Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 180 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18.12.2021, 0:38 

and6412 napisał(a):
Widzę ze kolega buduje auto które ma u niego dożywocie ;) Grunt ze Tobie sie podoba i tak ma być.

A żebyś wiedział. :lol: Włożonych w niego pieniędzy nigdy nie odzyskam, ale moje samopoczucie i doznania patrząc na niego w garażu są i będą bezcenne.
I tak już zostanie pomimo kąśliwych komentarzy.

PostNapisane: 18.12.2021, 20:41 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 281
Kraksa, nie przejmuj się, działaj dalej, robisz auto dla siebie :-)

jest: 356C '65, 912 '66, 914-6 '70, 996 Millennium '00, 126p S ’78, R129 500SL ’92

było: 914-4 ’73, 914-4 CanAm '74, 924 '79, 944 '84, 944S2 cabrio '90, 968 cabrio '92, 986S '00, 996.2 targa '03

Michał
IG: mr.mata912

PostNapisane: 21.12.2021, 19:55 

A dzisiaj przyszły nowe tylne lampy.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

PostNapisane: 21.12.2021, 21:41 

fajne! 🙂

PostNapisane: 23.12.2021, 2:40 

Choc zawsze jestem fanem oryginalu to musze przyznac ze wyszly znacznie lepiej niz sie spodziewalem.

PostNapisane: 23.12.2021, 15:36 

Te lampy sporo odmładzają tył 986.. Jeszcze jakby w podobnym stylu przednie były... Bo te chińczyki co powyżej ktoś wrzucił nie dość że wyglądają dramatycznie to jeszcze faktycznie stosunek ceny do jakości jest bardzo niski..

PostNapisane: 23.12.2021, 18:11 

tsubasa napisał(a):
Te lampy sporo odmładzają tył 986.. Jeszcze jakby w podobnym stylu przednie były... Bo te chińczyki co powyżej ktoś wrzucił nie dość że wyglądają dramatycznie to jeszcze faktycznie stosunek ceny do jakości jest bardzo niski..

To fakt. Pomiędzy lampami znajdzie się jeszcze delikatna lotka w miejscu płaskiej listwy (czeka na swoją kolej do malowania)
Co do przodu to pójdę prawdopodobnie tylko w wymianę soczewek (chciałbym, aby były też tam punktowe ledy do jazy dziennej.

A poniżej lampy w dziennym świetle

PostNapisane: 23.12.2021, 18:15 

I końcowy efekt trzytygodniowej pracy tapicera

PostNapisane: 23.12.2021, 18:17 

I jeszcze kilka zdjęć

PostNapisane: 23.12.2021, 21:07 

Co mi się podoba:
- lampy tylne zdecydowanie na plus (byłem ortodoksem ale to wygląda na prawdę dobrze)
- obszyte elementy alcantarą
- radio 2din
- kierownica z katalogu Porsche Exclusive

Co mi się nie podoba:
- z tymi boczkami dla mnie zbyt odważnie
- trochę dużo tej czerwonej nitki

Ale jeśli mógłbym Ci coś podpowiedzieć bo właśnie na to wpadłem.
Znajdź na FB Szymona Dzionka. On przerabia lampy przednie do 986 a ostatnie jakie widziałem pasowałyby do całości Twojego projektu. Soczewka Led ale wnętrze lampy jest czarne i z boku w środku lampy ma wklejony napis Porsche wzorem nowych samochodow. Wg mnie wygląda to naprawdę bardzo dobrze i do Twoich lamp tylnych będzie idealnym dopełnieniem projektu..

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
ObrazekObrazek

PostNapisane: 23.12.2021, 21:29 

Krasa napisał(a):
tsubasa napisał(a):

To fakt. Pomiędzy lampami znajdzie się jeszcze delikatna lotka w miejscu płaskiej listwy (czeka na swoją kolej do malowania)
Co do przodu to pójdę prawdopodobnie tylko w wymianę soczewek (chciałbym, aby były też tam punktowe ledy do jazy dziennej.

