostkę) w oparciu o radio GMS: https://www.youtube.com/watch?v=yDFQJ1_-lPsDzięki wielkie! To cenne informacje, pozwolą uniknąć nietrafionych zakupów i zwrotów. Gdzie to montowałeś tak z ciekawości i ile trwała cała zabawa?
|
Góra |
|
Pavis
|
Napisane: 22.10.2025, 14:58 |
|
|
Robiłem to w Krakowie, więc jeżeli Twoja lokalizacja jest wpisana właściwie to trochę daleko Ale jak coś to pisz i podam szczegóły.
|
|
Góra |
|
wierm
|
Napisane: 22.10.2025, 14:59 |
|
|
Pavis napisał(a): Robiłem to w Krakowie, więc jeżeli Twoja lokalizacja jest wpisana właściwie to trochę daleko Ale jak coś to pisz i podam szczegóły. Poprawnie, więc mam trochę daleko Dzięki za info!
|
Góra |
|
wierm
|
Napisane: 22.10.2025, 15:09 |
|
|
Gdyby ktoś miał godny polecenia punkt w okolicach Trójmiasta, który ogarnie profesjonalnie taki temat, to z góry dziękuję za info.
|
Góra |
|
|