Ale na której płaskiej listwie chcesz przykleić tą lotkę ? Bo jedyną płaską listwę jaka widzę z tyłu to jest właśnie wysuwany spojler.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: 23.12.2021, 21:41 

Yalapeno napisał(a):
Krasa napisał(a):
tsubasa napisał(a):

Ale na której płaskiej listwie chcesz przykleić tą lotkę ? Bo jedyną płaską listwę jaka widzę z tyłu to jest właśnie wysuwany spojler.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Dobrze kombinujesz.
Demontuję tą płaską listwę, która jest mocowana do wysuwanego spojlera i montuję coś, co ściągnąłem z Kanady w zeszłym miesiącu, a co finalnie będzie wyglądać tak:

PostNapisane: 23.12.2021, 21:52 

tsubasa napisał(a):
Co mi się podoba:
- lampy tylne zdecydowanie na plus (byłem ortodoksem ale to wygląda na prawdę dobrze)
- obszyte elementy alcantarą
- radio 2din
- kierownica z katalogu Porsche Exclusive

Co mi się nie podoba:
- z tymi boczkami dla mnie zbyt odważnie
- trochę dużo tej czerwonej nitki

Ale jeśli mógłbym Ci coś podpowiedzieć bo właśnie na to wpadłem.
Znajdź na FB Szymona Dzionka. On przerabia lampy przednie do 986 a ostatnie jakie widziałem pasowałyby do całości Twojego projektu. Soczewka Led ale wnętrze lampy jest czarne i z boku w środku lampy ma wklejony napis Porsche wzorem nowych samochodow. Wg mnie wygląda to naprawdę bardzo dobrze i do Twoich lamp tylnych będzie idealnym dopełnieniem projektu..

Dzięki za podpowiedź.
Najpierw napaliłem się na te przednie, chińskie lampy, ale im dłużej o nich czytałem tym bardziej ich nie chcę.
Mam oryginalne xenony więc lepiej je trochę unowocześnić (dzienne LEDy) i przyciemnić wnętrze (czarny kolor). Czytałem o paru firmach zajmujących się takimi przeróbkami, ale opinie były skrajne. Od zachwytów po dno i wyciekający klej i parowanie lamp.
Napiszę pod podany kontakt. Dzięki.

A co do boczków??? Wynika to chyba z tego, że zawsze chciałem mieć coś takiego w aucie i albo nie pasowało do auta albo nie było kasy.
Odrobina cierpliwości.
Taki sam wzór pojawi się w lutym na oparciu foteli i wtedy, mam nadzieję, będzie to spójne.
A czerwona nitka? Chciałem, aby nawiązywała do jedynego słusznego, szybkiego koloru, w którym jest cały prosiak. Popielata i czarna pewnie byłaby neutralna, a ja chciałem trochę "pazura". :D

PostNapisane: 24.12.2021, 0:39 

Ten spoiler z Kanady to John Toth Composites?

PostNapisane: 24.12.2021, 0:42 

Tak
Chyba nikt inny tego nie robi.

PostNapisane: 24.12.2021, 9:24 

Też miałem go w planie do mojego 987 ale zdaje się stanie w końcu na niemieckim SpeedART.
Ale na forum Porsche Club of America wszyscy zgodni że to dobry wybór. Ciekawe jak to wyjdzie u ciebie finalnie..
Jak skończysz to przy okazji jakiegoś mojego wyjazdu do Wrocławia chętnie oglądnę na żywo jak wyszło..

PostNapisane: 24.12.2021, 11:38 

Jasne, zapraszam.

PostNapisane: 24.12.2021, 11:39 

Krasa gratki, super z jednym małym zgrzytem - na fotce z drzwiami widać jak diabli że ten miś na dole nie pasuje. Dałbym to co jest na airbagu - alkantara chyba . Szkoda że nie wiedziałem że zamawiasz tę lotkę bo też bym wziął była by tańsza przesyłka. Sama lotka widzę że ok tysiaka a ile doszło za przesyłkę.

PostNapisane: 24.12.2021, 12:23 

Bardzo ładny projekt :) Szczególnie te romby wyglądają zacnie. Musisz mieć dobrego tapicera, bo nie jest łatwo takie coś równo zrobić. Czekam na dalszą część na siedzeniach. Pozdrawiam i Wesołych Świąt!

PostNapisane: 24.12.2021, 14:14 

Romcio napisał(a):
Krasa gratki, super z jednym małym zgrzytem - na fotce z drzwiami widać jak diabli że ten miś na dole nie pasuje. Dałbym to co jest na airbagu - alkantara chyba . Szkoda że nie wiedziałem że zamawiasz tę lotkę bo też bym wziął była by tańsza przesyłka. Sama lotka widzę że ok tysiaka a ile doszło za przesyłkę.

Widzę, że już drugiej osobie miś nie pasuje, ale ów "miś" to oryginalne wyposażenie i taki sam miś jest w przestrzeni na nogi. Zrobienie tam alcantary byłoby samobójstwem, bo po pół roku nie byłoby co zbierać kopiąc ją nogami. Mogę co najwyżej zastąpić misia na drzwiach czarną skórą podczas lutowej wymiany tapicerki na fotelach.

Lotka 250$, wysyłka z Kanady 70$, VAT i cło na miejscu 350zł

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 180 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]